madziaaaa 22.02.08, 13:05 Czym nadziewacie babeczki w wersji wytrawnej?U mnie to zawsze były jakieś pieczarkowe wariacje, ale może coś by było warto w końcu zmienić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wanda-maria Re: Nadzienie do wytrawnych babeczek 22.02.08, 17:52 Mam na mysli babeczki z ciasta francuskiego " vol-au-vent ". 1/ szynka lub pieczony drob + pieczarki + sos beszamelowy, 2/ owoce morza, krewetki, kraby / moga byc paluszki /, ryby i in. do wyboru + pieczarki + sos beszamelowy, 3/ pieczony drob lub szynka + groszek konserwowy lub ugotowany kalafior + sos beszamelowy, 4/ mozg cielecy + cebula + jajka. / cebule podsmazyc, dodac obrany i posiekany mozg, smazyc kilka min., dodac jajka, doprawic /. Przypominam - babeczki podpiec w piekarniku, nadziewac goracym farszem i natychmiast podawac. Odpowiedz Link Zgłoś
madziaaaa Re: Nadzienie do wytrawnych babeczek 22.02.08, 21:56 Dzięki:) Podoba mi się wersja z mózgiem:) Mniam, pamiętam ten smak z dzieciństwa, mój tata go robił w formie pasty do kanapek. Odpowiedz Link Zgłoś
toska6 propozycja z innego forum 23.02.08, 13:07 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=77&w=63459436&a=63468845 Odpowiedz Link Zgłoś