kobietka1983 17.05.03, 10:57 po wyrosnieciu bochenki sa takie plaskie rozlane :((( Bede bardzo wdzieczna Paniom za rady jak temu zapobiec. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jarek Re: makowiec :(((( IP: *.fastres.net 17.05.03, 11:39 Chyba zalezy od nowoczesnych piecow ,ktore nie maja izolacji dobrej i plomien gazowy w srodku, a nie pod scianami, w mowym oiecu nie potrafie juz chleba upic a w gorach,gdzie jeszcze mamy pic drewny to cos innego a ciasto jest takie same. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewKa Re: makowiec :(((( IP: *.isko.net.pl / 10.4.2.* 17.05.03, 14:50 ja zawsze zawijam w papier do pieczenia zostawiając tylko trochę miejsca, by mogły urosnąć w trakcie pieczenia; zawsze wychodzą kształtne i mak nigdy nie odstaje pozdr ewa Odpowiedz Link Zgłoś
desperacja Re: makowiec :(((( 18.05.03, 02:26 Gość portalu: ewKa napisał(a): > ja zawsze zawijam w papier do pieczenia zostawiając tylko trochę miejsca, by > mogły urosnąć w trakcie pieczenia; zawsze wychodzą kształtne i mak nigdy nie > odstaje > pozdr > ewa A ja sie wtrace i spytam co to takiego papier do pieczenia? Jakiego jest koloru? Nie slyszalam o czyms takim? I czy papier wtedy sie smaruje tluszczem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: makowiec :(((( IP: *.dip.t-dialin.net 19.05.03, 16:21 Papier do pieczenia to rodzaj pergaminu w miodowym kolorze, czasem z wyrysowanymi roznosciami jak np. pajacyki, domki do pieczenia itp. Jest on uzywany obustronnie i nie wymaga smarowania. Ja moje makowce rowniez zawijam w ten papier i zostawiam troche miejsca do rosniecia wzwyz, ale i na dlugosc. Pieke na normalnej blaszce z pieca, najczesciej 4 ciasno obok siebie, aby starczylo do obdzielenia wszystkich amatorow w rodzinie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś