Dodaj do ulubionych

Faszerowane cukinie i bakłażany - pytania

07.08.08, 14:05
Farsz będzie z mięsa mielonego, ryżu, koperku, pomidorów, cebulki. A może bez
mięsa, nie wiem jeszcze. Na wierzch mozzarella. Pieczone w piekarniku.

1. Czy cukinie (nieduże, takie max 25 cm) obierać ze skórki, czy zwyczajnie
razem ze skórą przekroić i wydrążyć?

2. Co zrobić, by przekrojony na pół wzdłuż bakłażan nie był gorzki? Jak kroję
w plastry to solę i czekam aż puści sok, ale czy na taką grubość - pół
bakłażana - to starczy?

3. Czy mięso podsmażyć a ryż ugotować, czy dać surowe wg metody jak na gołąbki?
Obserwuj wątek

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka