Dodaj do ulubionych

który sojowy do chińszczyzny?

IP: 94.254.149.* 18.03.09, 11:47
ostatnio w miarę często przygotowuję pseudo chińszczyznę na obiad. pseudo bo
obyta w kuchni za bardzo nie jestem i wrzucam na patelnie to co akurat mam.
używam przyprawy kamis 5 smaków i chciałam dokupić jakiś sos sojowy. tylko nie
wiem, który lepiej. jasny, ciemny grzybowy? kupiłabym wszystkie, ale nie wiem,
jak długo mogą one stać i czy faktycznie będą się "zużywać". myślałam, że może
kupię tylko ciemny, ale on głównie do wołowiny i wieprzowiny. a co z
kurczakiem? tez może być, czy to za duża profanacja:-)? który będzie
najbardziej uniwersalny?
poradźcie proszę, bo chcę dziecia ubrać i wyskoczyć do sklepu
Obserwuj wątek
    • znana.jako.ggigus ciemny 18.03.09, 14:46
      nie wiem, do jakich mazs dostep, ale nie moze byc za tani, bo to wtedy sama sol.
      --
      eeela o beszamelu: Nie widzę powodu do dalszej dyskusji, ponieważ ewidentne
      jest, że masz trudności z orzekaniem. Twoje powoływania się na źródła również
      okazują się być niewiarygodne. eeela jako spec od pr(prawdy): Komentarze
      dotyczące twojej osoby są smutnie prawdziwe i nie ma co nad nimi dyskutować.
    • pani.serwusowa Re: który sojowy do chińszczyzny? 18.03.09, 14:50
      Ja uzywam najwiecej ciemnego. Grzybowy imo sobie podaruj. Jesli
      zauwazysz, ze ciemny Ci szybko schodzi, to mozesz wtedy dokupic do
      pary jasny, zalezy czy lubisz sie sztywno trzymac przepisow, ale z
      tego co widze improwizujesz. :) Kup ciemny. :)
      --
      Widzimy się w kwietniu w Leeds oraz w Newcastle. :)
Inne wątki na temat:

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka