Dodaj do ulubionych

Porady nie tylko kuchenne.

26.04.07, 13:46
erodzina.pl/tematy16/praktyczne-porady-domowe-vt1336.htm
niezłe ciekawostki. Na przykład:
Jaja
konserwowanie
w 10 funtach wody wapiennej rozpuścić 20 łutów soli kuchennej. Ułożyć jaja w
słojach, zalać i wstawić do piwnicy. Jaja trzymają świeżość 7 miesięcy. (1928)
aby nie popękały
przed gotowaniem należy lekko nakłuć szpilką szerszy koniec lub do wody dodać
trochę octu. Nie należy gotować jajek prosto z lodówki.
jajko pęknięte
aby je ugotować, należy potrzymać je chwilę nad parą, tak aby wierzchnia
warstwa białka się ścięła.
krucha panierka
należy wlać do jajka kilka kropel oleju.
Obserwuj wątek

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka