Dodaj do ulubionych

Farsz do pierogów z kapustą i grzybami.

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.06, 17:22
Nie wiem, jak zrobić ten farsz :-( Mam suszone grzyby i kapustę też kupię, ale
co dalej nie wiem. Kapusta każda się nadaje? Bo u mnie w warzywniaku, to taką
średnią serwują. Jak "polepszyć" jej smak (mam wrażenie, że jest za mało
ukiszona)? CO z grzybami? Ugotować? Tylko namoczyć? Czym przyprawiacie? I
jakie proporcje?
Obserwuj wątek
    • ba_nita Re: Farsz do pierogów z kapustą i grzybami. 16.12.06, 17:26
      Jeśli w warzywniaku kapusta ma dziwny smak to znaczy, że jest podprawiana octem.
      Jeśli masz możliwość przejdź się raczej na jakiś rynek a przepis na farsz
      znajdziesz tutaj:
      fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,53542679,53542679,0,2.html?v=2
      Jest dobry i do pierogów.
    • klaviatoorka Re: Farsz do pierogów z kapustą i grzybami. 16.12.06, 19:59
      moja rodzina nie lubi, jak potrawy są za kwaśne, więc kiszoną kapustę muszę
      zawsze kilkakrotnie przepłukać,zanim ugotuję. grzyby oczywiście namaczam,
      gotuję, odlewam wywarek, który potem zamrażam do wigilijnego barszczu. na maśle
      podsmażam cebulę, potem mielę wszystkie składniki i doprawiam,jak w poprzednim
      poście
      jeśli farsz nadal wydaje mi się zbyt kwaśny, dodaję jeszcze zmielone jajko na
      twardo- jak do uszek.
      to tak dla większości rodzinki, ale teść np. lubi taką kwaśnicę, że gotujemy
      dla niego kapustę we własnym soku!!! tylko ten kwas "zabija" pozostałe smaczki...

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka