Dodaj do ulubionych

ginekolog z zaspy lub klinicznej

02.12.06, 09:38
witam, wiem, że wątek ten był już wielokrotnie wałkowany, ale znalazłam
stosunkowo dawne opinie (sprzed kilku m-cy).
poszukuję ginekologa, który prywatnie poprowadziłby ciążę (która moze być
zagrożona, ze względu na nadciśnienie). najlep[iej żeby był to lekarz, który
pracuje na zaspie, w ostatecznosci lekarz z klinicznej. wolałabym rodzić na
zaspie, ale gdybym miała super lekarza z klinicznej to mogę zdecydować sie na
ten szpital.
czy mozecie kogoś doradzić?
Obserwuj wątek
    • ala.ked Re: ginekolog z zaspy lub klinicznej 21.12.06, 15:33
      Najlepszy fachowiec z Klinicznej to prof. Krzysztof Preis, przyjmuje prywanie w
      gabinecie na Zaspie. Mozesz tez spobować dr Świątkowska - Freund (ma gabinet
      razem z Preisem) albo dr Zofia Pankrac.
      • maja_sara Re: ginekolog z zaspy lub klinicznej 24.12.06, 01:31
        A ja bym Preisa nie polecała. I na "liście" też są niemiłe głosy na jego temat.
        Warto wiedzieć, że jest to lekarz, który przedkłada cc nad poród kleszczowy/ co
        niektóre pacjentki nazywają go nawet fanatykiem kleszczy/ Uważa, że to
        bezpieczniejsze dla matki i dziecka.(??!!) Miałam z nim osobistą rozmowę na ten
        drazliwy temat. Od Preisa uciekałabym gdzie pieprz rośnie. Po prostu moje
        doświadczenia z nim nie należą do najmilszych;-(
        • Gość: Aba Re: ginekolog z zaspy lub klinicznej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.06, 20:29
          A ja polecam dr.Marka Branickiego z Zaspy.Ma prywatny gabinet w pasażu
          lotnia.Przyjmuje w czwartki od 11.00-19.00 Koszt wizyty-80zł.W środy zawsze ma
          dyżur w szpitalu na Zaspie.Jest cierpliwy,miły,fachowy i ma dobry sprzęt
          usg.Minus to 2 godz. czekania na wizytę w ciasnej poczekalni.
          • ciemnanocka Re: ginekolog z zaspy lub klinicznej 08.01.07, 12:50
            Ja tez bardzo polecam Marka Branickiego. Rewelacyjny - ma podejscie do
            ciężarnej asekuracyjne, u mnie sie sprawdzilo, bo o krok wyprzedzal wszystkie
            niespodzianki, ktore moglyby sie wydarzyc.
            Jednak moim zdaniem sprzet nie jest najlepszy, ale do prowadzenia ciazy jak
            najbardziej wystarczy. Gdybym miala jeszcze raz wybierac lekarza na pewno bym
            wybrala tego samego jeszcze raz.

Z kolei Preis jest ponoc najlepszym specjalista w 3miescie od USG, zatem moim
            zdaniem warto sie wybrac po prostu do niego 3 razy w ciazy na USG, a niech
            ciaze prowadzi Branicki.
            • Gość: Ola.B a do branickiego trzeba sie rejestrowac? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.07, 09:04
              czy po prostu sie przychodzi i stoi w kolejce??
              pozdrawiam
              • ciemnanocka Re: a do branickiego trzeba sie rejestrowac? 19.01.07, 00:12
                niestety tak to wyglada:(
        • rozmarynka5 Preis 28.12.06, 19:23
          maja_sara nie bardzo rozumiem - Preis jest przeciwnikiem cc ? Zależy mi na
          odpowiedzi na to pytanie bo właśnie miałam go "naciągnąć" na cc bez wskazań
          medycznych :-) Pan Profesor jest osobą humorzastą i czasami ciężko się z nim
          rozmawia ale prowadzi prywatnie moją zagrożoną ciążę i uważam że jest dobrym
          fachowcem. Bardzo zależy mi na cc nawet jak nie będzie wskazań medycznych i nie
          wiem jak on podchodzi do takiego cc ??? Inna sprawą jest czy będzie mnie stać
          na operacjęu niego, może taniej wyjdzie Swissmed i to w jakim komforciku :-)
          • Gość: po ile Re: Preis IP: *.crowley.pl 28.12.06, 22:08
            O właśnie. A może ktoś zorientowany napisałby ile lekarze biorą teraz prywatnie
            za cc? Bo w Swissmed 4000. Jest duza rożnica???
            • rozmarynka5 koszt cc 29.12.06, 12:14
              Z tego co wiem to na Klinicznej u zwykłego lekarza (nie profesora) jest to
              stawka ok. 2.000 czyli połowę tego co Swissmedzie. Tyle że w Swissmedzie
              podobno masz taki komfort i warunki jak w najprawdziwszej szwajcarskiekj
              klinice. Koleżanka na własną prośbę została dzień dłużej, mąż był przy niej
              cały czas, opieka podobno fantastyczna.
              • maja_sara Re: koszt cc 29.12.06, 20:05
                A ja nie płaciłam nic za cc na Klinicznej. Byłam całą ciążę pacjentką jednego z
                lekarzy pracujących na Klinicznej / lekarz z doktoratem, nie profesor/
                chodziłam na wizyty do jego prywatnego gabinetu. I kiedy okulista stwierdził,
                że powinnam miec cc mój ginekolog tego nie podważał, tylko normalnie umówił się
                ze mną na konkretny dzień i konkretną godzinę, wypisał mi skierowane do
                szpitala i miałam cc w trakcie jego dużuru. Dostałam nawet rozpuszczalne szwy
                więc nie musiąłm tydzień po cc buiec do gina czy położne i prosic o ich
                usnięcie- z tego co wiem nie każdy dostaje szwy rozpuszczalne.
                Z tego co czytam w różnych postach wygląda na to, że miałam ogromne szczęście.
                Ale w dużej mierze jest to zasługa mojego gina, bo to lekarz profesjonalista.
                • rozmarynka5 Re: koszt cc- do maja_sara 30.12.06, 11:10
                  napisałam na priva - czy mogłabym prosić o nazwisko i namiary na tego lekarza,
                  który prowadził Twoją ciążę ?
              • Gość: ja Re: koszt cc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.07, 20:40
                na klinicznej cc to tortura a nie konfort. kobieta przywiazana do fotela, pod
                fotelem odplyw na krew, wszystko sie po tobie leje i splywa pod stol, o
                odglosach rozrywanej skory nie wspomne. pare studentek zemdlalo na ten super widok.
                • rozmarynka5 Re: koszt cc 29.01.07, 11:00
                  Niezła prowokacja - wiem że Kliniczna nie należy do super komfortowych,
                  zachodnich klinik, ale bez przesady :-)))

Gość portalu: ja napisał(a):

> na klinicznej cc to tortura a nie konfort. kobieta przywiazana do fotela, pod
                  > fotelem odplyw na krew, wszystko sie po tobie leje i splywa pod stol, o
                  > odglosach rozrywanej skory nie wspomne. pare studentek zemdlalo na ten super
                  wi
                  > dok.
          • maja_sara Re: Preis -rozmarynka5 29.12.06, 01:46
            Fakt-napisałam bez ładu i składu, nie sposób zrozumieć mojej poprzedniej
            wypowiedzi. Przepraszam. Już się poprawiam-chodziło mi oczywiście o to, że
            Preis jest przeciwnikiem cesarki-nawet jeśli są wskazania medyczne.
            Zdecydowanie upiera się wówczas przy porodzie kleszczowym. Piszę z własnego
            doświadczenia. Rodziłam rok temu na Klinicznej, miałam wypisane skierowanie do
            tego szpitala i bezwzgledne wskazania do cc i odpowiednie zaświadczenia
            lekarskie oczywiscie. Przyszedł Preis na porodówkę i powiedział, że nie ma mowy
            o cc!! Że przy cesarace to ja mogę nawet umrzeć, bo to przecież operacja i on
            bedzie sie uperał przy kleszczach. /to są jego słowa, które mówił do mnie, nie
            zmyślam i nie cytuję cudzych wypowiedzi !!/ Byłam przerażona. Na szczęście o
            umówionej godzinie zjawił się "mój" doktor, którego pacjentką byłam całą ciążę
            i on się mną pięknie zajął i wykonał cc bezbłędnie.
            Nie wiem - może gdybym była wcześniej prywatną pacjentką dr Preisa, wóczas
            całkiem prawdopodobne, że potraktowałby mnie inaczej.
            • rozmarynka5 Re: Preis -rozmarynka5 29.12.06, 12:06
              maja_sara dziękuję za odpowiedź. No to mnie trochę podłamałaś, jeżeli on ma
              takie negatywne podejście do cc nawet jeżeli są wskazania medyczne to nie wiem
              czy wogóle zaczynać z nim temat cc bez wskazań medycznych :-( Spróbuję,
              najwyżej będzie bardzo nieprzyjemnie :-(((
        • Gość: Ola.B od preisa uciekajcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.07, 08:26
          moze w prywatnym habinecie jest mily, ale w szpitalu to tragedia! mialam z nim
          niemile doswiadczenia!!!
          • rozmarynka5 Re: od preisa uciekajcie 18.01.07, 15:54
            Ola ! nie załamuj mnie, ja do niego chodzę prywatnie, płcęciężkie pieniądze i
            często potrafi być bardzo niesympatyczny nawet prywatnie, ale to podobno
            świetny fachowiec. Możesz napisać coś więcej ??? Jeżeli nie chcesz na forum to
            może na priva - rozmarynka5@gazeta.pl Bardzo proszę odezwij się !!!!
            Zastanawiałam się czy u niego nie rodzić i zbieram opinie.

Gość portalu: Ola.B napisał(a):

> moze w prywatnym habinecie jest mily, ale w szpitalu to tragedia! mialam z
            nim
            > niemile doswiadczenia!!!
            • ala.ked Re: od preisa uciekajcie 05.02.07, 08:08
              Preis jest bardzo trudny to fakt. Potrafi być grubiański. Ale miewa też lepsze
              chwile. Ja zaciskałam zęby i tłumaczyłam sobie ze robie to dla dziecka.
              Ale nie zgadadzam sie z opinią, że unika cc. Ja mam wade serca, ale kardiolodzy
              nie widzieli przeciwskazań do porodu SN a to wlasnie Preis mnie nastawial na
              CC. Chodzilam do niego prywatnie.
      • annakali Re: ginekolog z zaspy lub klinicznej 02.01.07, 16:41
        Gdzie można zlaleśc gabinet dr Zofi Pankrac, kiedyś na klinicznej robiła mi badania sympatyczna i konkretna babka
    • gaja78 Re: ginekolog z zaspy lub klinicznej 28.12.06, 22:45
      Kliniczna - dr Raszczyk
      Ma bardzo dobry kontakt z pacjentką, dokładny, budzi duże zaufanie. Polecam.
      • silje78 Re: ginekolog z zaspy lub klinicznej 05.01.07, 14:24
        jestem umówiona na wizytę do dr ciach. czytałam oraz słyszałam same dobre
        opinie na jej temat :) po rozmowie telefonicznej mogę twierdzić, że jest
        kompetentną, sympatyczną osobą.
        myślę, że będzie dobrze :)
        pozdrawiam
        • Gość: dowcipna Re: ginekolog z zaspy lub klinicznej IP: *.crowley.pl 08.01.07, 13:00
          sorki za glupie dowcipy, ale tak sobie skojarzyłam, że lekarka o nazwisku Ciach
          na pewno nie jest przeciwniczką cc a wręcz przeciwnie. No z takim nazwiskiem,
          ahhaha.....
          • rozmarynka5 Re: ginekolog z zaspy lub klinicznej 09.01.07, 10:22
            Może masz rację :-))))
    • Gość: Ania R Re: ginekolog z zaspy lub klinicznej IP: *.pro-internet.pl 31.01.07, 11:45
      Hej:)) Ja polecam gorąco dr Lautenbacha z Klinicznej. Prowadził moją zagrożoną
      ciążę. Jest dokładny,delikatny z poczuciem humoru.Nie zaluje czasu pacjentkom.
      Spokojnie odpowiada na każde pytanie.
      • Gość: Kinia Re: ginekolog z zaspy lub klinicznej IP: *.dynamic.chello.pl 12.01.15, 20:29
        Czy ten lekarz przyjmuje na NFZ?
    • Gość: Megg Re: ginekolog z zaspy lub klinicznej IP: *.bg.univ.gda.pl 31.01.07, 14:35
      Polecam doktora Szelezińskiego z Zaspy, facet jest genialny.Prowadzi moją
      ciąże.Przyjmuje prywatnie w Sopocie.specjalista położnictwa i ginekologii.Sopot
      ul.chmielewskiego 4/2 ( boczna od monciaka).prZyjmuje we wtorki i czwartki 16-19.
      • Gość: Bea1644 Re: ginekolog z zaspy lub klinicznej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.07, 15:16
        Jest na pewno dobrym specjalistą, bo znam sporo osób, ktorym pomógł.
        Ale...Prowadziłam u niego ciążę i nie wykrył poważnej wady serca u dziecka. To
        mogę mu wybaczyć, bo wada była trudna do wykrycia, ale mam żal, że po porodzie,
        na obchodach nie znał mnie, tak jakbym nigdy nie była jego pacjentkę (a byłam
        na co najmniej 12 wizytach). Ala faktycznie, samo p[rowadzenie ciąży i poród
        ok.Teraz jestem w drugiej ciąży i chodzę do kogoś innemu, bo Szel. nie mogłabym
        spojrzeć w oczy. Pozdrawiam, Beata
        • Gość: Megg Re: ginekolog z zaspy lub klinicznej IP: *.bg.univ.gda.pl 01.02.07, 11:26
          Oj, to ja jestem w ciężkim szoku. Ja miałam u niego w szpitalu zabieg i warunki
          miałam super.Poznawał mnie oczywiście, opiekę miałam super. Moja koleżanka
          rodziła u niego, też prowadził jej ciĄżę I BYłA BARDZO ZADOWOLONA- BYł PRZY
          PORODZIE, DAł JEJ OD RAZU SWOJą połozną. Może teraz zmioenił swoje podejscie?????
    • Gość: monera Re: ginekolog z zaspy lub klinicznej IP: *.dynamic.mm.pl 20.01.15, 12:49
      Ja też mieszkam na Zaspie ale dojeżdżam do pani ginekolog , która przyjmuje w cm lifemedica ( znajduje się przy um) , konkretnie do pani Agnieszki Kowalewskiej Włas. Bardzo fajna pani doktor,zawsze wszystko dobrze wytlumaczy, jest delikatna w badaniu. Czlowiek nie czuje sie skrępowany na wizycie.
      Dojedziesz samochodem w niecale 15 minut.
    • Gość: brita Re: ginekolog z zaspy lub klinicznej IP: *.play-internet.pl 26.01.15, 09:01
      Silje proponuje zapisac sie na wizytę do Pani Agnieszki Kowalewskiej Włas. Jestem jej pacjentką od wielu lat. Przyjemna pani doktor, jednoczesnie z dużą wiedzą. Zawsze Ci wszystko wyjaśni. Wprawdzie czasami są do niej opóźnienia ale to dlatego,ze zawsze przeznacza dla pacjenta tyle czasu ile jeste potrzebne. Nie popędza tak wiec mozna wybaczyć.
      Aktualnie przyjmuje w cm LIfemedica ( znajduje się przy uniwersytecie medycznym).
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka