Gość: pasqda
IP: *.adsl.inetia.pl
07.08.07, 11:42
Wątek linn_linn o domowym majonezie natchnął mnie na pomysł
zrobienia domowej musztardy. Czy ktoś z was próbował może już robić
coś takiego i ma sprawdzony przepis?
Na razie znalazłam to:
Gorczycę (szarą) utłuc na mąkę. Zarumienić dobrze miód, ocet
zagotować, zmieszać z miodem i zalać gorczycę wrzątkiem; wybijać
dobrze, póki nie ostygnie, i zlewać zaraz do butelek czy słoików,
zakorkować lub mocno obwiązać pęcherzem, żeby nie wytchło.
Jeżeli będzie za gęsta dodać octu do proporcji.
Co prawda przydałyby się proporcje albo ilość składników, ale nie
wymagajmy za dużo na początek;))
Szukam dalej:) Wsparcie mile widziane, może byc duchowe;)))