Dodaj do ulubionych

brownies - jak to powinno wyglądać

27.01.09, 20:13
Robiłam ostatnio brownies wg przepisu Nigelli, podanego m.in. przez Dorotus na
jej blogu mojewypieki.blox.pl/2007/09/Brownies.html

Zmniejszyłam ilość cukru do 375g, piekłam trochę dłużej, bo płynęło, reszta
bez zmian.
Produkt, który otrzymałam jest pyszny ale przypomina raczej blok czekoladowy,
czy zbity krem czekoladowy niż brownies jakie jadłam w życiu (owszem były
wilgotne, ciężkie, rozpływało się w ustach, ale miały w sobie choć trochę
struktury ciasta a nie kremu). To co wyszło z mojego piekarnika nie przypomina
ciasta w niczym poza może lekką skórką.

I tu pytania - czy moje wyobrażenia o brownies są błędne?
Czy przepis Nigelli jest nie teges?
Czy popełniłam jakiś błąd?
Obserwuj wątek

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka