Dodaj do ulubionych

szukam przepisu na mielony boczek

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.08, 22:47
pieczony w foremce i wystawiony w galerii potraw.Szukałam i nie
znalazłam,szkoda że nie zapisałam prędzej.Za pomoc serdeczne dzięki:)
Obserwuj wątek
    • marbor1 Re: szukam przepisu na mielony boczek 01.04.08, 23:07
      Gość portalu: anew napisał(a):

      > pieczony w foremce i wystawiony w galerii potraw.Szukałam i nie
      > znalazłam,szkoda że nie zapisałam prędzej.Za pomoc serdeczne dzięki:)


      Znalazłam coś takiego, czy o to Ci chodziło?

      Re: Szybki przepis na wędlinkęIP: *.olsztyn.mm.pl
      Gość: gargamel 06.11.05, 20:13 zarchiwizowany

      Izolowanie miesa od wody ma dwa powody:
      1.smak nie "ucieka do wody"-zawinięte szczelnie i osznurowane mięso wypuscu sok
      i go wchlonie,przez co schab jest bardzo soczysty (wada,że tylko do spozycia na
      zimno)
      2.gotowany bezposrednio w wodzie w tak krotkim czasie spowoduje,ze mięso bedzie
      twarde.
      Inny spposob na domowa wędlinę:
      Mieso mielone (lepsze lekko tłustawe np.mielony boczek surowy) 1kg do tego 300ml
      mleka zageszczonego nieslodzonego i przyprawy jakie dodajesz (sol czy
      warzywko,pieprz,zioła)dobrze wymieszać,wlozyć do foremki keksówki i piec 1,5
      godziny w 180st.Po tym czasie wyjać i od razu zlac płyn,ktory sie wydzieli(aby
      pieczeń klops nie wchłonął).Podawac można jako wedlinę na zimno i grubsze
      plastry w sosie na cieplo do drugiego.\Zaleta -bez jajek,bułki -nie skwasnieje
      tak szybko.
      Re: Szybki przepis na wędlinkęIP: *.internetdsl.tpnet.pl

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka