Gość: a IP: *.dip.t-dialin.net 20.08.03, 01:06 OJ BYM ZJADLA Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
quba Re: jak sie robi krupnik-zupe? 20.08.03, 08:06 republika.pl/nuyka18/ABC/Krupnik/krupnik.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AA Re: jak sie robi krupnik-zupe? IP: *.dip.t-dialin.net 20.08.03, 11:04 dzieki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pletwa3 Re: jak sie robi krupnik-zupe? 20.08.03, 13:04 To jest dość skomplikowany przepis, ja robię krupnik "błyskawiczny", to u mnie dyżurna zupa, jak trzeba coś prędko naszykować. Na gotującą wodę sypię mrożonkę "włoszczyzna krojona w paski", dodaję łyżeczkę masła, kostkę rosołową, trochę pieprzu, wrzucam ziemniaki pokrojone w kostkę, jak są prawie miękkie sypię kaszę (taką drobniutką, krakowską) - i jeszcze tylko jakieś 5 min. Gotowe. Obficie posypuję posiekaną natką, a jak mam - to kraszę skwarkami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rita Re: jak sie robi krupnik-zupe? IP: hpcache:* 20.08.03, 13:40 Ja gotuję rosołek na skrzydełkach z włoszczyzną i ziemniaczkami pokrojonymi w kosteczka. Potem warzywka i miąsko wyjmuję a wsypuję kaszę perłową. Warzywka ścieram a miąsko obieram i kroję w kawałeczki. Dodaję do zupki. Pycha!!! Jedna z ulubionych zupek mojego 2-latka, w rankingu zaraz po pomidorówce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zocha Re: jak sie robi krupnik-zupe? IP: *.net.pl 20.08.03, 13:58 bardzo chętnie podzielę się moim przepisem na krupnik 30 dag żeberek kasza ziemniaki marchew pietrucha kawałek selera 1 cebula kostka rosołowa 1 kiełbasa zwyczajna przyprawy ugotować żeberka, przecedzić wywar, obrać mięso, kaszę opłukać i wrzucić na gorący wywar, dodać kostkę rosołową, gotować jakieś 15 min, potem wrzucić pokrojone warzywa i kiełbasę, cebulę pokroić i zeszklić na patelni, dodać do zupy, przyprawić i gotowe, smacznego Odpowiedz Link Zgłoś