Gość: Remek IP: 192.250.56.* 23.08.11, 15:41 Czy ktoś z Państwa kupuje w tej lokalizacji (REMIN Kraków Radzikowskiego 47)? Przyznam, nie mogłem nigdzie znaleźć opinii nt tego dewelopera. Będę wdzięczny za opinie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Piotr P. Re: REMIN Kraków Radzikowskiego 47 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.11, 20:11 Witam, kupiłem mieszkanie od developera. Mogę go polecić. Profesjonalna obsługa, mili pracownicy. Nie zgłaszam uwag. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: REMIN Kraków Radzikowskiego 47 IP: *.ip.netia.com.pl 17.10.11, 11:43 Panie Piotrze kiedy ma Pan planowany termin oddania kluczy? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuza Re: REMIN Kraków Radzikowskiego 47 IP: *.play-internet.pl 23.10.11, 12:34 My także kupiliśmy mieszkanko w II etapie. Jak narazie wszystko idzie zgodnie z planem:) Obyśmy byli zadowoleni sąsiedzi :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B Re: REMIN Kraków Radzikowskiego 47 IP: *.ip.netia.com.pl 24.10.11, 13:49 Mamy termin oddania kluczy na 15 grudnia i się zastanawiam czy to realna data, jeszcze troche roboty im zostało... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: REMIN Kraków Radzikowskiego 47 IP: *.ip.netia.com.pl 17.10.11, 11:40 Witam. także kupiliśmy mieszkanie od tego dewelopera. Wszystko w porządku jak na razie, nie mozna sie do niczego doczepić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aldo Re: REMIN Kraków Radzikowskiego 47 IP: *.dynamic.chello.pl 05.12.11, 00:15 witam! ostatnio uzyskaliśmy informację, że oddanie kluczy po 20 grudnia, więc i tak 3 miesiące przed oficjalnym terminem :) póki co, odpukać, jest wszystko w porządku. Czy deweloper jest ok? Nie wiem, zamieszkamy, zobaczymy ;) ale w każdym razie już nie możemy się doczekać :) btw. drodzy sąsiedzi - zapoznajmy się :) lu.ba maupa gazeta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZuSSka Re: REMIN Kraków Radzikowskiego 47 IP: *.play-internet.pl 07.12.11, 12:57 Jestem za :P Ja także byłam ostatnio na budowie i klucze mają do nas trafić przed świętami :) Wszystko idzie sprawnie, są już drzwi i zakładaja kaloryferki :) Niebawem będzie winda :) POZDRAWIAM - sąsiadka z trzeciego :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkanka Re: REMIN Kraków Radzikowskiego 47 IP: *.ghnet.pl 18.12.11, 18:58 Witajcie mili sąsiedzi..:) Mieszkam tu już ponad rok. Z samego mieszkania jestem zadowolona, ale jeśli chodzi o całą resztę czyli Zarządzanie przez Spółkę Remin to jest to totalna KPINA!! Musicie się przygotować na to, że będzie ogromny problem z ustaleniem wysokości mediów- czytaj otrzymania rozliczeń za każdy miesiąc używania prądu, wody, ogrzewania. Wpłacam zaliczkę na media, która jest zdecydowanie zawyżona w stosunku do rzeczywistego zużycia i póki co od blisko roku nie otrzymałam żadnego rozliczenia! A najgorsze przed Nami- na tablicy ogłoszeń zawisło pismo od naszego kochanego Developera....który do niedawna usiłował nielegalnie sprzedawać nam prąd nie mając umowy dystrybucyjnej z Tauron S.A.- że UWAGA- mamy pokryć koszty związane z przyłączeniem do sieci energetycznej- są to sumy bajońskie np. 1500 zł netto za 1 mieszkanie plus pozostałe koszty !! Taka sytuacja jest niedopuszczalna i zostanie oddana sprawa do Prawnika, gdyż najwidoczniej REMIN usiłuje wyciągnąć od nas pieniądze za to, że zostaniemy w końcu legalnie podłączeni do sieci energetycznej. O ile mam wiedzę to każdy z nas kupując mieszkanie liczy na to, że budynek otrzymując pozwolenie na użytkowanie ma wykonane wszystkie przyłącza (woda, co, prąd)- a tu w obecnej sytuacji, w jakiej jesteśmy- widocznie coś było nie tak od samego początku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aldo Re: REMIN Kraków Radzikowskiego 47 IP: *.dynamic.chello.pl 19.12.11, 10:27 witam serdecznie, bardzo proszę o kontakt na lu.ba małpa gazeta.pl. Ta informacja jest niezwykle niepokojąca i mimo, że jeszcze nie dostaliśmy kluczy do mieszkania, to problem może również dotyczyć nas, więc trzeba walczyć o swoje. A w grupie siła. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuza Re: REMIN Kraków Radzikowskiego 47 IP: *.play-internet.pl 19.12.11, 11:14 No to widzę, że zapowiada się ciekawie. Z tego co widziałam (wczoraj) na budowie to prąd jest na etapie podłączania. Dostałam dzisiaj wiadomość odnośnie 1 terminu przekazania kluczy w czwartek. Czy ktoś odbiera już teraz 22.12, czy jednak już całość po świętach ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aldo Re: REMIN Kraków Radzikowskiego 47 IP: *.dynamic.chello.pl 19.12.11, 11:22 Jeszcze nie dostaliśmy informacji odnośnie odbioru, natomiast co oznacza stwierdzenie "całość" po świętach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuza Re: REMIN Kraków Radzikowskiego 47 IP: *.play-internet.pl 19.12.11, 11:30 Już piszę, myslałam że wszyscy to dostali. Więc tak, z tego co mi napisano protokolarny odbiór mieszkań jest 22.12 (dla tych którzy chcą, inni w nowym roku) dostajemy tylko klucze do górnych - roboczych- zamków, a reszta czyli zamek dolny + karta systemowa dopiero po końcowym akcie notarialnym. W mieszkaniach nie ma jeszcze gniazdek, włączników światła, głowic do kaloryferów, liczników wody, ani prądu - ten asortyment ma być przekazany w innym terminie. Teraz mogą odebrać Ci, którzy wpłacili już 90% ceny, którym zależy na czasie - a reszta z początkiem przyszłego roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Re: REMIN Kraków Radzikowskiego 47 IP: *.ip.netia.com.pl 19.12.11, 11:42 jak mogą być przekazane klucze do mieszkań jak w mieszkaniach nie bedzie prądu?!?!?!? no i zresztą po co jak nic tam się robić nie da. a dostałaś listownie zawiadomienie czy maila??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuza Re: REMIN Kraków Radzikowskiego 47 IP: *.play-internet.pl 19.12.11, 11:54 No niestety tylko maila :/ więc sama nie wiem co o tym myśleć. Odpowiedz Link Zgłoś
drukton Re: REMIN Kraków Radzikowskiego 47 17.09.13, 01:24 W tym czasie również dostałem maila Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: synek Re: REMIN Kraków Radzikowskiego 47 IP: *.ip.netia.com.pl 24.09.13, 17:42 widziałem, że w segmencie c remontują lokal na parterze - na co pacu## się zgodził? na gastronomię czy dyskotekę hiehiehie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Re: REMIN Kraków Radzikowskiego 47 IP: *.ip.netia.com.pl 19.12.11, 11:24 My jeszcze nie dostaliśmy wiadomości o terminie oddania kluczy, ale jesli byłby to czwartek to prawdopodobnie pójdziemy w czwartek. nie ma na co czekać przecież przez tydzień nic się wiele nie zmieni. wg mnie nie ma na co czekać. A z tym prądem to bym paniki narazie nie robił... Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Event Re: REMIN Kraków Radzikowskiego 47 IP: *.ists.pl 19.12.11, 14:13 Witam sąsiadów , też kupiliśmy mieszkanie przy Radzikowskiego i trochę martwi mnie to co czytam , rozumiem że Pani nie dostała od developera ,, dokumentów ,, umożliwiającej podłączenie się bezpośrednio do instalacji elektrycznej Tauron ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkanka Re: REMIN Kraków Radzikowskiego 47 IP: *.sgef.pl 19.12.11, 15:12 Niestety nie było takiej możliwości. Ktoś z moich sąsiadów próbował w zeszłym roku samodzielnie podpisać umowę i został odesłany z kwitkiem....okazało się, że nie ma takiej możliwości. W lutym tego roku otrzymaliśmy pismo o zmianie dotychczasowego systemu pobierania opłat za energię elektryczną- zamiast zaliczek pobieranych przez firmę REMIN miała zostać wprowadzona taka WAŻNA zmiana, iż w końcu będziemy w niedługim czasie mogli samodzielnie dokonać wyboru Firmy dostarczającej energię elektryczną....co do dnia dzisiejszego nie nastąpiło!! Za to- otrzymaliśmy informację, że mamy partycypować w kosztach przyłączy do mediów- co jest totalnym SKANDALEM....I nasi mieszkańcy się na to nie zgodzą na pewno- jutro mamy zebranie, więc po- będę mogła coś więcej napisać. Generalnie to co się dzieje, jest nienormalne i niedopuszczalne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkaniec Re: REMIN Kraków Radzikowskiego 47 IP: *.ghnet.pl 20.12.11, 21:06 Potwierdzam niestety wszystko co napisała pani przede mną :( Po prostu kpina ... Zwodzili nas i oszukiwali od końca zeszłego roku kiedy to prowadziliśmy pierwsze rozmowy o przekazaniu nam stacji trafo i indywidualnych przyłączach... Naprawdę proszę unikać tego developera jak ognia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkaniec Re: REMIN Kraków Radzikowskiego 47 IP: *.ghnet.pl 20.12.11, 21:02 Kijem nie dotykać! Od ponad roku jesteśmy zwodzeni w sprawie podłączenia nas indywidualnie do sieci energetycznej ... Ostatnio dostaliśmy pisemka gdzie ładnie wypisano nam wszystkie koszta podłączenia, co samo w sobie jest jakimś żartem, dodatkowo pojawiły się tam również koszty podłączenia innych mediów!!! Deweloper oszust i nie boję się tego powiedzieć. Po dzisiejszym zebraniu wspólnoty dodatkowo jestem wściekły bo państwo Pacut wyszli sobie przed końcem zebrania nie odpowiadająć na ŻADNE nasze pytania, a wcześniej próbując utrudnić wybór nowego zarządu. Nie polecam! Jeśli możecie jeszcze odkręcić odbiór mieszkań to zróbcie to dla własnego spokoju. W razie czego mogę podesłać na maila kopię pisemka i opisać wszystkie nasze problemy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aldo Re: REMIN Kraków Radzikowskiego 47 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.11, 21:11 będę wdzięczny za wszelkie informacje szczegółowe. Jeśli Państwo mają problemy, to może rozgłośnienie sprawy pomoże, a my - nowi mieszkańcy może się uratujemy... adres to lu.ba małpa gazeta.pl. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkanka Re: REMIN Kraków Radzikowskiego 47 IP: *.ghnet.pl 20.12.11, 21:45 Nasza wściekłość i frustracja musi znaleźć tzw. ujście. Bo to co napisali moi współmieszkańcy to prawda. Niestety bez pomocy prawnej plus nagłośnienia sprawy nie uda nam się spokojnie mieszkać w naszych lokalach. Szkoda, że tak późno pojawił się ten wątek, bo rzeczywiście część z Państwa mocno by się zastanowiła, zanim podjęła decyzję o zakupie mieszkania w tej lokalizacji! My przeżywamy horror od blisko 2 lat, a do tego dzisiejsze zachowanie Państwa P dało nam obraz z kim mamy do czynienia i jakie musimy powziąć kroki, aby sytuacja związana z przyłączem mediów w końcu raz na zawsze została wyjaśniona. Nie zapowiada się, że to będzie łatwe, ale miejmy nadzieję, że dzięki mobilizacji wszystkich mieszkańców i mówienia jednym głosem- w końcu nam się to uda! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuza Re: REMIN Kraków Radzikowskiego 47 IP: *.play-internet.pl 20.12.11, 21:51 ja także proszę o skan na maila i bliższe info. Mam nadzieję, że ta sytuacja się pozytywnie rozwiąże, bo to co piszecie mnie przeraża. Przed kupnem mieszkania znalazłam gdzieś w sieci tylko jeden wątek o Reminie i to same superlatywy, a tu proszę. ehh... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkaniec Re: REMIN Kraków Radzikowskiego 47 IP: *.ghnet.pl 20.12.11, 21:55 Proszę podać maila to prześlę kopię dokumentu. Już zdążyłem posłać do jednej osoby. Pozdrawiam i proszę wiać jeśli jeszcze możecie :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuza Re: REMIN Kraków Radzikowskiego 47 IP: *.play-internet.pl 20.12.11, 22:03 zuskaa@poczta.fm z góry serdecznie dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkanka Re: REMIN Kraków Radzikowskiego 47 IP: *.ghnet.pl 20.12.11, 22:09 Przyłączam się do dobrej rady mojego Sąsiada....wiejcie, póki możecie....bo my naprawdę mamy DUŻY PROBLEM z Reminem.. i bynajmniej nie trwa to chwilę, tylko blisko 2 lata- czyli odkąd byli Zarządcą Nieruchomości. Dzisiaj uciekli z zebrania po tym, jak zostali przez Nas odwołani, pozostawiając po sobie niesmak, pokazując, że do bycia profesjonalistą - dużo im brakuje, a u nas wywołując złość, wściekłość i uczucie oszukania:(( A- przypomniał mi się jeden tekst - Pani P na pytanie jednej mieszkanki odnośnie MEDIÓW- odpowiedziała- "Zawsze może Pani sprzedać mieszkanie"...i to jest odpowiedź Zarządcy, zdawałoby się osoby na poziomie????? KPINA, ŻENADA, BRAK SŁÓW!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuza Re: REMIN Kraków Radzikowskiego 47 IP: *.play-internet.pl 20.12.11, 22:14 Sąsiedzi patrzcie co znalazłam w necie: forum.gazeta.pl/forum/w,412,113666708,,Deweloper_sprzedawca_energii_elektrycznej.html?v=2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dd Re: REMIN Kraków Radzikowskiego 47 IP: *.ghnet.pl 14.03.13, 15:55 wielka pani prezes p. sprzedawała bilety na wawelu w krakowie. a potem została sekretarką w reminie........ i stała się paniom wiceprezes firmu remin.(jest tak prosta jak budowa cepa) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuza Re: REMIN Kraków Radzikowskiego 47 IP: *.play-internet.pl 21.12.11, 08:29 CO TO SĄ ZA KWOTY ?!?! Już nic nie rozumiem z tego :| Hmm. Sąsiedzi z I etapu czy jak odbieraliście swoje mieszkania to były w nich już liczniki itp? W jakim stanie je odbieraliście i co ewentualnie się Wam nie podobało, na co MY nowi nabywcy powinniśmy szczególnie zwrócić uwagę (oprócz nieszczęsnego prądu) i jakie macie zastrzeżenia od strony technicznej inwestycji. Z góry dziękuję za odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no niestety Re: REMIN Kraków Radzikowskiego 47 IP: *.gemini.net.pl 21.12.11, 08:34 Ja osobiście od strony technicznej większych uwag nie mam. Prąd jest niestety największym problemem. Przy tym krzywe i pękające ściany są zwykłą, przyziemną sprawą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkaniec Re: REMIN Kraków Radzikowskiego 47 IP: *.ghnet.pl 21.12.11, 22:43 Gdy podpisywałem protokół odbioru to pan przy mnie odczytywał wskazania liczników. Właśnie wodę i prąd (liczników do C.O. jeszcze wtedy nie było). Więc to nie tak, że media były nie opomiarowane. Prawnik niestety ze mnie żaden, więc nie wiem czy i jak powinny takie sprawy być ujęte w Akcie Notarialnym. Z resztą żeby być całkowcie szczerym o problemach dowiedziałem się dopiero pod koniec 2010 roku, ale chodziło o prąd i stację trafo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Re: REMIN Kraków Radzikowskiego 47 IP: *.ip.netia.com.pl 21.12.11, 07:50 Witam. Poproszę również o skan pisma od dewelopera. kubackim11@wp.pl Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Re: REMIN Kraków Radzikowskiego 47 IP: *.ip.netia.com.pl 08.12.11, 14:10 Także usłyszeliśmy od Pani Anety że klucze będą oddawane koło 20. Tak więc początku przyszłego roku płytki panele i farba:D Czy do odbioru kluczy wybieracie sie sąsiedzi sami czy może z jakimś majstrem? Bo chyba jakiś protokół odbioru będzie trzeba podpisywać... Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuza Re: REMIN Kraków Radzikowskiego 47 IP: *.play-internet.pl 09.12.11, 13:26 Z tego co mi wiadomo to ma nam przekazywac to jakiś majster, ale dokładnie kto nie wiem. Myślę, że wszystko dokładnie będzie wiadomo na 100% po 15 grudnia :) więc pozostanie nam tylko wejść i urządzać swoje nowe M :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Re: REMIN Kraków Radzikowskiego 47 IP: *.ip.netia.com.pl 20.12.11, 09:16 Dostał może ktoś jeszcze informacje na temat odbioru mieszkań? Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aldo Re: REMIN Kraków Radzikowskiego 47 IP: *.dynamic.chello.pl 20.12.11, 09:42 cisza... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Re: REMIN Kraków Radzikowskiego 47 IP: *.ip.netia.com.pl 20.12.11, 10:22 No i właśnie dostaliśmy info że mieszkania są juz wstępnie przygotowane do odbioru kluczy. Zastanawia mnie jednak sens oddawania mieszkań w których nie ma prądu ani wody...Co o tym sądzicie Sąsiedzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aldo Re: REMIN Kraków Radzikowskiego 47 IP: *.dynamic.chello.pl 20.12.11, 10:30 jak dla nas - wyrabianie normy na siłę - obiecali oddać mieszkania w IV kwartale 2011 r., więc oddali. A to, że w niepełnym wymiarze, to już szczegół... Odbiór takich mieszkań jest bezsensowny, no chyba że zorganizujemy wielkiego sąsiedzkiego sylwestra z zabawą w chowanego po ciemku. Tak - jest to termin wcześniejszy zakończenia budowy, niż według oficjalnych dokumentów, ale obiecano co innego. Co jednak gorsze - martwi mnie sytuacja z prądem - obawiam się, że nierozwiązany problem mieszkańców już istniejącego bloku będzie rzutować na terminie oddania nam mieszkań z podłączoną energią elektryczną. Obym się mylił! Natomiast nie chcę siać defetyzmu - bądźmy dobrej myśli :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuza Re: REMIN Kraków Radzikowskiego 47 IP: *.play-internet.pl 20.12.11, 10:54 Jeszcze takie pytanie mili sąsiedzi: Czy zabieracie ze sobą na odbiór jakiegoś fachmana ? Czy idziecie sami? itp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Re: REMIN Kraków Radzikowskiego 47 IP: *.ip.netia.com.pl 20.12.11, 11:35 Własnie nie wiem. W sumie fulozofii wielkiej nie ma, bo i tak prądu nie będzie ani wody to sprawdzać wiele nie będzie miał co, a czy ściany proste to sobie juz sam sprawdze. Podobno będziemy mogli korzystać z prądu budowlanego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuza Re: REMIN Kraków Radzikowskiego 47 IP: *.play-internet.pl 20.12.11, 11:58 A skąd takie info o tym budowlanym prądzie? Kurcze powiem szczerze, że dla mnie to każdy tydzień cenny bo zależy mi na jak najszybszej wprowadzce, więc i prąd by się przydał ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Re: REMIN Kraków Radzikowskiego 47 IP: *.ip.netia.com.pl 20.12.11, 12:22 Pisałem maila do Pani Anety i rozmawiałem wczoraj z kierownikiem budowy. Mamy mieć dostęp do prądu budowlanego. Nam też bardzo zależy na szybkim wykańczaniu mieszkania i wprowadzeniu się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuza Re: REMIN Kraków Radzikowskiego 47 IP: *.play-internet.pl 20.12.11, 12:28 Aha. Dzięki wielkie :) A odbieracie mieszkanko we czwartek ? czy juz w nowym roku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Re: REMIN Kraków Radzikowskiego 47 IP: *.ip.netia.com.pl 20.12.11, 12:33 Po Świętach będziemy odbierać, ale jeszcze nie wiem dokładnie w który dzień. Pewnie deweloper coś zaproponuje:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aldo Re: REMIN Kraków Radzikowskiego 47 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.11, 13:30 dzwoniliśmy, pogadaliśmy... podskórnie czuję, że termin "po świętach" oznacza: "po nowym roku", bo wolą oddać z licznikami, ale to nie jest problem, kilka dni w jedną czy drugą stronę. Natomiast coś śmierdzi z prądem... zero klarownej informacji. Jeszcze czekamy i jeszcze nie panikujemy ;) ciekawe co z "prądowym problemem" aktualnych mieszkańców budynku B...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkaniec Re: REMIN Kraków Radzikowskiego 47 IP: *.ghnet.pl 20.12.11, 21:13 Już panu odpowiadam. Dalej nie mamy indywidualnych umów, a deweloper przed dzisiejszym zebraniem wspólnoty rozesłał nam pisma gdzie jest napisane, że będziemy musieli zapłacić za przyłączenie do sieci + przyłączenie innych mediów! Około 7000 złotych ... Więc radzę jeszcze przemyśleć sprawę. Ten deweloper to oszust i tyle! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkaniec Re: REMIN Kraków Radzikowskiego 47 IP: *.ghnet.pl 20.12.11, 21:10 Na pewno będzie rzutować bo gdybyśmy mieli zapłacić za podłączenie mediów to jest to koszt około 7000 złotych! Żeby było zabawniej mediów za 2010 dalej nie ma rozliczonych z tego co kojarzę, za 2011 nawet nie pytam ... a teraz jeszcze dodatkowy prezent na gwiazdkę. Ojej nagle okazało się, że kupiliśmy mieszkania bez mediów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuza Re: REMIN Kraków Radzikowskiego 47 IP: *.play-internet.pl 20.12.11, 10:19 Ja, po raz 2 już... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: REMIN Kraków Radzikowskiego 47 IP: *.xdsl.centertel.pl 14.01.13, 19:43 aa Odpowiedz Link Zgłoś
oszukana_easy Re: REMIN Kraków Radzikowskiego 47 20.12.11, 20:32 remin jest firma zenujaca, kupilam od nich mieszkanie i pluje sobie w brode... po roku mieszkania okazuje sie, ze budynek nie ma podlaczenia do pradu, ze własciciele dostarczaja go nam nielegalnie.... teraz chca aby kazdy wlasciciel mieszkania zaplacil jakies kolosalne sumy wyssane z palca!! a na zebraniu Panstwo P zachowali sie jak zwykle wiesniaki, nie chcieli z nami rozmawiac POPROSTU WYSZLI ZERO WYJASNIEN!! ZERO CZEGOKOLWIEK!!!!! aaaaaaaaaaa i nie zapoinajmy najwazniejszego... wlasciciele tej wspanialej firmy maja sprawe w sadzie zwiazana wlasnie z energia elelktryczna~!!! aaa i jeszcze jedno w umoowie wlascicieli mieszkan pierwszej inwestycji jest napisane, iz dwa pozostale budynki to biurowce!!!!!!! wiec nie moga ich sprzedawac jako mieszkania!!! ZART CALA TA FIRMA TO ZART!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no niestety Re: REMIN Kraków Radzikowskiego 47 IP: *.gemini.net.pl 20.12.11, 22:14 Niestety państwo Pacut byli mili (a nawet czarujący), ale tylko do momentu podpisania aktu notarialnego. Potem już w zasadzie tylko monolog z naszej strony. Zero odpowiedzi na pytania zarówno telefoniczne jak i pisemne. A to co dziś pokazali na zebraniu wspólnoty - żenada! Pan Pacut pokazał się od strony dżentelmena - gdy miały paść trudne pytania zabrał swoje zabawki (dosłownie: spakował do paczki laptopy i drukarki) i prawie biegiem uciekł z sali zostawiając w niej swoją żonę - choćby nie wiem jak chciała nie jest w stanie wyjaśnić czegoś co jest niewytłumaczalne. Brawo! Żenada i szczyt bezczelności! Zanim odbierzecie mieszkania zajrzyjcie do Tauronu i spytajcie, czy będziecie mogli podpisać indywidualnie umowę o dostawę prądu do Waszych mieszkań. My to zrobiliśmy dopiero po podpisaniu aktów notarialnych i żałujemy do dziś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Re: REMIN Kraków Radzikowskiego 47 IP: *.ip.netia.com.pl 21.12.11, 10:52 Wiatm! Czy wybiera się ktoś odebrać klucze do mieszkania jutro?? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Event Re: REMIN Kraków Radzikowskiego 47 IP: *.ists.pl 21.12.11, 11:04 My na razie nie , mam nadzieje że coś się uda wyjaśnić z tym prądem w najbliższych dniach , bo wygląda to coraz mniej ciekawie. My na odbiór na pewno weźmiemy specjalistę , zawsze lepiej jak ktoś przyglądnie się temu fachowym okiem. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Re: REMIN Kraków Radzikowskiego 47 IP: *.ip.netia.com.pl 21.12.11, 11:15 a macie jakiegoś specjaliste? jakie są koszty? nie wiem czy będzie on miał co sprawdzać... wody nie ma, prądu nie ma, CO niema:D Oby nam nie kazali dopłacać za podłączenie mediów bo kasy mi ledwo na wykończenie starczy:) eh sie człowiek wkur....denerwować musi przed Świętami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuza Re: REMIN Kraków Radzikowskiego 47 IP: *.play-internet.pl 21.12.11, 11:29 Znam ten ból. Człowiek ciuła na wykończenie a tu proszę - niespodzianka;/ .Ja tez zastanawiam się nad fachowcem, ale odbieram mieszkanie po nowym roku jak już PODOBNO będą liczniki i reszta. Mam nadzieję, że prąd już też będzie i inne media. Jak ktoś z Was mili sąsiedzi odbiera jutro mieszkanko bardzo proszę o relację z przekazania kluczy :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Re: REMIN Kraków Radzikowskiego 47 IP: *.ip.netia.com.pl 21.12.11, 11:36 My odbieramy w tygodniu po Świętach. Liczy sie dla nas czas trochę. Będzie dostęp do prądu budowlanego to łazienke można spokojnie robić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Event Re: REMIN Kraków Radzikowskiego 47 IP: *.ists.pl 21.12.11, 11:31 z nami przyjdzie kierownik ekipy która będzie wykańczać mieszkanie, oni budują domy wiec wiedzą na co trzeba zwrócić uwagę: przede wszystkim czy ściany są proste , kąty proste , okna dobrze zamontowane itd. też chciałabym żeby sprawdził czy metraż się zgadza. My też mamy wyliczone na styk i bardzo ta sprawa z prądem popsuła nam humor na święta ;/ Ale trzeba być dobrej myśli :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Re: REMIN Kraków Radzikowskiego 47 IP: *.ip.netia.com.pl 21.12.11, 11:43 Właśnie też uważam że nie ma co narazie siać paniki...Od kiedy zaczynacie wykańczać mieszkanie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuza Re: REMIN Kraków Radzikowskiego 47 IP: *.play-internet.pl 21.12.11, 11:52 My też po świętach w tygodniu odbieramy. I od razu lecimy z koksem: najpierw łazienka, kuchnia i na końcu pokoje, a no i balkon wcześniej :P ale to i tak nam trochę zajmie więc myślę, że max w lutym parapetówka :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Event Re: REMIN Kraków Radzikowskiego 47 IP: *.ists.pl 21.12.11, 12:00 No nie ukrywam że też zależy nam na czasie , ale myślę ruszymy dopiero po nowym roku, za to pełną parą :) Co do tego nieszczęsnego prądu trzeba trzymać rękę na pulsie i wydaje mi się że będzie się trzeba zabezpieczyć się przed podobnymi ewentualnościami przy podpisywaniu końcowej umowy notarialnej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuza Re: REMIN Kraków Radzikowskiego 47 IP: *.play-internet.pl 21.12.11, 12:22 Święta racja :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aldo Re: REMIN Kraków Radzikowskiego 47 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.11, 13:38 wiadomo, że każdemu z nas zależy na czasie, żeby jak najszybciej wykończyć lokal i się wprawadzić, jak już wszystko się uda, to można w hallu zrobić wspólną parapetówkę, ale... uważajmy, nie można lekceważyć sytuacji i tylko wierzyć, że będzie wszystko dobrze. Ręka na pulsie. Jestem przekonany, że nie będziemy mieć prądu do momentu, kiedy blok B nie zapłaci za podłączenie mediów (problem, który powstał w bloku b jest, przypuszczam, związany z tym, że remin kończy całą inwestycję, stąd obowiązek oddania lokatorom mediów, a to że Remin każe im za to płacić... - wydaje mi się, że nie ma prawnej regulacji zabraniającej tego Reminowi). I co wtedy? Poza tym, prąd deweloperski jest dużo droższy niż dla odbiorców indywidualnych, dlatego radziłbym ostrożność w korzystaniu z 'reminowego' prądu. Po co wykończenie łazienki ma kosztować 30% więcej? Ale nie chcę wyjść na takiego, co się wymądrza, zależy mi na spookojnym wejściu do mieszkania i spokojnym mieszkaniu, tak jak Państwu, prawda? lepiej dmuchać na zimne. Musimy być czujni i trzymać kciuki z mieszkańców bloku B. Skoro oni mieli problemy, to nie możemy ślepo ufać, że my ich nie będziemy mieć. A coś jest na rzeczy. Umowy wstępne, które podpisywaliśmy nie regulują wcale kwestii przyłącza mediów (a ze skanów aroganckiego pisma Reminu wnioskuję, że chodzi "na szczęście" tylko o energię elektryczną). A co w momencie, gdy się nam coś nie spodoba? Gdy protokół z-o nie będzie dla nas do przyjęcia, to co wtedy? Zalecam spokój i daleko zakrojoną ostrożność. i pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no niestety Re: REMIN Kraków Radzikowskiego 47 IP: *.gemini.net.pl 21.12.11, 14:20 Tylko, że my kupowaliśmy 2 lata temu mieszkanie z mediami i płaciliśmy za metr kwadratowy jeszcze bardziej słono niż Wy teraz. To napiszcie prosze wg jakiej "regulacji prawnej" jak to określił aldo mamy teraz płacić dodatkową kasę. Wytłumaczenie, że Remin kończy inwestycję jest przepraszam, ale co najmniej słabe. Heh, ciekawe jakie będziecie mieć miny jak nagle po odbiorze mieszkań zmieni się sposób komunikacji między Wami, a pracownikami i szefostwem Reminu. Myśmy nie mogli i nadal nie możemy pojąć, że w ogóle tak można:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Event Re: REMIN Kraków Radzikowskiego 47 IP: *.ists.pl 21.12.11, 14:44 Ja też uważam że coś takiego jest w ogóle niedopuszczalne , jeśli mieli coś takiego w planach to przy podpisywaniu umowy powinny o tym poinformować !! A jeśli chodzi o regulacje prawne o których pisał Aldo to podejrzewam że chodziło o to, że w ogóle może takich nie być ;/ - jak ktoś kiedyś powiedział developerzy to dyktatorzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: UWAGA-Aldo Re: REMIN Kraków Radzikowskiego 47 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.11, 15:04 otrzymałem informację od ludzi pracujących u poważnego międzyanrodowego dewelopera, żeby niczego nie odbierać - żadnych kluczy, żadnego protokołu odbioru mieszkania - niczego nie podpisywać, dopóki deweloper nie dostarczy wszystkich dokumentów, dopóki nie będziecie wiadomo, że jest przyłączenie do prądu, CO i wody. Mamy prawo żądać od Reminu takich informacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuza Re: REMIN Kraków Radzikowskiego 47 IP: *.play-internet.pl 21.12.11, 15:58 No to pięknie. Lepiej się nie śpieszyć widzę. Najpierw wszystko mieć na papierze, a potem dopiero coś podpisywać, żeby nie dać się wrobić. Pieniądze już wpłacone a tu nieziemskie jaja wychodzą... :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty mailzreminu Re: REMIN Kraków Radzikowskiego 47 IP: *.play-internet.pl 21.12.11, 17:57 Szanowni Państwo, W związku z niepokojącymi i zarazem nieprawdziwymi informacjami jakie docierają do Państwa w sprawie dopłat za media dla klientów z I etapu przy ul. Radzikowskiego 47, pragniemy wyjaśnić nieścisłości. Dla etapu I i II (budynku już istniejącego i obecnie realizowanych) budowy przy ul. Radzikowskiego 47, dnia 13.12.2011 została zawarta umowa o przyłączenie do sieci energetycznej z Tauron (dawniej Enion Zakład Energetyczny). Dotychczasowe zasilanie budynku 47B ( Ietap ) ze stacji trafo firmy Remin miało charakter przejściowy. W w/w umowie określona jest odrębnymi kwotami wartość opłat przyłączeniowych dla każdego z budynków. Dla zamieszkałego budynku łączna wartość opłaty za przyłączenie opisana jest szczegółowo w zał. nr 2 do tejże umowy i dzieli się na poszczególne lokale (m.in dla lokali mieszkalnych jest to kwota po 1551,44 zł netto + podatek Vat). Dla poszczególnych współwłaścicieli mieszkań budynku zamieszkałego (etap I) dokładnego rozliczenia dokona administrator tego budynku, o czym współwłaściciele zostali poinformowani pismem 370/12/11 z dnia 12.12.2011 roku, a także na wczorajszym zebraniu wspólnoty. Klienci którzy zakupili mieszkania w bloku sąsiednim (I etap -już zamieszkałym) nie byli wcześniej obciążani opłatą przyłączeniową. Zużycie energii elektrycznej rozliczane było na podstawie refaktury za zużytą energię wg stawek zgodnych z fakturą Tauron SA na podstawie wskazań liczników indywidualnych odczytywanych przez administratora tej nieruchomości. Natomiast, dla budynku w którym Państwo nabywają mieszkania, kalkulacja opłaty za przyłączenie zawarta jest w załączniku do tej samej umowy i wynosi dla wszystkich lokali mieszkalnych łącznie netto 14 051,64 zł i zostanie rozdzielona na 45 mieszkań. Kwota do zapłaty dla 1 lokalu mieszkalnego wynosi zatem ok 312,26 zł + Vat. Płatna będzie na podstawie refaktury opłaty przyłączeniowej przygotowanej dla każdego mieszkania. Remin, jako deweloper, wniesie opłatę za przyłączenie, w pełnej wysokości na podstawie faktury VAT wystawionej przez Tauron, a następnie, proporcjonalnie rozdzieli na poszczególne mieszkania. Z informacji posiadanych na dzień dzisiejszy kwota ta nie powinna ulec zmianie. Gdyby jednak Tauron obciążył spółkę Remin inną kwotą niż podana w niniejszym piśmie, niezwłocznie Państwa o tym poinformujemy. Inne opłaty przyłączeniowe (zarówno dla budynku istniejącego, jak i obecnie realizowanych -tj. woda, CO itp) ponosi deweloper. Mamy nadzieję, iż powyższe wyjaśnienia są dla Państwa czytelne i w sposób jednoznaczny wszystko wyjaśniają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aldo Re: REMIN Kraków Radzikowskiego 47 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.11, 18:18 nie wiem, co o tym sądzić. Na pewno nie jest wytłumaczone, skąd blok B ma tyle zapłacić kasy. Nie ma w tym piśmie również informacji o dodatkowych kosztach przyłączeniowych, kótre w piśmie do mieszkańców bloku B się znalazły. Czy mamy pewność, że poniesiemy takie opłaty? I dlaczego wogóle jesteśmy do nich zobowiązani? nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Re: REMIN Kraków Radzikowskiego 47 IP: *.play-internet.pl 21.12.11, 18:23 Aldo umowę przedwstępną podpisywałeś w fomie cywilno prawnej czy aktu notarialnego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aldo Re: REMIN Kraków Radzikowskiego 47 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.11, 18:26 cywilno-prawna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Re: REMIN Kraków Radzikowskiego 47 IP: *.play-internet.pl 21.12.11, 18:33 Strony postanawiają, że przyrzeczona umowa zostanie zawarta po spełnieniu przez stronę zobowiązaną do zakupu zobowiązań wynikających z niniejszej umowy, w tym zapłaceniu kwot stanowiących całe ceny sprzedaży i innych należności przysługujących Spółce. Napewno masz taki zapis w umowie. my walczyliśmy żeby nie było tego ,,inne należności'' ale sie nie udało mimo tego że akt mamy. Teraz juz wiadomo czemu. Myślę że ten prąd jest pod to podciągnięty mimo że nie zostaliśmy poinformowani o tym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Re: REMIN Kraków Radzikowskiego 47 IP: *.play-internet.pl 21.12.11, 18:39 I może ktoś z mieszkańców bloku B wyjaśni w końcu czy mają zapłacić za sam prąd czy za wszystkie media? Posiada może ktoś może załączniki do tego pisma które otrzymali? Odpowiedz Link Zgłoś
oszukana_easy Re: REMIN Kraków Radzikowskiego 47 21.12.11, 22:50 w pismie jest zawarta kosmiczna opalat za CO, energie elektryczna oraz ADMINISTRACJE (nie wiadomo co to i skad to) w malllluuutkiejjj wysokosci 2 500 TYS!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik forum Re: REMIN Kraków Radzikowskiego 47 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.12, 22:21 Szanowna Pani - nauka czytania ZE ZROZUMIENIEM TREŚCI odbywa sie na poziomie klas I-III szkoły podstawowej ... może warto uzupełnić wiedzę w tym zakresie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aldo Re: REMIN Kraków Radzikowskiego 47 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.11, 18:39 no to i jest ta furtka dla Reminu. Nie wiem czy mam to zapisane - przypuszczam, że tak. Sprawdzę. Odpowiedz Link Zgłoś
oszukana_easy Re: REMIN Kraków Radzikowskiego 47 21.12.11, 22:48 NA WCZORAJSZYM SPOTKANIU NIE ZOSTALISMY POINFORMOWANI O NICZYM GDYZ NIEWYCHOWANI I PROSCI WLASCICIELE WYSZLI ZE SPOTKANIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! PELNA IGNORANCJA!!!! OKROPNI I NIEUCZCIWI LUDZIE!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiad Re: REMIN Kraków Radzikowskiego 47 IP: *.gemini.net.pl 22.12.11, 00:21 No to macie zagadkę - dlaczego w naszym bloku (I etap) jest mniej mieszkań, a opłata wyszła pięć razy większa niż u Was:) Czyż to nie motywuje do szybciutkiego odbioru kluczyków i podpisania Reminowi co tylko Wam podsuną, żeby tylko móc zacząć wykańczać mieszkanko? Ciekawe, w którym momencie każą Wam dopłacić tą "subtelną" różnicę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aldo Re: REMIN Kraków Radzikowskiego 47 IP: *.dynamic.chello.pl 22.12.11, 00:41 skoro w bloku B jest mniej mieszkań (a ile tak z ciekawości?), to stąd ta różnica w opłacie. Pewnie kwota sumaryczna za podłącznie bloku do sieci jest podobna dla obudwu budynków, ale z racji ilości mieszkań to się rozbija na inne kwoty. Chociaż - różnica wciąż jest zbyt duża jak dla mnie... bo to by miało sens, gdybyście mieli w bloku... 10 mieszkań... zatem zagadka nierozwiązana... Kontaktowaliście się już z prawnikiem w tej sprawie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Re: REMIN Kraków Radzikowskiego 47 IP: *.ip.netia.com.pl 22.12.11, 07:29 Zagadka jest dosyć mocna, zwłaszcza biorąc po uwagę do że każdy miesiąc opóżnienia we wprowadzce kosztuje nas 1500 wynajmu mieszkania +kredyt... No jest zagadka Analizując plusy i minusy sytuacji idziemy po klucze po Świętach. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkaniec Re: REMIN Kraków Radzikowskiego 47 IP: *.ghnet.pl 22.12.11, 22:51 ... takie samo pieprzenie jak obietnice przekazania nam stacji trafo jeszcze z 2010. Nasze prośby o uregulowanie sprawy prądu były olewane, a teraz deweloper chce przerzucić na nas koszty swojej niekompetencji i cwaniactwa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aldo Re: REMIN Kraków Radzikowskiego 47 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.11, 15:00 źle mnie zrozumiałeś - ja przypuszczam, że tych regulacji właśnie nia ma, stąd taka samowola Reminu. Oczywiście musi to ocenić prawnik. Ja Wam życzę pwodzenia, bo to wspólny interes i nie uśmiecha mi się dokładać do interesu kolejnych kwot kasy. Praktyka deweloperów jest taka, że jak kończą inwestycję, to oddają mieszkańcom media "we władanie" własne. Stąd też mój osąd, że to właśnie przez to mieszkańcy bloku B dostali wezwania do uiszczenia opłat, bo remin kończy inwestycję całego kompleksu. Ja nie tłumaczę reminu, nie piszę dajcie sobie spokój tak musi być, bo to, że każą Wam teraz płacić jest ohydne. Więc "no niestety" uwierz, że jestem z Wami całym sercem i sam się dowiaduję na własną rękę skąd takie rzeczy się dzieją. A czy w umowach notarialnych i w akcie zdania własności są informacje odnośnie przyłącza do prądu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Re: REMIN Kraków Radzikowskiego 47 IP: *.ip.netia.com.pl 23.12.11, 09:00 odbierał ktoś wczoraj mieszkanie? ma może ktoś jakieś informacje na ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aldo Re: REMIN Kraków Radzikowskiego 47 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.11, 10:44 z odbiorem mieszkania problemów być nei powinno. Gorzej jednak z tym, co pisze Mieszkaniec - kwota jaką każe nam później zapłacić Remin za podłączenie się do sieci, oczywiście to będzie kwota "narzucona" przez Tauron, więc nie będziemy meili nic do gadania. I mogę się założyć, że to nie będzie zaledwie 300 zł, jak dostaliśmy w piśmie.. Tymczasem, dla wszystkich, Wesołych Świąt i powodzenia w Nowym Roku w walce z Reminem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Re: REMIN Kraków Radzikowskiego 47 IP: *.ip.netia.com.pl 23.12.11, 10:49 Wystarczy poprosić o umowę Reminu z Tauronem która juz podobno jest. Wesołych Świąt wszystkim!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuza Re: REMIN Kraków Radzikowskiego 47 IP: *.play-internet.pl 24.12.11, 09:56 Wesołych i pogodnych Świąt Drodzy Sąsiedzi :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Re: REMIN Kraków Radzikowskiego 47 IP: *.ip.netia.com.pl 28.12.11, 10:44 Witam. Idzie ktoś jutro odbierać klucze do mieszkania? Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Event Re: REMIN Kraków Radzikowskiego 47 IP: *.ists.pl 28.12.11, 12:05 z tego co wiem to chyba będą oddawać mieszkania już po nowym roku , razem z licznikami. Wam się udało umówić przed nowym rokiem ? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Re: REMIN Kraków Radzikowskiego 47 IP: *.ip.netia.com.pl 28.12.11, 12:09 dzisiaj dzwoniła Pani Aneta żeby się umówić na jutro tak że idziemy jutro. z tego co wiem to juz ktoś odbierał mieszkania przed Świętami nawet. Pytałem o prąd ma być budowlany dostępny do czasu założenia liczników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Event Re: REMIN Kraków Radzikowskiego 47 IP: *.ists.pl 28.12.11, 12:16 To my dostaliśmy zupełne inna odpowiedz , że wolą oddać mieszkanie razem z licznikami po nowym roku tak żeby nie umawiać się 2 razy. Nie wiem co mam o tym myśleć ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Re: REMIN Kraków Radzikowskiego 47 IP: *.ip.netia.com.pl 28.12.11, 12:22 No przed Świętami tez taką wiadomość otrzymaliśmy dlatego się zdziwiłem że można jutro klucze odebrać. Może powinniście zadzwonić i zapytać ewentualnie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Event Re: REMIN Kraków Radzikowskiego 47 IP: *.ists.pl 28.12.11, 12:28 Właśnie dzwoniliśmy nie dalej jak wczoraj... i taką odpowiedź otrzymaliśmy. Trochę to dziwne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Re: REMIN Kraków Radzikowskiego 47 IP: *.ip.netia.com.pl 28.12.11, 12:30 No to nie wiem... wpłaciliście 90% pieniędzy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Event Re: REMIN Kraków Radzikowskiego 47 IP: *.ists.pl 28.12.11, 12:43 Tak , już jakiś czas temu ;/ Te parę dni nas nie zbawi , ale liczę ze do końca przyszłego tygodnia już będziemy mieć klucze. Napiszcie jak poszedł odbiór :) Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M. Re: REMIN Kraków Radzikowskiego 47 IP: 195.150.8.* 12.01.12, 11:54 nie wiemy o co to całe zamieszanie. Z tego wszystkiego poprosiliśmy o spotkanie z prezesem firmy i dwa dni temu zostało nam wszystko wyjaśnione. Lepiej czasem zapytać, niż się niepotrzebnie denerwować czy siać panikę. A na dniach wchodzimy do mieszkania :) Więc póki co - wszystko przebiega tak, jak należy, oby tak dalej :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Re: REMIN Kraków Radzikowskiego 47 IP: *.ip.netia.com.pl 12.01.12, 12:04 "Wchodzicie" tzn wykańczać mieszkanie będziecie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M. Re: REMIN Kraków Radzikowskiego 47 IP: 195.150.8.* 12.01.12, 13:25 tak, wykańczać, ale trzeba jeszcze wszystko zaprojektować i się zastanowić, jak fajnie zaadoptować przestrzeń. Mam nadzieję, że okolica pozostanie tak spokojna już na zawsze :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: - Re: REMIN Kraków Radzikowskiego 47 IP: *.gemini.net.pl 12.01.12, 14:24 Hmmm. My też byliśmy tacy zadowoleni 2 lata temu (może nawet bardziej) i tak doskonale nam się z panem prezesem i jego żoną rozmawiało. Taka sielanka trwała do momentu podpisania aktu notarialnego i wizyty w Tauronie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuza Re: REMIN Kraków Radzikowskiego 47 IP: *.play-internet.pl 20.01.12, 19:10 Drodzy sąsiedzi! Macie jakieś zastrzeżenia co do waszych odebranych mieszkanek? Może też macie gniazdko prądu zaraz pod rurami od wody w części kuchennej? I ewentualnie co Wam jeszcze nie pasuje? Bardzo proszę o odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M. Re: REMIN Kraków Radzikowskiego 47 IP: *.dynamic.chello.pl 26.01.12, 09:18 Mieszkanko jest super - zastrzeżeń brak :) Drobne usterki zostały naprawione w 2 dni. A gniazdka zawsze można sobie przenieść gdzie indziej. To nie jest problem, to już czepianie się ;) Z Mężem i tak zmieniamy kilka rzeczy, lecz to normalne, bo przecież żaden deweloper nie robi mieszkań pod indywidualne plany kupujących. Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Event Re: REMIN Kraków Radzikowskiego 47 IP: *.ip.netia.com.pl 26.01.12, 15:19 My też jesteśmy zadowoleni , osobiście nie mam żadnych zastrzeżeń , co do gniazdek to my też poprzenosiliśmy je według naszego uznani. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aldo Re: REMIN Kraków Radzikowskiego 47 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.12, 17:13 pitu pitu! Przenoście sobie gniazdka dalej i płaćcie za przyłącz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M. Re: REMIN Kraków Radzikowskiego 47 IP: 195.150.8.* 26.01.12, 20:14 Proszę się tak nie pieklić Panie aldo. Przecież wszystko zostało wyjaśnione. Gniazdka przeniesiemy i jeszcze będziemy dobrymi sąsiadami :) Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Re: REMIN Kraków Radzikowskiego 47 IP: *.ip.netia.com.pl 30.01.12, 12:52 Witam. Wie ktoś kiedy będzie ciepła woda? Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
bibi_87 Re: REMIN Kraków Radzikowskiego 47 19.08.15, 21:05 Witam serdecznie, chciałabym usłyszeć opinie mieszkańców bloku 47C na temat mieszkań/jakości wykonania/bloku/okolicy - czy są Państwo zadowoleni z wyboru? Czy poleciliby Państwo ten blok? Jak z pociągami - czy są one bardzo uciążliwe? Chętnie dowiem się o wszelkich negatywach. Z góry dziękuję za odpowiedź Pozdrawiam G. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byly pracownik Re: REMIN Kraków Radzikowskiego 47 IP: *.roznowa.fiberway.pl 24.10.13, 09:29 nieuczciwi pracodawcy, nieuczciwi dla swych klientow, dbaja tylko o swoja wygode i interesy, sąd to ich drugi dom. prosze trzymac sie od nich z daleka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byly pracownik Re: REMIN Kraków Radzikowskiego 47 IP: *.roznowa.fiberway.pl 24.10.13, 09:36 to prawda ze obok blokow mieszkalnych maja powstac biurowce, mialo to byc zatajone przed kupujacymi mieszkania, nie wiem jak wyglada ta budowa teraz gdyz nie pracuje juz tam od dawna...oszukuja wszystkich, firmy podwykonawcze, pracownikow biurowych, klientow, WSZYSTKICH! wiem to od kuchni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: REMIN Kraków Radzikowskiego 47 IP: *.dynamic.chello.pl 24.10.13, 18:26 Już mleko wylane- blok koło bloku- w tym 1 stricte usługowy...a miało być tylko usługowo. Zataili, swoje zrobili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m_x Re: REMIN Kraków Radzikowskiego 47 IP: *.ghnet.pl 28.12.11, 21:47 Z tego co się orientuję to nadzór budowlany nie odbierze budynku bez podłączenia wszystkich mediów...a budowlany prąd niczego nie zmieni w waszej sytuacji. Betoniarki czy inne sprzęty mogą jedynie na nim funkcjonować a nie Wasze mieszkania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jw Re: REMIN Kraków Radzikowskiego 47 IP: *.ip.netia.com.pl 13.01.12, 10:23 Witam. Kiedy sąsiedzi planujecie wprowadzkę na swoje nowe mieszkania? Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: E. Re: REMIN Kraków Radzikowskiego 47 IP: *.ip.netia.com.pl 27.01.12, 12:39 z tego co wiem , to wg. umowy tauron ma podłączyć budynek do 16.04.2012 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aldo WAŻNE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.11, 14:17 UWAGA UWAGA! uzyskaliśmy ważne informacje od prawnika odnośnie opisanych na forum praktyk Reminu. Jest o czym rozmawiać i powinniśmy wspólnie ustalić plan działań wobec dewelopera. Proszę o kontakt zainteresowane osoby z nowego bloku, jak również starego. lu.ba at gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
oszukana_easy Re: WAŻNE 04.01.12, 11:21 ja jestem bardzo zainteresowana. prosze i jakies szczegoly. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ; Re: REMIN Kraków Radzikowskiego 47 IP: *.gemini.net.pl 09.01.12, 14:38 Napiszcie jak odbiory mieszkań? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Re: REMIN Kraków Radzikowskiego 47 IP: *.play-internet.pl 09.01.12, 15:43 Witam. Mieszkanie odebraliśmy bez liczników wody prądu i co. Robimy od dziś łazienke. prąd budowlany ze skrzynki na piętrze. woda jest w mieszkaniu. Pozdrawiam!! Odpowiedz Link Zgłoś
anula5550 Re: REMIN Kraków Radzikowskiego 47 16.01.12, 13:45 Witam, przepraszam że tutaj piszę z prośbą, ale to najlepsze miejsce na znalezienie osób kupujących mieszkanie u dewelopera. Mam zatem ogromną prośbę o wypełnienie ankiety składającej się z kilku pytań, a dotyczącej reklam deweloperów. Oto link do ankiety: LINK. Będę niezmiernie wdzięczna za każdą pomoc :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: _ Re: REMIN Kraków Radzikowskiego 47 IP: *.gemini.net.pl 02.02.12, 22:50 Napiszcie jak idą odbiory mieszkań. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Re: REMIN Kraków Radzikowskiego 47 IP: *.play-internet.pl 02.02.12, 23:05 Witam. My juz mamy dawno odebrane. w najbliższym czasie planujemy się wprowadzić- tak prowizorycznie narazie mimo tego że nie ma ciepłej wody jeszcze. odbiory jak dla mnie bez zastrzeżen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista Re: REMIN Kraków Radzikowskiego 47 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.12, 13:46 Na waszym miejscu popytajcie sąsiadów z 47 B Oni też odebrali mieszkania z podłączonymi wszystkimi mediami i co za tym idzie licznikami, a teraz Remin chce zdzierać kasę za przyłącz prądu. Sprawdzajcie 10 razy co podpisujecie i jaki jest stan faktyczny, żeby później było z czym walczyć przed sądem. Remin to niestety firma z którą lepiej nie mieć nic wspólnego. Życzę wytrwałości i odporności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: REMIN Kraków Radzikowskiego 47 IP: *.finnair.fi 13.03.12, 16:30 Witam. Czy mógłby mi ktoś pokrótce napisać co było na spotkaniu administracyjnym w zeszły czwartek? Niestety nie zdążyłam na nie, a obiecanego maila z informacjami od pani administrator jeszcze się nie doczekałam. Byłabym wdzięczna. Z góry dziękuję. K. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanna Re: REMIN Kraków Radzikowskiego 47 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.12, 16:00 Witam, zamierzam kupić mieszkanie w budynku 47 C z tej strony mam ogromna prośbę o informację czy sprawa z prądem i kosztami dot. przyłączeń została uregulowana ??? Bardzo dziękuje za informacje , pozdrawiam . Joanna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Re: REMIN Kraków Radzikowskiego 47 IP: *.play-internet.pl 17.03.12, 20:56 Witam. Jesteśmy juz włascicielami mieszkania w tym bloku. Mam wrażenie że sprawa z prądem była rozdmuchana i zrobiono z tego nie wiadomo jaki problem. Tutaj sprawa jest prosta- przyłączenie do prądu kosztuje około 350 zł i tauron przejmuje blok chyba w kwietniu. do tego czasu blok zasilany jest ze stacji trafo reminu...wszystko zgodnie z prawem. Pozrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nn Re: REMIN Kraków Radzikowskiego 47 IP: *.ghnet.pl 17.03.12, 21:18 Pomieszkacie dłużej i w pełni oficjalnie to zobaczycie...szczególnie do pierwszego rozliczenia za media...a właściwie jego braku.. Sprawa z prądem nie była rozdmuchana- proszę mi wierzyć, że nasze problemy trwają i nie widać ich końca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanna Re: REMIN Kraków Radzikowskiego 47 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.12, 21:41 Dziękuję za odpowiedź :)). Znalazłam właśnie na stronie dewelopera informację dotyczącą ustanowienia służebności na rzecz Taurona , oto link www.remin.net.pl/sprawy-biezace--i-etap.html . "nn" piszesz o kłopotach do dnia dzisiejszego , przy czym informacja była zamieszczona 2.03 ,naprawdę w dalszym ciągu sprawa nie została rozstrzygnięta ? :( . A jak wysoki czynsz został ustanowiony we wspólnocie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanna Re: REMIN Kraków Radzikowskiego 47 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.12, 21:44 a ta kwota za przyłącz w wysokości 350 zł obowiązuje zarówno dla I etapu jak i II inwestycji ? bo według załącznika i informacji o której mowa w poniższym linku nie podają wysokości dla budynków spod 47C . Pozdrawiam Joanna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanna Re: REMIN Kraków Radzikowskiego 47 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.12, 21:46 Dziękuję za odpowiedź :)). Znalazłam właśnie na stronie dewelopera informację dotyczącą ustanowienia służebności na rzecz Taurona , oto link www.remin.net.pl/sprawy-biezace--i-etap.html . "nn" piszesz o kłopotach do dnia dzisiejszego , przy czym informacja była zamieszczona 3.02 , czyli ponad miesiąc temu ,naprawdę w dalszym ciągu sprawa nie została rozstrzygnięta ? :( . A jak wysoki czynsz został ustanowiony we wspólnocie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nn Re: REMIN Kraków Radzikowskiego 47 IP: *.ghnet.pl 17.03.12, 22:35 Sprawa prądu w końcu zostanie załatwiona do końca kwietnia- czyli w końcu będę mogła samodzielnie podpisać umowę z Tauronem na dostawę energii. Co do rozliczenia- to po blisko 1,5 roku nie mam rozliczonego prądu-z wiadomych względów- a szanowny Remin RZĄDA od Naszej Wspólnoty zapłaty "wyssanej" z palca kwoty blisko 100 tyś zł za energię za ostatnie 2 lata- nie przedstawiając Nam żadnego rozliczenia, co więcej twierdzi, że nie rozliczy nas wg indywidualnego zużycia czyli wg liczników, nie podając rozsądnych argumentów. Dla przykładu moje rozliczenie mediów wygląda mniej więcej tak- zużycie ciepła woda 5 m3, zimna woda 3,5 m3..czyli można rzec, że przyjęte na "mocno okrągło" wartości.... Czynsz ustanowiony jest 2,5 zł za m3 mieszkania. Generalnie z samego mieszkania i sąsiedztwa jestem zadowolona, ale niestety administrowanie budynku pozostawione w rękach Dewelopera jest dramatyczne. Nie zazdroszczę Wam nowi sąsiedzi 2 lat rządów Reminu,a niestety macie to zagwarantowane zapewne w aktach notarialnych nabycia mieszkań.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanna Re: REMIN Kraków Radzikowskiego 47 IP: 31.61.22.* 17.03.12, 23:43 O kurcze , to niezle Was urządzili :/ . Być moze uda Wam sie to ugotowo, z pomocą prawników, jakos rozwiązać.. Trzymam kciuki. Dobrze , ze przed kupnem zdołalam poznać problem - dzięki Wam... Czy te 2 lata rządów bedzie oznaczało to samo piekło z prądem ?? Które Wam sie przydarzyło ?? musze to wybadac ... :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nn Re: REMIN Kraków Radzikowskiego 47 IP: *.ghnet.pl 18.03.12, 11:48 Mam też taką nadzieję. Myślę, że z prądem powinno już w końcu być w porządku- tak jak wszędzie- to Pani będzie mogła podpisać odrębną umowę na dostawę energii. Pozostaje tylko kwestia pozostałych rozliczeń zaliczek za media-miejmy nadzieję, że po 2 latach Remin czegoś się nauczył i zacznie w normalny i rzetelny sposób traktować wzajemne rozliczenia. Tego życzę sąsiadom z bloku C. A Pani niech się nie zraża, myślę, że teraz będzie już tylko LEPIEJ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zygmunt Re: REMIN Kraków Radzikowskiego 47 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.12, 18:53 no i co się Remin nauczył? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie marcin mazurek Re: REMIN Kraków Radzikowskiego 47 IP: *.dynamic.chello.pl 20.09.12, 02:18 Odradzam zatrudnienie budowlańca Marcina Mazurka ok. 30lat z Lublina , obecnie ukrywającego się w Dublinie. To niesolidny pracownik, podkrada pieniądze i nie rozlicza się z kolegami, pije w pracy i pracuje na czarno, bez faktur, pobiera wyłącznie zaliczki i i nie kończy prac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Re: REMIN Kraków Radzikowskiego 47 IP: *.play-internet.pl 18.03.12, 09:13 Z tego co mi wiadomo to zarządcę nieruchomości wybraliście sobie sami i to on włąsnie zawalił sprawe z rozliczeniami... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nn Re: REMIN Kraków Radzikowskiego 47 IP: *.ghnet.pl 18.03.12, 11:42 To chyba niewiele Pani wie w tej sprawie...bo Zarządca to REMIN, a Administrator to firma zewnętrzna...i to nie Administrator zawalał sprawę, tylko Remin, który nie potrafi do dzisiaj przedstawiać w odpowiedni sposób wszystkich rozliczeń za media- odpowiedni mam na myśli-RZETELNY- poparty fakturami źródłowymi, płaconymi do Dostawców mediów! Na całe szczęście od stycznia b.r. mamy Zarząd Wspólnoty powołany spośród mieszkańców i bardzo sensownego Administratora, który walczy z wiatrakami-czytaj Remin- i usiłuje rozliczyć wszystkie zaliczki na media wpłacane przez wszystkich lokatorów w przeciągu ostatnich 2 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Re: REMIN Kraków Radzikowskiego 47 IP: *.ip.netia.com.pl 20.02.12, 12:51 Witam. Czy dostaliście juz Państwo info na temat końcowego aktu notarialnego? Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gg Re: REMIN Kraków Radzikowskiego 47 IP: *.adsl.inetia.pl 30.07.12, 19:50 Witam, Kupiłem mieszkanie od REMIN na ul. Radzikowskiego 47c i niestety muszę przyznać, że pomimo wielu pozytywnych komentarzy, jestem bardzo rozczarowany. Mieszkanie w stosunku do innych inwestycji drogie a wykończenie, podejście do klienta, komunikacja (Państwo Pacut cały czas są na wakacjach) pozostawia dużo do życzenia. Jeżeli chodzi o usterki to wymienie najbardziej uciążliwe: comiesięczne awarie windy, pękają ściany, brak odwodnień przed klatką (wielkie kałuże i wilgoć w komórkach lokatorskich), kłopoty z podłączeniem prądu, czujki włączające światło na klatkach nie działa poprawnie itd. Czyli reasumując wysoka cena za niską jakość! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ant Re: REMIN Kraków Radzikowskiego 47 IP: *.142.citypartner.pl 30.07.12, 23:23 rozumiem zawód sąsiada... Owszem, płacąc - wymagamy i mamy do tego prawo. A komunikacja z Państwem prezesowstwem należy do ciekawych doświadczeń i naprawdę hartujących nerwy, jeśli wcześniej się ich nie straci (choć wyjeżdżać na wakacje nie możemy im zabronić). Jednak: winda już działa sprawnie, nie pamiętam, kiedy ostatnio nie działała, ściany pękają u wszystkich (a właścicwie tylko tynk niewłaściwie zabezpieczony przy takim budownictwie) - to defekt budowlany, można i trzeba reklamować, brak odwodnienia przed klatką jest do naprawienia - poprostu zamiast pisać to na forum, to jako mieszkańcy powinniśmy wziąć sprawy w swoje ręce i zażądać reakcji ze strony administracji JAKO ZWARTA GRUPA, podobnie z wilgocią w komórkach lokatorskich i czujkami na korytarzach. Ale Panie "gg" - chyba nie wszystkim zależy. Jest w tym całym przedsięwzięciu parę niedociągnięć, ale tak między bogiem a prawdą - znam dziesiątki przykładów deweloperów, gdzie wszystko opisane powyżej jest stanem pożądanym - żeby tylko takie problemy ludzie mieli. Zdaję sobie sprawę, że marne to pocieszenie, ale tak szczerze - tu naprawdę się całkiem przyjemnie żyje i nie ma co narzekać, tylko się postarać, żeby te drobnostki wyprostować. Głowa do góry Panie gg. Za 1,5 roku sami będziemy o wszystkim decydować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: REMIN Kraków Radzikowskiego 47 IP: *.sgef.pl 31.07.12, 14:01 Państwo Pacut mili Sąsiedzi niestety większą część roku będą "siedzieć" na wakacjach...nawet ich biuro jest do wynajęcia, więc o czymś to świadczy. Poza tym- wyrazy głębokiego współczucia w związku z zarządem- 1,5 roku...my mamy już to za sobą. Pozostaje w dalszym ciągu kwestia braku rozliczeń za media za nasze wcześniejsze lata, brak podłączenia do sieci Tauron, brak sprawzdania finansowego Wspólnoty za lata 2009-2011...cóż więcej dodawać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ant Re: REMIN Kraków Radzikowskiego 47 IP: *.142.citypartner.pl 01.08.12, 01:07 więc wszyscy są zakładnikami pp. Pacut? Nie da się nic zrobić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: REMIN Kraków Radzikowskiego 47 IP: *.sgef.pl 01.08.12, 09:20 Wg nas-tzn. naszej Wspólnoty Mieszkańców- jedyna droga słuszna- to droga sądowa. Z dnia na dzień wychodzi coraz więcej ciekawych historii, więc obawiam się, że pozostawanie w obecnej sytuacji nie może trwać w nieskończoność. Dla przykładu-wczoraj się dowiedziałam, że do 2018 roku mamy wydzierżawiony "śmietnik" w Waszym bloku, a potem to się możemy bujać! Jakie wyjście? Wybudować na własny koszt swój. Problem ustalenia ilości miejsc parkingowych- podobno p. Pacut uważa, że my jako mieszkańcy bloku b- bezprawnie korzystamy z Jego miejsc...Nic ująć, nic dodać....szkoda gadać i denerwować się. Na temat fantastycznego Reminu śmiało można napisać książkę, co więcej- nakręcić dobry reportarz bądź film..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ant Re: REMIN Kraków Radzikowskiego 47 IP: *.142.citypartner.pl 02.08.12, 11:52 ale my Wam użyczymy śmietnika :) a tak poważnie, to Wasze problemy są też naszymi, więc w sądzie będziemy trzymać kciuki. A biuro reminu może będzie w naszym bloku lub w biurowcu. Łatwiej wynająć lokal na skawińskiej niż tu. Ale nie ma co ukrywać - jaja gonią jaja. Choć poza tym wszystkim mieszka się miło :) Odpowiedz Link Zgłoś