Dodaj do ulubionych

Złote Tarasy wreszcie ruszają

06.02.07, 07:53
A może... z dużej chmury - mały deszcz.
Obserwuj wątek
    • zuzur Kiedy w końcu jest to otwarcie? 06.02.07, 08:01
      Czy we wtorek o 14.00? A może w środę o 14.00? Saturn ogłasza środa 7.00. Kiedy
      w końcu jest to otwarcie?
      • Gość: m Re: Kiedy w końcu jest to otwarcie? IP: *.fuw.edu.pl 06.02.07, 08:24
        > Czy we wtorek o 14.00? A może w środę o 14.00? Saturn ogłasza środa 7.00.

Oficjalna gala ma byc w srode o 14. A Saturn oglasza otwarcie w CZWARTEK o 7.
        • kszynka Re: Kiedy w końcu jest to otwarcie? 06.02.07, 09:34
          Gość portalu: m napisał(a):

> Oficjalna gala ma byc w srode o 14. A Saturn oglasza otwarcie w CZWARTEK o 7.

ciężko bedzie przejechać przez Śródmieście rano pracy
          :-(
          • Gość: Paweł [...] IP: 62.233.214.* 06.02.07, 11:37
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • Gość: hif stary browar w poznaniu znacznie lepszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.07, 14:33
            ZT dziwne z zewnątrz, co jeszcze da się uznać za zaletę, wnętrza jak typowa
            galeria. Polecam zobaczyć sobie stary browar, to jest coś!
            • Gość: dEvi@nT a byłeś w środku? czy tylko zdjęcia oglądałeś? IP: *.nat.student.pw.edu.pl 06.02.07, 14:41
              ja pracowałem trochę w Złotych Tarasach i od środka to się naprwdę super
              prezentuje... Obok Galerii Mokotów to na pewno będzie moje ulubione centrum
              handlowe... na pewno przez fakt, że sam pomogłem je tworzyć (heheh dołożyłem
              swoją cegiełkę :P) ale też po prostu tam będzie przyjemnie...

w takiej Arkadii człowiek chodzi i wszystko jest do siebie podobne - tu będzie
              ciekawiej :)
              • poker1 i tak wierny Galmokowi... 06.02.07, 16:01

Nie wiem czemu w ankiecie przy tym artykule nie ma Galerii Mokotow. Z moich
                obserwacji wynika że to tam chodzą najzamożniejsi warszawiacy z Mokotowa i
                Ursynowa. To wg mnie najlepiej zaplanowany i mający najciekawszą ofertę mall w
                stolicy. Arkadia jest zbyt masowa, Blue City to komunikacyjne nieporozumienie,
                brak klientow i plajtujące po kolei sklepy.
                GalMok to marka sama w sobie.
                • Gość: michu Re: i tak wierny Galmokowi... IP: *.spray.net.pl 06.02.07, 16:43
                  Obrzydliwe wszystkie te galerie. Swiatynie proznosci, zlego gustu i
                  nowobogackiego folkloru. Czym sie tu zachwycac, przeciez to jest budownictwo
                  trzeciego sortu tak jak architekci w naszym miescie masowo nieutalentowani. Az
                  zal dupe sciska jak na to patrze :(
                  Czy ktos w koncu powie, ze król jest nagi ?!
                  • poker1 Re: i tak wierny Galmokowi... 06.02.07, 17:30

A jaką widzisz alternatywę ? Osiedlowy bazarek z setką szkaradnych bud z blachy
                    falistej? Mozna nie lubic galerii handlowych ale wygodnie jest pojechac w jedno
                    miejsce i miec pod jednym dachem sklepy, uslugi, kino czy silownie, zalatwic co
                    trzeba i wrocic do domu.
                    Zabytki to ogladam na wakacjach jak gdzies wyjezdzam, w galerii chce zrobic
                    zakupy a nie delektowac sie kunsztem architekta. Poza tym nie uwazam zeby akurat
                    galmok byl jakos specjalnie szkaradny. pasuje moim zdaniem do biurowego
                    otoczenia skrzyzowania.
                    • Gość: michu Re: i tak wierny Galmokowi... IP: *.spray.net.pl 07.02.07, 11:28
                      Alternatywa byloby np. gdybys wyjezdzal na te zakupy na obrzeza miast (Ursynow,
                      Wola, Piaseczno itp) gdzie dodatkowa komunikacja z satelitarnymi centrami
                      handlowymi zapewnialaby ze bez wlasnego samochodu tam dojedziesz. Wybacz mi ale
                      umiejscawianie obrzydliwych, zamknietych na miasto "bud w skali makro" typu
                      zlote tarasy nie jest dla mnie argumentem za twoimi zakupami, ktore musisz
                      zrobic. Ja nie chce wyjezdzac za granice by te zabytki ogladac tak jak Ty, chce
                      zeby je szanowano i dbano o nie tak jak to robia za granica wlasnie. Jesli tego
                      nie rozumiesz nalezysz do wiekszosci ignorantow, ktorym na niczym innym nie
                      zalezy jak na czubku wlasnego nosa. Masz piekny przyklad z Hala na ul.Koszykowej
                      ktora chca rozebrac podobnie jak Supersam i zbudowac tam mieszkania, moze
                      zaprotestuj przed ich wyburzeniem (tam masz sklepy wlasnie w zabytkach! czyli
                      dla Ciebie 2 w 1 ) zamiast zachwycac sie zlota kupa w centrum Warszway.
      • Gość: Bob budowniczy Skanska IP: *.ostrow61.ptc.pl 06.02.07, 11:24
        Przy kolejnej inwestycji firmy skanska w warszawie proponuję inspekcję, która
        sprawdzi w jaki sposób i ile godzin ludzie tam pracują...
        • Gość: zzz Re: Skanska IP: *.cable.mindspring.com 06.02.07, 12:56
          a w ogole, to jaka jest wytrzymalosc tego dachu na snieg? Nie wyglada zbyt
          solidnie, wiec jakie sa sposoby usuwania sniegu?
          • Gość: rycu Re: Skanska IP: *.cst.tpsa.pl 06.02.07, 13:35
            powierzchnia jest antystatyczna i jeszcze pokryta specjalnym mazidlem
            opatentowanym przez rosyjskich uczonych. Nawet jak gowno golebia spadnie to
            natychmiast zeslizguje sie na dol z przyspieszeniem wiekszym niz swobodne
            opadanie
            • Gość: Ania Re: Skanska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.07, 15:23
              A co to jest przyspieszenie większe niż swobodne opadanie? Jakieś nowe prawo
              fizyki?
              • tymon99 Re: Skanska 06.02.07, 16:32
                Gość portalu: Ania napisał(a):

> A co to jest przyspieszenie większe niż swobodne opadanie? Jakieś nowe prawo
                > fizyki?

to jest taki żart. i przy okazji pułapka na blondynki. właśnie się złapałaś..
        • Gość: aaggaa Re: Skanska IP: 193.42.211.* 06.02.07, 14:40
          Inspekcja by się przydała, znam kilku pracoholików w tej firmie :-)
          • Gość: dEvi@nT solidność Skanskiej i podwykonawców ;] IP: *.nat.student.pw.edu.pl 06.02.07, 14:51
            no to dobry temat - dlaczego były takie opóźnienia...

ja wam powiem dlaczego, bo widziałem na własne oczy i sam tak postępowałem - TAM
            LUDZIE SIĘ OPIE..JĄ :D :D :D były grupy ciężko pracujących, ale ogromna ilość
            ludzi nie robiła praktycznie NIC! ja też z kumplami momentami nudziłem się
            koszmarnie, bo po prostu nie było pracy, więc żeby nasz austriacki szef się nie
            denerwował musieliśmy udawać, że coś robimy :) do tego zarządzanie ludźmi tam
            nie istniało - 10 osób robiło coś, co spokojnie zrobiłyby 3 osoby gdyby tylko
            ktoś nimi pokierował :)

więc praca była lekka i dobrze płatna (sporo ponad 3tyś na rękę za miesiąc
            opie..nia się to dla studenta sporo :P) no i wiele ciekawych doświadczeń z
            niej wyniosłem :] tylko irytowała głupota i ograniczenie ludzi tam pracujących
            (a przede wszystkim panów z dopiskiem "inż." - bo zwykły robol nie musi być zbyt
            rozgarnięty, ale ten co nim kieruje powinien wiedzieć jak to robić - tymczasem
            jest często odwrotnie :P) - teraz juz wiem, czemu te budowy tak się wleką... i
            to nie tylko w Polce, bo znajomi pracujący w Anglii i Irlandii mają te same
            spostrzeżenia co ja :}

każdemu polecam przepracowanie choćby miesiąca na takiej budowie i poznanie tego
            od kuchnii - super sprawa a też pieniądze niemałe jak na Polskę :)
        • Gość: mik Re: Skanska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.07, 15:22
          zastrzezen wiekszych do centrum handlowego nie mam, choc wolalbym miec fajne
          ulice ze zwyklymi sklepami, a nie fikusne centrum handlowe w obskurnym miescie.
          kiepskie w zlotych tarasach sa niepotrzebne udziwnienia formy, ktore robia z
          tego disneyland. w stanach moze to na porzadku dziennym, albo na jakims zadupiu
          trzeciego swiata, ale w europie ? i w koncu najgorsze czyli wielkie slepe sciany
          zewnetrzne, po prostu skandal, powinno sie chyba od jana pawla zlikwidowac
          chodnik, bo juz kompletnie nie warto bedzie chodzic po tym fragmencie warszawy.
      • Gość: reta zlote tarasy- architektoniczny kicz IP: *.aster.pl 06.02.07, 12:11
        jak mozna bylo dopuscic panie owczesny prezydencie miasta warszawy, zeby w samym jej centrum
        wybudowac taki moloch, architektoniczny kicz? z zewnatrz bryla tego centrum wyglada jak tandeta z lat
        osiemdziesiatych, oblozona szklem i jakims lupkiem czy blacha - czyzby inwestor nie mial rozeznania jak
        buduje sie na swiecie, jak wygladaja centra handlowe w wielkich miastach - metropoliach? no tak.... w
        koncu dla takiego inwestora warszawa to nie metropolia, ale jakies zadoopie na wschodzie europy,
        ktoremu mozna sprzedac swoj stary projekt sprzed kilkunastu lat i jeszcze na tym swietnie zarobic. krol
        jest nagi.
        • olias Re: zlote tarasy- architektoniczny kicz 06.02.07, 12:39
          i będzieci to mieli na dłuuuugie lata. Naprawdę, jakem z Podkarpacia czyli z
          definicji nie przepadam za warszawiakami, to jednak współczuję Wam. Brak smaku.
          • Gość: gość portaló Tragedy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.07, 16:20
            jam też z podkapracia głuchego i ślepego ale serdecznie współczuję złotych tarasów... porażka kompletna, straszliwa kicha w środku miasta, te szklane bąble same w sobie są fajne ale po co obudowane tak tragicznie koszmarnymi budowlami?? toż to przypomina jakiś barak albo stertę gruzu... ręce opadają....
        • Gość: michu Re: zlote tarasy- architektoniczny kicz IP: *.spray.net.pl 06.02.07, 16:48
          Dokladnie to samo napisalem kilka linijek wyzej.
          Jednak sa wrazliwi na brzydote ludzie, ktorzy potrafia powiedziec ze krol jest
          nagi i przy tym ubogi duchowo.
      • Gość: Isia Najdłuższa budowa XXI wieku ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.07, 15:00
        Śmiechu warte!!! Chyba nikt nie pobił rekordu długości budowania Galerii
        Krakowskiej. Wlekło się toto od ok 1995-97 roku. Ciągłe protesty u sprzeciwy.
        GK otwarta została w grudniu zeszłego roku. Tak więc, jeśli liczyć tylko XXI
        wiek to i tak Złote Tarasy są "pobite" 2x tyle
        • Gość: swoboda_t Re: Najdłuższa budowa XXI wieku ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.07, 17:00
          A propos Galerii Krakowskiej - czy ktoś wie kto zarządza przyległym do niej
          placem J. Nowaka Jeziorańskiego??
        • Gość: Jaś Re: Najdłuższa budowa XXI wieku ??? IP: 62.233.177.* 07.02.07, 12:40
          Droga Isiu. GK została otwarta 28.09.2006r, a nie jak piszesz w grudniu.
          Trudno się jesdnak nie zgodzić, że tempo budowy było żałosne, a i efekt mniej
          niż mierny... Pozdr
    • Gość: jgx1 stowarzyszenie Przyjazne Miasto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.07, 08:12
      jakie stoważyszenie???? Krew mnie zalewa, tylko patrzą jak się obłowić przy
      okazjii
    • Gość: bosman Re: Złote Tarasy wreszcie ruszają IP: *.intersoft.pl 06.02.07, 08:13
      Najbardziej do tego wszystkiego pasuje widok Centralnego...
    • Gość: micro [...] IP: 62.6.181.* 06.02.07, 08:13
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • panajotow Re: Złote Tarasy wreszcie ruszają 06.02.07, 08:14
      Zdecydowanie najlepszym centrum handlowo-rozrywkowym jest MANUFAKTURA w Lodzi.
      Zlote Tarasy sa wporzadku, ale gigantyczna fabryka Poznanskiego i jej rozliczne
      budowle sa wspaniale, a ZT to kolejny biurowiec-galeria...nic rewolucyjnego.
      • more.words Re: Złote Tarasy wreszcie ruszają 06.02.07, 12:41
        zgadzam sie... Manufaktura Łódź :D jest fantastyczna :D
        ZT jakos nie przypadły mi do gustu
    • jgx1 stowrzyszenie przyjazne miasto???? 06.02.07, 08:14
      Krew mnie zalewa, tylko patrzą jak się obłowić przy okazjii
    • Gość: aaaa Re: Złote Tarasy wreszcie ruszają IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.07, 08:28
      Zdecydowanie wielkie g...a Centralny to perełka przy tej kupie obzartego słonia
    • michalfront Płatny parking w centrum handlowym??? 06.02.07, 08:30
      I to w dodatku z rozliczeniem godzinowym? Paranoja! Najemcom powinno chyba
      zalezec żeby klient jak najdłużej chodził i robił zakupy, a nie wpadł do
      jednego wybranego wcześniej sklepu, szybko kupił i popędził z powrotem...

Powinni raczej pomyśleć o prezentach dla klientów (żeby podebrać ich innym
      centrom, np. pobliskiej Arkadii) a nie nakładać na nich opłaty jakich nie ma
      nigdzie indziej!
      • Gość: pyton Re: Płatny parking w centrum handlowym??? IP: *.dyn.optonline.net 06.02.07, 08:39
        takie duze centra handlowe powinny byc budowane na skraju duzych miast nigdy nie
        w srodku, juz widze zablokowana warszawe w centrum , no chyba ze bedzie platny
        parking to nie bedzie duzo chetnych
        • hardy01 Re: Płatny parking w centrum handlowym??? 06.02.07, 11:23
          Właśnie przez słono płatny parking Śródmieście będzie zakorkowane! Każdy będzie
          chciał zaparkować na okolicznych ulicach, byle nie w środku.
      • Gość: złośliwiec Re: Płatny parking w centrum handlowym??? IP: *.sds.uw.edu.pl 06.02.07, 08:42
        Bo to centrum handlowe jest dla bogatych misiu, a nie takich szaraczków jak ty...
        • michalfront Re: Płatny parking w centrum handlowym??? 06.02.07, 10:01
          no to z pewnością nigdy cię tam nie zobaczę, misiu

już widzę tych "bogatych" w ZT - naprawdę bogaci to na zakupy do Paryża czy
          Londynu latają i min. dlatego są bogaci że nie wyrzucali pieniędzy w błoto na
          coś, co gdzie indziej mieliby za darmo

jeszcze rozumiem gdyby była opcja 5 zł/h ale jak zrobisz zakupy za pow.
          powiedzmy 100 czy 200 to stoisz za darmo - wtedy by się pozbyli takich
          złośliwców co tylko będą chodzić i do szyb się ślinić, ale tak??? - samobój...
          • Gość: raptor Re: Płatny parking w centrum handlowym??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.07, 11:04
            mysl logicznie. Zlote Tarasy sa w samym srodku Warszawy, obok nie ma jednego
            bezplatnego miejsca do parkowania. Gdyby nie bylo platne, to non stop samochody
            by tam staly i nikt by nie zaparkowal.
      • maialina1 Re: Płatny parking w centrum handlowym??? 06.02.07, 09:10
        Prezenty??
        aahahahah!
        Nie martw sie, juz oni dobrze wykalkulowali ze klienci beda do nich ciagnac jak
        do magnesu.
      • Gość: erich tam będzie płatny parking? szok! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.07, 09:50
        w ramach rekompensaty nie powinni brać pieniędzy od najemców ;)
        w Poznaniu są np. 3 multipleksy i zbankrutował ten, który miał płatny parking
        (a właściwie, przejął go jeden z pozostałych)
        • Gość: aurora Re: tam będzie płatny parking? szok! IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 06.02.07, 14:51
          hmm, a czy multikino ma bezpłatny parking? z tego co wiem, chyba jest nawet
          droiższy od tego przy kinepolis. no a poza tym nikt nikogo przy kinepolis do
          parkowania na płatnym nie zmuszał :) obok jest bezpłatny :)
      • 6an Bezpłatny??? 06.02.07, 10:07
        Wątpię czy wtedy klienci mieli by gdzie parkować (przy tej ilości miejsc),
        parking pewnie zapełniałby się samochodami osób, które pracują w okolicy,
        wyjeżdżają w podróż z pobliskiego dworca itp, itd.

Wg mnie inwestycja tego typu w takiej okolicy to poroniony pomysł - nawet ze
        względu na ten nieszsczęsny parking.
      • Gość: JaC Na zakupy autobusem ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.07, 15:07
        Ha, ha, ha, mogłoby być smieszne, gdyby nie było tragiczne.
        To ja prezesowi ING proponuję dojeżdżanie do pracy tramwajem...
    • Gość: shaq-u Ekolodzy niech zajmą się ekologią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.07, 08:46
      Czekają tylko na kasę od inwestorów, a ochronę środowiska mają gdzieś.
      • Gość: abc Re: Ekolodzy niech zajmą się ekologią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.07, 09:02
        Co drugi dzień jestem w lesie. Śmieci pełno, jak to w Polsce, ale jeszcze nie
        widziałem ekologa, który by podniósł chociaż jednego śmiecia. A mieli
        wprowadzić prawo zabraniające pazerniakom wyciągac kasę od inwestorów...
        • Gość: jerry Re: Ekolodzy niech zajmą się ekologią IP: *.aster.pl 06.02.07, 10:12
          Panowie prokuratorzy gdzie jestescie !! - dlaczego nie mozna sprawdzic co
          przyjazne misto robi z pieniedzmi - ktore otrzymuja ? wy umiecie tylko wsadzac
          do wezien dzieci ktore jezdza bez blietow (i podrabiaja pieczatki w
          legitymacjach )albo ludzi ktorzy dzialaja w obronie wlasnej . dlaczego nikt nie
          zajmie sie ta organizacja ?
        • Gość: mk Re: Ekolodzy niech zajmą się ekologią IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.07, 16:58
          Gość portalu: abc napisał(a):

> Co drugi dzień jestem w lesie. Śmieci pełno, jak to w Polsce,

Chyba "jak to w Mazowieckim", chciałeś napisać.
          Ja też jestem częto w lesie, śmieci brak.
    • Gość: post salony ze szmatami IP: 212.160.172.* 06.02.07, 08:49
      z czasem powinny pojawić się również tam "salony" odzieży używanej.

Puławska roi się od podobnych sklepów. To co zostaje w pamięci po wycieczce
      autobusem to zmieniające się nazwy banków i "salonów" z noszoną odzieżą...
      Szok ile tego jest!
      Ten widok bardzo wiele mówi na temat zamożności naszego społeczeństwa. Przykre,
      przykre, przykre...
    • Gość: michaś A co na to buraki z poznania he?czym odpowiecie??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.07, 08:51
      Buraczki poznańskie a może pyro-buraczki.Już widze jak biegniecie do Kulczyka z
      okrzykiem Jasiu ratuj zainwestuj w coś bo my som w lesie
      • panajotow Re: A co na to buraki z poznania he?czym odpowiec 06.02.07, 09:09
        Nie musisz szukac az w Poznaniu, pod bokiem, w Lodzi masz lepsze centrum niz
        Stary Browar i Zlote Tarasy - Manufaktura:P.
        • maialina1 Re: A co na to buraki z poznania he?czym odpowiec 06.02.07, 09:13
          a, zgodze sie ze manufaktura jest ok, ale z tym Browarem to zes palnąl: ani on
          duzy ani wyględny. I co najgorsze, w srodku nieciekawy: malo sklepow i
          przygnebiająca atmosfera.
          • Gość: Sarkazm Re: A co na to buraki z poznania he?czym odpowiec IP: *.icpnet.pl 06.02.07, 09:16
            Od marca Browar bedzie duuuuuuuuuuuuuuuzo większy...
            Poza tym to centrum zrobione jest z wielkim smakiem...nikt tu nie poszedł na
            kiepska tania jakość wykonania.W sumie to masz racje,ale nudne centra nie
            zostaja Najpiekniejszymi na Świecie:)
            Pozdrawiam:)
            • Gość: jac Re: A co na to buraki z poznania he?czym odpowiec IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.07, 15:47
              Ekscytacja poznaniaków tytułem najlepszego centrum handlowego jest zastanawiająca, czyżby kopleksy? Dokladnie ta sama nagroda została przyznana Galerii Łódzkiej, a w tym roku nominowane jest Silesia City Center, oto linki:

