Dodaj do ulubionych

Przesoliłem ciasto na placki ziemniaczane!

IP: *.gprs.plus.pl 04.04.08, 17:51
Pierwszy raz robiłem takie ciasto. Znalazłem przepis w internecie na zwykłe
placki, wszystko dobrze zrobiłem, usmażyłem testowego placka i był smaczny
lecz trochę mało soli mi się wydawało. Dosypałem więc kilka łyżeczek, smażę
kolejnego i fuuu....słone że jeść się nie da. Co ja teraz mogę zrobić żeby
cała robota nie poszła na marne?
Pierwszy mój pomysł to dosypanie cukru, drugi to zalanie ciasta wodą a
następnie odparowanie tej wody poprzez gotowanie. Dobre są te pomysły, może
macie jakiś sposób na to? pozdrawiam
Obserwuj wątek

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka