Dodaj do ulubionych

pleśniak na gorąco dla ciążówy - nie zaszkodzi?

01.10.03, 12:01
Witam!
Sprawa jest prosta: jestem w ciąży (3 mies.), uwielbiam sery pleśniowe i...
niestety nie mogę ich jeść ze względu na możliwość występowania w nich
jakichś tam bakterii (nie pamiętam nazwy). Tyle wiem z różnych poradników.
Pytanie do mądrzejszych ode mnie: czy owe bakterie giną w wysokiej temp.? W
jakiej? Ostatnio wykombinowałam sobie, że może da się "obejść zakaz" zjadając
pleśniaka na ciepło, np. w postaci sosu lub po obsmażeniu (camembert np.).
Wiem, że to będzie ciężkostrawne itp. ale to jedyna ciężkostrawna rzecz, na
którą mam ochotę a poza tym, ciężarówa to też człowiek. To jak, jeść, czy dać
sobie spokój?
Obserwuj wątek
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka