Dodaj do ulubionych

makowiec :((((

17.05.03, 10:57
po wyrosnieciu bochenki sa takie plaskie rozlane :(((
Bede bardzo wdzieczna Paniom za rady jak temu zapobiec.
Obserwuj wątek
      • desperacja Re: makowiec :(((( 18.05.03, 02:26
        Gość portalu: ewKa napisał(a):

        > ja zawsze zawijam w papier do pieczenia zostawiając tylko trochę miejsca, by
        > mogły urosnąć w trakcie pieczenia; zawsze wychodzą kształtne i mak nigdy nie
        > odstaje
        > pozdr
        > ewa

        A ja sie wtrace i spytam co to takiego papier do pieczenia? Jakiego jest koloru?
        Nie slyszalam o czyms takim? I czy papier wtedy sie smaruje tluszczem?
    • Gość: ania Re: makowiec :(((( IP: *.dip.t-dialin.net 19.05.03, 16:21
      Papier do pieczenia to rodzaj pergaminu w miodowym kolorze, czasem z
      wyrysowanymi roznosciami jak np. pajacyki, domki do pieczenia itp.
      Jest on uzywany obustronnie i nie wymaga smarowania.
      Ja moje makowce rowniez zawijam w ten papier i zostawiam troche miejsca do
      rosniecia wzwyz, ale i na dlugosc.
      Pieke na normalnej blaszce z pieca, najczesciej 4 ciasno obok siebie, aby
      starczylo do obdzielenia wszystkich amatorow w rodzinie. Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka