Dodaj do ulubionych

co z niedojrzałym ananasem????

IP: *.uz.zgora.pl 25.03.07, 10:57
Bardzo lubie surowe ananasy i zawsze jak sama kupowalam były słodkie i
soczyste, ale dostalam ananasa od znajomych i zbyt dojrzaly to on nie jest.
Wczoraj go obralam, sprobowalam no i jest kwaśny:( moze ktoś wie co ja moge z
nim teraz zrobić, żeby dało sie go zjeść?? bo na surowo to się chyba nie da:(
Obserwuj wątek
    • mazur39 zrób kompot... 25.03.07, 11:19
      • Gość: madzia Re: zrób kompot... IP: *.uz.zgora.pl 25.03.07, 16:06
        a poleci mi ktoś dobry przepis na kompot? bo jeszcze nigdy zadnego oprocz
        truskawkowego nie mialam okazji robic..
    • twistem Re: co z niedojrzałym ananasem???? 25.03.07, 11:41
      Może zrób szarlotkę i do jabłek dodaj tego ananasa?
      • jacek1f jak to co - grilluj! n/t 25.03.07, 13:24
    • roseanne Re: co z niedojrzałym ananasem???? 25.03.07, 14:55
      masz racje, na surowo to raczje nie
      ale np up side down cake - jest tu w archiwach bo sama wpisywalam
      albo co sttr fry
      albo opieczone do mies )kurczak , wieprzowina)
      albo w ostatecznosci w syrop i kompocik
    • Gość: Yatsec Potrzymaj tydzien i bedzie pyszny :) n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.07, 18:34
      • Gość: madzia Re: Potrzymaj tydzien i bedzie pyszny :) n/t IP: *.uz.zgora.pl 26.03.07, 00:11
        ale takiego obranego mam tydzień trzymac?? poki co siedzi w lodowce, ale jak
        dlugo moze?
        • Gość: Yatsec Nie w lodówce i nieobranego trzymaj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.07, 01:42
          tydzien. Ostatnio duzo kupuje ananasów, bo sa tanie i po kupnie trzymam je
          tydzien dwa w domu w koszu z owocami, a nie w lodówce. Jak zniknie zielony
          kolor i wąchając poczujesz aromat ananasa to znaczy ze dobry.
    • ampolion Re: co z niedojrzałym ananasem???? 25.03.07, 20:31
      Zrób ananasowe chatney.
    • illiterate Re: co z niedojrzałym ananasem???? 26.03.07, 08:53
      Posyp plastry cukrem i wrzuc do piekarnika z nagrzanym grillem. Pieczony ananas
      nabiera aromatu i slodyczy, a cukier sie fajnie skarmelizuje. Swietny deser.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka