chattab 14.07.08, 16:28 Witam, Jak smacznie przyrządzić mięso z małży (mrożone, bez skorupek)? Wszystkie przepisy, jakie znajduję w sieci dotyczą małży jeszcze w muszlach. Będę bardzo wdzięczny za jakąkolwiek podpowiedź! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bagatella prosze bardzo 14.07.08, 16:56 na patelni rozgrzac duzo pol slonego masla, jesli nie to zwykle, ale maslo, nie zaden tam erzac, dodac duzo, duzo posiekanego czosnku i tudziez pietruszki natki, wymeszac do lekkiego tzw sciecia i dodac lyzke bulki tartej iznow chwilke potrzymac, wrzucic malze i tak nimi poobracac z minutke do poltora i to wszystko. jesc z bagietka i chrumkac ze smakiem:) aha, bez soli tylko odrobina pieprzu. Odpowiedz Link Zgłoś
eeeewa Re: Przepis na małże (bez skorupek) 14.07.08, 17:44 Na oliwie z oliwek podsmażyć sporo czosnku, wrzucić małże,dodać zioła prowansalskie, podlać białym winem, chwilę poddusić. Ugotować makaron, wymieszać z małżami, posypać natką pietruszki. Odpowiedz Link Zgłoś
chattab Re: Przepis na małże (bez skorupek) 15.07.08, 17:32 Dziękuję bardzo - to dziecinnie proste! :) Ja znalazłem jeszcze coś takiego (jak by kogoś naszło, też wygląda apetycznie): www.jelenia.pl/malze-zapiekane-z-serem-przepis-ca23.htm Odpowiedz Link Zgłoś
chattab Re: Przepis na małże (bez skorupek) 15.07.08, 17:38 Jeszcze jedno pytanie: czy małże mają być wcześniej rozmrożone, czy na patelnię wrzucam prosto z zamrażalnika? Odpowiedz Link Zgłoś
cipcipkurka Re: Przepis na małże (bez skorupek) 16.07.08, 11:11 pizza z owocami morza? fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,21496044,27061687.html tarta? fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,26717890,26717890.html tarta jeszcze raz? fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,42126916,42126916.html Odpowiedz Link Zgłoś