GoĹÄ: janka IP: *.mmj.pl 08.03.07, 11:12 Witam.Do świat miesiac jakies propozycje na dania wielkanocne?U mnie żurek z biała kielbaska z chrzanem :)) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
GoĹÄ: anka Re: dania wielkanocne IP: *.mmj.pl 08.03.07, 12:23 A u mnie faszerowane jajka pieczarkami. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: evro44 Re: dania wielkanocne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.07, 13:05 pasztet, szynka w galarecie z chrzanem jajecznym Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ewa Re: dania wielkanocne IP: *.mmj.pl 08.03.07, 13:10 a mozesz podac przepis ?? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: evro44 Re: dania wielkanocne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.07, 13:42 na chrzan? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ewa Re: dania wielkanocne IP: *.mmj.pl 08.03.07, 13:49 na szynke w galarecie z tym pysznym chrzanem :)) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: evro44 Re: dania wielkanocne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.07, 14:29 chrzan +jajka na twardo+ majonez+dosmaczenie i żeby było to gęste-taka pasta wymieszać z żelatyną którą przygotowywujesz również do zalania rulonów z szynki.Czyli wywar jarzynowy albo rosół lekko zakwaszony cytryną i żelatyna.Trochę chaotycznie ale chyba jasne Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ewa Re: dania wielkanocne IP: *.mmj.pl 09.03.07, 08:14 Dziekuje.Zaserwuje w tym roku. Odpowiedz Link Zgłoś
snowbabe Re: dania wielkanocne 08.03.07, 14:48 Pascha, pieczony schab, mazurek czekoladowy, ciasteczka bakaliowe, barszcz biały, babka drożdżowa, klasyczna sałatka jarzynowa. Odpowiedz Link Zgłoś
fettinia Janko:) 09.03.07, 08:19 Ten watek jest rowniez u gory na szpilce:)Nie mysl,ze plagiat zrobilam:)) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Nika13 Re: dania wielkanocne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.07, 14:15 Mieszanka wielkanocna. Miesko pieczone, kabanosy, poledwica surowa wedzona, szynka gotowana i jakie tylko mamy w lodówce inne wedliny w kostkę 1cm na 1 cm mniej więcej, jaja gotowane na twardo pokrojone również w kosteczkę, twaróg biały pokrojony w kosteczkę a na to wszystko chrzan starty korzen na wiórki w ostatniej chwili przed podaniem na stół. Jest to danie tradycyjne w mojej rodzinie i jedzone tylko na wilekanoc więc jedzone raz do roku smakuje wybornie. A poza tym oczywiście barszcz biału, baby, sałatki itp. Polecam goraco. Odpowiedz Link Zgłoś
momas Re: Takie danie i pytanie 09.03.07, 14:21 No dobra - w tym wątku, bo to jedno z dań menu... Znam takie danie: jajka na twardo, podziabane widelcem, do tego sól, pieprz oliwa i ocet. Robi się to przy stole samemu. Wychodzi taka paciaja. Spotkałam się z tym na Wielkopolsce. Nie znam nazwy, nie znam pochodzenia tej potrawy. Może ktoś to zna? Odpowiedz Link Zgłoś