Gość: agusia IP: *.crowley.pl 14.02.07, 15:07 JAK W TEMACIE... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
momas Re: Poradźcie!!! jak mam szybko RoZmRoZić mięso?? 14.02.07, 15:10 Jak wielki kawała mięsa i co z tego ma być? No bo jak np gulasz to jak porąbiesz drobniej teraz, to nic nie stanie się. Jeżeli masz mikrofalę z opcją rozmrażania - no to nie czeka, To samo, jesli masz piekarnik z termoobiegiem ( ustawiasz na 50 stopni lub 75 i czekasz. Idzie szybko. Jeśli nic nie masz z powyższych sprzętów - gar z ciepłą wodą pozostaje... Odpowiedz Link Zgłoś
jacek1f razcej gar z ZIMNĄ wodą ale bieżącą - niech się le 14.02.07, 15:15 je strumykiem cały czas. Odpowiedz Link Zgłoś
momas Re: razcej gar z ZIMNĄ wodą ale bieżącą - niech s 14.02.07, 15:20 miałam na myśli taką ciepławą wodę, nie lodowatą i nie gorącą.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agusia Re: Poradźcie!!! jak mam szybko RoZmRoZić mięso?? IP: *.crowley.pl 14.02.07, 15:15 muszę rozmrozić mięso mielone :( narazie leży w zimnej wodzie ale coś kiepsko się rozmraża.... A jesli chodzi o mikrofalę to niewiem jaka funkcja jest do odrażania Pozdrawiam beztalencie kuchenne Odpowiedz Link Zgłoś
momas Re: Poradźcie!!! jak mam szybko RoZmRoZić mięso?? 14.02.07, 15:22 No to pociachaj je na mniejsze kawałki....tasakiem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mare Re: Poradźcie!!! jak mam szybko RoZmRoZić mięso?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.07, 19:43 Najprostszy i najszybszy (chociaż zdecydowane nie najlepszy) sposób rozmrożenia mielonego mięsa to mikrofala. Jak to nie wiesz jaka funkcja jest do rozmrażania? Nie masz instrukcji? A nawet jeśli nie masz, to na każdej mikrofali są znaki graficzne przy przyciskach (u mnie płatek śniegu i spływająca z niego kropla wody - chyba nietrudno się domyślić?! - i do tego 'defrost' jest napisane:)). Odpowiedz Link Zgłoś
metnia bo ono nie ma lezec 16.02.07, 11:00 w zimnej wodzie, na nie ma leciec zomna woda ciurkiem. Nie wiem jak to dziala ale wlasnie bierzaca zimna woda szybko rozmraza Odpowiedz Link Zgłoś
kika2705 Re: Poradźcie!!! jak mam szybko RoZmRoZić mięso?? 14.02.07, 19:42 ja zamrożone traktuję suszarką Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lu Re: Poradźcie!!! jak mam szybko RoZmRoZić mięso?? IP: *.acn.waw.pl 14.02.07, 23:01 Sa jeszcze takie magiczne plytki do rozmrazania. Po prostu kaldzie sie na nia mrozonke. Nie mam pojecia jak toto dziala, ale naprawde dziala. Mam taka osiem lat. A w sprawie mikrofali: zobacz w instrukcji czy masz funkcie rozmrazania. wieszkosc instrukcji jest tez w internecie, wystraczy wpisac w google typ urzadzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? no to powiedz , gdzie to się kupuje IP: *.pr.radom.net 16.02.07, 11:52 . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: Poradźcie!!! jak mam szybko RoZmRoZić mięso?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.07, 13:01 heh..., na fizyce się spało:) Nie potrzebna magiczna płytka za koszmarne pieniądze. Podobnie działa patelnia aluminiowa/dobre przewodnictwo cieplne. Im grubsza tym lepsza. połóz kostke lodu na blat i na patelnie, róznice w szybkości rozmrażania widać giołym okiem widać gołym okiem. Zeby było jeszcze szybciej co jakiś czas możesz spłukac patelnię wodą/ jak już się bardzo "ozimni" od mięsa:).I po jakimś czasie przewróć mięso na 2 stronę Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: Poradźcie!!! jak mam szybko RoZmRoZić mięso?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.07, 13:03 W czasie pisania postu powyżej kostka lodu na patelni= woda Kostka na blacie =nienaruszona Patelnia oczywiście niczym nie podgrzewana. jak magiczna płytka:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olcia87tychy Re: Poradźcie!!! jak mam szybko RoZmRoZić mięso?? IP: *.telico.pl 13.06.13, 14:06 gdzie kupic taka plytke?? Odpowiedz Link Zgłoś
mhr2 Re: Poradźcie!!! jak mam szybko RoZmRoZić mięso?? 14.06.13, 16:46 Gość portalu: agusia napisał(a): > JAK W TEMACIE... to zalezy od tego jakie mieso chcesz miec? Odpowiedz Link Zgłoś