malzag 22.06.07, 10:07 Proszę o pomoc. W programach kulinarnych bardzo często stosują świeżą kolendrę w postaci natki, ja nigdzie nie moge tego kupić. Proszę o informację o punktach sprzedaży na terenie Warszawy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hania55 Re: Gdzie kupić natkę kolendry? 22.06.07, 10:10 Supermarkety (szukaj wśród doniczek ze świeżymi ziołami), Bomi (tak samo). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JZP Re: Gdzie kupić natkę kolendry? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.07, 10:38 bazarek przy Hali Mirowskiej, mniej więcej w środku bazaru jest stoisko gdzie mają same zioła i przyprawy świeże i suche. Odpowiedz Link Zgłoś
corrina_f1 Re: Gdzie kupić natkę kolendry? 22.06.07, 11:41 Praktycznie w _każdym_ markecie, i co drugim sklepie typu Albert itp. U mnie w osiedlowym też normalnie do dostania. Odpowiedz Link Zgłoś
yatsec Dzizaz! Ile razy jeszcze padnie to pytanie! 22.06.07, 12:08 Ponownie wiec informuje ze ZAWSZE koledre dostaniesz w sklepach Asian Food (na Poznańskiej, w GalMoku i gdzie tylko te sklepy są) oraz na Hali Mirowskiej tak jak ktos juz pisał. W Albertach, Bomi i tym podobnych bywają ale nie zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
ptasia Re: Gdzie kupić natkę kolendry? 22.06.07, 12:57 to ja tylko dodam, że to stoisko pod Halą - jeśli mówimy o tym samym, ale innego nie widziałam - jest w części zadaszonej, niedaleko tylnego (tj. nie od JPII) wyjścia z Hali. są dwa takie stoiska z "bajerami" (owocami egzotycznymi, niesezonowymi itd.) vis a vis po dwóch stronach przejścia, i w jednym jest właśnie sporo ziół - kupiłam tam kolendrę i szałwię w doniczkach. Odpowiedz Link Zgłoś
babe007 Re: Gdzie kupić natkę kolendry? 22.06.07, 15:21 Oprócz tego stoiska w okolicach Hali Mirowskiej kolendrę (oraz wszelki wybór innych azjatyckich specjałów) można kupić w wietnamskim sklepiku na tyłach Hali Gwardii (Markpolu). Odpowiedz Link Zgłoś
ptasia Re: Gdzie kupić natkę kolendry? 22.06.07, 17:43 a, nie wiedziałam, że tam też (kupowałam tam za to trawę cytr. i liście limonki, no i ryże). btw, byłam dzisiaj przy tych ziołach pod Halą - tam, gdzie myślałam, kolendry nie było, ale za to była cięta mięta w dużych pęczkach :) i mega bazylia, oraz widziałam zioła w doniczkach na 2 innych stanowiskach w okolicy. Odpowiedz Link Zgłoś
malzag Re: Gdzie kupić natkę kolendry? 23.06.07, 08:02 Serdecznie dziekuję za wszystkie adresy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
thiessa Re: Gdzie kupić natkę kolendry? 23.06.07, 23:36 Jezeli nigdy nie jadlas kolendry ostrzegam, ze mozna ja kochac, albo nienawidziec. Niemniej jednak, mozna zmienic zdanie. Przed kilkoma laty, kiedy probowalam jej po raz pierwszy wydawala mi sie niedobra, a teraz nie wyopbrazam sobie bez niej mojej kuchni,. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania_m Re: Gdzie kupić natkę kolendry? IP: *.pools.arcor-ip.net 24.06.07, 00:43 podpisuje sie pod tym co napisala thiessa obiema rekami. tez koledry kiedys nie lubilam, teraz uzywam ja czesciej niz natke pietruszki. np jutro na obiad jako pierwsze danie bedzie taka harira deluxe, czyli gesta marokanska zupa jarzynowa przecierana z ras el hannout, woda rozana, imbirem i duuuza ilosci natki koledry Odpowiedz Link Zgłoś