kinia0422 05.02.07, 10:47 Witam mam problemy z ciążą i zarejestrowałam sie do tego lekarza bo słysałam ze jest dobry, czy jest ktoś kto moze mi to potwierdzić??? proszę o opinię i z góry dziękuję pozdrawiam k. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gosiareczka Re: dr Preis z gdanka -zaspy ktos zna??? 05.02.07, 10:55 podobno najlepszy... taka krąży opinia... że super specjalista... a ja się z tym NIE ZGADZAM!! Byłam u niego i ma WILKIEGO MINUSA.... na szczęście ciąża bliźniacza donoszona i dzieci zdrowe... wbrew zdaniu wielkiego "mistrza"... ech... ja nie polecam.... choć tak jak mówię.... chodzą słuchy że jest najlepszy... Odpowiedz Link Zgłoś
olivka_83 Re: dr Preis z gdanka -zaspy ktos zna??? 05.02.07, 11:53 zgadza sie, kraza sluchy ze najlepszy.. niestety ja jemu tez wystawiam wielkiego minusa. trafilam do niego w 29 tygodniu ciazy z diagnoza tetniaka na mozgu u dziecka... olewka totalna, badal mnie 40 minut i na koniec od niechcenia planal" eee pani dziecka miec nie bedzie, beznadziejny przypadek' chodzilam do niego na usg az do porodu a on za kazdym razem mnie ponizal, umawial sie ze mna i nie przychodzil, kazal na siebie ZAWSZE czekac ponad godzine i jeszcze czasem mial pretensje ze co ja wogole od niego chce skoro dziecko i tak umrze? kazal mi wybierac czy chce rodzic w gdansku czy w Łodzi kiedy zapytalam i poprosilam go o rade powiedzial ze z Lodzi bedzie wiekszy problem sprowadzenia zwlok dziecka do gdnska... dwa dni przed miom porodem poszedl na urlop i zostawil mnie samej sobie... ogolnie gbur i wiecej do niego nie pojde-mam nadzieje,ze nawet nie bede musiala, a dziecko, ktoremu nie dawal zadnych szans, zyje do dzisiaj, gdybym nie rodzila na klinicznej podejrzewam,z e zyloby normlanie i nie byl by niepelnosprawby wiec przestrzegam przed Kliniczna oni potrafia podpychac papiery do podpisania, ze zrzekam sie wlasnego dziecka, trzeba uwazac co sie podpisuje!!! Odpowiedz Link Zgłoś
majora1 Re: dr Preis z gdanka -zaspy ktos zna??? 05.02.07, 12:45 a ja potwiedzę. leżałam u niego na oddziale. trafiłam tam z pękniętym krwiakiem w 20 tygodniu ciąży, ze względu wielkość krwiaka i bardzo duże krwawienie szanse na donoszenie ciąży były znikome. dzięki przytomności profesora i lekarzy z nim pracujących ciążę donosiłam i teraz mozemy się cieszyć cudownym synkiem. jest podobno najlepszy jeżeli chodzi o pomiary genetyczne :) Odpowiedz Link Zgłoś
kinia0422 Re: dr Preis z gdanka -zaspy ktos zna??? 05.02.07, 12:54 czyli jestes na razie i mam nadzieje ze nie ostatnia osoba która mi go POLECA... mam nadzieje ze mnie tez pocieszy i pomoze... pozdrawiam k. Odpowiedz Link Zgłoś
boziaj Re: dr Preis z gdanka -zaspy ktos zna??? 05.02.07, 15:37 no cóż, u dziecka znajomej nie wykrył istotnej wady, takiej jakiej nie mógłby nie zauważyć, gdyby nie pospiech i rutyna :( nawet gdyby nie był taką sławą, jaką jest... Odpowiedz Link Zgłoś
iziak80 Re: dr Preis z gdanka -zaspy ktos zna??? 05.02.07, 20:28 ja również znam osoby nim zachwycone, ja do nich nie należę. Po badaniu usg w 20 tygodniu powiedział:" Dziecku nie rozwija się mózg, do terminacji" Dzicko jest normalnym zdrowym dwulatkiem, w pełni rozwinietym, a panu doktorowi, ponoc najlepszemu, urwałabym jaja. Polecam dr Doeringa Odpowiedz Link Zgłoś
klassa1 Re: dr Preis z gdanka -zaspy ktos zna??? 06.02.07, 09:31 No to ja z innej beczki. Zapisz się kobieto do dr Świątkowskiej!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Przyjmuje w tym samym gabinecie. Jest miłą, ciepłą kobietą, a do tego fachowiec - pracuje na kapitalnym sprzęcie (mówię oczywiście o prywatnym gabitecie na Zaspie) - USG 3D. To USG to nie tylko bajer, na którym można obejrzeć i nagrać sobie wyraźną, trójwymiarową twarz swojego dziecka, ale przede wszystkim urządzenie pokazuje przepływy, i wszelkie (odpukać) wady. Wizyta nie jest tania, ale WARTO!!!!! Pani doktór pracuje na Klinicznej. Rodziłam tam, poród (CC) wspominam jako najpiękniejsze przeżycie w moim życiu. Dodam, że dmuchałam na zimne, bo moje pierwsze dzieciątko nie żyje.... Odpowiedz Link Zgłoś
aurinko Re: dr Preis z gdanka -zaspy ktos zna??? 06.02.07, 10:27 klassa1 napisała: > No to ja z innej beczki. > Zapisz się kobieto do dr Świątkowskiej!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! > Przyjmuje w tym samym gabinecie. Jest miłą, ciepłą kobietą, a do tego > fachowiec - pracuje na kapitalnym sprzęcie (mówię oczywiście o prywatnym > gabitecie na Zaspie) - USG 3D. To USG to nie tylko bajer, na którym można > obejrzeć i nagrać sobie wyraźną, trójwymiarową twarz swojego dziecka, ale > przede wszystkim urządzenie pokazuje przepływy, i wszelkie (odpukać) wady. > Wizyta nie jest tania, ale WARTO!!!!! To akurat żadna rewelacja, nie jest to jedyny fachowiec z cipłym i sympatycznym podejściem, ani jedyny z dopplerowskim usg 3D, nagranie na cd to już norma w prywatnych gabinetach gdzie jest usg 3D. Odpowiedz Link Zgłoś
klassa1 Re: dr Preis z gdanka -zaspy ktos zna??? 06.02.07, 10:59 Widzę że wyciągnęłaś z mojego postu to co chciałaś. Dziewczyna pyta o Preisa - odpowiadam więc że byłam również u Preisa na wizycie, więc mam porównanie. P. dr Świątkowska pracuje razem z dr Preisem - jest (wg mnie i nie tylko) równorzędnym fachowcem. Tak do Preisa jak i do niej trafiają najtrudniejsze "przypadki" ciąż z pomorskiego. A oprócz tego że jest doskonała w tym co robi jest miłą osobą, co u fachowców z krwi i kości rzadko się zdarza - najczęściej są niedostępni, niemili, niesłowni. Odpowiedz Link Zgłoś
aurinko Re: dr Preis z gdanka -zaspy ktos zna??? 06.02.07, 11:10 klassa1 napisała: > Widzę że wyciągnęłaś z mojego postu to co chciałaś. Nie, po prostu odniosłam się do słow, które nie dotyczą wyłącznie jednego lekarza i wyłącznie jednego aparatu usg :-) > Dziewczyna pyta o Preisa - odpowiadam więc że byłam również u Preisa na > wizycie, więc mam porównanie. > P. dr Świątkowska pracuje razem z dr Preisem - jest (wg mnie i nie tylko) > równorzędnym fachowcem. > Tak do Preisa jak i do niej trafiają najtrudniejsze "przypadki" ciąż z > pomorskiego. Byłam u obu, także u paru innych, ze względu na zagrożoną ciążę i również mam porównanie. Świat nie kończy się na dwóch nazwiskach, na szczęście :-) > A oprócz tego że jest doskonała w tym co robi jest miłą osobą, co u fachowców z > > krwi i kości rzadko się zdarza - najczęściej są niedostępni, niemili, niesłowni > . Owszem, zdarza się, że lekarze są niemili itd, ale nie wszyscy :-) na szczęście Świątkowska nie jest jedynym fachowcem. Po prostu usiłowałam Ci powiedzieć, że ona nie ma na te wszystkie cechy, które wymieniłaś monopolu :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kinia0422 Re: dr Preis z gdanka -zaspy ktos zna??? 06.02.07, 10:52 a mogłabyś napisać mi nr tel to tej pani dr? i dokładny adres? bo jestem z pucka i nie wiem gdzie to dokładnie jest- mam na myśli prywatny gabinet. i w ktorym tyg. powinno sie robić to usg 3 D? czy są jakieś wskazania? z góry dziękuję pozdrawiam k. Odpowiedz Link Zgłoś
klassa1 Re: dr Preis z gdanka -zaspy ktos zna??? 06.02.07, 11:02 Kinia, to ten sam telefon co do dr Preisa - nr do rejestracji: 607602603 (pani z rejestracji średnio-miła). A USG 3D robiła mi prawie za każdą wizytą - było to dla mnie ważne z punktu psychicznego - zawsze po wyjściu z gabinetu byłam lżejsza o parę zlotych, ale spokojniejsza (czego nie da się przeliczyć na kasę). POWODZENIA!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
aurinko Re: dr Preis z gdanka -zaspy ktos zna??? 06.02.07, 11:06 Zazwyczaj lekarz i tak przełącza aparat na 2D żeby dokonać pomiarów, ale fajnie jest popatrzeć na swoją dzidzię w 3D :-) Konieczne badanie jest między 11 a 14 tygodniem (przezierność karkowa) i przesiewowe 20-22 tydzień ciąży. Przy zdrowej ciąży nie ma potrzeby robić usg częściej niż 3-4 razy na całą ciążę. Odpowiedz Link Zgłoś
klassa1 Re: dr Preis z gdanka -zaspy ktos zna??? 06.02.07, 11:24 Poprzednia moja ciąża była ZDROWA Ja przez całą poprzednią ciążę byłam ZDROWA Miałam 4 razy zrobione USG. Dziecko nie żyje - żałuję, że nie zrobiłam więcej razy USG, na lepszym sprzęcie. Odpowiedz Link Zgłoś
aurinko Re: dr Preis z gdanka -zaspy ktos zna??? 06.02.07, 11:42 klassa1 napisała: > Poprzednia moja ciąża była ZDROWA > Ja przez całą poprzednią ciążę byłam ZDROWA > Miałam 4 razy zrobione USG. > Dziecko nie żyje - żałuję, że nie zrobiłam więcej razy USG, na lepszym sprzęcie > . To bardzo smutne :-( Niestety częstotliwość USG nie daje gwarancji na to, że wszystko będzie ok, USG to tylko maly element. Co do Dr. Świątkowskiej - wmówiła mi coś, czego nie było i nie ma do tej pory, choć minęło od jej badania 8 tygodni. Za to straciłam dzięki niej prawie tysiąc złotcyh na dodatkowe badania, które mi zleciła, a które okazały się zupełnie zbędne. Ale tak to jest, jak się człowiek da omamić. Odpowiedz Link Zgłoś
klassa1 Re: dr Preis z gdanka -zaspy ktos zna??? 06.02.07, 11:59 NIC nie daje pewności że wszystko będzie O'K. Ja również robiłam dodatkowe badania, dzięki czemu byłam spokojniejsza. Uważam, że dzięki p dr Świątkowskiej, badaniom i decyzji o cc mam dzisiaj zdrową córeczkę. Odpowiedz Link Zgłoś
aurinko Re: dr Preis z gdanka -zaspy ktos zna??? 06.02.07, 12:14 Oczywiście, że NIC nie daje pewności. Tak samo, jak nie ma lekarzy nieomylnych, a dr. Świątkowskiej zawdzięczam nie tylko stratę sporych pieniędzy, ale przede wszystkim nerwów i stresu, przez który wylądowałam w szpitalu. Można było tego uniknąć, gdyby tej pani doktor się coś nie uroiło podczas badania. Odpowiedz Link Zgłoś
mmarcel Re: dr Preis z gdanka -zaspy ktos zna??? 06.02.07, 11:26 Hej! A ja polecam profesora z całego serca... moim zdaniem jest świetnym specjalistą.Po prostu wykłada "kawę na ławę". Mówi co jest nie tak otwarcie ale nie bagatelizuje niczego...polecam!! OLA Odpowiedz Link Zgłoś
gusia210 Re: dr Preis z gdanka -zaspy ktos zna??? 06.02.07, 20:22 ja osobiście też polecam Preisa bardzo mocno nie jest co prawda zbyt miły ale mnie nie o to chodziło bardzo dokładnie zbadał moje dziecko i wykrył poszerzenie UKM już w 15 tygodniu (inni lekarze nie dowierzali) świetnie mnie dalej pokierował i nawet do tego stopnia że jak w poradni genetycznej nie chcieli mi podać wyników (bo drLimon był na zwolnieniu)to sam do nich poszedł i się dowiedział-a nie musiał polecam go bardzo Odpowiedz Link Zgłoś
rozmarynka5 Re: dr Preis z gdanka -zaspy ktos zna??? 06.02.07, 23:48 Hm, jeżeli liczysz że Cię pocieszy to się możesz moooocno rozczarować :-) To nie ten typ lekarza, on jest surowy, rzeczowy i baaardzo konkretny (aż do bólu) i czasami wręcz nieprzyjemny. Fachowiec podobno dobry, ale chyba gubi go już nieco rutyna - dzięki niemu od pierwszych dni mojej zagrożonej ciąży zażywałam leki które powinnam zażywać tylko po wykonaniu specjalistycznych badań - efekt 3 krwotoki w ciągu niecałych 3 miesięcy, jazda karetką na sygnale do szpitala, w szpitalu natychmiast kazano odstawić mi te leki i na szczęście jestem dalej w ciąży i to już w 20 tyg. ale do pana prof. przestałam chodzić. Badania prenatalne podobno robi najlepiej, potwierdziło to paru lekarzy i w szpitalu (nie była to Kliniczna) i Maciejewski który obecnie prowadzi moja ciążę. Dr. Maciejewski nawet sam mnie prosił abym na badnania genetyczne w 12 tyg. poszła do Preisa, co tez zrobiłam ale była to moja ostatnia wizyta. Profesor wiedział że jestem trudnym przypadkiem (3 ciąże a tylko jedno dziecko i to też z ciąży z dużymi komplikacjami - wylądowałam u Preisa na oddziale w 30tyg. bo zanikalo tętno u malucha, po tygodniu leżenia, podczas którego nie robiono mi żadnych badań mój brat poprzez znajomych dotarł do Preisa no i wtedy w ciągu paru dni miałam zrobiony komplet badań, smutne...:-((() Idź może lepiej do Świątkowskiej tak jak radzą dziewczyny. Cały czas współpracuje z Preisem, ma te same kwalifikacje i wiedzę a jest o wiele bardziej ludzka i symaptyczna. Czasami miłe podejście lekarza do pacjentki działa cuda. Odpowiedz Link Zgłoś
kamila.stefanowicz Re: dr Preis z gdanka -zaspy ktos zna??? 08.02.07, 09:53 gburowty cham, ale podobno fachura ja akurat miałam zdrową ksiażkową ciażę i poszłam do niego żeby się upewnic czy wszystko oki no i pooglądac dzidzię na 3d, ale ten pan mnie potraktował tak, że poczułam, ze ja mogę mu tylko buty szorowac i ewentualnie podłogę po której chodzi człowiek - porażka jest wielu innych dobrych lekarzy i nie trzeba do takiego h... chodzić,żeby jeszcze wyżywał sie i zarabiał na nas Odpowiedz Link Zgłoś
rozmarynka5 Re: dr Preis z gdanka -zaspy ktos zna??? 09.02.07, 10:09 On chyba sam zdaje sobie sprawę ze swojego zachowania bo podczas naszej ostatniej wizyty był akurat całkiem sympatyczny i mąż na koniec, żegnając się powiedział mu, że dziękuję że ta wizyta przebiegała w tak miłej i sympatycznej atmosferze co wcześniej należało do rzadkości. Byłam zszokowana śmiałością mojego męża, profesor chyba też bo odpowiedział tylko że akurat mieliśmy szczęście ale może to sie nie powtórzyć podczas następnych wizyt.... Odpowiedz Link Zgłoś
aga43214 gburowaty, niedouczon cham 10.05.07, 12:50 dal mi leki ktorych nie powinnam brac! o malo sie ie przekrecilam przez niego! rutyna go zżera! Odpowiedz Link Zgłoś