Dodaj do ulubionych

Jak zrobić zapiekane bakłazany z mozarellą?

IP: *.aster.pl 20.04.07, 09:43
Jak zrobić zapiekane bakłazany z mozarellą i pomidorami?
Czy ktos moze mi podpowiedzieć?
Jadłam to ostatnio w jakiejś włoskiej knajpce, ale nie wiem jak zrobic. Do
tego były dodane duszone pomodory i ser parmezan.

Nigdy w życiu nie robiłąm nic z bakłążanów, nawet nie wiem czy je obrać, jak
je pokroić w poprzek czy w plastry.
Muszę się tego nauczyć, bo chcę dzisiaj podać na obiad.

Uwielbiam je jeść, wiec najwyzszy czas zdobyc się na odwagę i samemu zacząć
robić :-)
Obserwuj wątek
    • linn_linn Re: parmigiana z baklazanow 20.04.07, 09:57
      Przepisow jest duzo. Np. parmigiana z baklazanow:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=77&w=12835496&a=12847149
    • yavorius Re: Jak zrobić zapiekane bakłazany z mozarellą? 20.04.07, 09:58
      Otworzyć nowe kokno przeglądarki, wpisać w pasek adresu google.pl a
      tam "zapiekane bakłażany z mozzarellą". Wyskoczy Ci kilkanaście tysięcy linków,
      wejdź w kilka i zrób tak jak tam piszą.

      Gdyby Ci się nadal nie chciało, proszę:

      www.gotowanie.wkl.pl/przepis17864.html
      www.kamis.pl/index.php/content/view/2644/
      poprostugotuj.home.pl/home/cookbook/336
      www.palcelizac.pl/przepis/451/baklazany_z_mozzarella_i_parmezanem/
      www.cincin.cc/index.php?s=843b71ca3bcb35697e09af5c356ff098&showtopic=15224&pid=489200&st=0&#entry489200
      • Gość: Beata Re: Jak zrobić zapiekane bakłazany z mozarellą? IP: *.aster.pl 20.04.07, 10:01
        Dziękuję zaraz poszukam.

        Szukałam w Kuchnia, ale nic nie było, dlatego rzuciłam nowy temat.
        • winoczerwone Re: Jak zrobić zapiekane bakłazany z mozarellą? 20.04.07, 10:50
          zamiast szukać niesprawdzonych i czesto od czapy przepisow w google, skorzystaj
          z przepisu linn linn; naprawdę smaczne wychodzą
          • ampolion Re: Jak zrobić zapiekane bakłazany z mozarellą? 20.04.07, 17:25
            No to i Galeria też jest od czapy.
            Bieda w tym, że aby szukać w Googlu warto znać angielski. Syndrom typu "lis i
            winogrona".
            • winoczerwone Re: Jak zrobić zapiekane bakłazany z mozarellą? 20.04.07, 20:38
              Galeria nie jest od czapy i to forum też zresztą nie
              bo tu gotuja niektórzy tak, ze na ślepo im ufam i sie od nich uczę
              i wiem, że mogę spokojnie powtórzyc przepis, nawet jeśli wymagałby bardzo
              drogich składników, z truflami włącznie, bo mi sie uda
              i gdybym miala o cos pytać, to tylko tu, a nie w googlach
              bo jesli nie po to, to po co jest to forum?
              żeby banita odreagowywał swoje realne problemy i kompleksy?
              żeby kpić i drwić z innych? od tego są chyba inne fora, albo jakas terapia czy
              coś
              • ampolion Re: Jak zrobić zapiekane bakłazany z mozarellą? 20.04.07, 21:51
                Nie bardzo rozumiem jak to można na ślepo gotować czy to w/g przepisów
                forumowych, czy to galeryjnych, czy też "sprawdzonych" - pożyczając innym
                kubeczki smakowe?
                Do jakiegokolwiek przepisu, także z Googla, trzeba się umieć przymierzyć i
                samemu je sprawdzić bo smak i upodobania kulinarne to BARDZO indywidualna
                sprawa.
                Z tymi "sprawdzonymi" przepisami to coś tak jak ze "sprawdzonym" partnerem
                życiowym...
    • winoczerwone Re: I skwaśniałe wino czerwone - ochyda.)))n/t 20.04.07, 16:47
      OHYDA, dispell, to po pierwsze

      po drugie juz wiemy, że z win znasz jedynie Egri Bikaver, a i tak najlepszym
      trunkiem do pieczonej dziczyzny jest Twoim zdaniem (cyt.) "siwucha", zmrożona
      o tempora! o mores!
      (a raczej kompletny brak mores, widac w domu nie nauczyli)
    • winoczerwone do yavoriusa 20.04.07, 16:53
      a Tobie wyjaśnię, bo wydajesz sie otwartym człowiekiem: lepiej moim zdaniem,
      jeśli tutaj ktoś spyta, i dowie sie od osoby doświadczonej, co i jak (często
      wraz ze sprawdzonym przepisem, jak tutaj od linn-linn), niz gdy odpali google
      czy inną wyszukiwarkę, i znajdzie przepisy, owszem, ale niewiadomego pochodzenia
      a sam wiesz, ze ludzie czasem takie głupoty wypisują, że głowa mała, a potrawa
      nie ma szansy sie udać
      więc najlepiej tutaj
      ponadto mam wrażenie, że po to istnieje to forum
      a nie po to, aby sobie samopoczucie poprawiać kosztem innych, jeżdżąc po nich
      jak po łysych kobyłach
      niegodne to mężczyzny
    • ampolion A może grecka musaka 20.04.07, 17:33
      www.przepisy.org/przepis942-58_67.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka