Dodaj do ulubionych

Losos, sos czosnkowo-oliwkowy, i co do tego?

13.07.07, 16:55
od zmyslow juz odchodze co do ryby podac jako dodatek, ryz-blee, puree nie
pasuje, no to co innego? wszelkie mamarony tez odpadaja:(
Obserwuj wątek
    • winoczerwone Re: Losos, sos czosnkowo-oliwkowy, i co do tego? 13.07.07, 16:57
      puree z groszku z miętą
      • bagatella Re: Losos, sos czosnkowo-oliwkowy, i co do tego? 13.07.07, 16:59
        o nie nie, tego nie lubimy, zreszta to chyba jakais kawal:)
        • winoczerwone Re: Losos, sos czosnkowo-oliwkowy, i co do tego? 13.07.07, 17:13
          ee kawał? nienie
          coś takiego miałam na mysli, akurat nawet z łososiem sie znalazło:
          www.foodnetwork.com/food/recipes/recipe/0,1977,FOOD_9936_35789,00.html
          ale jak nie lubicie, to faktycznie odpada:-)
    • winoczerwone Re: Losos, sos czosnkowo-oliwkowy, i co do tego? 13.07.07, 16:59
      o, zagapiłam się: puree z groszku pod warunkiem, że negujesz puree z
      ziemniaków, a nie ideę puree w ogóle:-)
    • ba_nita Re: Losos, sos czosnkowo-oliwkowy, i co do tego? 13.07.07, 17:05
      Grillowany bakłażan, cukinia, kabaczek,na parze: brokuł, kalafior. Można podać
      kuskus. Też na parze młoda kapusta (taka chrupiąca na półtwardo z koperkiem).
      • ba_nita Re: I jeszcze "Mleczko jajeczne": 13.07.07, 17:08
        2 całe jajka, 150 ml gorącego mleka, sól
        Jajka rozmącić. Używając trzepaczki domieszać gorące mleko i doprawić solą. To
        przepis podstawowy - można dodać również różnego rodzaju zioła, przyprawy,
        orzechy czy ziarna.
        Całość wlać do naczynia do gotowania w kąpieli wodnej lub zawiesić naczynie, w
        którym przygotowujemy potrawę nad garnkiem z gorącą wodą tak, aby woda nie
        dotykała dna tegoż naczynia. Na małym ogniu "parujemy" pod przykryciem około
        30-40 min do czasu zastygnięcia masy. Po schłodzeniu masę wykładamy na deseczkę
        lub talerz i kroimy w kostkę.

    • myszz piczone pyry nt. 13.07.07, 17:15

      • wampir35 Re: piczone pyry nt. 13.07.07, 17:16
        Frytki.
        • wanda-maria dodatki 15.07.07, 22:29
          1/ Zapiekanki z ziemniakow, np. gratin savoyard, gratin dauphinois.
          2/ Placuszki z cukinii.
          3/ Risotto, np. z grzybami.
          • cien_wiatru Re: dodatki 15.07.07, 22:42
            a nie moga byc po prostu mlode ziemniaki z wody ?
    • slawuuusia Re: Losos, sos czosnkowo-oliwkowy, i co do tego? 16.07.07, 00:03
      Oj to trudna sytuacja...
      Jesli: ryz-blee. puree-nie, makarony-odpadaja a i groszek-fuj.. to nic tylko
      zjesc tego lososia ze...smakiem!:-)
    • kwiatek_leona Re: Losos, sos czosnkowo-oliwkowy, i co do tego? 16.07.07, 00:39
      Do lososia z grilla czesto podaje polente ugotowana dzien wczesniej, pozniej
      pocieta w trojkaty, czy inne figury geometryczne i lekko podgrillowana razem z
      lososiem. Do tego zielona salata i czesc.

      Albo salatka z soczewicy,z drobno pokrojonymi w kostke cebula i pomidorami,
      posiekana kolendra i sosem olejowo-octowym z duuuza iloscia czosnku. Dobrze tez
      dodac jakas papryczke czy kumin, zeby te salatke "domeksykanic". Po
      przegryzieniu sie smakow, wykladam dno talerza ta "salsa" i na niej ukladam
      kawalek rybki.

      Oczywiscie to propozycje na gorace letnie dni. Jak przyjdzie zima to i ten
      bleee ryz wroci :)
      • roseanne Re: Losos, sos czosnkowo-oliwkowy, i co do tego? 16.07.07, 01:44
        no tak o polencie zapomnialm:)

        tez pasuje
    • roseanne Re: Losos, sos czosnkowo-oliwkowy, i co do tego? 16.07.07, 01:42
      lekki bialy chleb typu wloskiego, kalabryjski super
      z chrupiaca skorka
    • bagatella zgapilam sie ale juz dziekuje wszystkim 17.07.07, 15:46
      za mile podpowiedzi, do wykorzystania przy nastepnej rybie, bo tak sie
      wsciekalam, ze az zrobilam moj ulubiony dodatek do wszystkiego czyli ziemniaki
      z fenkulem, uhh ale to dobre!
      a co by sie troche wytlumaczyc, kazde puree lubie bardzo, a moje ulubione to z
      marchewki z czosnkiem lub z brokulow. ryzem tez nie gardze, ale w ostatnim
      czasie zbyt czesto sie z nim spotykalam w kuchni wiec bylo blee:)
      dziekuje bardzo, bagatella
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka