kartoflana 02.04.07, 09:34 poszukuję! kupiłam sobie foremkę (forumkę>>) i idea jest taka, ze dla całej rodziny upiekę baranka... tylko z czego? z jakiego ciasta? żeby się toto nie rozsypało i stało ładnie na wielkanocnym stole? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
follow_me Re: przepisu na wielkanocnego baranka 04.04.07, 08:50 ja bym upiekła babkę z rodzynkami w środku tylko przepisu nie znam i forumki (tfu, foremki) nie mam Odpowiedz Link Zgłoś
kartoflana Re: przepisu na wielkanocnego baranka 04.04.07, 09:54 ale jaką babkę? piaskową, drożdżową? pilnie potrzebuję rad, bo dziś wieczorem zabieram się za wypieki dostalam tez foremkę zająca, więc bedzie wesoło :) Odpowiedz Link Zgłoś
follow_me Re: przepisu na wielkanocnego baranka 04.04.07, 10:09 kartoflana napisała: > ale jaką babkę? piaskową, drożdżową? > > pilnie potrzebuję rad, bo dziś wieczorem zabieram się za wypieki > > dostalam tez foremkę zająca, więc bedzie wesoło :) kurde, chyba piaskową nie wiem, jaką masz foremkę, taką zamykaną? bo drożdżowe rośnie przecież, żeby ci z tego nie wyciekło i kształtu nie popsuło.... hm, chyba, żeby wlać mniej tego ciasta <myśli intensywnie> Odpowiedz Link Zgłoś
kartoflana o takie coś? 04.04.07, 10:16 kuchnia.gazeta.pl/kuchnia/2,54041,,,,61691713,P_KOBIETA_PRZEPISY.html Odpowiedz Link Zgłoś
follow_me Re: o takie coś? 04.04.07, 10:34 Właśnie dzwoniłam do mojego Ciastowego Guru i Guru twierdzi, że z drożdżowego lepiej, bo urośnie wypełniając dokładnie wszystkie zakamarki kartoflana, a gdzie ty tego barana kupiłaś? bo Guru marzy o takim baranie, może byś mi też kupiła i wysła pod gurowy adres, co? <ładnie prosi> Odpowiedz Link Zgłoś
kartoflana Re: o takie coś? 04.04.07, 10:45 > kartoflana, a gdzie ty tego barana kupiłaś? bo Guru marzy o takim baranie, może > byś mi też kupiła i wysła pod gurowy adres, co? <ładnie prosi ------ kupiłam w dewocjonaliach (sic!!) w małym mieście na P., tesciowej chciałam ukipć wczoraj, ale już nie mieli :), będą w piatek dopiero, ale na pewno są na allegro! Odpowiedz Link Zgłoś
follow_me zaszalałam 04.04.07, 11:43 i oprócz barana kupiłam jeszcze zająca i kurę :) ja to jednak gópia jedzem <puka się w pusty łep> ciekawe, kto to będzie piekł, 3 foremki na raz no, ale mama się cieszy a to najważniejsze :D Odpowiedz Link Zgłoś
kartoflana Re: przepisu na wielkanocnego baranka 05.04.07, 07:32 udał się całkiem całkiem :) tylko ieco sie przypalił, ale po popudrowaniu nie widać - :) Odpowiedz Link Zgłoś