Dodaj do ulubionych

fiku miku wywracanie skrzydełek

19.01.07, 19:01
Kiedyś widziałam taki patent w TV ze skrzydełkiem z kurczaka, coś się wycina,
coś się nacina, wywraca się na drugą stronę i ze skrzydełka robi się taka
fajna kulka mięsa na kości.
Jak ktoś zna patent to proszę o instrukcję!!!!!!!!
Obserwuj wątek
    • pandora_ Re: fiku miku wywracanie skrzydełek 19.01.07, 22:07
      Ja robię po hamerykańsku: odcinam ten spiczasty koniec, tnę na pół w "zgięciu" i
      mam z 1 skrzydełka "drummette" - chyba po polsku mówi się "pałka" (?)i
      "double-bone" (kość łokciowa chyba i promieniowa fachowo - po prostu te dwie
      długie kostki). Tak przygotowane skrzydełka są najlepsze do panierowania i
      pieczenia na chrupko. Z udkami teraz już tak robią w sklepie, te pałki można
      kupić i samo mięsiste udko osobno.
      • mazia Re: fiku miku wywracanie skrzydełek 19.01.07, 22:47
        Ale nadal sa kosci, a mialo byc bez kosci :)

        A tak na marginesie to ja jestem wysoce zboczona i szurnieta, bo ze skrzydelek najbardziej lubie te niby "niejadalne" czesci, czyli lotki wlasnie. Jak robie skrzydelka czosnkowo miodowe to lotki odcinam ale takze marynuje i rodzina je skrzydelka wlasciwe, a ja odrzuty z eksportu :DDD

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka