Gość: Castorp
IP: 199.67.203.*
20.08.08, 13:45
Menu wczorajszej kolacji (za gazeta.pl) Condoleezzy Rice z
Radosławem Sikorskim. Oto ono:
- Sałatka z plastrami białego wiejskiego sera, konfiturą z
pomidorków cherry,buraczkami w miodzie i olejem lnianym,
- Krem z zielonego groszkuz musem z białych szparagów,
- Smażony sandacz z leśnymi kurkami,szpinakiem i vinaigrettem z
kaszy gryczanej,
- Śliwki zapiekane na kruchym cieściez sosem cynamonowym,
- Kakhetian Royal '05Heidsieck Monopole ChampagneRed Top Sec.
Ciekawe akcenty kuchni polskiej.
Krem i śliwki chetnie zrobilbym samemu… nie rozumiem
tylko "winegretu z kaszy gryczanej".
Co sami chcielibyście zjeść, spróbować przyrządzić z tego menu?
Całkiem "wystrzałowe" ;-) jak na taką okazję.