Dodaj do ulubionych

Gdzie w Warszawie kupić ciasto marchewkowe?

29.06.07, 11:13
Nie chodzi mi o kafejki, w których kawałek kosztuje 4zł, ale jakąś cukiernię,
czy sklep ze zdrową żywnością, który oferuje to w większej ilości i po
przystępniejszej cenie.
Obserwuj wątek
    • corrina_f1 Re: Gdzie w Warszawie kupić ciasto marchewkowe? 29.06.07, 11:27
      Żadne kupne nie będzie tak dobre jak własne, nie wolisz raczej zrobić ?
      Podać przepis ?
      • adams123 Re: Gdzie w Warszawie kupić ciasto marchewkowe? 29.06.07, 11:31
        podać :)
        • azaheca Re: Gdzie w Warszawie kupić ciasto marchewkowe? 29.06.07, 11:43
          Kupisz w sieci cukierni "Mamuśka..coś tam",na Międzynarodowej,mają też stoiska w
          centrach handlowych.Przepisy są australijskie,na syropie klonowym chyba się
          opierają.
          • bene_gesserit Re: Gdzie w Warszawie kupić ciasto marchewkowe? 29.06.07, 15:52
            One sie niestety, te przepisy, opieraja glownie na ciastach w proszku, nie na
            syropie klonowym, tak na moj smak. 'Mamuska cheesecake' a teraz
            chyba 'Cheesecake corner' smakuje plastikiem i tak tez wyglada.
    • carri Poproszę ten przepis! 29.06.07, 12:17

      • corrina_f1 Ciasto marchewkowe - przepis 29.06.07, 13:33
        CIASTO:

        3 jajka,
        3/4 kubka oleju,
        3/4 kubka maślanki,
        2 kubki mąki,
        2 kubki cukru,
        2 łyżeczki proszku do pieczenia,
        2 łyżeczki cynamonu,
        2 łyżeczki zapachu waniliowego,
        1 kubek rodzynek,
        1 kubek wiórków kokosowych,
        2 kubki startej marchewki,
        1 kubek posiekanych orzechów
        1 puszka posiekanych ananasów,


        W dużym naczyniu zmiksować jajka, olej i maślankę.
        W osobnym naczyniu wymieszać mąkę, cukier, sodę i cynamon.
        Następnie wymieszać z jajkami (itd).
        Powoli dodawać starta na dużych oczkach marchewkę, rodzynki, orzechy i wiórki,
        ananasa i zapach
        waniliowy.
        Po wymieszaniu wlać do formy , piec w temp. 200 stopni ok. 45 -50 min.

        Ilość rodzynek, orzechów i wiórków, ananasa itp może zbyt wielka, tak dostałam
        kiedyś w przepisie, podejrzewam że spokojnie można zredukować do połowy :)


        POLEWA:

        0,25 dag serka waniliowego (lub czegoś innego) (w oryginale jest serek tzw
        "cream cheese" ale to można dostać chyba (?) tylko w Stanach, u nas widziałam
        serek duński w słoiczkach o takiej nazwie. Ooryginalny cream cheese ma
        konsystencję jakby mascarpone, albo super gęstej śmietany)
        0,5 kubka cukru pudru (lub mniej)
        2 opakowania cukru waniliowego
        1 -2 stołowe łyżki gęstej śmietany
        1 łyżeczka zapachu waniliowego

        Wymieszać składniki i polać polewą przestygnięte ciasto
    • Gość: genny Re: Gdzie w Warszawie kupić ciasto marchewkowe? IP: 217.11.129.* 29.06.07, 12:46
      A kupić możesz w podziemiach przy pl. Bankowym. Nie pamiętam nazwy cukierni,
      ale tam, gdzie rogale marcińskie

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka