Dodaj do ulubionych

Pomóżcie uratować masę orzechową!

29.10.07, 17:57
Nie ufam przepisom z gazet- nigdy nic nie wyszło... Dziś skusiłam
się na kulki orzechowe (wyczytałam w magazynie dla rodziców).
Wymieszałam i podgrzałam orzechy, cukier brązowy, białko, trochę
migdałów, 2 łyżki masła. Po ostygnięciu miałam tylko ulepić kulki i
wstawić do piekarnika. Tych kulek za nic w świecie nie da się ulepić
bo masa nie jest gęsta... To coś w garnku jest nawet smaczne i już
jemy ale intryguje mnie, co zrobiłam nie tak (proporcje stosowałam
zgodnie z przepisem). Co zrobić by następnym razem jednak powstały
kulki, a nie rozpływająca się orzechowo-cukrowa maź?
Obserwuj wątek

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka