Dodaj do ulubionych

Poradźcie!!! jak mam szybko RoZmRoZić mięso???

IP: *.crowley.pl 14.02.07, 15:07
JAK W TEMACIE...
Obserwuj wątek
    • momas Re: Poradźcie!!! jak mam szybko RoZmRoZić mięso?? 14.02.07, 15:10
      Jak wielki kawała mięsa i co z tego ma być?
      No bo jak np gulasz to jak porąbiesz drobniej teraz, to nic nie stanie się.
      Jeżeli masz mikrofalę z opcją rozmrażania - no to nie czeka,
      To samo, jesli masz piekarnik z termoobiegiem ( ustawiasz na 50 stopni lub 75 i
      czekasz. Idzie szybko.
      Jeśli nic nie masz z powyższych sprzętów - gar z ciepłą wodą pozostaje...
      • jacek1f razcej gar z ZIMNĄ wodą ale bieżącą - niech się le 14.02.07, 15:15
        je strumykiem cały czas.
        • momas Re: razcej gar z ZIMNĄ wodą ale bieżącą - niech s 14.02.07, 15:20
          miałam na myśli taką ciepławą wodę, nie lodowatą i nie gorącą....
      • Gość: agusia Re: Poradźcie!!! jak mam szybko RoZmRoZić mięso?? IP: *.crowley.pl 14.02.07, 15:15
        muszę rozmrozić mięso mielone :( narazie leży w zimnej wodzie ale coś kiepsko
        się rozmraża.... A jesli chodzi o mikrofalę to niewiem jaka funkcja jest do
        odrażania

Pozdrawiam
        beztalencie kuchenne
        • momas Re: Poradźcie!!! jak mam szybko RoZmRoZić mięso?? 14.02.07, 15:22
          No to pociachaj je na mniejsze kawałki....tasakiem?
        • Gość: mare Re: Poradźcie!!! jak mam szybko RoZmRoZić mięso?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.07, 19:43
          Najprostszy i najszybszy (chociaż zdecydowane nie najlepszy) sposób rozmrożenia
          mielonego mięsa to mikrofala. Jak to nie wiesz jaka funkcja jest do
          rozmrażania? Nie masz instrukcji? A nawet jeśli nie masz, to na każdej
          mikrofali są znaki graficzne przy przyciskach (u mnie płatek śniegu i
          spływająca z niego kropla wody - chyba nietrudno się domyślić?! - i do
          tego 'defrost' jest napisane:)).
        • metnia bo ono nie ma lezec 16.02.07, 11:00
          w zimnej wodzie, na nie ma leciec zomna woda ciurkiem. Nie wiem jak to dziala ale wlasnie bierzaca zimna woda szybko rozmraza
    • kika2705 Re: Poradźcie!!! jak mam szybko RoZmRoZić mięso?? 14.02.07, 19:42
      ja zamrożone traktuję suszarką
    • Gość: lu Re: Poradźcie!!! jak mam szybko RoZmRoZić mięso?? IP: *.acn.waw.pl 14.02.07, 23:01
      Sa jeszcze takie magiczne plytki do rozmrazania. Po prostu kaldzie sie na nia
      mrozonke. Nie mam pojecia jak toto dziala, ale naprawde dziala. Mam taka osiem
      lat.

A w sprawie mikrofali: zobacz w instrukcji czy masz funkcie rozmrazania.
      wieszkosc instrukcji jest tez w internecie, wystraczy wpisac w google typ
      urzadzenia.
      • Gość: ??? no to powiedz , gdzie to się kupuje IP: *.pr.radom.net 16.02.07, 11:52
        .
      • Gość: g Re: Poradźcie!!! jak mam szybko RoZmRoZić mięso?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.07, 13:01
        heh..., na fizyce się spało:)
        Nie potrzebna magiczna płytka za koszmarne pieniądze.
        Podobnie działa patelnia aluminiowa/dobre przewodnictwo cieplne. Im grubsza tym
        lepsza.
        połóz kostke lodu na blat i na patelnie, róznice w szybkości rozmrażania widać
        giołym okiem widać gołym okiem.
        Zeby było jeszcze szybciej co jakiś czas możesz spłukac patelnię wodą/ jak już
        się bardzo "ozimni" od mięsa:).I po jakimś czasie przewróć mięso na 2 stronę
        Powodzenia
        • Gość: g Re: Poradźcie!!! jak mam szybko RoZmRoZić mięso?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.07, 13:03
          W czasie pisania postu powyżej kostka lodu na patelni= woda
          Kostka na blacie =nienaruszona
          Patelnia oczywiście niczym nie podgrzewana. jak magiczna płytka:)
      • Gość: olcia87tychy Re: Poradźcie!!! jak mam szybko RoZmRoZić mięso?? IP: *.telico.pl 13.06.13, 14:06
        gdzie kupic taka plytke??
    • mhr2 Re: Poradźcie!!! jak mam szybko RoZmRoZić mięso?? 14.06.13, 16:46
      Gość portalu: agusia napisał(a):

> JAK W TEMACIE...

to zalezy od tego jakie mieso chcesz miec?
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka