Dodaj do ulubionych

PASTA z Tuńczyka- z czym, jak zrobić...

10.04.09, 08:24
prosze o nowe pomysły bo kiedys robiłam z jajkiem, majonezem, ale
moze ktoś ma coś nowego sprawdzonego to chętnie skorzystam.Tuńczyk
oczywiscie z puszki (kawałaki w oliwie) z czym najlepiej połączyc...
Z góry dzięki.
Obserwuj wątek
    • mhr-cs Re: PASTA z Tuńczyka- z czym, jak zrobić... 10.04.09, 08:39
      ja go mixuje z twarozkiem i posypuje potem szczypiorkiem,
      dodaje czasami papryke albo chili,
    • rubia28 Re: PASTA z Tuńczyka- z czym, jak zrobić... 10.04.09, 09:21
      Jesli to tuñczyk w kawalkach to mozesz uzyc go do salatek.
    • aganiok32 ta jest niezła 10.04.09, 09:55
      fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,91840296.html
      • anula36 Re: ta jest niezła 10.04.09, 12:23
        z avocado ( poki po 2 zl)+ szczypiorek i przyprawy.
    • bene_gesserit Re: PASTA z Tuńczyka- z czym, jak zrobić... 10.04.09, 12:24
      Siekane kapary i siekany ogorek konserwowy plus sporo natki. Pelnia
      szczescia.
      • Gość: ola Re: PASTA z Tuńczyka- z czym, jak zrobić... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.09, 13:55
        ja często robię tak:
        tuńczyk + drobno pokrojona czerwona cebula + majonez (czasem jeszcze
        jogurt naturalny)+ pieprz + kilka kropli octu balsamicznego.
        Pycha! Moi goście się zajadają. Świetnie pasuje jako dip np do
        nachos, albo na krakersy, albo zyczjanie do świeżego chleba czy
        bagietki. Polecam
        • pengua Re: PASTA z Tuńczyka- z czym, jak zrobić... 10.04.09, 14:19
          Mozna podobnie jak w Vitello Tonato, czyli zmiksowac tunczyka, dodac
          majonez, sok z cytryny, kapary, troche oliwy, sol i pieprz. Pyyyyycha
          ;-)
          • reuptake Re: PASTA z Tuńczyka- z czym, jak zrobić... 10.04.09, 15:49
            i anchovies (zamiast soli) :)
    • Gość: breskva Re: PASTA z Tuńczyka- z czym, jak zrobić... IP: *.spray.net.pl 10.04.09, 20:26
      tuńczyk z zalewy lekko rozdrobniony widelcem, posiekany seler naciowy, majonez,
      pieprz. zrobić tosty, ciepłe natrzeć oliwą i ząbkiem czosnku, posmarować pastą,
      położyć plasterek pomidora - PYCHA!!!
      • Gość: dorotkah Re: PASTA z Tuńczyka- z czym, jak zrobić... IP: *.hsd1.il.comcast.net 10.04.09, 23:15
        Jem wlasnie kanapke z pasta z tunczyka.Zmiksowana marchewka,seler
        naciowy,troche pora(takie drobniutkie przyjemnie chrupiace warzywka
        wychodza)do tego tunczyk,troszke majonezu,sol,pieprz i nieco
        przecieru pomidorowego.Moglabym to jesc dzien w dzien.
        • Gość: mini Re: PASTA z Tuńczyka- z czym, jak zrobić... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.09, 13:50
          czy warzywa surowe?
          • Gość: dorotkah Re: PASTA z Tuńczyka- z czym, jak zrobić... IP: *.hsd1.il.comcast.net 11.04.09, 23:06
            Tak, jak najbardziej surowe.
            • Gość: dorotkah Re: PASTA z Tuńczyka- z czym, jak zrobić... IP: *.hsd1.il.comcast.net 11.04.09, 23:09
              Piszac zmiksowane mialam raczej na mysli "zmalakserowane".
    • Gość: ann Re: OLIWKI !!! IP: *.warszawa.mm.pl 10.04.09, 23:49
      koniecznie oliwki - zielone, czarne, jakie popadnie
      pasują do absolutnie każdego składu sałatki z tuńczyka
      spróbuj!
      • referee Re: OLIWKI !!! 13.04.09, 13:23
        tunczyk moze byc z puszki ale bez oliwy (mniej kalorii i mniej
        konserwantow i srodkow smakowych

        organiczne jajka

        pora

        seler

        i moze byc oliwka

        bialy organiczny jogurt
        • Gość: dorotkah Re: OLIWKI !!! IP: *.hsd1.il.comcast.net 13.04.09, 19:04
          Ja tez uzywam tunczyka z wody jesli dodaje majonez,robie tez wersje
          z jajkami, ale pora to tylko na Telesfora.
        • Gość: senin OOOO!!?? IP: *.QLD.netspace.net.au 17.04.09, 14:17
          referee napisał:

          > tunczyk moze byc z puszki ale bez oliwy (mniej kalorii i mniej
          > konserwantow i srodkow smakowych

          ?????

          z puszki, ale bez oliwy, czy to znaczy, w sosie wlasnym ??? i mniej
          konserwantow w porownaniu z z takim w oliwie ???

          chyba cos ci sie pokrecilo

          w koncu oliwa moze byc konserwantem samym w sobie , i nie widze
          mozliwosci puszkowania tunczyka bez zwiekszonej ilosci konserwantow
          jezeli oliwy/oleju w tej kombinacji brak...trzeba ja czyms
          zastapic... pewnie czyms mniej tlustym.kalorycznym acz 'bardziej
          chemicznym';)


          to jak dlugo taki tunczyk sie w puszcze przechowa? Cale DWA dni???
          • referee Re: OOOO!!?? 18.04.09, 10:23
            Sorry nie bylem dokladny bo nie mialem czasu.

            Mialem na mysli tunczyka w sosie wlasnym.

            Ale najlepiej jest kupic tunczyka swiezego i zmixowac-wtedy
            fatycznie nie ma zadnych konserwantow.

            > w koncu oliwa moze byc konserwantem samym w sobie

            to fakt,dlatego odradzam jakie kolwiek produkty z puszek centralnie.

            > to jak dlugo taki tunczyk sie w puszcze przechowa? Cale DWA dni???

            Masz racje, bylem w pierwszym poscie nieprecyzyjny,ale mysle ze tym
            drugim wyjasnilem o czym myslalem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka