Gość: iw Re: kanapkowa rozpusta :) IP: *.183.wmc.com.pl 19.01.07, 19:55 u mnie ostatnio przebojem są suszone pomidory (ze sloiczka w zalewie oliwnej), chlebek razowy, maselko, mozzarela i na to suszony pomidorek mmmmmmm pychota, czasem podkladam tez pod to pieczone mięsko (schabik lub karkówka) rozpusta normalnie;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iw Re: kanapkowa rozpusta :) IP: *.183.wmc.com.pl 19.01.07, 19:59 a jeszcze dogadzam sobie tatarem z lososia+kapary+ cebulka i duuuuzo pieprzu albo pasta z zółtego sera z duzą ilością czosnku z majonezem+pomidorek ,też dobre;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kanapka Re: kanapkowa rozpusta :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.07, 20:16 chałka (lub ciasto drożdżowe) + masło + szynka + musztarda. pychota!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gnac Re: kanapkowa rozpusta :) IP: *.leek1.gr.home.nl 19.01.07, 20:25 platek wedzonego lososia i avocado Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gugua Re: kanapkowa rozpusta :) IP: *.info 19.01.07, 20:44 na chleb obsmażany w jajku, kładziemy plasterek wędzonego łososia, łyżeczkę majonezu i plasterek gotowanego jajka. To bardzo napychająca kanapka, bo po takiej czujemy sie jakbyśmy zjedli dziesięć. Mimo to chce się jeszcze. Można posypać jeszcze szczypiorkiem lub odkroić plasterek pomidora. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ar Re: kanapkowa rozpusta :) IP: 89.100.149.* 19.01.07, 20:30 A ja mam taka ulubiona najprostsza pod sloncem kanapke: chrupiacy tost, na to bialy serek typu 'filadelfia' i pesto bazyliowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: empe Re: kanapkowa rozpusta :) IP: *.chello.pl 21.01.07, 19:16 gdy mieszkalem w chinach razu pewnego zachcialo mi sie mojej ulubionej kanapki: chleb,maslo,jajko ugotowane na miekko,majonez grubo do jajka przytulony i okraszony czarnym pieprzem. Jajko musi byc mocno cieple.Gdy kladlem ostatni talarek jajka na chleb i zabieralem sie do smarowania majonezem stojacy obok mnie moj chinski kumpel pobladl i spytal czy bede to jadl robiac przy tym mine jakby zaraz mial sie wywrocic na druga strone."I kto to mowi-pomyslalem- pozeracz larw jedwabnika,wezy,psow i szaszlykow ze szczura ( notabene bardzo smacznych ).Smacznego ! Odpowiedz Link Zgłoś
msieczkowska Re: kanapkowa rozpusta :) 20.01.07, 20:45 a ja zamiast szynki dalabym żółty ser czyli kombinacja - chałka + masło + żółty ser ostatnio zaś dość często zdarza mi sie traktować żółty ser chrzanem (tym razen nie koniecznie na chałce) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joa Re: kanapkowa rozpusta :) IP: *.sol2.cable.ntl.com 19.01.07, 21:27 świeży chlebek, kurczak wędzony, owoc mango i majonez, pychotka Odpowiedz Link Zgłoś
justinehh Re: kanapkowa rozpusta :) 19.01.07, 21:31 Chleb obojętnie jakiego koloru, posmarowany oliwą z plastrami pomidora Odpowiedz Link Zgłoś
iorin koniecznie oliwa 21.01.07, 12:23 ale proponuje wymieszac ja z sokiem z cytryny (ewentualnie ocet balsamico tudziez winny), sola, swiezo zmielonym pieprzem, duza iloscia czabru (mniam...), troszke cukru i te emulsje na swieza bagietke i na to pomidor plus salata. A do oliwowej brei moze byc jeszcze galka muszkatalowa, troche imbiru, sparzony czosnek... Co w duszy gra:) Dzis wlasnie mialam takie sniadanie, mniam... Smacznego:) O, albo na chleb z oliwa i pomidorami duzo swiezo posiekanego czabru+szalwii oraz sol. Pycha! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mniam Re: kanapkowa rozpusta :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.07, 21:47 Gdzieś na forum znalazam pomysł na kanapki z masełkiem i truskawkami. Ponieważ sezon był na to i to aż w nadmiarze - oczywiście spróbowałam. I jeszcze jedną... i kolejną ;)) Pychota. Później rozbudowałam pomysł o nutellę i na to plastereczki truskawek. Też próbowałam długo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malpa_w_czerwonym Re: kanapkowa rozpusta :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.07, 22:14 Ostatnio w Londynie jadłem kanapkęz z serkiem twarogowym, świeżym ogórkiem i miętą. Dość ciekawe połączenie. Odpowiedz Link Zgłoś
fatalna_jendza Re: kanapkowa rozpusta :) 19.01.07, 22:12 To może nie jest wyszuane, ale dałabym się pokroić za taką oto kanapeczkę: kromeczka świeżego chlebka posmarowana serkiem topionym (bez masła ani margaryny!) i na to ogóreczek kiszony :) Kojarzy mi się to z dzieciństwem, bo kiedyś byłam okropnym niejadkiem, ale za to uwielbałam ogórki kiszone mojej mamy. I tak mamusia z babcią przemycały mi większość pokarmów z ogórkami :D i juz mi tak zostało :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heidi Re: kanapkowa rozpusta :) IP: *.gprspla.plusgsm.pl 21.01.07, 22:44 Moje tez niezbyt wyszukane i do tego baardzo kaloryczne - dwie pasty : jedna z białego sera dokładnie rozgniecionego widelcem + majonez kielecki oczywiście + czosnek + sól. Idealne na świeżutki chleb lub bułkę, można położyć plasterki kiełbasy (swojskiej od wujka :-) lub skropić keczupem, a najlepiej to i to :-) Druga, przepis poznalam w UK : tuńczyk, kukurydza z puszki i majonez, dobra do tostów i pannini. Apropos pannini (nie wiem przez ile n się pisze :-), przekrojona ciabatta a w środek : bakłażan zgrillowany, papryka zgrillowana i obrana ze skóry, pesto, mozarella, szynka, ser zółty - wszystko naraz albo w różnych kombinacjach, ztostować (lub też stostować :-) i gorące polać oliwą z oliwek - o BOŻE, na samą myśl... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tero Re: kanapkowa rozpusta :) IP: *.w86-217.abo.wanadoo.fr 19.01.07, 22:31 bialy twarozek (ze smietana albo taki w grudkach), rukola, awokado, mozna jeszcze dorzucic pomidora Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mika Re: kanapkowa rozpusta :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.07, 00:55 Chlebuś,szyneczka,serek żółty,pomidorek,ogórek zielony i majonez-uwielbiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MichalM Re: kanapkowa rozpusta :) IP: *.idc.net.pl 20.01.07, 10:16 Moj ostatni wynalazek to suszone pomidory w oliwie, jako dodatek do dowolnych nieslodkich kanapek obled, tylko drogie i do dostania tylko w hipermarketach. Pozdrawiam MichalM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazia Re: kanapkowa rozpusta :) IP: 83.145.161.* 20.01.07, 11:24 Chlebek obłożony fetą i posmarowany musztardą bawarską (koniecznie bawarską, dla jej słodkawego posmaku)... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gorogoro Re: kanapkowa rozpusta :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.07, 11:33 świeży chlebek + masełko + ogórki z czosnkiem i oliwą Odpowiedz Link Zgłoś
anula_a Re: kanapkowa rozpusta :) 20.01.07, 12:06 1. hit wiosenny, kiedy swoja rzodkiewka na działce: świeżutki chleb z masłem i rzodkiewką, 2. ciemny chleb (ze wskazaniem na pumpernikiel, chodzi o ten smaczek ) posmarowany ziołowym almette i na to platerek wędzonego łososia 3. chleb z masłem, sucha krakowska, a na to ogórek kiszony krojony na cienkie plasterki Odpowiedz Link Zgłoś
ma_linka1 Re: kanapkowa rozpusta :) 20.01.07, 20:44 Kotlet z obiadu przekrojony podluznie (mielony, schabowy, drobiowy, itd.), ogorek, pomidor, papryka, brokuly, fasolka szparagowa i /lub inne warzywa plus majonez (moze byc ze zmiazdzonym czosnkiem) na chlebie z maslem. Wszystkie resztki obiadowe dobrze smakuja na kolacje na zimno na kanapke - bigos i fasolka tez, oraz sosy wszelakie, gulasze przyozdobione warzywami.Mniam. Odpowiedz Link Zgłoś
ma_linka1 Re: kanapkowa rozpusta :) 20.01.07, 20:46 A i resztki surowek i salatek tez. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lila Re: kanapkowa rozpusta :) IP: *.76.classcom.pl 20.01.07, 12:08 chlebek + maslo + pokrojona w plasterki kielbaska wiejska + majonez chlebek Wasa + pasta z lososia ze szczypiorkiem + plasterek pomidora + pieprz, sol moje dwie ulubione :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grease Re: kanapkowa rozpusta :) IP: *.acn.waw.pl 20.01.07, 12:55 Chleb (koniecznie całkowicie świeży), smalec (haha, idźcie do diabła dietetycy!), plastry ogórka konserwowego, sól (w miarę możliwości w dużych kryształach). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emeryt Re: kanapkowa rozpusta :) IP: 212.244.36.* 20.01.07, 13:29 Kanapka z samym masłem będzie pyszna, o ile pieczywo dobre! Odpowiedz Link Zgłoś
rakunica Najwazniejsze - swieze wszystko 20.01.07, 19:45 Tak, emerycie - zgadzam sie. Swiezy chleb i swieze maslo to podstawa. Do tego mozna dodac pokrojona cebule, szczypior, koper lub zielona pietruszke. Najlepiej z wlasnej dzialki - bez mycia ale za to z mikroelementami prosto od natury. Ogorek, rzodkiewka lub pomidor jako dodatek tez niezly. Anna Kozlowska Odpowiedz Link Zgłoś
banilka Re: kanapkowa rozpusta :) 21.01.07, 02:07 Zapomniałam, że takie kanapki lubię najbardziej:) Najlepiej jeszcze trochę posolone:) Odpowiedz Link Zgłoś
kzeto Re: kanapkowa rozpusta :) 20.01.07, 14:38 kanapka z pasta. Pasta: puszka salatki rybnej neptun, jajka papryka jajka pokroic, popryke w paski i na pol no i wymieszac z salatka. pychota:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agunha Re: kanapkowa rozpusta :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.07, 14:53 Moje dwie ulubione: serek mascarpone i szynka (ale nie konserwowa) powidła śliwkowe i serek brie pyyyychaaaaa!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: kanapkowa rozpusta :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.07, 16:24 Ja jem wszystko - o resztę się martwi żołądek... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t@b Re: kanapkowa rozpusta :) IP: 217.17.38.* 20.01.07, 17:19 Jakiś dobry chlebek podpieczony z obu stron na grillu (w kuchence a nie na takim kopcącym). Raczej gruba kromka żeby w środku był mięciutki. Na to rozsmarowuje sie szybko sardynkę w oleju. Do tego plasterki dojrzałych pomidorów. Jak jest to jeszcze trochę posypać to świeżym szczypiorkiem. Pod pomidorka można też dodać plasterki jajka na twardo. Naprawdę pycha tylko na "prawdziwe" pomidory trzeba poczekać do czerwca prawie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: kanapkowa rozpusta :) IP: *.icpnet.pl 20.01.07, 18:18 Mój irlandzki kolega je kanapki z szynką i chipsami :-) Podobno na Wyspach to normalne :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: kanapkowa rozpusta :) IP: *.rybnet.pl 20.01.07, 18:34 przerażają mnie gusta niektórych z Was:) ja jakos nie lubie wielkich udziwnień w jedzeniu. a jesli miałabym polecic coś od siebie to niech będzie bułka (najlepiej swiezutka) z maslem lub margaryną, szynką i łososiem wędzonym. Po za tym uwielbiam kanapki z twarogiem i pomidorem:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: kanapkowa rozpusta :) IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 20.01.07, 18:34 moja ulubiona kanapka to świeży chlebuś posmarowany masłem i na to koncentrat pomidorowy troche soli pycha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: margarynaa ; )) Re: kanapkowa rozpusta :) IP: *.satfilm.net.pl 20.01.07, 20:31 hmm , chlebek wieloziarnisty , troszke obpieczony w tosterze . na to sos tatarski , plasterek bekonu ; DD maŁo , prosto a jakie pyszne ; )) co do przeciwników margaryny : moze i nie zdrowa , ale ja masŁa po prostu nie trawie . co wezme do ust od razu ruch wymiotny ( nie miaŁam na celu obrzydzania nikomu ; pp) chaŁeczka z margaryną, chlebek ryżowo - kukurydziany z margaryną ---> mmmm niebo w gębie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ze smietaną i dżem Re: kanapkowa rozpusta :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.07, 21:13 jak byłam mała to lubiłam kanapki na masełku zesmietną i dżemem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: kanapkowa rozpusta :) IP: *.chello.pl 20.01.07, 21:52 - chlebk zytni , masło a na to rozsmarowany tatar/dobrze przyprawiony / - bułka paryska, masło,mózdżek cielęcy / zapiekane / - bułka paryska , masło a na to plastry soczystej gruszki - bułka, masło w srodku przyzwoity plaster kaszanki posmarowany musztardą - chleb, masło, jajka na twardo w plasterkach,cedula i pomidor w plasterkach - bułka tzw murarka , masło w srodek spory plaster chałwy / jeść z goracym mlekiem/ - bułka pszenna, masło na to plasterki truskawek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: kanapkowa rozpusta :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.07, 22:06 moje ulubione: 1.jeszcze cepły domowy chlebek + gęsta,wiejska śmietana + szczypta cukru (wspomnienia z dzieciństwa) 2.Chleb + masło + truskawki w plasterki + szczypta cukru 3.chleb + masło + ser żółty + truskawki lub jabłka w plasterki 4.chleb + masło + pomidor + czosnek + bazylia (ewentualnie) mniammm... Odpowiedz Link Zgłoś
ampolion Re: kanapkowa rozpusta :) 20.01.07, 22:13 Od takiej rozpusty zarazy można złapać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: kanapkowa rozpusta :) IP: *.chello.pl 21.01.07, 01:18 a co powiecie na to: biały chleb z kwaśną, gęstą śmietaną (najlepiej samodzielnie przygotowaną i odstawioną na odpowiedni czas, z mleka od własnej krowy), całość posypana cukrem. Przysmak życia mojej Mamy i mój z dzieciństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
aniutek Re: kanapkowa rozpusta :) 21.01.07, 04:59 pumpernikiel lub bulka maslana, maslo, duzo cienkich plasterkow suchej swojskiej kielbasy ( ewentualnie krakowska) czerstwy chleb pokrojony w cienkie kromki, maslo plastry zimnego miesa wolowego z rosolu na to chrzan lub musztarda i najlepsza !!!!! bagietka, maslo, losos, cytryna, kapary.......... i duze lozko a w nim taki jeden fajny facet ;) Odpowiedz Link Zgłoś
aniutek Re: kanapkowa rozpusta :) 21.01.07, 05:02 jeszcze jedna tutejsza :) chleb tostowy ztostowany, majonez, dobrze wysmazony, chrupiacy bekon,plaster pomidora, salata - BLT- pycha :) albo bagietka, majonez, pieczona wolowina ( roast beef m/r) plasterki cienkie i duzo ich, pomidor, salata, przykryte bagieta mniammmm Odpowiedz Link Zgłoś
majcan Re: kanapkowa rozpusta :) 21.01.07, 06:12 Np; chleb plus maslo do tego kiszona kapusta plaster szynki (obojetnie jakiej) ale fajnie smakuje jakas wedzonka i posypane to wszystko kielkami slonecznika. Drugi zestaw chlebek jasny plus maslo plus pasta pomidorowa a na to troche posiekanej natki pietruszki. Wyborna jest takze kanapka z serem zolty lub bialym plus dzem truskawkowy. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
almet46 Re: kanapkowa rozpusta :) 21.01.07, 07:02 Najlepsze kanapki pamiętam z dziciństwa była to kromka chleba polana wodą i posypana cukrem,w wersji bogatszej wodę zastępowało się śmietaną.Podczas zabawy na podwórku smakowały jak największy rarytas,niech się chowa wędlina,masło czy inne dodatki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczypawka Re: kanapkowa rozpusta :) IP: *.171.92.178.crowley.pl 21.01.07, 07:25 Najlepsza kompozycja to: -kapusta biala nakrojona w niteczki, posolona -chleb opieczony w tosterze lub na suchej patelni, posmarowany majonezem -nakopiona kapusta i to co mam w domu,np.rzodkiewka w plasterkach, ogorek, papryka -przykryte druga opieczona kromka, miedzy chlebkami musi byc gora tej kapusty, po scisnieciu jest ok, Przyznaje, ze moze z kompozycji kapnac kropelka soku kap.z majonezem ale i tak niezwykle i zaskakujaco pyszne Odpowiedz Link Zgłoś
brookie Re: kanapkowa rozpusta :) 21.01.07, 09:13 Chleb ciabatta, maslo lub serek smietankowy, wedzony losos, cebulka salatkowa i kapary. Ciabatta, avokado wymieszane z czosnkiem, prosciutto i suszone pomidory. Dzis na sniadanie jadlam fajna kanapke roboty mojej kolezanki: Zapiekany chleb, na nim smazone pieczarki i pomidory i na wierzchu jajka sadzone. Polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
rixa Re: kanapkowa rozpusta :) 21.01.07, 13:43 chleb orkiszowy+ majonez+ krewetki ze słoika w zalewie czosnkowej+ pomidor Odpowiedz Link Zgłoś
melanto Re: kanapkowa rozpusta :) 21.01.07, 14:51 ciemny chleb, masło, szprotki w oleju skropione cytryną - bardzo wytrawne ciemny chleb, masło, twarożek babuni, szynka, papryka czerwona, seler naciowy, dużo świeżo zmielonego pieprzu, ewentulanie majonez chleb, gęsta śmietana, cukier :-) chleb, masło, pasta z łososia Lisner, jajka na twardo, kukurydza, ew. majonez Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ka Re: kanapkowa rozpusta :) IP: *.cf.ac.uk 21.01.07, 15:18 świeza bagietka+masło a do tego salata lodowa, ogorek, kawalki pieczonego kuraka i awokado w plasterkach...mmmmmmmmmm tesknie za tym smakiem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iliana Re: kanapkowa rozpusta :) IP: *.e-wro.net.pl 21.01.07, 17:29 Białe pieczywo posmarowane taką oto pastą: Kuskus zmieszany z niewielką ilością zielonego pesto (może być ze słoiczka, żeby szybciej było, ale można też pesto domowej roboty). Pycha! Na to jeszcze listek bazylii. Mniam :). No i mój wymysł z dzieciństwa - dżem truskawkowy posypany niewielką ilością soli (z innym dżemem to już nie wychodzi, musi być truskawkowy i jak najsłodszy). Fajny efekt smakowy, jak się to je. Wbrew pozorom - naprawdę dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mad max Re: kanapkowa rozpusta :) IP: *.pl 21.01.07, 18:18 smalec+ wucisniety czosnek +jeszcze ciepła miekka kiszona kapusta mniam mniam no i zdrowo Odpowiedz Link Zgłoś