GoĹÄ: sari IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.06, 12:38 Przymierzam sie do kupna mieszkania na osiedlu Tęczowe Ogrody pod Szczecinem- developer Gryf- czy ktoś już miał z nimi doświadczenia?? Proszę o opinię Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
GoĹÄ: abc Re: Gryf Developer Szczecin- co o nich sadzicie?? IP: *.dip.t-dialin.net 21.07.06, 12:17 Nie znam tej firmy. Oferta na stronie wydaje sie byc ciekawa, ale na ile sa rzetelni, trudno ocenic.. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mieszkaniec ludzie piszą a Urzad Gminy czyta albo i nie czyta. IP: 81.190.126.* 15.10.07, 08:38 Zapomnieli o chodnikach! Najważniejszymi z punktu widzenia mieszkańców poszczególnych ulic, osiedli czy dzielnic są bezsprzecznie sprawy związane z ich bezpieczeństwem. Niestety, w tej kwestii Szczecin, jak też jego najbliższe okolice wciąż mają wiele do zrobienia. O ile do nie załatwionych w tej kwestii spraw, które wymagają ogromnych nakładów finansowych czy trudnych do zrealizowania zadań architektonicznych, podejść można ze zrozumieniem, o tyle wszelkie zaniedbania i niedopatrzenia wynikające z krótkowzroczności i lekkoduszności urzędników są w tym przypadku niedopuszczalne. Sprawa, którą chciałbym przedstawić dotyczy osiedla "Tęczowe Ogrody" w Warzymicach. Prawdę mówiąc, chociaż za przedstawione w moim sprawozdaniu niedociągnięcia odpowiada Urząd Gminy w Kołbaskowie, sprawa ta tak naprawdę dotyczy Szczecinian. Mam nadzieję, że właśnie dlatego spotka się ona z Państwa zainteresowaniem. Urząd Gminy w Kołbaskowo jak do tej pory sprzyjał inwestorom chcącym budować nowe osiedla w tej części wioski...niestety, o zabezpieczeniu fundamentalnych potrzeb osiedlających się w tych nowo wybudowanych budynkach ludzi już zapomniano. Najjaskrawszym tego przykładem jest brak bezpiecznej możliwości wydostania się ze wspomnianego powyżej osiedla "Tęczowe Ogrody" chociażby do znajdującego się kilkaset metrów dalej przystanku autobusowego. Gryf Deweloper, pomimo wcześniejszych zapewnień, nie zadbał o możliwość przejścia przez sąsiednie osiedle mieszkaniowe, a Gmina Kołbaskowo....pomimo tego, iż docelowo na tym terenie będzie mieszkało kilka tysięcy osób, nie zaplanowała nawet w tym miejscu chodnika. W efekcie droga młodych matek chcących dostać się z wózkami na przystanek autobusowy czy dzieci idących do szkoły wygląda jak na załączonych zdjęciach - z jednej strony wąskie, zabłocone klepisko po którym nie da się po prostu przejść, a z drugiej strony krzaki uniemożliwiające zejście z jezdni na pobocze. Wszyscy mieszkańcy naszego osiedla zmuszeni są zatem do, zagrażającemu ich zdrowiu i życiu, "ocierania się" o pędzące w tumanach kurzu samochody. Innej alternatywy po prostu nie ma! Dodajmy, że droga ta jest jedyną drogą dojazdową do kilku dużych osiedli mieszkaniowych, co powoduje, że ruch na niej jest naprawdę bardzo duży. Rzucane ukradkiem przez miejscową władzę oświadczenia, że w/w droga nie jest drogą gminną tylko powiatową, czy że w kasie gminy na takie inwestycje nie ma pieniędzy uznać należy za pozoranctwo. Czy w tym miejscu dojść musi do tragedii, żeby Urząd Gminy w Kołbaskowie zaczął w końcu poważnie myśleć o rozwiązaniu tego, jakże ważnego problemu. Źródło: czyszczecin.pl 29 sierpnia 2007, 19:31, Michał Bachanowicz www.kolbaskowo24.pl/0,0,3,0,0,zapomnieli_o_chodnikach!,aktualnosci.html Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: uwaga Re: ludzie piszą a Urzad Gminy czyta albo i nie c IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.08, 10:35 Prosze Panstwa, czy cos sie ruszylo w sprawie tego przejscia?? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: lokator (nowy) Re: Gryf Developer Szczecin- co o nich sadzicie?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.09, 16:24 kupilem mieszkanie na tym osiedlu ze wzgledu na okolice bo to naprawde jest warte polecenia chyba tylko to jesli chodzi o zarzadce ktory na dzien dzisiejszy jest z ramienia sprzedajacego to po krotkiej z nim rozmowei nalezalo by zastanowic sie po ktorej jest stronie ale napewno nie po stronie lokatprow - do wymiany brak miejsc parkingowych !!!! ponoc na byc parking na kilka samochodow a co z reszta garaze sa tak male iz miesci sie w nich samochod troche wiekszy od malucha ( szerokosc garazu jest prawie identyczna jak szerokosc bramy garazowej) jesli chodzio jakosc wykonczenia mieszkania to polecam zabranie ze soba inspektora budowlanego jesli ktos sie nie zna i nie wie co ma oglacac ( sciany krzywe krak katów , podloga nie koniecznie rowna ) otwor na schody na poddasze nie jest w kwadracie a raczej jest to rab co sie okazalo przy montazu schodow Dobrego w tym wszystkim jest to iz pracownicy tej firmy sa mili i to im sie chwali ale do jakosci wykonania mieszkan wiele do zyczenia : ((( Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ktoś Re: Gryf Developer Szczecin- co o nich sadzicie?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.06, 14:41 możesz kupić spokojnie firma pewna, mieszkania nienajgorsze, tylko drogie niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: :)))) Re: Gryf Developer Szczecin- co o nich sadzicie?? IP: *.asternet.pl 24.07.06, 22:18 a jak z cenami? ile kosztuje metr? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gibea Re: Gryf Developer Szczecin- co o nich sadzicie?? IP: 83.168.106.* 30.07.06, 20:21 My kupilismy mieszkanie od gryfa co prawda dopiero konczy sie budowa jesli mozna tak to nazwac, ale jak na razie wszystko jest w porzadku.obsluga mila i bardzo cierpliwa, sluza wszelkimi informacjami, nie ma problemu z wprowadzaniem zmian, a my nanieslimy ich sporo. Jedynym minusem jest poslizg na budowie i to dosc spory ok 1,5 miesiaca , ale zobaczymy jak bedzie dalej. Ceny faktycznie dosc spore jak my kupowalismy to metr kosztował ok 3400 dokladnie juz nie pamietam bo mieszkania 2 poziomowe liczy sie inaczej. Teraz na pewno jest troche drozej, aha i trzeba pamietac ze obowiazkowo trzeba kupic piwnice a to kolejny koszt rzedu 4000pln Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ania Re: Gryf Developer Szczecin- co o nich sadzicie?? IP: *.dip.t-dialin.net 31.07.06, 21:37 Uuu... dosc drogo biora... Jak znacie link do strony gryfa, to podajcie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Gibea Re: Gryf Developer Szczecin- co o nich sadzicie?? IP: 83.168.106.* 02.08.06, 19:55 www.gryfdeveloper.pl/ to jest link do gryfa, ale niewiele tam znajdziesz, jedynie plany mieszkan i ich lokalizacje. O ceny i które mieszkania sa jeszcze wolne trzeba sie pytac telefonicznie lub sie do nich wybrac. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ania (abc) Re: Gryf Developer Szczecin- co o nich sadzicie?? IP: *.dip.t-dialin.net 02.09.06, 01:52 Na dzis za m2 juz jest 3500 zl. Boje sie, ze jak jeszcze poczekam, to ominie mnie szansa kupna mieszkania. Ciekawe kiedy ceny przestana rosnac w takim tempie.. :/ Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: lilka Re: Gryf Developer Szczecin- co o nich sadzicie?? IP: *.szczecin.mm.pl 06.02.07, 14:21 Porażka - przynajmniej na Tęczowych zakątach - wykańczają bylejak,aby było,ciężko cokolwiek wyegzekwować - jedna wielka porażka, Nie polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: OK Re: Gryf Developer Szczecin- co o nich sadzicie?? IP: 75.126.48.* 23.04.07, 08:53 widzialem ch ofgloszenie na stufflix.com so OK moim zdaniem Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: miki Re: Gryf Developer Szczecin- co o nich sadzicie?? IP: 212.14.54.* 07.08.06, 22:10 Mają w tej chwili duże opoznienia w oddawaniu mieszkan ale ogólnie sa warci uwagi Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ??? Re: Gryf Developer Szczecin- co o nich sadzicie?? IP: *.inet.pl 14.09.06, 11:31 Firma raczej pewna, ale niestety nie wywiązuje się z terminów. Aktualnie mają 2 miesiące opóźnienia i jestem na 100% pewien, że na tym się nie skończy. Kontakt z firmą trochę trudny (np. nie informują klientów o opóźnieniu w budowie i jego przyczynie), jeśli sam nie wykażesz dość mocno zainteresowania (trzeba kilka razy pytać o to samo), to klient dla firmy po prostu nie istnieje. Firma ma złą organizację, nie wiedzą co dzieje się na budowie. Pomimo sprzyjającej pogody - tygodniami nic nie działo się na budowie, chyba zabrakło im pracowników. Ogólnie straszny bałagan - budowa dalece odbiega od ideału, nikt się nie stara, w końcu jak nie buduje się dla siebie, tylko dla kogoś innego, to może być bylejak - ciekawe gdzie podział się nadzór budowlany. Możnaby jeszcze wiele pisać, ale nie będę wnikać w szczegóły. Ogólnie jest to firma, która raczej nie zniknie z rynku, ale niestety tylko na początku sprawiają dobre wrażenie (na początku prace budowlane wykonywali szybciej niż powinni). Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Leniu Re: Gryf Developer Szczecin- co o nich sadzicie?? IP: *.oskarwegner.com.pl 18.09.06, 10:08 Witam. Najlepiej popytac sie ludzi z os.teczowego. Mieszkam tam stad moge skrobnac kilka slow. Z jednej strony pieniadze sa raczej bezpieczne (developer nie zwinie sie z interesem) z drugiej strony z kazdym kolejno oddawanym budynkiem coraz wiecej niedorobek nie tylko w samych mieszkaniach ale tez w budynkach. Wystarczy jakis czas po deszczu podejsc na teczowym do zoltego budynku od strony garazy. Widac duze plamy wilgoci pod samymi drzwiami a w budynku obok juz dawno wyschly. Co chwila musza cos rozkopywac, poprawiac izolacje. Na ogrodach warto tez sprawdzic jak wyglada kwestia prawa przechodu przez inne osiedla, slyszalem, ze sa z tym jakies trable. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Lena Brak przejścia z Osiedla Tęczowe Ogrody!!!!!! IP: 83.168.66.* 06.01.07, 23:58 Niestety w dniu podpisywania umowy przedwstępnej, przedstwaicel developera powiedział, że furtki, które miały łączyć poszczególne osiedla JEDNAK nie zostaną zamontowane. Szkoda, że wcześniej nas o tym nie poinformnowano tylko zamydlano oczy tekstami - przejście będzie a jakże!!! i teraz wychodzi na to , że na przystanek trzeba zasuwać kilometr nieoświetloną szosą - brak chodnika. a metr kosztuje już w gryfie ponad 4400 zł. Osoby, które zakupiły już mieszkania na osiedlu Teczowe ogrody, które są tak samo zbulwesrowane powyższym faktem prosze o kontakt na mail: llenkaa22@o2.pl. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kasia Re: Brak przejścia z Osiedla Tęczowe Ogrody!!!!!! IP: *.smsnet.pl 07.01.07, 19:57 cześć Lena, tzn. ze wogóle nie bedzie czy tymczasowo? Ja kupiłam mieszkanie na ogrodach i jestem zaskoczona, bo w umowie mam wyrazne prawo przechodu. O co chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mrowka Re: Brak przejścia z Osiedla Tęczowe Ogrody!!!!!! IP: *.dip.t-dialin.net 09.01.07, 18:57 Ja tuz po Swietach zrobilam rezerwacje na kawalerke. Gdy zadzwonilam ponownie, aby zadac kilka pytan, okazalo sie, ze kawalerka nie zostala zarezerwowana. Zdziwilam sie, pani tlumaczyla, ze cos kolezanka olowkiem zaznaczyla, a kawalerka i tak jest do kupienia. Pozniej slyszalam pare negatywnych opinii od znajomych tak wiec zadzwonilam ponownie i zrezygnowalam. Takze odnioslam wrazenie pewnego chaosu, dezorganizacji i poczulam, ze nie potraktowano mnie na serio. Bo skoro tlumacze pani, ze jestem daleko, a w biurze pojawie sie tego i tego dnia, a pani mowi, ze dobra, robi mi rezerwacje, zapisuje nazwisko i dane, a potem okazuje sie, ze.. robia ze mnie balona. Skoro juz na tym etapie panie mydla oczy, nie chce myslec, co moze byc potem. Takze kawalerki u Gryfa nie kupie. I wierze, ze to dobra decyzja. Aha, dodam, ze dokumentow nie chcieli mi przeslac mailem, bo jak pani twierdzila, "moge okazac sie byc konkurencja". Uwazam, ze bez sensu, ze nie mam mozliwosci przez fax/email zerknac w podstawowe papiery, jezeli jestem 800 km od Szczecina. Inni developerzy nie widzieli problemu w tym aby papiery przeslac. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: czyt Re: Brak przejścia z Osiedla Tęczowe Ogrody!!!!!! IP: 62.69.212.* 26.01.07, 13:34 To dziwne co piszesz - mi przesłali na maila, zanim sie w ogóle zdecydowałam, wszystko co chcialam, nawet najbardziej szczegółowe informacje, łącznie z wzorami umów, rzutami mieszkania, zagospodarowaniem osiedla, projektem instalacji... Odpowiedz Link Zgłoś
kasia22kl Re: Brak przejścia z Osiedla Tęczowe Ogrody!!!!!! 31.01.07, 19:28 Gość portalu: czyt napisał(a): > To dziwne co piszesz - mi przesłali na maila, zanim sie w ogóle zdecydowałam, > wszystko co chcialam, nawet najbardziej szczegółowe informacje, łącznie z > wzorami umów, rzutami mieszkania, zagospodarowaniem osiedla, projektem instalac > ji... O tak napewno, nawet do umowy tego nie dołanczają a tobie na maila wysłali.... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mrowka Re: Brak przejścia z Osiedla Tęczowe Ogrody!!!!!! IP: *.dip.t-dialin.net 31.01.07, 22:03 Pisze prawde, takie bylo moje doswiadczenie. Jestes pewna, ze piszesz o Gryf Developer? Bo az mi sie wierzyc nie chce, ze Tobie wszystko przeslali a mi nie chciano.. A podalam nazwisko, nr tel itp.. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Lukas_Ka Re: Brak przejścia z Osiedla Tęczowe Ogrody!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.07, 10:33 Przejścia nie będzie.A przynajmniej nie ma go na dzień dzisiejszy.Działkę pomiędzy bursztynowym a ogrodami wykupił neptun i nie zgadza sie na przejście przez ten wąski pasek.Dowiedziałem się o tym na akcie notarialnym wczoraj.Do tej pory zapewniali mnie że przejście będzie.Mi to wisi, ale jak ktoś nie ma auta to powodzenia w drodze na przystanek. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: pemos Re: Brak przejścia z Osiedla Tęczowe Ogrody!!!!!! IP: 83.168.66.* 07.05.07, 22:52 Zaraz, zaraz.... przecieram oczy ze zdziwienia, bo wygląda mi to na celowe walenie ludzi w tzw bambuko delikatnie mówiąc! Ja podpisywałem akt notarialny w grudniu i dowiedziałem się również w danej chwili o braku przejścia... ale to było 4 miechy przed Tobą!!! Skandal, bezczelność... ale jak widać taktyka się sprawdza doskonale. Kolejny przypał: opóźnienia w stosunku do harmonogramu budowy, inspektor bankowy na dobrą sprawę może wstrzymać wypłatę transzy kredytu...a szanowny Gryf kasuje odsetki karne za opóźnienie wypłaty transzy! I czy naprawdę nie ma bata na taki jawny brak szacunku do klienta??!?? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Jonata Re: Brak przejścia z Osiedla Tęczowe Ogrody!!!!!! IP: *.chemn.tuniv.szczecin.pl 25.02.08, 11:03 POTWIERDZAM TO. JESTEM MIESZKAŃCEM OSIEDLA RÓŻANEGO, A WSPÓLNOTA MIESZKANIOWA ( W TYM I JA) NIE GODZIMY SIĘ NA PRZECHODZENIE PRZEZ NASZE OSIEDLE. NASZE OSIEDLE OD KWIETNIA BĘDZIE ZATRUDNIAĆ OCHRONIARZY, JEST OSIEDLEM ZAMKNIĘTYM. JAKI BYŁBY SENS ICH ZATRUDNIANIA GDYBY KAŻDY MÓGŁ PRZEZ NIE PRZECHODZIĆ? NIE MAMY ZAWARTEJ UMOWY Z GRYF-DEWELOPEREM ABY MIESZKAŃCY TĘCZOWYCH OGRODÓW MOGLI PRZECHODZIĆ PRZEZ NASZE OSIEDLE. POZA TYM PROSZĘ SIĘ ZASTANOWIĆ NAD KUPNEM MIESZKANIA. TAM PRZEBIEGA LINIA WYSOKIEGO NAPIĘCIA, BLOKI SĄ BUDOWANE TUŻ PRZY NIEJ!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gość Re: Brak przejścia z Osiedla Tęczowe Ogrody!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.08, 23:10 Widzę że jesteś bardzo zdesperowany,że parę osób przjedzie przez "Twoje osiedle", co takiego może się wydażyć "może jakeś niebezpieczeństwo życia Twojego i rodziny" Nie Bądz Śmieszny" A co powiesz na taki argument,że masz dostęp do drogi publicznej - drogi powiatowej i przejście przez osiedle Tęczowe jest niemożliwie. Czy może zaświeci sie Toboe światełko ze Twoja rodzina może być zagrożona i będziesz chciał szukać innego rozwiązania. Wszystko jest możliwe! Jest to proces długotrwały i uciążliwy, a w między czasie dużo może się wydażyć. Watro się zastanowić! Właściciele drogi mają prawo z niej korzystać gdyż daje to prawo ustawodawca - konstytucja . A tak na marginesie to nie rozumiem o co bijecie pianę. Przecież żyjemy w XXI wieku i co robimy "Geatta" ! Jest to bardzo zły objaw zachowań społecznych. Linia wysokiego napiecia to Ty jesteś we własnej osobie! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
to-26-8 Re: Brak przejścia z Osiedla Tęczowe Ogrody!!!!!! 31.07.08, 12:57 Jak Ci mieszkańcu rózaneho zamkna przejscie przez teczowe do przestanku , to szybko Ci sie gadka zmieni... wiec napawaj sie swoim osiedluniem bez "obcych" na jego terenie. pozdrowienia dla pana mietka i pani zdzisi z ochrony...:) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: magda Re: Brak przejścia z Osiedla Tęczowe Ogrody!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.09, 09:49 Witam! Ale przez Tęczowe to się fajnie przechodzi do głównej drogi prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ania Re: Brak przejścia z Osiedla Tęczowe Ogrody!!!!!! IP: *.chello.pl 22.06.09, 12:35 A może po prostu jedna z Pań jest normalna, a druga - nie? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Mieszkaniec Re: Brak przejścia z Osiedla Tęczowe Ogrody!!!!!! IP: *.146.136.106.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 04.07.13, 11:04 Drodzy Klienci Gryf Developer! Kupujecie "chatki" w gettach to później są takie problemy. Gryf uczciwością nie grzeszy, ale należałoby się najpierw zastanowić gdzie kupuje się chatkę na kredyt, który spłacany będzie przez całe życie. Dlatego też pretensje to Wy możecie teraz mieć tylko do samych siebie. Drogi z chodnikiem i tak nie będzie! Różane już zadba o to, aby nikt nie "maszerował" przez ich włości :-) co jest śmieszne bo tam jest tak ciasno od zaparkowanych aut, że i tak pożytek marny. Tęczowe wkrótce też zamknie bramę i bramkę i mieszkańcy Różanego będą dymać przez pole po błocie to Wam kochani z Tęczowych Ogrodów gwarantuje! Wtedy sami na własnej skórze (i butach hehehe) zobaczą jak to jest bo teraz jak widzę brakuje im pokory! Banda nędznych przedstawicieli handlowych bez ambicji i ogłady niestety. To chyba najgorzej postrzegane osiedle w okolicy. Żrą się między sobą, a jak im mało to ze wszystkimi dookoła. Pożyjemy zobaczymy, pośmiejemy, pogderamy, a pociąg i tak dalej jeździ.... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: przyszly lokator Re: Brak przejścia z Osiedla Tęczowe Ogrody!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.07, 15:45 panowie i pani...wiec jak jest z tym przejsciem? dalej nic? cos ktos robi? mozna gdzies sie przylaczyc do jakiejs grupy walczacej? Odpowiedz Link Zgłoś
teczowa_ogrodniczka Re: Brak przejścia z Osiedla Tęczowe Ogrody!!!!!! 07.07.07, 13:02 Informacja od Przemiłej_Pani_Z_Biura: sprawa nie poszła do sądu, Gryf przedstawił ją wójtowi/staroście czy innemu tam odpowiedzialnemu z Kołbaskowa, bo prawnicy stwierdzili, że sam Urząd Gminy skrewił, pozwalając Bursztynowemu wybudować się na drodze gminnej mającej przebiegać między Bursztynowym a Ogrodami. Teraz ustosunkowują się do tego prawnicy gminni i może dojdzie do jakiegoś kompromisu bez sądu. Pozdrawiam sąsiadów! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Lidka Re: Brak przejścia z Osiedla Tęczowe Ogrody!!!!!! IP: *.univ.szczecin.pl 28.03.08, 09:22 Żałuję, że kupiłam mieszkanie na osiedlu "Tęczowe Ogrody". Brak dojścia do autobusu to najważniejszy problem. Źle mi się tam mieszka również ze względu na duży hałas trąbiących pociągów. Poza tym wstydzę się ciągle zabłoconych butów. Chciałabym te mieszkanie sprzedać. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: wawa Re: Brak przejścia z Osiedla Tęczowe Ogrody!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.08, 21:35 przejście w chwili prowadzenia inwestycji - owszem jest problemem, niemniej jednak nie oznacza to koniec świata, jest droga publiczna o bezpeczeństwo której powinien zabiegać Urząd Gminy który zgodnie z zapisem ustawy o Gospodarce Komunalnej powinien zadbać o bezpieczenstwo swoich mieszkańców, z tego że posiadacie tytuły prawne do własności odprowadzacie podatki. W związku z tym zadaniem własnym Gminy jest zadbanie o infranstrukturę terenu z którego pobiera dochód. Sprzedaż drogi wewnątrz osiedlowej Sp. z o.o. Neptun to sprzeczne z interesem publicznym i przepisami ww. ustawy itp. W tej sytuacji można pozwać gminę o unieważnienie umowy. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: misia Re: Brak przejścia z Osiedla Tęczowe Ogrody!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.08, 22:09 Niczego nie żałuj tego co zrobiłaś! Osiedle w tej fazie być może nie jest ciekawe! Ale po zakończeniu budowy kto wie! Może być atrakcją i mieszkańcy tego osiedla na tyle się z integrują że biędzie to osiedle bezpieczne, przyjazne, wesołe. Początki są zawsze trudne. Trzeba wierzyć w potencjał ludzi a zapewniam,że jest bardzo duży a optymizm, cierplowość to wielka rzecz.Trzeba przeczekać "co nagle to po diable" Pozdrawiam i życzę powodzenia! Przyjaznych sąsiadów, zrozumienia. Odpowiedz Link Zgłoś
to-26-8 Re: Brak przejścia z Osiedla Tęczowe Ogrody!!!!!! 31.07.08, 12:44 Corka moich sąsiadów bardziej hałasuje niz dźwieki dochodzace od strony jadących pociagów....i jakos da zie zyc. Co prawda to z dzwiekoszczelnoscia tych naszych budynków nie jest najlepiej , ale i nie jest az tak tragicznie. Ale i tak lepsze jest raz na jakis czas uslyszec ciuchcie w oddali niz mieszkac w trzesacych sie scianach od jadacego tramwaju w mieszkaniach w centrum..... nie jest tak zle u nas choc wiele jeszce brakuje do pelni szczescia. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: A3 Re: Brak przejścia z Osiedla Tęczowe Ogrody!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.08, 12:16 a czego brakuje do szczescia? wlasnie wyposazam sie w A3 Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Mieszkaniec Re: Brak przejścia z Osiedla Tęczowe Ogrody!!!!!! IP: *.146.136.106.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 04.07.13, 11:06 Szczerze się nie dziwię. Droga wąska bez chodnika, ludzie gdzie Wy macie głowy kupując mieszkania w takich miejscach?! Mieszkańcy tęczowych Ogrodów nie poddawajcie się i walczcie o swoje! Skoro Różańcy (przedstawiciele handlowi po maturach) potrafią to wierzę, że Wy też! Trzymam kciuki. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mmm Re: Brak przejścia z Osiedla Tęczowe Ogrody!!!!!! IP: *.szczecin.mm.pl 18.02.09, 15:04 Brak parkingow na tymze osiedlu by zaparkowac kolo 21 graniczy z cudem czy developer bedzie robil nowe miejsca parkingowe czy czeka na frustracje mieszkancow bo brak chetnych do kupna garazy????Pani z wspolnoty mieszkaniowej ktora prowadzi dyskusje z policja to juz po prostu smiech na sali... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: qwerty Re: Brak przejścia z Osiedla Tęczowe Ogrody!!!!!! IP: *.szczecin.mm.pl 19.02.08, 12:02 www.osiedlerozane.pl/viewtopic.php?t=306 Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kasia Re: Gryf Developer Szczecin- co o nich sadzicie?? IP: *.smsnet.pl 22.01.07, 16:19 I na czym staneło? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: czyt Re: Gryf Developer Szczecin- co o nich sadzicie?? IP: 62.69.212.* 26.01.07, 11:41 Zapraszam serdecznie na forum Tęczowego, tam możemy prowadzić dyskusję teczowe.szczecin.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: pytajacy Re: Gryf Developer Szczecin- co o nich sadzicie?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.09, 15:56 no i gdzie to forum? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gosia Re: Gryf Developer Szczecin- co o nich sadzicie?? IP: *.globalconnect.pl 28.01.07, 09:37 My kupiliśmy od nich mieszkanie, wygląda na to, że firma jest pewna, tylko ludzie którzy tam pracują w ogóle nie kompetentni, nie zorganizowani, naburmuszeni, nie zależy im na klientach. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia22kl Re: Gryf Developer Szczecin- co o nich sadzicie?? 31.01.07, 18:00 Gryf oszukał ludzi którzy kupili mieszkania na Tęczowym, wszyscy zostali bez przejscia, a wiele nawet o tym nie wie do tej pory. Bursztynowe sie ogrodziło, różane też i figa z makiem ze bedzie przejscie już Neptun zadba o swoich mieszkańców Różanego i Bursztynowego zeby im dobrze było, nie to co Gryf jak zwykle ma wszystkich w d...e!!!!!! I teraz co 2km do najblizszego przestanku autobusowego nieoswietlona drogą bez pobocza gdzie ledwo dwa samochody moga sie minać. Gratuluje lepiej ludzi załatwić nie mogliście !!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kasia22kl oczywiscie chodzi o Teczowe Ogrody 31.01.07, 19:27 Gryf oszukał ludzi którzy kupili mieszkania na Tęczowym OGRODY, wszyscy zostali bez > przejscia, a wiele nawet o tym nie wie do tej pory. Bursztynowe sie ogrodziło, > różane też i figa z makiem ze bedzie przejscie już Neptun zadba o swoich > mieszkańców Różanego i Bursztynowego zeby im dobrze było, nie to co Gryf jak > zwykle ma wszystkich w d...e!!!!!! I teraz co 2km do najblizszego przestanku > autobusowego nieoswietlona drogą bez pobocza gdzie ledwo dwa samochody moga > sie minać. Gratuluje lepiej ludzi załatwić nie mogliście !!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gibea Re: oczywiscie chodzi o Teczowe Ogrody IP: 83.168.104.* 03.02.07, 18:36 Nie no to faktycznie jakieś nieporozumienie. Opóźnienie ponad 3 miesiące; wciąż trzeba kontrolować fachowców , a z tym przejściem to już lekka przesada. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia22kl Re: Gryf Developer Szczecin- co o nich sadzicie?? 04.02.07, 17:49 dodam jeszcze, ze wciskają ludziom, że będzie jezdził tam autobus. Sa to tak odległe plany, że w gminie się usmiali jak o to zapytałam. Ja zapytam, po pierwsze po czym tam autobus ma jezdzic jak tam drogi nie ma ? po drugie, jak nasze dzieci mają do szkoły chodzić jak tam pobocza nie ma? Skandal nad skandalami !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: McLess Re: Gryf Developer Szczecin- co o nich sadzicie?? IP: *.ha.tuniv.szczecin.pl 05.02.07, 12:50 Wydaje mi się, że jakość drogi i brak chodnika to po części sprawa gminy. Ale też obie te rzeczy nazbyt mnie nie cieszą :( Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: lilka Re: Gryf Developer Szczecin- co o nich sadzicie?? IP: *.szczecin.mm.pl 06.02.07, 14:17 A jaką fajną bramę postawili, kolejny raz zepsuta,ludzie muszą czekać aby wjechać bo na osiedlu nie ma osoby która miałaby klucze i ręcznie otworzyłaby bramę - to jakieś chore jest - a co będzie przy kolejnej awarii jeśli ktoś będzie czekał np.: na karetkę ? W szoku jestem -wszyscy mają czekać aż jakiś gośc przyjedzie z kluczami. Kto coś takiego zatwierdził? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: siąsiad z ogrodów Re: Gryf Developer Szczecin- co o nich sadzicie?? IP: *.chello.pl 23.05.07, 21:03 czytam i sie dziwie Twojemu oburzeniu. domyslam sie, ze mieszkasz na tym osiedlu, na ktorym jest brama wjazdowa otwierana na pilot. Jako zainteresowany sposobem "zamkniecia" osiedla ogrody zapytalem Gryfa, jaki wariant bedzie u mnie. Pani w biurze odpowiedziala,ze to decyzja wspolnoty mieszkaniowej. Tak tez bylo w przypadku osiedla teczowego i zakatow. Zaproponowano mieszkancom dwie opcje: Gryf w planie zagospodarowania przewidzial albo wybudowanie strozowki albo zaopatrzenie w elektronike bramy wjazdowej. To mieszkancy osiedli zadecydowali przewaga glosow o sposobie "zamkniecia" osiedla, choc Gryf przedstawil oferty kilku firm, ktore zlozyly gotowosc swiadczenia ochrony. Niestety ponoc stawki byly dosc wysokie ( ok. 60 zl miesiecznie za mieszkanie ). Zakatow ta stawka nie przerazila, ale oni sa w mniejszosci i zostali przeglosowani. Dlaczego teraz zglaszasz uwagi a nie przewidzialas takiego problemu wczesniej. Ja tez mam orzech do zgryzienia, bo nie wiem co wybrac - czeste awarie bramy czy stroza, ktory bedzie kazdego mojego goscia "przeswietlal". Ale mam na szczescie jeszcze troche czasu na przemyslenia i podjecie lepszego wariantu. A moze nie zamykac osiedla ...? Co Wy wszyscy na to, co bedzie lepsze ....? Czy nie po to kupowaliśmy mieszkania na osiedlu zamknietym, aby zamykac brame dla bezpieczenstwa? Odpowiedz Link Zgłoś
sandra229 Re: Gryf Developer Szczecin- co o nich sadzicie?? 23.02.07, 20:55 Osoby w biurze na Storrady są zupełnie nie kompetentne i nie przygotowane do pełnienia powierzonych im funkcji, mam na myśli dwie asystentki Pani prezes i tzw. "architekta". Zupełnie nie wiedzą co sprzedają, jak te mieszkania naprawde wygladaja i mam wrazenie ze chyba nawet nie wiedza gdzie dokładnie mam miejsce budowa. Między biurem na Storrady a budową na Ogrodach nie ma zadnego kontaktu, a co za tym idzie jesli klient sam nie pojedzie na budowe to niczego sie nie dowie w biurze Gryfu,nic nie załatwi, bo "asystentki prezesa" nic nie wiedzą. Poprostu tragedia jesli chodzi o personel biurowy. Co do samej budowy i mieszkania wypowiem sie jak juz bedzie bliżej końca. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Bolek Re: Gryf Developer Szczecin- co o nich sadzicie?? IP: 212.2.100.* 04.03.07, 13:21 Witam, Dziwne to o czym piszecie, dlaczego Gryf nie dogadal sie z Rozanym, albo Teczowym? Jestem przyszlym mieszkancem Rozanego i po odbiorze mieszkania otrzymalismy klucze do furtki osieda Teczowego. Nie widze problemu zeby zrobic taka furtke do osiedla Rozanego z Ogrodow? Nie ma na to miejsca? Nie wiem, nie sprawdzalem, a jesli jet miejsce i nie wiadomo dlaczego nie ma furtki to sprawa jest chyba jasna - chodzi o kase. Czyli prawdopodobnie albo Rozane chce duzo za taka furtke od Gryfa, albo Gryf nie chce zaplacic ani grosza za taka furtke. Moze chodzi tu o jakies wzgledy bezpieczenstwa? No ale bez przesady, nie popadajmy juz w paranoje zamykania osiedli.. Pozdrawiam, Bolek Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Leniu Re: Gryf Developer Szczecin- co o nich sadzicie?? IP: 212.244.199.* 12.03.07, 11:19 Juz Ci tlumacze. Os. Rozane ma zagwarantowane w umowie prawo przechodu przez Os.Teczowe i Teczowe Zakaty. Jakby tego zapisu nie bylo to gwarantuje Ci, ze nie mielibyscie przejscia przez Teczowe i nie chodzi tu o kase. Teczowe i Teczowe Zakaty sa osiedlami malymi, a Rozane i Rozane II duzo wiekszymi. Malo komu z teczowego podoba sie, ze takie tlumy beda sie przewalac przez osiedle. Nie ma nawet sensu wprowadzac jakas ochrone bo i tak kazdy wchodzacy moze powiedziec, ze idzie na Rozane. Z tego co wiem Teczowe Ogrodzy amja prawo przechodu przez Bursztynowe ale jak znam zycie wyegzekwowanie tego skonczyloby sie w sadzie, a to Gryf Developer woli zostawic wspolnocie, ktora powstanie niz samemu poswiecic czas i koszty. Pozdrawiam Lenio Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: sasiad Re: Gryf Developer Szczecin- co o nich sadzicie?? IP: *.szczecin.mm.pl 20.03.07, 13:19 przejscie z rozanego przez zakaty i teczowe zostanie zamkniete z koncem roku 2007... uff... jeszcze tylko 9 miesiecy... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gosia Re: Gryf Developer Szczecin- co o nich sadzicie?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.07, 09:11 ale dlaczego?? jakto?? skąd ta informacja? gryf się obraził na naptuna, za to, że z zakątów nie można przechodzić przez bursztynowe?? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gof Re: Gryf Developer Szczecin- co o nich sadzicie?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.07, 15:29 a skad ta informacja ?? jestem z rozanego i tydzien temu zgodnie z umowa rozdano mieszkancom klucze do furtek teczowego, wiec teczowe raczej nie zostanie zamkniete z koncem 2007 Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gosia Re: Gryf Developer Szczecin- co o nich sadzicie?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.07, 08:30 ufff, to mnie pocieszyłeś Drogi Sąsiedzie :)) bałam się, że w razie awarii autka będę zasuwać polem na przystanek :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: sąsiadka Re: Gryf Developer Szczecin- co o nich sadzicie?? IP: 62.69.212.* 10.04.07, 08:52 Hmmmmm, Gryf dał klucze od furtki Neptunowi i z Różanego nie będziecie biegać przez pole - czy Neptun zrewanżuje nam się tym samym i z osiedla "Tęczowe Ogrody" Gryfa będzie można przejść przez neptunowskie "Bursztynowe" lub "Różane"? My i nasi znajomi nie mamy samochodu i będziemy skazani właśnie na bieganie przez pole... Codziennie... Ponieważ Neptun ani nie chce nam kluczyków do Różanego dać ani zrobić (zagwarantowanego w umowach) przejścia przez Bursztynowe... Wiem, że sprawa jest w sądzie, ale wiadomo ile takie sprawy się ciągną... Czy w ramach dobrosąsiedztwa nie można takich spraw załatwić na drodze polubownej?? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gosia Re: Gryf Developer Szczecin- co o nich sadzicie?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.07, 15:23 witam sąsiada :)) który numer na różanym?? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: piotrek Media na nos. Teczowe Ogrody IP: *.brandenburg.de 20.04.07, 07:09 Witam sasiadow blizszych i dalszych! Kupilismy mieszkanko na Teczoych Ogrodach. Z Gryfem nie bylo do tej pory zadnych problemow. Pare usterek, ktore stwierdzilismy, usunieto bez komplikacji. Trzeba po prostu molestowac nadzorce i on zalatwia wszystko. Mam jednak pytanko: Chce sobie zalozyc N-ke jako telewizje i tel. domowy z internetem z Multimedia. Po pierwsze primo: czy jest mozliwosc zamontowania talerza na balkonie, czy moga byc z tym prolemy? Po drugie primo: Czy jest alternatywa do tel. i internetu z Multimedia? 2 MB/s to ciut wolno, UPC na wsi nie ma, ale moze jest juz w okolicy cos malego, prywatnego, skad moznaby bylo troche szybciej possac...? Upstream 256 tez mnie nie zadowala... Wczoraj byl u nas pan z Multimedia i oferowal nam lacze, ale sie zastanawiamy... Macie jakies doswiadczenia w tej kwestii? Thx. Piotrek Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gof Re: Media na nos. Teczowe Ogrody IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.07, 22:18 witam.nie wiem dokladnie jak w gryfie ale ja jestem z różanego i montaz satelitek i innych drapakow antenowych na wlasna reke jest u nas zabroniony (bo psuje wizerunek budynku). moze to i racja ale nie mam zamiaru byc skazany na kablowke, ktora nie zawsze oferuje cos ciekawego za rozsadne pieniadze. mysle ze z chwila kiedy zbierze sie wspolnota zakaz ten zostanie obalony i ustalimy nowa uchwale ze wilk bedzie syty i owca cala :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Piotrek Re: Media na nos. Teczowe Ogrody IP: *.brandenburg.de 23.04.07, 07:33 Dzieki za szybka odpowiedz. Troche sie podowiadywalem i niestety musze stwierdzic, ze i N-ka i Cyfra+ musza miec talerz skierowany na poludnie, a ja mam balkon na polnocny zachod... Kiszka... Nic to... Bedzie Multimedia i czekanie, az zaoferuja cos w HD... Czy moze wiecie cos o tym? Gosc z multimedia mowil, ze cos planuja ale nie wiedzial dokladnie co... Moze wieczorem bede madrzejszy, bo wtedy podpisuje z nimi umowe. Ma byc multipak - 3w1. Dam znac po fakcie, czego sie dowiedzialem. Narka, mili sasiedzi! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Gibea Re: Media na nos. Teczowe Ogrody IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.07, 15:49 Odebraliśmy juz nasze wymarzone mieszkanko na Teczowych ogrodach, ale muszę powiedziec że bardzo się na nich zawiodłam 5 miesięcy opóźnienia, zero wyjasnień z jakich powodów, kompletny brak zainteresowania klientem wręcz powiedziałabym olewanie. Dostaliśmy pisemne zawiadomienie o protokolarnym odbiorze mieszkania z konkretna datą i godziną. W związku z tym wzieliśmy sobie wolny dzień w pracy i popędziliśmy na budowę a tam jak się okazało nikt nie wiedział że mamy mieszkanie odbierać, a co więcej mieszaknie w ogóle nie było skonczone. W biurze okazało się że faktycznie nie maja pojecia co na budowie się dzieje. Teraz, gdy wykanczmy mieszkanie okazuje sie że wszystko jest krzywe, trzeba wszystko poprawiać co oczywiście przesuwa termin przeprowadzki, nie mówiąc juz o dodatkowych kosztach. Aha i dodam jeszcze że przysłali nam pismo proszące o uiszczenie opłaty waloryzacyjnej (chodzi o materiały budowlane). Ręce mi opadły 5 miesięcy opóżnienia i jeszcze dopłacic musimy. A w mieszkaniu do tej pory nie naprawili usterek!!!!!NIE POLECAM Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: pemos Re: Media na nos. Teczowe Ogrody IP: 83.168.66.* 07.05.07, 22:54 Przepraszam, jaka znowu opłata waloryzacyjna??!?!? Co to znowu za szwindel? Ja mam w umowie zapisany wzrost ceny tylko w przypadku wzrostu vat-u. Sąsiad, możesz przybliżyć temat? Z góry dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gg Re: Media na nos. Teczowe Ogrody IP: 81.190.127.* 07.05.07, 22:57 To oni powinni Wam zapłaci za opuznienie........ Gryf Developer spada na psy Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Risso Re: Media na nos. Teczowe Ogrody IP: *.chello.pl 20.05.07, 23:00 Ludziska. Nie podkrecajcie sie wzajemnie, bo serducha wam wysiada i nie zdazycie nacieszyc sie swoim mieszkaniem. Ja odebrałem mieszkanie na ogrodach w lutym (choc planowy termin w umowie mialem na grudzien)i choc wystapilo opoznienie, to w przeciwienstwie do innych lokalnych deweloperow - gdzie opoznienia sa nawet szesciomiesieczne - nie mialem wiekszych problemow ani z obsluga biura czy budowy a odbior mieszkania przebiegl bez wiekszych niepowodzen. Spisano usterki do protokolu i po tygodniu usunieto je i po sprawie. Radze wiec czytac dobrze umowe i zachowac umiarkowany spokoj. Mam tez dziwne wrazenie, ze biora udzial w forum ludzie z konkurencji Gryfa, ktorym nie podoba sie fakt, ze "moje" osiedle jest ciekawiej rozwiazane niz te ceglaste bloki z sasiedztwa. Tak naprawde to najpierw z zona odwiedzilismy Neptuna z polecenia znajomych, ktorzy kupili mieszkanie na Rozanym, ale gdy znajomi zaczeli po czasie narzekac na niespelnione obietnice neptuna, poszlismy do Gryfa i zaoferowano nam nasze mieszkanie. Nic dodac, nic ujac, my juz mieszkamy, a nasi znajomi dalej czekaja, narzekaja i pluja sobie w brode, ze sie pospieszyli. I mala rada dla niepewnych - zachowajcie spokoj, a gdy macie jakies watpliwosci to zapytajcie u zrodel - w biurze zawsze odpowiadali na nasze pytania - i u tych, ktorzy juz mieszkaja. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gosc Re: Media na nos. Teczowe Ogrody IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 10:41 Nie bardzo rozumiem o jakich niespelnionych obietnicach Neptuna piszesz (chyba ze ktos marzyl o zlotych klamkach w oknach a dostal tylko plastikowe). Ja odebralem mieszkanie na Rozanym i rowniez usunieto mi wszystkie usterki bezproblemowo i szybko. Nie dodales ze "twoje" osiedle jest lepiej rozwiazane... WEDLUG CIEBIE. Kazdy wybiera co dla niego dobre, a jak ktos kupuje na slepo a pozniej zaluje no to juz jego problem. Ja nie narzekam. Jakos malo wyczytalem negatywnych opini o Neptunie w porownaniu do Gryfa. Nikt sie tutaj nie podkreca. Znajomi odebrali mieszkanie z ogrodem od Gryfa za grube pieniadze i wychodzi im grzyb na scianie po 2 mc. Nie wiem czy mozna to nazwac podkrecaniem sie. U ich sasiadow przeciekaja okna polaciowe i ladnie moknie sciana. Wiem ze jestes zadowolony ze swojego mieszkania i fajnie ze nie masz wiekszych usterek ale porozmawiaj z niektorymi sasiadami i dowiedz sie ze ci ludzie maja niemale problemy z wywalczeniem swoich racji i praw. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: sąsiadka Teczowe Ogrody IP: 62.69.212.* 22.05.07, 08:41 Hahahahaha Risso - miałeś rację, zobacz: na Twój tekst na temat mieszkańców Różanego panoszących się w "naszym" wątku od razu się taki odezwał! Wyjasniło się, kto pisze o tym strasznym Gryfie ;-) R O T F L Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gosc Re: Teczowe Ogrody IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.07, 19:45 zal mi ciebie. posluchaj siebie co ty pleciesz. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Risso Re: Teczowe Ogrody IP: *.chello.pl 23.05.07, 21:11 Ojjj, nie ladnie !!!!. Kultura to ty nie grzeszysz. Moze pojdziesz wreszcie na swoje podworko? Tam posprzataj, bo pewnie znajdziesz tam jakas rzucona tobie klode pod nogami. Zycze powodzenia. A, wlasnie, jak bedziesz chcial nas odwiedzic, to najpierw zapukaj. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kargul Re: Teczowe Ogrody IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.07, 16:30 haha czytam te ostatnie posty i sie smieje. Jak Kargul z Pawlakiem wojna przez plot. A pukac nie musimy bo mamy klucze do calego Teczowego hehe. Wiecej luzu ludziska. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: sąsiadka 2.0 Re: Teczowe Ogrody IP: *.globalconnect.pl 27.05.07, 13:37 Mielibyśmy "więcej luzu", jakbyście się wywiązywali z umów, jak my i mielibyśmy klucze do "całego Różanego" tudzież "Bursztynowego" hehe To smutne, że zamiast się dogadać, musimy spotykać się w sądzie. Po co ta cała rozprawa? Macie zerowe szanse na wygrane więc co zyskujecie odwlekając nieuniknione? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: siąsiad z ogrodów Re: Teczowe Ogrody IP: *.chello.pl 27.05.07, 21:10 Spokojnie Sasiadko. Mysle, ze nie powinnismy z nimi prowadzic polemiki na naszym forum. My nie mamy problemu, prawo jest po naszej stronie. Ich zachowanie w "tym watku" wskazuje na to, ze zaczynaja im puszczac nerwy. Bo czym jeszcze ich deweloper zaskoczy ? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: sąsiadka tez z ogr Re: Teczowe Ogrody -tez z ogrodów IP: 81.190.125.* 28.05.07, 16:00 Dajcie spokój i jedni i drudzy, zachowujecie sie jak banda dzieciaków i dorosłych buraków. Mieszkamy obok siebie to miejmy szaczunek do siebie, kolejnym krokiem bedzie zabronienie bawienia się z dziemi z sąsiedztwa (sąsiednich osiedli) czy co? co wy takimi gadkami chcecie zdziałać? I Gryf i Neptun ma wady, nie ma super developera. Ja mam duzo do zarzucenia Gryfowi ale nie bede tu tego roztrzasać, Neptuna nie znam. Dajcie juz spokój!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: sasiadka Re: Teczowe Ogrody -tez z ogrodów IP: 62.69.212.* 30.05.07, 11:07 Hm, dziękujemy za dogłębną analizę - pani psycholog, jak sądzę? I gdzież ten szacunek, o który Pani tak apeluje, w stosunku do dyskutantów w tym wątku? Nie jestem ani burakiem ani dzieciakiem i uważam, że właśnie forum służy do wymiany opinii. Co zaś na forum nie powinno mieć miejsca? Posty nic nie wnoszące do dyskusji. Pozdrawiam sąsiadów! :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: XYZ Re: Media na nos. Teczowe Ogrody IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.07, 11:49 czyż to nie są złote klamki? forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=70&w=63403456&wv.x=2&a=63403456 Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: krzysiek Re: Media na nos. Teczowe Ogrody IP: *.szczecin.mm.pl 05.06.07, 23:33 szczegółowy artykół w dzisiejszym kurierze,makabra,cytuje z pamięci: "za mieszkanie z ustaloną ceną 250tys zł deweloper w tej chwili żąda 317tys lub wyplaca zaliczkę plus 20% odszkodowania o tjże zaliczki,powiem tylko że nie zazdroszczę tym ludziom a wręcz wspólczuję tym,u których zdolność kredytowa nie jest z gumy. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: xxx Re: Media na nos. Teczowe Ogrody IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.07, 09:44 slyszalem juz o takich numerach kilka miesiecy temu. dzialo sie to w miastach gdzie ceny drastycznie rosly z dnia na dzien. ludzie cieszyli sie umowa rezerwacji ze zakupia mieszkanie jeszcze po atrakcyjnej cenie a tu figa z makiem. developer zrywal umowe, wyplacal odszkodowanie i oferowal to mieszkanie np 100tys drozej. oplacalo im sie wyplacac odszkodowania bo mieszkania i tak schodzily jak cieple bulki. jednak kwestie chamstwa i bezwzglednosci takiego developera pozostawie bez komentarza. wspolczuje tym ludziom co sie tak nacieli. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: asik Re: Media na nos. Teczowe Ogrody IP: *.chello.pl 11.05.07, 21:30 Jest to zawarte w umowie przedwstępnej (przynajmniej ja tak mam): "Niezapłacone raty ceny sprzedaży w ustalonych terminach, tj. każdocześnie niespłacona część ceny, zgodnie z niniejszą umową będa na koniec każdego miesiaca waloryzowane o wskaźnik wzrostu cen towarów i usług ogłaszany obwieszczeniem PGUS i Kupująca zobowiązuje się do rozliczenia warości waloryzacji w terminie do 2 miesięcy po upływie terminu zapłaty ostatniej raty ceny sprzedaży" I podejrzewam że w każdej umowie tak jest, więc nie wzięło się to z nikąd. Ja jak na razie czekam na mieszkanie (dopiero w grudniu :() ale czytajac te opinie coraz bardziej zaczynam się martwić. A propo czy za te ich oźnienia w oddaniu mieszkań nie powinni placić odsetek karnych, jest coś takiego zawarte w umowie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: to Re: Media na nos. Teczowe Ogrody IP: *.szczecin.mm.pl 13.05.07, 11:40 witam.co do odsetek za niewywiązanie sie z terminu to wygląda to w ten sposób ze w umowie jest zapis o możliwości przesunięcia terminu odbioru lokalu chyba do 3 miesięcy,inna sprawa gdy opóźnienie jest większe. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: sąsiadka Teczowe Ogrody IP: 62.69.212.* 08.05.07, 12:13 A ja mam wrażenie, że mówimy o jakichś dwóch różnych firmach: - opóźnienie było rozliczane naszymi comiesięcznymi ponaglającymi telefonami ;-) i wiedzieliśmy dlaczego tak się dzieje - pisemną informację o odbiorze otrzymaliśmy, uzbrojeni w potrzebne telefony (kierownik budowy, biuro Gryfa, majster) w razie jakby nikogo nie było, pojechaliśmy i majster do nas przyszedł o określonej godzinie. Od początku potraktowaliśmy ten odbiór jako WSTĘPNY, nie podpisaliśmy protokołu, spisaliśmy jedynie listę usterek do usunięcia (byliśmy z inspektorem nadzoru budowlanego, który nam sprawdził czy ściany nie są krzywe, czy okna są w porządku itp.), wymieniając wszystkie zadrapania, braki w uszczelnieniu drzwi i inne takie. Umówiliśmy się na kolejny termin po naprawieniu usterek i spełnieniu żądań inspektora (sprawdzenie instalacji elektrycznej, wodnej, uzupełnienie dokumentacji) i mamy mieszkanie BEZ usterek i wprowadzać się możemy. Nie ma żadnych dodatkowych kosztów: inspektor kosztował nas 400 zł ale dzięki temu mamy spokojną głowę i mieszkanko cudowne :-) Czasem dobrze jest się przygotować i pomysleć PRZED by nie żałować PO :-D - opłata waloryzacyjna nie przekroczyła kwoty ustalonej w umowie i nie zaskoczyła nas bo czytaliśmy na ten temat i interesowaliśmy się tą sprawą Wiem, jak jest na innych budowach, jak wygląda załatwianie tych spraw z innymi deweloperami, interesowałam się tym od dawna by być przygotowaną na najgorsze i mimo że daleki od ideału (obsługa klienta, terminowość, do tej pory brak obiecanego przejścia przez Bursztynowe), Gryf mnie nie rozczarował a wręcz przeciwnie: oczekiwałam większych przeszkód a tu poszło jak po maśle :-) Pozdrawiam i życzę cierpliwości :-D Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Pemos Re: Teczowe Ogrody IP: 83.168.66.* 02.09.07, 00:16 Sąsiadka, a mogę prosić o namiary na inspektora? Zbliża sie termin naszego odbioru i chciałbym pójść waszą ścieżką :) Odpowiedz Link Zgłoś
teczowa_ogrodniczka Re: Teczowe Ogrody 05.09.07, 16:53 Polecam: www.pzitb-szczecin.pl/html/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=51 Poproś o jakiegoś bardzo drobiazgowego a sam też zajrzyj w każdą dziurę, otwórz i zamknij każde okno, każ załatać każdą nierówność i zamalować każdą plamę. Niech inspektor dokładnie obmierzy mieszkanie. Majster był bardzo skłonny do współpracy, godził się na wszystkie poprawki i cierpliwie znosił nasze marudzenie i kilkakrotne przekładanie ostatecznego odbioru. Nie podpisuj niczego, dopóki nie zrobią wszystkiego co należy. Powodzenia :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Pemos Re: Teczowe Ogrody IP: 83.168.66.* 12.09.07, 20:35 Wielkie dzięki za informacje! To idąc za ciosem dopytam jeszcze, czy pomiar ostateczny robi tylko mój inspektor czy ktos od Gryfa. I czy mierzą ostateczną powierzchnię z tynkami czy bez. Wg moich pomiarów odległości ścian zmniejszyły sie o 5 cm... troche grube tynki się chłopakom narzuciły. Jak zdrapie, przemielę i pozlepiam to sobie z tego kasetony do piwnicy zrobię. Pozdrawiam i do zobaczenia koło śmietnika :)) Odpowiedz Link Zgłoś
teczowa_ogrodniczka Re: Teczowe Ogrody 15.09.07, 09:24 U nas najpierw wymierzył wszystko inspektor, potem, na następnym spotkaniu, przedstawił protokół ze swoich poczynań, gdzie były m. in. wypisane wymiary. Przedstawiciel dewelopera protokół wziął, wymierzył po swojemu i na ostatecznym odbiorze porównaliśmy. Różnic w pomiarach nie było, ale powierzchnia nie zmniejszyła się ponad zaznaczone w umowie ileś tam procent, więc nic na tym nie zarobiliśmy ;-) ale i pretensji jakichś nie mieliśmy (to było mniej od powierzchni podawanej w umowie o dosłownie kilka cm. kw.). Mierzone były ściany pokryte gładzią, tak jak deweloper oddaje. Ogólnie rzecz biorąc, majster przyjmował wszystkie nasze uwagi i drobiazgowe kontrole spokojnie, do wszystkich się ustosunkowywał i nie czepiał się, że mimo jego nalegań wciąż nie podpisywaliśmy ostatecznego odbioru. Wykonali wszystkie poprawki zalecone przez naszego inspektora. Pozdrawiam sąsiada :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Piotrek Re: Media na nos. Teczowe Ogrody IP: *.brandenburg.de 22.08.07, 12:43 Mamy teraz Multipaka z Multimedia. Dziala wzorowo i jest w stosunku do innych oferentow tanszy. 2 Mbs wystarczy. 60 kanalow tez, ze o darmowych minutach ze stacjonarnego nie wspomne. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: sąsiadka Re: Media na nos. Teczowe Ogrody IP: 62.69.212.* 06.06.07, 10:51 Kurcze, źle piszą o Multimedii forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=70&w=63403456&wv.x=2&v=2&s=0 Nie wiecie, czy będzie jakaś alternatywa dla internetu na Ogrodach? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: sandra 230:):) Re: Gryf Developer Szczecin- co o nich sadzicie?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.07, 10:58 hahahaha, jaka pogoda na błoniach????????? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: po Re: Gryf Developer Szczecin- co o nich sadzicie?? IP: *.szczecin.mm.pl 25.05.07, 23:04 u nas slonko mocno grzeje ,tak jak i u Ciebie jak widac:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: sąsiadka Re: Gryf Developer Szczecin- co o nich sadzicie?? IP: 62.69.212.* 06.06.07, 10:52 Kurcze, źle piszą o Multimedii forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=70&w=63403456&wv.x=2&v=2&s=0 Nie wiecie, czy będzie jakaś alternatywa dla internetu na Ogrodach? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: xxx Re: Gryf Developer Szczecin- co o nich sadzicie?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.07, 13:32 czsec mozesz troche szerzej o tej multimedii, co z nia nie tak ? nie moge otworzyc tego linka - wyswietla mi sie zupelnie inny temat. tez szukam dobrego dostawcy internetu ale na tej "wsi" chyba nie ma innej obcji jak multimedia. myslalem tez o n-ce. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: po Re: Gryf Developer Szczecin- co o nich sadzicie?? IP: *.szczecin.mm.pl 06.06.07, 14:21 ten link to forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=70&w=63698796&a=63698796 ale to norma w multimedii,najlepsza jest obsługa w ich biurze na witkiewicze, 4-5 godzin stania w jakiejkolwiek sprawie,nie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kara Multimedia IP: *.globalconnect.pl 07.06.07, 19:56 Ale nie wiecie, czy jest jakaś alternatywa? A może zbierzmy się razem, ci, co nie chcą Multimedii i wtedy będziemy korzystniejszym klientem dla jakiejś konkurencji? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Pemos Re: Multimedia IP: 83.168.66.* 07.06.07, 22:39 Propozycja dobra, tylko nie wiem czy wykonalna.... co do Multimedia to zdecydowanie odradzam, mam z nimi koszmarne doświadczenia z aktualnego mieszkania. Najgorsze jest w tym wszystkim to, że wchodzą na określony teren, przejmują lokalnego dystrybutora sieci i kablówki a klient może albo brać i płakać, albo szukać rozwiązania w bezprzewodowych formach dostępu. Jedno i drugie jakoś mi nie leży... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Alternatywa Alternatywa? IP: 62.69.212.* 20.06.07, 18:22 www.apinternet.pl/index.php?m=home Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zielony Re: Alternatywa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.07, 19:19 moze ktos pomoze rozwiklac zagadke z transferem 6Mbit/s o ktorym oni pisza w ofercie. Czy oznacza to ze w przypadku podlaczenia kilkunastu/kilkudziesieciu rodzin transfer jest dzielony ? Malo czytelna jest ta ich oferta. Ale jest jakas alternatywa i to juz cos. Odpowiedz Link Zgłoś
teczowa_ogrodniczka Re: Alternatywa? 16.07.07, 06:53 I jak tam - dostawca internetu wybrany? A co z TV - kablówka (Multimedia) czy antena? A jeśli antena to która? Pozdrawiam sąsiadów i sąsiadki :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: to Re: Alternatywa? IP: 81.190.126.* 19.07.07, 22:41 > I jak tam - dostawca internetu wybrany? :) chyba nie wybrany i nie ma jak odpisać. ps, ja kablowka z talerza a net z multimedii Odpowiedz Link Zgłoś
odzyskaj.premie.kredytowa Re: Gryf Developer Szczecin- co o nich sadzicie?? 21.07.07, 19:15 Kupujesz lub remontujesz mieszkanie, dom działke budowlaną w kredycie bankowym? Ta oferta jest dla Ciebie. Nie przepłacaj. Wybierz swój bank , wynegocjuj warunki i sprawdz ile jeszcze mozesz odzyskac z kosztów bankowych. Tel: 0694 705 175 info: odzyskaj.premie.kredytowa@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mieszkaniec zarzadca a jego obowiazki IP: 81.190.126.* 03.09.07, 10:05 witam,jak wam sie podoba wywiązywanie sie zarządcy z obowiązkow ze wspomne tylko sprzątanie klatek i piwnic,aczkolwiek teo sotatnie nie byly sprzątane nigdy a klatki w niedziele 8 dni temu? rozniez czy nie czas na zebranie mieszkancow i jeskies ustalenia?chyba ze jest wszystko w porzadku a ja sie czepiam:)))) pozdrawiam sąsiadki i sąsiadów Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: so Re: zarzadca a jego obowiazki IP: *.szczecin.mm.pl 08.09.07, 13:21 Uwazam, ze Pani Teresa (zarzadca) nie interesuje sie wogóle tym co dzieje sie na osiedlu, a panuje tu brud nie tylko w klatkach (okna nie były myte nigdy, bynajmniej w budynku A1) ale przedewszystkim na zewnątrz (za co płacimy) Budowlancy włącznie z "górą" nie robią sobie nic z tego ze ludzie mieszkaja juz na osiedlu i nalezało by zachowac jakis pozadek chociazby ze wzgledów bezpieczenstwa. Bardzo mi sie to nie podoba i zebranie mieszkanców bardzo by sie przydało bo jak narazie to wszystkie decyzje były podejmowane za naszymi plecami i nalezało by Pani Teresie uswiadomic chyba ze mimo tego ze zarządu zmienic nie mozemy to zarządce owszem. Odpowiedz Link Zgłoś
teczowa_ogrodniczka Re: zarzadca a jego obowiazki 08.09.07, 18:56 Też jestem za zebraniem mieszkańców - czy inicjatywa takowego musi wyjść od zarządcy czy może też od mieszkańców?? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: to Re: zarzadca a jego obowiazki IP: 81.190.126.* 24.09.07, 18:25 no i mamy zebranie, 2 pazdziernik. im nas wiecej tym wiecej pomysłow:)) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mieszkaniec Zebranie wspólnoty 2 pazdziernika IP: 81.190.126.* 28.09.07, 09:07 Z tego co się orientuję nie wszyscy dostali listy z zawiadomieniem,że zebranie wspólnoty jest 2.X o godz.18.00 w siedzibie Gryfa w pok.111. Im wiecej nas tam bedzie tym lepiej wiec jesli ktos nie wie to już powienien wiedziec:) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mac-tęczowe Re: zarzadca a jego obowiazki IP: 213.20.156.* 03.10.07, 07:13 Chciałbym powrócić do tematu obowiązkowości naszego zarządcy.Otóż od miesiąca mam niesprawny domofon za którego konserwację jestem obciążany regularnie.Wielokrotnie monitowana pani zarządca informuje mnie że za parę dni ktoś się pojawi....I tak trwa to nadal. Przy okazji,szukam do kupienia garażu,najchętniej w T1. pozdrawiam czytelników. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: boni Re: zarzadca a jego obowiazki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.07, 17:53 dwa złote w skali miesiaca za konserwacje domofonu to co mozesz oczekiwac a naprawa kosztuje np. 50zł i kto to pokrywa chyba nie z włanej kieszeni płacisz Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: anna Re: Gryf Developer Szczecin- co o nich sadzicie?? IP: *.chello.pl 22.09.07, 09:52 Jak widze, ciagle od roku, sprzedaja mieszkania i ich sprzedac nie moga. Jak wyszlo rozwiazanie z brama w koncu? Jest to przejscie czy nie? A czy ktos sie juz wprowadzil z wpisujacych tu wczesniej? Czekam na opinie. :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zygzak Re: Gryf Developer Szczecin- co o nich sadzicie?? IP: 89.100.187.* 27.09.07, 11:05 Wolnych mieszkan maja w brud. Pewnie niebawem obniza ceny hehe jak nie bedzie chetnych. Bo kolejek juz nie ma. A kwestia przejscia? Nic nowego! Nie wierze, ze ono bedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ja Re: Gryf Developer Szczecin- co o nich sadzicie?? IP: *.chello.pl 27.09.07, 22:35 A wie ktoś może jaka jest teraz cena mieszkania za metr? Tak z ciekawości pytam. Na razie uzeram się z tymi co budują, bo nie idzie sie z nimi dogadać. I przy okazji mam pytanko do tych co już wykańczali mieszkanie. Jak wyglądją tynki, wiem że to 3 gatunek, ale czy trzeba gładzić ściany? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: to Re: Gryf Developer Szczecin- co o nich sadzicie?? IP: 81.190.126.* 28.09.07, 09:05 "wiem że to 3 gatunek, ale czy trzeba gładzić ściany" Oczywiscie ze trzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Pemos akcja: "zabierz Babci dowód!!" IP: 83.168.66.* 28.09.07, 19:47 He he.... gładzić, szpachlować, szpachlować, gładzić... ale spoko, biorąc pod uwagę, że nawalili tynku czasami po 2,5 cm możesz zaszaleć ze ścieraniem nawet 1 cm. Przynajmniej mieszkanie sobie powiększysz o to co zmniejszyli partacze. Na dodatek krzywo: różnice strop - podłoga, ściana - ściana. I jesli mogę cos radzić: albo poprawią usterki do dnia odbioru albo nie podpisujcie protokołu. Bo potem będziecie czekali maksymalnie ustalony umową czas (a może dłużej). Jednym słowem kicha, cofamy sie do czasów z "Alternatywy 4". Pozdrawiam przyszłych sąsiadów. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ja Re: akcja: "zabierz Babci dowód!!" IP: *.chello.pl 28.09.07, 22:38 Dzięki za cenne uwagi, teraz na pewno zwróce na to uwagę przy odbiorze. Co do grubości tynku to racja, bylam dzisiaj i akurat tynkowali moje mieszkanie, dość duzo tego nawalili. To mam jeszcze jedno pytanko. Zauważyłam że dwa okna polaciowe są "podziobane". Jedno to skrzydło (wgnieciony rog i dosyc mocne zadrapania), ale drugie znalazlam w ramie i to dosc widoczne, bo od razu zauważyłam. Czy mam szansę cos wywalczyć (o ile skrzydło mi może wymienią to pewno z ramą nie mam się co odzywac)? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mieszkaniec Re: akcja: "zabierz Babci dowód!!" IP: 81.190.126.* 29.09.07, 13:36 okna zglos od razu,im wczesniej zglosisz tym wczesniej wymienią,z tym tynkowaniem to nie jest tak do konca zle,założmy ze masz 5mm tynku a w przyszlosci chcesz zmienic wlaczniki pradu,przesunąć gniazdka badz zamontowac dodatkowe oswietlenie,w 5 mm tynku nie schowasz kabli,musisz wkuwac sie w beton a to srednio przyjemne na kilkumetrowej dlugosci, w 12-15mm tynk juz bez problemu to zrobisz minimalnym nakladem sił,wiem po sobie ze to nie jest takie do konca beeee. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ja Re: akcja: "zabierz Babci dowód!!" IP: *.chello.pl 29.09.07, 16:30 No co do kabli to sie przyznam, ze o tym nie pomyslalam. Na pewno kucie w betonie jest ostatnia rzecza jaka chcialabym robic (miszkam teraz w bloku z płyt wiec wiem co to znaczy). Właśnie dlatego warto jest się zapytac i przeczytac kilka opinii, mozna sie cos dowiedzieć :). Co do okien, to o tym skrzydle trąbie im już chyba z miesiac, majster ciagle odpowiada, ze wymienią - zobaczymy. A tą ramę zobaczyłam dopiero ostatnio, powiem w poniedziałek, pewno bardzo sie ucieszy, że znowu marudzę :). Dziękuję za porady! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ja Re: akcja: "zabierz Babci dowód!!" IP: *.chello.pl 30.09.07, 18:57 Właśnie byłam zobaczyć jak mi wytynkowali i... się załamałam. Tam gdzie jest kolanko jest fuuul tynku, ale ok, mi to na razie nie przeszkadza, ale na pozostalych scianach ledwo zakrylo kable, nie mowiac już o tym że na górze w ogóle ich miejscami nie zakrylo i lekko sterczą. Do tego w lazience podkuli miejsca na rury (inna sprawa czy nie mogli tego zrobic dwa dni wczesniej przed nalozeniem tynkow??) i sa zupelnie nie w tym miejscu!! Dobra już Wam nie marudzę :). Znacie może kogoś kto ładnie gładzi ściany? I ile za to bierze? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mieszkaniec Re: akcja: "zabierz Babci dowód!!" IP: 81.190.126.* 30.09.07, 19:55 nie bierz tylko "fachowcow" z tutejszej budowy. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ooooie Re: akcja: "zabierz Babci dowód!!" IP: *.szczecin.mm.pl 19.11.07, 13:11 co chcesz od tutejszych budowlańcow? mnie wykonczyli mieszkanie i jestem zadowolony, wiec nie mow jak ci mieszknia nie zrobili i nie wiesz jak to robia. ceny roznie mozecie wziasc fachowcow z miasta ale nie obiecuje ze po 2 tygodniach nie odjada w sina dal:). a co do tynku to duzo by gadac i poczytajcie normy to bedziecie wiedziec. powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: On Re: akcja: "zabierz Babci dowód!!" IP: 83.168.66.* 01.10.07, 21:40 He he... czyżby pan Kierownik budowy albo majster czytał to forum? Albo uwagi od tych co już odebrali nie idą na marne... Co do kabli to zgoda, fajnie sie je chowa w miękkich tynkach. Ale o ich rozmieszczeniu można pomyslec wcześniej. A co zrobić z wnęką pod zabudowę o ściśle określonej szerokości (np lodówka), której szerokość, zgodnie z sugestiami projektanta przewidywała tynki o grubości 1,5 cm? A teraz jest węższa o 1 cm? A rury i kolejność ich kładzenia to już inna historia... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ja Re: akcja: "zabierz Babci dowód!!" IP: *.chello.pl 01.10.07, 22:12 O kablach pomyslalam, ale co z tego jak tynk ich nie zakrywa. Dzisiaj powiedzialam sobie "dosyć" i poszlam powiedziec majstrowi co mi nie lezy: okna "podziobane" - ponoć wymienią, rury nie tak jak na planie - narysowalam wszystko markerem na tynkach, teraz juz się chyba nie pomylą, światło schodowe nie w tym miejscu co mialo byc - kabel wyrwany, mają naprawić. Ale ze mnie wredny babsztyl, ale co tam, w koncu to ja mam tam mieszkac, a nie On. No zostala jeszcze sprawa pewnej odleglosci, gdzie miala stac wanna o dl.140cm (taki wymiar byl w planach), jest 138,5 cm :) - dobrze ze mogę troche pomniejszyc otwor wejsciowy do lazienki, dlatego nic już nie mowilam. Ale tak poza tym to majster jest ok, jest przemiły, zawsze uśmiechnięty i idzie sie dogadać. W sumie to nie jego wina, że budowlaniec nie umie czytac planow :) Goraco pozdrawiam przyszłych i obecnych mieszkańcow! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: TO wspólna zieleń a biegające samopas pieski IP: 81.190.126.* 02.10.07, 08:29 Czy miarą "wyzwolenia" wlascicieli czworonogów jest puszczanie ich bez smyczy zeby sie "wybiegały" i zostawiały po sobie ślady w postaci przetrawionych pedigry i innych wołowinek?Codzienny spacer takiego pieska z własciciela z psem to codziennie nowa swieza kupa w innym miejscu na wspolnym trawniku,bo przeciez jak własciciel wyzwolony to nie bedzie sprzątal po pupilu,on ma zawsze odpowiedz jesli sie zwroci uwage:to przecież nawóz!Jesli tak lubisz nawoz i jesli czytasz ten post,wlascicielu pieska który sra gdzie popadnie a wiem ze Ty wiesz co on robi i gdy kuca Ty sie odwracasz zeby miec czyste sumienie-wiec prosze cie posiadaczu czerwonego auta (znam sie na markach ale nie wspominam tu celowo-jeszcze)mieszkający na 2 pietrze w B1,weź ten nawóz i włóż go do doniczki w swoim domku,napewno wyrośnię zdrowy piękny kwiatek.I narazie nie wspominam tu o Twoim gościu ktory paląc papierosa na balkonie zanim go wypstryknął przed siebie na ulice dyskretnie sie rozejrzał ale być może wkrótce i o tym napiszę na NASZYM WSPÓLNYM,JAK NASZE OSIEDLE forum. Odpowiedz Link Zgłoś
teczowa_ogrodniczka Re: wspólna zieleń a biegające samopas pieski 02.10.07, 09:41 Gość portalu: TO napisał(a): > Czy miarą "wyzwolenia" wlascicieli czworonogów jest puszczanie ich > bez smyczy zeby sie "wybiegały" i zostawiały po sobie ślady w > postaci przetrawionych pedigry i innych wołowinek?Codzienny spacer > takiego pieska z własciciela z psem to codziennie nowa swieza kupa > w innym miejscu na wspolnym trawniku,bo przeciez jak własciciel > wyzwolony to nie bedzie sprzątal po pupilu,on ma zawsze odpowiedz > jesli sie zwroci uwage:to przecież nawóz!Jesli tak lubisz nawoz i > jesli czytasz ten post,wlascicielu pieska który sra gdzie popadnie > a wiem ze Ty wiesz co on robi i gdy kuca Ty sie odwracasz zeby miec > czyste sumienie-wiec prosze cie posiadaczu czerwonego auta (znam > sie na markach ale nie wspominam tu celowo-jeszcze)mieszkający na 2 > pietrze w B1,weź ten nawóz i włóż go do doniczki w swoim > domku,napewno wyrośnię zdrowy piękny kwiatek.I narazie nie > wspominam tu o Twoim gościu ktory paląc papierosa na balkonie zanim > go wypstryknął przed siebie na ulice dyskretnie sie rozejrzał ale > być może wkrótce i o tym napiszę na NASZYM WSPÓLNYM,JAK NASZE > OSIEDLE forum. Polecam cyfrowe aparaty fotograficzne i wywieszenie podobizny delikwenta z pupilem uchwyconym w kluczowym momencie, na tablicy ogłoszeń na klatce i, dodatkowo, tu u nas na forum ;-) A tak serio: dziś zebranie wspólnoty, może warto podnieść ten temat? Ja kocham zwierzęta, też pewnie z czasem będę chciała mieć psa, ale nie wyobrażam sobie wysikiwania go bezpośrednio pod czyimś balkonem. Z drugiej strony: nie można jedynie zakazywać, wyznaczając strefy dla psów wzbronione, należy wskazać jednocześnie takie, gdzie obecność ich i ich śladów będzie dozwolona! Jak znam życie, psów z biegiem czasu będzie przybywać i należałoby podjąć już teraz jakieś kroki regulujące by zapobiec niecnej partyzantce. Ci, co mieszkają w centrum Szczecina wiedzą, o czym mówię :-/ Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: TO Re: wspólna zieleń a biegające samopas pieski IP: 81.190.126.* 02.10.07, 10:18 To czy ktos lubi zwierzęta czy nie,nie ma tu znaczenia:)),ja podobnie jak Ty także lubie stworzonka ale musimy jasno powiedziec,to nie one są problemem lecz ich wlasciciele,ja nie mam nic przeciwko ze piesek narobi na chodnik czy trawnik jesli jego pan po nim posprząta.A z tym fotorgafowaniem to nie taki zły pomysł tylko trzeba miec go zawsze na wierzchu,podejrzewam ze niektorych tylko wstyd zmusi do przyzwoitego zachowania. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: sąsiadka Re: wspólna zieleń a biegające samopas pieski IP: *.inter.tuniv.szczecin.pl 13.12.07, 14:41 do tęczowej ogrodniczki! informacje przez ciebie podane są niestety nieprawdziwe, nie wiem po co szkalujesz właścicieli psa, który nieszczęsny, wszedł na TWOJĄ trawę, ale się tam jednak nie załatwił i dobrze o tym wiesz.Właścicielko czerwonej Mazdy z bydynku A1 z parteru z ogródkiem(celowo podaję, bo znam się na markach), życzę ci mniej jadu i zajmij się obserwacją siebie i swojego ogrodnika, bo jesteście już słynną parą na naszym wspólnym osiedlu, nikt wam nie robi nic złego, a jednak nienawiść do sąsiadów aż w was kipi.Nie straszcie nikogo strażą miejską i policją, bo pies sąsiadki z góry zaszczekał, albo ktoś zrobił parapetówkę!Cieszcie się swoim nowym wymarzonym mieszkaniem i dajcie się cieszyć innym, nie siejcie zamętu. Aha, i życzę więcej kolorów, bo narazie żadna tam z ciebie tęczowa tylko SZAROBURA ogrodniczka.PS.a tak się miło szczerzyłaś na pierwszym zebraniu wpólnoty...i winą za kupy winiłaś psa kierownika budowy, nie rozumiem...do zobaczenia na następnym zebraniu, właścicielka czerwonego audi i psa, który załatwia się na łące.Ps2:mieszkam na pierwszym piętrze a nie na drugim, chyba jednak masz tendencję do mylenia zdarzeń... Odpowiedz Link Zgłoś
teczowa_ogrodniczka Re: wspólna zieleń a biegające samopas pieski 14.12.07, 11:41 Kiepsko Watsonie! ;-) Tęczowa ogrodniczka pomieszkuje sobie szczęśliwie i bezkonfliktowo w B1, nie posiada samochodu (dlatego na zebraniach najgłośniej gardłuje za załatwieniem w końcu sprawy przechodu i na ostatnim nabyła sobie kluczyk do bramki na Tęczowe), trawy (bo mieszka na I piętrze) ani ogrodnika (bo ma tylko balkon, a tak głupio zatrudnić ogrodnika do skrzynek na balkonie, prawda? ;-)). Poza tym nigdzie nikogo nie szkalowałam i nie mam bladego pojęcia ani kim jesteś ani - tym bardziej - gdzie mieszkasz. Ciekawa tylko jestem, co spowodowało, że akurat na mnie wskazałaś? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: sąsiadka Re: wspólna zieleń a biegające samopas pieski IP: *.inter.tuniv.szczecin.pl 14.12.07, 14:09 To może to jest jakaś większa pomyłka, bo B1 i pierwsze piętro to ja (mam tylko balkon), ale nie jestem Tęczowa ogrodniczka i mam samochód i psa. na zebraniu nabyłam kluczyk, ale nie kojarzę żebym się gardłowała o przejście, choć temat również ja poruszałam. Z Twojego postu wynika jasno, że wskazałaś na mojego męża jeśli chodzi o psa, więc to ja się dziwię, że Ty jesteś zaskoczona moją odpowiedzią. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: PoRazPierwszy Re: wspólna zieleń a biegające samopas pieski IP: *.wi.tuniv.szczecin.pl 14.12.07, 16:14 Muszę wziąć Tęczową Ogrodniczkę w obronę. "Sąsiadko" widzę że najeżdżasz ... na niewłąściwą osobę. Zdaję się, że niedokładnie przeczytałaś strukturę postów. Zauważ, że to co Cię tak oburza napisał gość o nicku "TO". Tęczowa Ogrodniczka, tylko odpisała, całkiem humorystycznie, o aparatach. A potem dodała, że warto byłoby ustalić miejsce na osiedlu na wyprowadzanie psów. To co jest wcześniej w jej poście ma taki znaczek ">", co oznacza, że ona (Tęczowa Ogrodniczka) CYTUJE kogoś, kto wcześniej coś napisał (a dokładnie tenże gość "TO"). Właściwy post, do którego się przyczepiasz jest wcześniej o jeden poziom. Radzę przenalizować strukturę postów dokładniej. Tak więc, zanim zaczaisz się gdzieś po ciemku ;-) na Tęczową Ogrodniczkę, pomyśl przez chwilę, czy się nie mylisz. Bo jeśli tak, to atakujesz niewłaściwą osobę, a co wtedy? I jeszcze jedno - gratuluję mieszkania na pierwszym piętrze w budynku B1. Czy na osiedlu w tym budynku jest tylko jedno takie? pozdrawiam i życzę uspokojenia atmosfery Odpowiedz Link Zgłoś
roluga15 Re: wspólna zieleń a biegające samopas pieski 14.12.07, 17:32 Dobra dziewczyny, widzę że zrobił sie tu mały bałaganik, faktycznie ta treść miała być odpowiedzią na to, co napisał nasz słynny osiedlowy maruda o nicku "TO".tęczowa ogrodniczko, zwracam honor i przepraszam w imieniu żony, tak naprawdę to ja miałem mu pocisnąć,za jego niesłuszny atak. Po pierwsze, to mój pies, z tego co pisze słynny "TO" ,a ja go nazywam ogrodnikiem, bo tak fajnie pieści ten swój ogródek (ale chyba się za to nie obrazi), biegał kiedyś sobie pod jego płotkiem, ale nic nie narobił,bo jak by sie tak stało, to bym to posprzątał,żaden wstyd. A co do rzuconego z balkonu papierosa to już naprawdę śmieszne, bo jak ja bym zaczął tu wypisywać, co na tej budowie się dzieje (bo nie można nazwać tego osiedlem-narazie), to naprawde bym usnął przy tej klawiaturze, a jest wygodna do pisania:)a więc na zakończenie panie "TO", odczep się pan od mojego psiaka i okaż trochę zrozumienia dla właścicieli czworonogów, a was dziewczyny pozdrawiam i jeszcze raz sorki za pomyłkę. Odpowiedz Link Zgłoś
teczowa_ogrodniczka Re: wspólna zieleń a biegające samopas pieski 15.12.07, 11:30 Spoko, ja jestem ugodowa dziewczyna i nie chowam urazy :-) Ważne, że się wyjaśniło - zapominamy o sprawie. Pozdrawiam wszystkich sąsiadów z I piętra ;-p Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: to Re: wspólna zieleń a biegające samopas pieski IP: *.vs.shawcable.net 16.12.07, 20:25 Masz troche racji ze atak niesluszny ale to tylko dlatego ze ktos mnie wprowadzil w blad z tym twoim pieskiem,rzeczywiscie rzecz szla o psa lecz nie Twojego,co do fajek z balkonu,mam inne zdanie.Nie czepiam sie tez Twojego psiaka,skoro jednak ktos wyznacza normy to trzymajmy sie ich wszyscy,bez wzgledu na to czy czy nam sie to podoba czy nie.Poza tym dlaaczego akurat przed Świetami odpisujesz na post sprzed dobrych 3 miesiecy?Odreagowanie?Pozdrawiam wszystkich i życze wesołych Świąt i nie zamieniajmy forum na pole walki,my tu nie jestesmy na wczasach tylko pewnie pomieszkamy tu dluzej a lepiej mowic sobie "dzien dobry" niz "spieprzaj dziadu".Tak czy owak nie zamierzam nikogo personalnie atakowac ani tez odpowiadac na zaczepki. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: sąsiadka Re: wspólna zieleń a biegające samopas pieski IP: *.szczecin.mm.pl 28.12.07, 22:58 Drogi "to"! mieliśmy się już w tej sprawie nie wypowiadać, ale przychodzi na mysl taka mała refleksja;otóż w sposób ohydny zaatakowałeś nas (podając dokładne namiary, o kogo chodzi)bez konkretnej przyczyny i myląc fakty. Więc proszę, nie dziw się, że nasz odzew był w tym samym tonie. Dowiedzieliśmy się o Twoim ataku od życzliwych sąsiadów, nie zaglądaliśmy wcześniej na forum, stąd tak późna odpowiedź,(nie mająca nic wspólnego ze Swiętami!)Tęczowa Ogrodniczka nieszczęśnie w to zamieszana, wykazała się humorem, ale to co było w poście do niej dotyczyło dokładnie Ciebie.A ja ponawiam swój apel, cieszcie się swoim mieszkaniem i dajcie się cieszyć innym...po prostu.Na koniec pozdrawiam "wszystkich zaangażowanych" i życzę Udanego Nowego Roku, więcej pozytywnych emocji:) Ps.nie zamierzamy nikogo atakować i ten post to nie jest zaczepka;) Ps2.pozdrowienia dla przyjaciół z B1! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Pemos Re: wspólna zieleń a biegające samopas pieski IP: 83.168.66.* 16.12.07, 22:56 Witam wszystkich zaangażowanych! Od dłuzszego czasu, z racji nabycia mieszkania na naszym osiedlu śledzę sobie to forum i wrzucam swoje 3 grosze... informacje jak najbardziej przydatne, pomocne a przy okazji możemy podziwiać magię sieci, która tyle ułatwia. Ale w tym wypadku.... nic dodać, nic ująć!! Ciśnie się na myśl: ot, nasze społeczeństwo. Szanowni Państwo, chyba faktycznie ostatnie 2 lata w Polsce spowodowało zaognienie nastrojów złości, podejrzeń, ślepych insynuacji i nietrafionych śledztw... ale na szczęście czasy Gosiewskich, Kaczyńskich i innego badziewia chyba odeszły bezpowrotnie. Wracajmy do normalności, nie działajmy w emocjach (ewentualnie czytajmy dokładnie kto co napisał)!!! Idzie zima, nie lepiej ulepić wspólnie bałwana niż rzucać w siebie błotem, którego na osiedlu i tak mamy w nadmiarze? A z psiego zamarznietego łajna można mu zawsze zrobić nosek ;) I zamiast licytować sie na temat kto czym jeździ napiszcie proszę, o co biega z tymi kluczami do bramki, co oznacza karczowanie krzoli przy drodze dojazdowej (chodnik czy szersza jezdnia)? Pozdrawiam Tęczową Ogrodniczkę, która za swój sympatyczny udział w niniejszym forum dostała chybionym strzałem oraz PoRazPierwszy, który podjął sie słusznego wyprostowania sprawy a także wszystkich innych, z którymi moja rodzina będzie miała przyjemność dzielić sąsiedztwo! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: z czerwonej mazdy Re: wspólna zieleń a biegające samopas pieski IP: 81.190.126.* 16.12.07, 20:26 Raczej nastąpiła pomyłka. Jeśli osoba, która twierdzi że to ja pisałam na tym formu, się czuła poruszana tematem to był widocznie powód lecz na pewno jesteś marnym detektywem i tylko ma markach się znasz. Więcej szczęścia następnym razem. PS.Jeśli mam coś komuś do powiedzenia, mówię to tej osobie. Nie wypowiadam się anonimowo na "formu". Odpowiedz Link Zgłoś
teczowa_ogrodniczka odbiór 02.10.07, 09:25 Majster będzie się tak grzecznie uśmiechał dopóki nie podpiszesz protokołu ;p Żartuję oczywiście. Tak serio: ja się czepiałam wszystkiego drobiazgowo, w końcu sporo płacimy za nowe mieszkanie, nie używane i w stanie ma być idealnym - zgodnym z tym, jaki jest podany w umowie. Pisałam już, że jeździłam na ten odbiór kilka razy i jeśli coś było nie zrobione, od razu umawiałam się na następny. Dopóki nie zrobili tak jak chciałam, dopóki wszystkie okna nie otwierały się bezszmerowo a ściany nie lśniły równiutkimi tynkami - nie podpisałam protokołu, mimo szczerych zachęt z drugiej strony ;-) Nie odebrane mieszkanie stanowi dla nich kłopot i tym chętniej i szybciej zrobią wymagane przez Ciebie poprawki. Odebrane - może sobie poczekać. Pozdrawiam nie podpisujących ;) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ja Re: odbiór IP: *.chello.pl 02.10.07, 11:42 Do odbioru jeszcze troche czasu, dlatego już teraz się czepiam żeby pozniej nie czekać w nieskończoność na poprawki (zależy mi żeby jak najszybciej się wprowadzic :) ). Ale zainteresowalo mnie to, co napisalas o tynkach. Szczerze mowiąc nie bardzo wiem co oznacza ten 3 gatunek. Rozumiem że mogę się przyczepic że nie zakrylo w pelni kabli i powinni to poprawic, ale czy muszą mi "wyrównać" sciany?? Bo u mnie tynki to "góry i doliny", a z tego co napisalas wywnioskowalam że równali Ci "krzywe" tynki. Jak dobrze że to forum istnieje, mozna sie duuużo dowiedzieć :) Odpowiedz Link Zgłoś
teczowa_ogrodniczka Re: odbiór 02.10.07, 14:56 Źle się wyraziłam: równali mi ściany - na pierwszym "odbiorze" zwróciłam im uwagę, że w ścianach, na sufitach, są wgłębienia, dziurki, szpary. Poprosiłam, żeby to wyrównali - ściany mają być równe. I potem co spotkanie pokazywałam palcem, np.: "Okiej, w łazience wszystko dobrze, ale ta dziura i ta i ten ubytek też nie zostały jeszcze załatane". Nie zrobili wszystkiego od razu, ale ja żadnej dziurce nie przepuściłam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: anna No ale co w sprawie przejscia??? IP: *.chello.pl 02.10.07, 21:26 Bo ciekawi mnie ta sprawa. Moi znajomi czekaja az sie sprawa wyjasni, bo to zadecyduje czy kupia u nich mieszkanie, czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś