Dodaj do ulubionych

jak zestawiać potrawy? Mam odwieczne kłopoty

05.03.09, 22:38
Jeśli już mam ochotę zrobić coś, np. to co poniżej, to brakuje mi
pomysłu na to, co jeszcze, by się "nie gryzło" z tym, co
wymyśliłam...

sałatka gyros i co do tego?

Makaron z sosem i co do tego?

minipizze i co do tego?

Muszę zrobić kolację i chciałabym mieć na stole kilka dań. Odpadają
zapiekane nadziewane warzywa (było wiele razy), nadziewane piersi
kurczaka w cieście francuskim (też było), lasagne, chińszczyzny i
kurczaki w karmelu (też były). Ryby zapiekane też były. Jejuniu. No
nie mam co zrobić. pomożecie?

Obserwuj wątek
    • lirio Re: jak zestawiać potrawy? Mam odwieczne kłopoty 06.03.09, 07:25
      Byłam ostatnio u koleżanki i zrobiła bar sałatkowy a'la Pizza HUT. Na 2
      półmiskach podzielonych na 6 części były pokrojone ogórki zielone i pomidory,
      kukurydza, groszek zielony, brokuły, surówka z kapusty pekińskiej, surówka z
      pora, pieczarki w zalewie naturalnej, oliwki nadziewane migdałami, ser feta,
      korniszonki. Do tego 2 sosy w osobnych naczyniach - vinegret i jogurtowy z
      czosnkiem.

      Bardzo polecam jeszcze placuszki z polędwicy Leny ;)
      • fizia-kulawa Re: jak zestawiać potrawy? Mam odwieczne kłopoty 07.03.09, 13:22
        chyba zrobię bar chiński. Same sałatki to u mięsożernej rodziny nie
        przejdą
        Planuję zatem jako dodatki podać:
        -ryż z brokułami
        -kuskus z cieciorką
        -makaron szpinakowy z kukurydzą

        a jako sosy
        - owoce morza w sosie winnym z papryką i marchewką
        - indyka w sosie słodko kwaśnym
        - kurczaka w sosie cytrynowym
        - grzyby na ostro w sosie sezamowym

        Jezu:D Co za mieszanka:D
    • lena05 Re: jak zestawiać potrawy? Mam odwieczne kłopoty 10.03.09, 18:31
      Jak nie mam pomyslu,co "dodac",to robie z dwa,trzy dipy - jeden ostry,drugi
      lagodny - a trzeci - hmm..jak wyjdzie ;)
      Do tego kroje w slupki papryke,ogorki (swieze i np kartuskie),marchewke, seler
      naciowy, ser zolty, moga byc przekrojone na pol pomidorki koktailowe, sa tez
      fajne mixy salatowe...
      Ot ,rozkladam to miedzy glownym daniem/daniami.Kazdy sam sobie bierze co chce :)
    • algaria Re: jak zestawiać potrawy? Mam odwieczne kłopoty 10.03.09, 23:20
      a ja szykuje raklett (elektryczny grill z szuflatkami)przygotowuje
      zestaw wędlin:kiełbaski koktajlowe, szynki, cienkie plasterki mięsa
      marynowanego,boczek wedzony zestaw serów do topienia, warzywa na
      grila (papryke cebulę olowki, pieczarki itp) każy sobie piecze swój
      zestaw, do tego sosy keczupowy, czosnkowy i majonezowy, sałata
      (dużo) w winegrecie bagietka pokrojone w krażki (mozna ja również
      podpiec) i party gotowe.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka