Gość: gośc IP: *.homenett.pl 23.02.08, 13:06 bardzo prosze o przepis na jakis sosik do warzyw gotowanych na parze, oprócz masełka. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
poppy76 Re: jaki sos do warzyw gotowanych na parze? 23.02.08, 14:22 My nigdy nie robimy sosu:) czasm odrobina masla, czasem oliwa z oliwek plus czosnek! pycha! czesto nawet soli nie trzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sosik do warzywek dobre są takie sosiki: IP: *.PH-1511G-BSR64K-02.ish.de 23.02.08, 14:27 beszamelowy, holenderski, koperkowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muti Re: jaki sos do warzyw gotowanych na parze? IP: *.dip.t-dialin.net 23.02.08, 19:48 Wg mnie 100 razy lepiej lepiej maselko ze swiezymi ziolami i pieprzem,niz te ohydztwa pt.beszamel,holenderski itp.Po to gotujesz warzywa na parze,aby czuc ich smak,a nie zabijac go tlustym,gestym sosem:-(. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: senin pelna zgoda! IP: *.for.connect.net.au 24.02.08, 14:41 a co do warzyw :mozna skropic olejem sezamowym i sosem sojowym albo wlasnie jakims typu vinegret - nie ma sensu dodawac jakiegos ciezkiego sosu, bo caly sens gotowania na parze -lekko, dietetycznie, beztluszczowo- bierze w leb... z tego wzgledu 'maselko' to tez nienajlepszy pomysl Odpowiedz Link Zgłoś
martvica Re: jaki sos do warzyw gotowanych na parze? 24.02.08, 16:48 Orzechowy (masło orzechowe rozmieszane z ciepłą wodą, plus szczypta ostrej papryki), czosnkowo-jogurtowy, winegrety różne. Odpowiedz Link Zgłoś
pillow7 Re: jaki sos do warzyw gotowanych na parze? 24.02.08, 18:53 Serowy z roqueforta- wersja light Odpowiedz Link Zgłoś