etter
24.09.08, 15:18
Szanowni smakosze,
W najblizsza sobote musze urzadzic kolacje dla znajomych (bedzie nas
z 10-12 osob).
Niestety moje doswiadczenie z urzadzaniem zbiorowych okazji jest
nikle. To bedzie 2 raz w zyciu kiedy samodzielnie zorganizuje
posilek dla wiecej niz 3 osob :-))
Poprzednim razem, a bylo to 3 miesiace temu, przetrzasnelam to forum
i zrobilam kurczaka cytynowego (cos a la nigela) i crumble (plus dla
wygody przystawki kupione w kreolskim barze).
Stresuje sie ta kolacja z kilku powodow:
-to beda przyjaciele mojego ukochanego,
-sa francuzami,
-z delikatnych sugestii mojego milego wynika ze nie mam co szalec bo
przeciez chodzi o dobra atmosfere - jezeli chca dobrze zjesc to
pojda do restauracji.
Potrafie gotowac ale liczba osob i "ranga" tego wydarzenia troche
mnie przerasta..
Nie chce wypasc za sztywno a polskie potrawy raczej odpadaja (za
ciezkie)
Prosze o propozycje CALEGO menu - mam trudnosci z komponowaniem
kilku potraw tak zeby sie "nie gryzly"