Gość: chora IP: 153.19.2.* 26.01.10, 08:43 otwieram ranking: ja mam wizytę z nfz na 7 pażdziernika 2010r.- rejestrowałam sie 4 stycznia o 9 rano! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
seseczka Re: Pomorskie: Olbrzymie kolejki do endokrynologó 26.01.10, 08:54 dzwoniłam do poradni przy UCK - powiedziano mi, że rejestruja na 2012 rok! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luśka Pomorskie: Olbrzymie kolejki do endokrynologów IP: *.chello.pl 26.01.10, 08:56 mam chorobę Hasimoto, od października 2008 roku nie mogę się dostać do endokrynologa, dr Traczyk Barańska z przychodni w Nowym Porcie przyjmowała kiedyś codziennie, teraz robi specjalizacje i ma dyżur w przychodni raz w tygodniu,jestem pod opieką lekarza pierwszego kontaktu...coraz gorzej się czuję...a nie mam kasy na prywatne wizyty Odpowiedz Link Zgłoś
harmoniak Re: Pomorskie: Olbrzymie kolejki do endokrynologó 26.01.10, 08:57 Zapraszam na forum chorobytarczycy.eu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: es ten problem jest od lat IP: *.chello.pl 26.01.10, 10:30 ludzie rejestrują się w miejscowościach oddalonych od dziesiątki km od miejsca zamieszkania z rocznym wyprzedzeniem. kapitalizm to więcej banków, mniej szpitali Odpowiedz Link Zgłoś
z_kraju_i_ze_swiata Re: ten problem jest od lat 26.01.10, 12:25 > kapitalizm to więcej banków, mniej szpitali a twoja glupota to wiecej z wyboru czy tak masz od urodzenia? widac Czernobyl wplywa nie tylko na tarczyce! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: es Re: ten problem jest od lat IP: *.chello.pl 26.01.10, 13:29 prawda w oczy kole? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Pomorskie: Olbrzymie kolejki do endokrynologów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.10, 11:03 Zapraszam chorych do następujących placówek gdzie nie ma kolejek do endokrynologa: 1. Gdańsk pomorska 96 tel 58 557 60 15 2. Tczew niepodległości 3 tel 58 532 49 86 3. Lębork węgrzynowicza 13 4. Puck armii wojska polskiego 16 tel 58 673 08 42 i jeszcze wiele wiele innych przychodni do znalezienia na stronach nfz. Naprawdę nie wszyscy muszą się leczyć w Akademii Medycznej lub 50 metrów od domu są też inne ośrodki, które świecą pustkami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chora Re: Pomorskie: Olbrzymie kolejki do endokrynologó IP: 153.19.2.* 26.01.10, 11:53 na pomorskiej 96 nie ma od tego roku poradnii endokrynologicznej - masz nieaktualne dane. Odnośnie innych sorry ale zamiast wydać na bilety do leborka lub pucka to chtyba na to samo wyjdzie jak pójde za 100 zł prywatnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: Pomorskie: Olbrzymie kolejki do endokrynologó IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.10, 13:49 Gdańsk Główny - Lębork cena biletu SKM w obie strony 20,20 pln Gdańsk Główny - Tczew cena biletu SKM w obie strony 13 pln Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andro niech cwany gapa konsultant powie ile specjalizuje IP: *.mlyniec.gda.pl 26.01.10, 11:07 niech cwany gapa konsultant powie ile specjalizuje się w Pomorskim przyszłych endokrynologów ;) Odpowiedz Link Zgłoś
k1985 PO likwiduje wojewódzką przych skórno wenerologicz 26.01.10, 12:58 wkrótce specjaliści będą tylko za pieniądze tak jak endokrynolodzy. PO oj PO..... Platforma lobbystów prywaciarzy??? Odpowiedz Link Zgłoś
jurmik Re: PO likwiduje wojewódzką przych skórno wenerol 26.01.10, 14:21 A kto zlikwidował Wojewódzką Przychodnię Endokrynologiczną na ul.Katarzynki 5 lat temu? Może by ci ówcześni decydenci odpowiedzieli teraz w gazecie, radiu czy TV dlaczego to zrobili? Bo nawet nie dla budynku, który od tylu lat stoi pusty i trzeba go ogrzewać, pilnować, a to kosztuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lekarz Pomorskie: Olbrzymie kolejki do endokrynologów IP: *.static.sonofon.dk 26.01.10, 15:00 A po co endokrynolog? Nie wystarczy lekarz po prostu! Odpowiedz Link Zgłoś
misia3561 Re: Pomorskie: Olbrzymie kolejki do endokrynologó 26.01.10, 19:01 Tak się składa,ze lekarz nie wystarczy.Endokrynolog u którego sie leczyłam zakończył współpracę z NFZ z końcem 2008r.Dał mi kartę informacyjna do lekarza rodzinnego pod którego "opieką" jestem do dnia dzisiejszego,bo nie udało mi się zarejestrować do endokrynologa. Cały czas przepisuje mi te same dawki hormonu,które są podane w karcie od endokrynologa.Badania tylko jednego hormonu zleciła mi w połowie poprzedniego roku i uważa,ze to wystarczy.Niestety u mnie przez kilka lat nie udało się ustalić odpowiedniej dawki leku i lekarz endokrynolog zmieniał mi ją po każdej wizycie. Choruję od kilku lat to zaczęłam sama sobie ustalać dawki w zależności od samopoczucia i od prywatnie zrobionych badań,ale chyba nie za bardzo zdaje to egzamin,bo nie czuję się dobrze. Teraz dowiedziałam się od znajomej,że lekarz rodzinny odmówił jej wystawienia skierowania na badanie hormonów tarczycy,bo może to zrobić tylko specjalista.I tutaj koło się zamyka. Odpowiedz Link Zgłoś
jurmik Re: Pomorskie: Olbrzymie kolejki do endokrynologó 26.01.10, 19:34 Drogi Lekarzu, jak Ci kiedyś - czego nie życzę - nawali serce, to na pewno nie pójdziesz do lekarza poprostu, tylko do kardiologa, prawda? A jak Twojej żonie - czego też nie życzę - zrobi się guzek w tarczycy, to na pewno nie będziesz jej leczył Ty czy kolega lekarz, tylko bedziecie szukać endokrynologa (to też lekarz, ale umie więcej,jako specjalista, a przynajmniej powinien, prawda?) Wielu lekarzy rodzinnych może i mogłoby leczyć tarczycę, choć nie każdą, tylko co z tego, jak nie mogą skierować na żadne badania - to o czym mówimy? Odpowiedz Link Zgłoś
jurmik Re: Pomorskie: Olbrzymie kolejki do endokrynologó 26.01.10, 22:59 A w ogóle to żaden okrągły czy kwadratowy stół nic nie zmieni - spotkają się, pogadaja i tyle z tego będzie. By było lepiej, trzeba by od nowa zorganizować dużą przychodnię z 10 czy więcej endokrynologami, laboratorium, usg i biopsją na miejscu. Tylko gdyby ci lekarze zaczęli uczciwie zlecać wszystkie potrzebne badania, po pół roku zamknięto by ją z powodu horendalnych długów. A jak mieliby tam być tylko lekarze leczący na podstawie jednego, najtańszego badania, bo trzeba oszczędzać - to nie ma sensu. W artykule pani z NFZ mówi, że lekarze nie chcą współpracować. Pewnie, żaden porządny lekarz nie zgodzi się oszczędzać na każdym badaniu, bo NFZ daje za mało kasy - bo w razie problemów nie NFZ będzie winny, tylko lekarz któremu kazali oszczędzać i leczyc "na oko". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Pomorskie: Olbrzymie kolejki do endokrynologów IP: *.adsl.inetia.pl 26.01.10, 21:25 Brawo! Tak trzymać, sukces pierwsza klasa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doktor Mengele Pomorskie: Olbrzymie kolejki do endokrynologów IP: *.nwrk.east.verizon.net 26.01.10, 23:02 he,he,he 200 000 chorych w pomorskim-to boli ich bardzo ,bo musi jak mawia minister Kopacz ,naczelna PeO od wykanczania Polakow w "legalny "sposob !!! Odpowiedz Link Zgłoś
kr-ok Pomorskie: Olbrzymie kolejki do endokrynologów 26.01.10, 23:39 Tak to już jest jak wszystkim wszystko ma należeć się za darmo.Niestety procedury medyczne na całym świecie są coraz droższe i dopóki nasze społeczeństwo nie zrozumie,że 70 procent zdrowie zależy od samego pacjenta i nie wszystko musi leczyć specjalista dotąd będą tak długie kolejki do lekarzy.Nie mogę zrozumieć,jak ktoś kto wypala paczkę papierosów dziennie mówi ,iż nie stać go na wykonanie badania za 50zł raz na pół roku.Tylko,że nauczeni jesteśmy, że należy się za darmo to przecież nie będziemy płacić.A już do szału doprowadzają mnie stwierdzenia,iż ktoś całe życie płacił składki to dlaczego teraz ma dopłacać .Ludzie po prostu nie wiedzą ile kosztują procedury medyczne.Moim zdaniem należałoby otwarcie mówić i pisać o realnych cenach np ile kosztuje wykonanie jednego badania tomograficznego,jaki jest koszt operacji wyrostka a jaki przepukliny,ile kosztuje leczenie zawału serca a ile udaru mózgowego.Należałoby też uświadomić społeczeństwu na co idzie ich składka zdrowotna,jaką część składki otrzymuje lekarz pierwszego kontaktu,a ile wynoszą dopłaty do leków.Może jak ludzie będą lepiej informowani to zastanowią się nad stosunkiem do własnego zdrowia, no i może zmieni się ich podejście i wymagania do służby zdrowia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja czekamY? a ZUS płacimy dalej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.10, 08:05 ktos wreszcie powinien zaskarżyc to do trybunału w Strasburgu! Odpowiedz Link Zgłoś