Dodaj do ulubionych

papryka nadziewana, czym?

05.04.09, 19:59
Kupiłam takie piękne, długie papryki. Marzy mi się do podjadania na zimno.
Właściwie już są gotowe do dalszej obróbki, tzn. mięciutkie i bez skórki.
Tylko nie mam pomysłu czy fajnym by je tu ponadziewać. Pomożecie?
Obserwuj wątek
      • mhr-cs Re: papryka nadziewana, czym? 06.04.09, 15:35
        Gość portalu: ania_m napisał(a):

        > np:
        > farsz miesno-ryzowy
        > farsz z miesa mielonego
        > pikantny farsz z ryzu z koryntkami(niewiele)i orzeszkami piniowymi
        > farsz z kuskusu z warzywami

        wspaniale pasuje do gotowej papryki,czy nie
    • bobralus Re: papryka nadziewana, czym? 05.04.09, 20:08
      podsmażona cebulka, do tego ryż, rodzynki, orzeszki pinowe, zioła, duzo pieprzu.

      podsmażone mięso, może być z ryżem, może być z dodatkami jak powyżej, może być
      np. zapieczone pod parmezanem.

      może być nadziana fetą, z oliwkami, pomidorami koktajlowymi, czerwona cebulą,
      bazylią, polane oliwą.

      sałatką tabbouleh, jakas na bazie pęczaku z warzywami (
      fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,85880670,85880670.html ), ta tez by mi
      pasowala, tylko wtedy mozna np. zrezygnowac z papryki w srodku, ale tez nie trzeba:
      fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,86011432,86011432.html
      ja kiedys jadłam w bulgarskiej ambasadzie papryki nadziewane biała fasolą w
      sosie pomidorowym, tylko troche trudno sie to jadlo.

      może być kozi ser z orzechami włoskimi.

      moze być caponata

      ugotuj.to/przepisy_kulinarne/2,87561,,Caponata_slodko-kwasna,,10474615,9495.html
      • coralin Re: papryka nadziewana, czym? 05.04.09, 22:07
        kk345 napisała:

        > > Właściwie już są gotowe do dalszej obróbki, tzn. mięciutkie i bez skórki.
        > Upieczone? to może nie nadziewaj ich, tylko podaj skropione oliwą i octem
        > balsamicznym?

        Przychylam sie do propozycji, nadziać można fetą i polać oliwą i octem balsamicznym.
    • cyklamen111 Re: papryka nadziewana, czym? 06.04.09, 06:26
      ja najbardiej lubię paprykę nadziewaną ryżem, drobno posiekaną cebulą i
      pieczarkami z dużą ilością suszonej bazylii i pieprzu, albo z tymi wszystkimi
      wymienionymi składnikami oraz z selerem naciowym i fetą lub jakimś miękkim,
      żółtym serem i papryką. Oliwki, czosnek i pomidory też mogą być.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka