nika001 16.01.07, 22:32 Czy możecie podać cenę i czy jest możliwość rodzenia w wodzie???? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agastrusia Re: Cena porodu rodzinnego na Zaspie, poród w wod 17.01.07, 09:00 a Zaspa wogule ma taką możliwość? Z tego co wiem Wojewódzki Szpital ma, ale to i tak nie rodzi się w wodzie tylko na łóżku. Odpowiedz Link Zgłoś
sophie05 Re: Cena porodu rodzinnego na Zaspie, poród w wod 17.01.07, 10:10 W 2005 roku, poród rodzinny 200 zł. Zaspa ma jedną sale, w której jest duza wanna do porodu. Jednak w praktyce wyglądało to tak, że z wanny można korzystać tylko w I etapie porodu. Sam poród już tylko metodą tradycyjną. Ale żeby korzystać z tej wanny, trzeba było mieć wzorowe wyniki w trakcie ciąży, tak więc nie każda ciężarna się tam kwalifikuje. I jeczsze jedno: nikt o tej mozliwości z personelu nie informował. Dowiedziałam się o tym w przyszpitalnej szkole rodzenia. Za ten poród już nic dodatkowo się nie płaciło. Odpowiedz Link Zgłoś
asiak21 Re: Cena porodu rodzinnego na Zaspie, poród w wod 18.01.07, 19:31 W szpitalu wojewódzkim można rodzić do wody, jest jedna sala z duzą wanną i są położne odpowiednio wyszkolone i co najważniejsze - chętne do odbierana porodu w wodzie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lenag Re: Cena porodu rodzinnego na Zaspie, poród w wod 20.01.07, 07:04 W wojewódzkim napewno można rodzić w wodzie (sama tak rodziłam), koszt w 2005 roku to 200zł. Odpowiedz Link Zgłoś
agastrusia Re: Cena porodu rodzinnego na Zaspie, poród w wod 20.01.07, 09:44 Każdy co innego mówi :/ Ja też rodziłam w 2005 i to co słyszałam o porodzie do wody w woj. zupełnie mija sie z tym co piszesz. Informacje jakie ja miałam to, to że w wannie przebywa się tylko w I fazie a i koszt był znacznie wyższy (600 ?)- dziwne :/ Odpowiedz Link Zgłoś
marik19 Re: Cena porodu rodzinnego na Zaspie, poród w wod 20.01.07, 17:56 Co za bzdury wypisujesz,jeżeli tam rodziłaś to powinnaś wiedzieć,że poród do wody jest oczywiście możliwy i kosztuje 200 zł.A 600 kosztowało znieczulenie ZZO,które teraz jest bezpłatne. Odpowiedz Link Zgłoś
agastrusia Re: Cena porodu rodzinnego na Zaspie, poród w wod 21.01.07, 10:26 Nie wypisuje bzdur tylko to co mówiły dziewczyny, które chciały tam rodzić. Ja rodziłam na Klinicznej. Następnym razem prosze bez emocji. Odpowiedz Link Zgłoś
lenag Do agastrusia 21.01.07, 08:28 Tak jak piszesz słyszałaś, a ja w ten sposób rodziłam i płaciłm 200 zł. Nie siej zamętu. Pozdrawiam sedecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
agastrusia Re: Do agastrusia 21.01.07, 10:27 lenag napisała: > Tak jak piszesz słyszałaś, a ja w ten sposób rodziłam i płaciłm 200 zł. Nie > siej zamętu. > Pozdrawiam sedecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
agastrusia Re: Do agastrusia 21.01.07, 10:29 lenag napisała: > Tak jak piszesz słyszałaś, a ja w ten sposób rodziłam i płaciłm 200 zł. Nie > siej zamętu. > Pozdrawiam sedecznie. Ok ja nie twiedze, że to nie prawda i tak jak napisałam wyżej - takie info miałam od dziewczyn ze szkoły rodzenia i to wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
nika001 Re: Cena porodu rodzinnego na Zaspie, poród w wod 20.01.07, 18:38 No, ale ja pytam o szpital na Zaspie, a nie o wojewódzki!!!!!!!! Napiszcie czy jest tam możliwośc wyboru pozycji podczas rodzenia. Czy trzeba tylko "na leżąco" czy można np. klęczeć, albo jest worek sako lub krzesełko porodowe? Odpowiedz Link Zgłoś
phantomka Re: Cena porodu rodzinnego na Zaspie, poród w wod 21.01.07, 00:12 Mysle, ze to zalezy od poloznej, chociaz z reguly rodzi sie na lezaco. Ja pytalam o mozliwosci korzystania z worka czy krzeselka i w 2005 r. nie mozna bylo...ale i tak bylo fajnie:) Odpowiedz Link Zgłoś
agastrusia Re: Cena porodu rodzinnego na Zaspie, poród w wod 21.01.07, 10:30 najlepiej będzie jak sama zdzwonisz lub przejdziesz się na oddział - będziesz miała info z pierwszej ręki. Odpowiedz Link Zgłoś
gosiareczka Re: Cena porodu rodzinnego na Zaspie, poród w wod 21.01.07, 11:20 rodziłam na Zaspie w maju 2006 - bliźniaki. Poród w wodzie to teoria, można przebywać w wannie, ale urodzic trzeba i tak na łózku, nie przyjmują bezpośrednio porodu w wodzie. Piłka jest na wyposażeniu w każdej sali porodowej, sako tylko w niektórych, zależy jak trafisz... Co do pozycji rodzenia nie wiem... mnie zaproponowano boczną... leżenie bokiem bo bóle krzyżowe miałam i to mi pomogło, czy jest możliwośc w innych pozycjach to nie wiem... Faktycznie najlepiej zadzwonić... zdobędziesz świeże info, bo być może coś się zmieniło ostatnimi czasy... Pozdrawiam (i baaaardzo polecam Zaspe) Odpowiedz Link Zgłoś
nika001 Re: Cena porodu rodzinnego na Zaspie, poród w wod 21.01.07, 18:01 Dzięki za jakieś konkretne info - dobrze że mogłaś chociaż leżeć na boku. Ja też mam poważne problemy z kręgosłupem i leżenie na wznak to koszmar. Przy ostatnim porodzie bardziej bolały mnie plecy i okol. lędźwiowa niz same bóle porodowe. Ale rzeczywiście muszę przejechać sie na Zaspę na oddział i sama sprawdzić. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
evezu Re: Cena porodu rodzinnego na Zaspie, poród w wod 10.02.07, 14:11 do NIKA001 jak się dowiesz co nowego na Zaspie to napisz, dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
nika001 Re: Cena porodu rodzinnego na Zaspie, poród w wod 12.02.07, 09:19 Byłam na Zaspie i oglądałam porodówkę. Trafiłam na bardzo miła połozną, ale nie wszystkie odpowiedzi na moje pytania mnie satysfakcjonowały. Np. okazuje się, że wybór pozycji przy porodzie zależy od danego lekarza, który jest akurat na dyżurze. Jeden pozwoli wybrać dowolną pozycję, innny nie :-(((. Pocieszające jest to, że nie odsyłają do innego szpitala jesli brakuje miejsc (jak to robi np. Wojewódzkiz0, ale starają się znaleźć jakieś łózko. Jeśli chodzi o dostepne pomoce to mają piłki, worki sako, ale nie ma np. krzesełka porodowego. Wanna też jest, przy sprzyjających okolicznościach można z niej korzystać. Odpowiedz Link Zgłoś
nika001 Re: Zaspa - opinia po wizji lokalnej... :-) 12.02.07, 09:20 akurat ten tekst jest w poprzednim poście, ale zapomniałam tam zmienić tytuł Odpowiedz Link Zgłoś
zwiatrem Re: Cena porodu rodzinnego na Zaspie, poród w wod 13.02.07, 17:46 w wojewódzkim rodzic można do wody, jeśli waga dziecka jest do tego w porządku, jeśli inne sprawy ze zdrowiem dziecka i matki sa w porządku, "zamiast" aktu urodzin dziecko otrzymuje "karte pływacką" niemniej jednak oceń czy warto skorzystać z lepszego szpitala, który pomoze gdyby coś się działo, czy wolisz narodziny dzieciatka do wody- to dwie różne sprawy Odpowiedz Link Zgłoś
mikasara Re: Cena porodu rodzinnego na Zaspie, poród w wod 15.02.07, 14:05 rodziałm na Zaspie, ale wcześniej leżałam na patologii, więc zrobiłam obchód na porodówce. jeśli chodzi o poród w wodzie, to płaci się się jak za pród rodzinny, ale nie można urodzić w wodzie, bo "żaden pediatra się na to nie zgodzi!" tylko nie wiem dlaczego, szkole na izbie przyjęć jest informacja, że jest możliwość rodzenia w wodzie. poród rodzinny kosztuje 200 zł. porody odbierane sa tylko na łóżku. jeśli chodzi o możliwość korzystania z pomocy typu: worki sako, piłki - to moim zdaniem to czysta teoria. sale są tak małe, że żaden z tych sprzętów się tam nie zmieści (po obu stronach lóżka jest nie więcej niż 1 - 1,5 m, a od strony okna jest przejście dla lekarzy i polożnych - wszystkie pomoce leżą na korytarzu. nie ma drabinek. może mam trochę wypaczony obraz, bo mój pierwszy poród odbył się w wojewódzkim w wodzie i sala była ogromna. ja najbardziej zachwalałam sobie własnie drabinki i dużą powierznię podłogi. ale rodziłam obecnie przez cesarkę i wcześniaka, więc decyzja była oczywista, że Zaspa. Odpowiedz Link Zgłoś