nathaniell 06.08.03, 12:36 Mam zamiar zrobic sałatkę z tuńczyka dla mojej Pani. Bardzo ją lubi. I chcę żeby była ja najlepsza. Czekam wiec na przepisy na najlepszą sałatkę z tuńczyka:) Z góry dziękuję za wszystkie pomocne posty. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nathaniell Re: Sałatka z Tuńczyka - jak zrobić??? 06.08.03, 12:37 To jeszcze ja:) Przepisy możecie wysyłac też na maila, jeśli będzie wam wygodniej Odpowiedz Link Zgłoś
independent-girl Re: Sałatka z Tuńczyka - jak zrobić??? 06.08.03, 12:37 primo: spójrz 5 czy 6 postów niżej - jest tam tuńczyk secundo: wpisz w wyszukiwarce "tunczyk OR tuńczyk", znajdzie Ci mase przykladow :D pzdr. Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
nathaniell Re: Sałatka z Tuńczyka - jak zrobić??? 06.08.03, 12:40 Dzięki wielkie:) poszukam. Chyba niepotrzebnie wygłupiłem się z tym wątkiem:( Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Asia Re: Sałatka z Tuńczyka - jak zrobić??? IP: *.a2000.nl 06.08.03, 13:17 A ja tam mam cos ciekawego. Taka jest prosta salatka, wszyscy ja uwielbiaja. Puszka tunczyka, albo dwie male. Kukurydza konserwowa, pokrojony ananas z puszki, troche soli do smaku, majonez. Pycha Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: Sałatka z Tuńczyka - jak zrobić??? 06.08.03, 13:20 Ja uwielbiam taką: tunczyk w oleju + fasola z puszki (biała) + czerwona cebula pokrojona w piorka + pieprz + sól Smacznego Odpowiedz Link Zgłoś
meme1 Re: Sałatka z Tuńczyka - jak zrobić??? 07.08.03, 17:52 ser zolty w kosteczke,groszek z puszki,tunczyk z puszki bez wody,kukurydza,sol i pieprz:) Odpowiedz Link Zgłoś
myszka77 Re: Sałatka z Tuńczyka - jak zrobić??? 08.08.03, 13:46 1) tuńczyka przełóż do salaterki, dorzuć groszek z puszki, wymieszaj z sosem tatarskiem 2) zamiast groszku może być czerwona fasolka 3) mozna też dodać pokrojony w kostkę żółty ser gotowe ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: m Re: Sałatka z Tuńczyka - jak zrobić??? IP: *.bm.cm-uj.krakow.pl 08.08.03, 14:50 puszka tunczyka lub 2, jablko lub 2 utarte na tarce, troszke majonezu, sok cytrynowy, pieprz, sol, paczka orzeszkow arachidowych prazonych niesolonych. pycha! Odpowiedz Link Zgłoś
jolo8 Re: Sałatka z Tuńczyka - jak zrobić??? 08.08.03, 15:05 Polecam kijowską, jest bardzo łatwa i nie znam osoby, której nie smakowała. Potrzebne są: 5 ugotowanych na twardo jajek, 1 cebula,tuńczyk w sosie własnym, 15 dkg żółtego sera, 1/3 kostki masła (zamrożonego) i majonez. Składniki układamy warstwami w następującej kolejności: starte na grubych oczkach białko, zółty ser starty na drobnych oczkach, połowę rozrdobnionego widelcem tuńczyka, część majonezu, pokrojoną na drobno cebulę, starte na dużych oczkach masło, drugą część tuńczyka, majonez i na wierzch starte na drobnych oczkach zółtka. Wygląda to i smakuje genialnie. Nie dodaje się żadnych przypraw. Smacznego! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Elina Re: Sałatka z Tuńczyka - jak zrobić??? IP: 217.153.14.* 13.08.03, 08:33 TA SAŁATKA JEST PYYYYYYYSZNA!!!!!! DZIĘKUJĘ ZA PRZEPIS :) Przygotowałam i dałam mężowi do spróbowania i wyjadł mi całą :) aż mu się uszy trzęsły :);) Elina jolo8 napisała: > Polecam kijowską, jest bardzo łatwa i nie znam osoby, której nie smakowała. > Potrzebne są: 5 ugotowanych na twardo jajek, 1 cebula,tuńczyk w sosie własnym, > 15 dkg żółtego sera, 1/3 kostki masła (zamrożonego) i majonez. Składniki > układamy warstwami w następującej kolejności: starte na grubych oczkach > białko, zółty ser starty na drobnych oczkach, połowę rozrdobnionego widelcem > tuńczyka, część majonezu, pokrojoną na drobno cebulę, starte na dużych oczkach > masło, drugą część tuńczyka, majonez i na wierzch starte na drobnych oczkach > zółtka. Wygląda to i smakuje genialnie. Nie dodaje się żadnych przypraw. > Smacznego! Odpowiedz Link Zgłoś
kiwi1 Re: Sałatka z Tuńczyka - jak zrobić??? 12.08.03, 21:07 Tunczyk + ryz + kilka pomidorow pokrojonych w kostke + kukurydza z puszki + sol + pieprz. Podawac z majonezem. Tunczyk + drobno pokrojona lodyga selera + posiekana cabula + drobno pokrojona czerwona paprka + pieprz. Wymieszac z majonezem. Pozdrowienia z Miami Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kania Re: Sałatka z Tuńczyka - jak zrobić??? IP: *.chello.pl 12.08.03, 21:13 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=77&w=4557457&a=4557544 pozdr kasia Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: audi Re: Sałatka z Tuńczyka - jak zrobić??? IP: 195.117.144.* 13.08.03, 13:12 a ja lubię z czarnymi oliwkami i co tam jeszcze fantazja podpowie:) ale zawsze z cebulka Odpowiedz Link Zgłoś