charlie_x 01.01.04, 04:30 ..o ile takowe istnieją.pozdr..8) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Helper Re: proszę o przepis na smaczne grzane wino.. IP: *.proxy.aol.com 01.01.04, 06:01 Grzaniec, glogg, gluhwein, toddy, wasail, mulled wine, grzane wino - pod wszystkimi tymi nazwami można znaleźć przepisy w Internecie na to czego szukasz. Odpowiedz Link Zgłoś
monisb Re: proszę o przepis na smaczne grzane wino.. 01.01.04, 19:22 Sama ostatnio szukałam dobrego przepisu na grzane wino i znalazłam. Poniżej link do strony: www.jedlinski.pl/glogg/ Odpowiedz Link Zgłoś
byhanya Re: proszę o przepis na smaczne grzane wino.. 01.01.04, 19:38 slyszalam, ze ktos dodawal przyprawy do piernikow i cukru. znajac gløgg, wyobrazam sobie, ze byloby to calkiem niezle! Odpowiedz Link Zgłoś
tralalumpek Re: proszę o przepis na smaczne grzane wino.. 01.01.04, 19:45 ja przygotowuję następująco: - czerwone wino - torebki GlühFix (zakładam że są w Polsce do kupienia) - cukier podgrzewam wino razem z glufixem i dodaje cukier, nie wolno zagotować proporcje dowolne, w zależności od smaku proste i b.dobre i żadnych ceregieli ze skórkami czy gożdzikami (może gdybym miała służbę ....) Odpowiedz Link Zgłoś
ankh_23 Re: proszę o przepis na smaczne grzane wino.. 03.01.04, 23:50 ja robię tak: 5 goździków kora cynamonu szklanka soku pomarańczowego szczypta kardamonu i gałki muszkat. cukier waniliowy wlewam wszystko do gara, mieszam, przed podaniem wyławiam goździki i cynamon, coby się goście nie podławili. Aha! Wino wybieram półsłodkie. Smacznego :) Odpowiedz Link Zgłoś