www.icsc.org/srch/sct/sct0504/page206.php
              www.icsc.org/europeanawards/2007Euro_finalists.pdf
              • Gość: Sarkazm Re: A co na to buraki z poznania he?czym odpowiec IP: *.icpnet.pl 06.02.07, 16:39
                Ale to,ze jest nominowana to jeszcze o niczym nie świadczy:)
                Pozdrawiam
              • Gość: swoboda_t Re: A co na to buraki z poznania he?czym odpowiec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.07, 17:13
                SCC?? Hehe, dobre. Opinie na forach są raczej zgodne z moją i katowiczanie są z
                niego niezadowoleni, niektórzy - jak ja - nawet są zawstydzeni i wściekli.
                Obiekt miał nawiżaywać do industrialnej kultury regionu, a jest zwykłym pudłem
                jakich wiele. Jeśli toto dostanie jakąś nagrodę, to chyba ze śmiechu pęknę.
          • panajotow Re: A co na to buraki z poznania he?czym odpowiec 06.02.07, 09:24
            Bylem w obu centrach i przyznam, ze oba mi sie podobaja, ale Manufaktura jest
            wieksza i ma przewage funkcji rozrywkowej, co tez mi sie podoba. Czesto centra
            handlowe kojarza sie tylko z zakupami, a wlasciciele Manufaktury nie
            ograniczyli sie tylko do wrzucenia tam kina. Dzieki duzemu rynkowi otoczonemu
            zabudowaniami fabrycznymi, w Lodzi w centrum handlowym, moga byc oganizowane
            prawdzie koncerty czy inne wielkie imprezy i to jest wielki atut Manufaktury.
            • Gość: eeetam w Browarze koncerty są prawie codziennie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.07, 09:47
              i często są to niespodzianki, np. mozna spotkać Eve Mendes, czy Stinga...
              a w ciągu kilku tygodni dojdzie do tego kilka sal kinowych i hotel...
              nie ma sensu się spierać, bo zawsze znajdzie się "coś", co nie ma w innym
              centrum... ja mieszkam w Poznaniu, ale Browar mnie mało interesuje - a co do
              centrów handlowych, to są przecież jeszcze 4 inne w mieście, np. Poznań Plaza
              ma 2 kina - "normalny multipleks" i kino 3D.
          • panajotow Re: A co na to buraki z poznania he?czym odpowiec 06.02.07, 09:26
            Czy w Warszawie nie ma starych fabryk, w ktorych mozna realizowac wielkie
            inwestycje rozrywkowe czy mieszkaniowe? Rozumiem presje na wykorzystanie
            potencjalu nowoczesnej architektury, ale nowe inwestycje w starych murach maja
            przewage nad nowoczesnymi - klimat!
            • Gość: Sarkazm Re: A co na to buraki z poznania he?czym odpowiec IP: *.icpnet.pl 06.02.07, 09:30
              Zgadzam sie:)
              A to centrum nie bedzie sie niczym wyrózniało od King Crossa albo Poznańskiej
              Plazy czy nawet M1 hahaha.
              Jestem zdecydowanie za wykorzystywanie starych budowli:)
              Pozdrawiam
            • maialina1 Re: A co na to buraki z poznania he?czym odpowiec 06.02.07, 09:35
              Nie, Chyba tylko lodz jest typowa pod tym wzgledem: komunisci zabudowali
              centrum miasta fabrykami. W warszawie fabryki (te kilka co bylo) byly na
              obrzezach. Zreszta nie ma sie co dziwic: w tamtych czasach zaplanowano ze Lodz
              bedzie miastem przemyslowym, produkcyjnym (i z tej okazji ludziom podstawiono
              miejsca pracy pod nos, hehehe, co by nie mieli daleko), a warszawa centurm
              administracyjnym.
              • Gość: Sarkazm Re: A co na to buraki z poznania he?czym odpowiec IP: *.icpnet.pl 06.02.07, 09:41
                Pewnie przyjdzie czas,ze odwiedze Tarasy,ale dzień dziesiejszy jestem raczej
                sceptycznie nastawiony:)Bo tak naprawde niczym szczególnym nie zachęca,a w
                sklepach będzie pewnie ta sama nuda co wszędzie.
              • panajotow Re: A co na to buraki z poznania he?czym odpowiec 06.02.07, 09:42
                Ale w Lodzi fabryki zbudowane przez komunistow mozna policzyc na palcach
                jednej, gora obu rak...Lodzkie fabryki powstaly w drugiej polowie XIX wieku
                wzglednie na poczatku XX wieku. A ich usytuowanie w centrum miast wynikalo ze
                specyfiki podejscia do sprawy tychze fabrykantow, ktorzy chcieli miec interes
                pod nosem. Swoja droga to podejscie zostalo zarzucone w przypadku wielkiego
                kompleksu Ksiezego Mlyna, gdzie Karol Scheibler wybudowal najwieksze w Polsce
                imperium przemyslowe z gigantyczna przedzalnia (austalijski developer buduje
                tam wlasnie apartamenty - nie mylic z loftami), dzielnica mieszkaniowa,
                elektrownia, szkola, swietnie zrewitalizowana remiza strazacka (siedziba firm)i
                wielkim parkiem na polnocy lokacji (w tym parku znajduje sie palac Scheiblera -
                obecnie Muzeum Kinematografii). Skad pomysl z tymi komunistami???!!!!
                • maialina1 Re: A co na to buraki z poznania he?czym odpowiec 06.02.07, 09:46
                  A bo tak mi sie wydawalo, komunusci mieli takie cisnienie na przemysl.
                  Fakt, pominelam jeden szczegol, jak na komuchow to wiele z tych fabryk sa zbyt
                  ciekawe architektonicznie, umknelo mi to.
                  Anyway, w centrum Wawy nie ma starych fabryk do zagospodarowania.
                  • Gość: aurora Re: A co na to buraki z poznania he?czym odpowiec IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 06.02.07, 15:00
                    ale żeś sobie świadectwo wystawiła :/ czy Ty w ogóle coś wiesz na temat
                    historii polski czy tylko karmisz się histerycznymi opowiadaniami obencej
                    władzy? zresztą, to ze łódzkie fabryki sa starsze od koministycznych budowli to
                    nie tylko z historii wiadomo. to jest wiedza ogólna.
                    ręce opadają jak sie czyta takie farmazony :o
                • Gość: Sarkazm Re: A co na to buraki z poznania he?czym odpowiec IP: *.icpnet.pl 06.02.07, 09:46
                  Ja mam pomysł...niech na Ślasku zaczna wykorzystywać zamykane kopalnie.Zakupy
                  za głębokosci kilkuset metrów...to by sciagnęło klientów,nawet z całego swiata:)
                  • panajotow Re: A co na to buraki z poznania he?czym odpowiec 06.02.07, 09:50
                    W Katowicach jest juz centrum handlowe w zaminietej kopalni, wiec jak widac
                    pomysl wprowadzony w zycie. Nie wiem czy oni tam zjezdzaja na dol, ale
                    przynajmniej w miescie nie ma poprzemyslowej ruiny straszacej mieszkancow. A co
                    z Warszawa, czy po drugiej stronie Wisly nie ma zadnych fabryk, czy wzglednie
                    innych obiektow nadajacych sie do ponownego wykorzystania?
                    • maialina1 Re: A co na to buraki z poznania he?czym odpowiec 06.02.07, 09:53
                      Nie. Fabryki i inne obiekty "do przerobienia" znajduja sie na obrzezach.
                      A prawobrzezna warszawa obecnie akurat zamienia sie w dzielnicę
                      aparatamentowcow, i reklamuje sie ją ze taka zielona, spokojna, w centrum
                      (Praga Pln i Praga Pd naleza do "gminy centrum") ale oddalona od zgelku miasta,
                      itd.
                      Wczesniej na pradze raczej straszyly meliny, a nie fabryki. Pradze Pln w
                      szczegolnosci.
                      • maialina1 Re: A co na to buraki z poznania he?czym odpowiec 06.02.07, 09:55
                        Fabryki teraz jak pomysle, to raczej okolice Ursusa i moze Targowka i
                        Bialoleki... No ale to juz nie gmina Centrum. I szczerze mowiac nie wiem co tam
                        sie teraz dzieje. Nie moje tereny :)
                    • Gość: Sarkazm Re: A co na to buraki z poznania he?czym odpowiec IP: *.icpnet.pl 06.02.07, 10:06
                      Chociaz jak mam byc szczery to nawet takie centrum nie byłoby mnie w stanie tam
                      przyciągnąć.Tam jest za duży syf jesli tak to moge nazwac.Bloki czarne,na
                      każdym kroku śmierdzi,a to nie jest zachęcajace do robienia zakupów...o
                      zwiedzaniu nie wspomne:)
                      • Gość: swoboda_t Re: A co na to buraki z poznania he?czym odpowiec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.07, 17:22
                        hehe, nie ma to jak ktoś zorientowany się wypowiada o Śląsku :D Tu jest inny
                        problem, przynajmniej w Katowicach. Władze są opętane wizją miasta asfaltowo-
                        szklano-aluminiowego, więc jest masa inwestycji drogowych itp. ale historyczny
                        dorobek ulega degradacji(niesmacnze remonty perełek modernizmu, których w K-
                        cach peło), albo jest wyburzany. W ten sposób starciliśmy kilka cennych
                        obiektów, a kolejne czekają na sój koniec, zęby zrobić miejsce pod bylejakie
                        sklepy czy biurowce. No, ale przeciętny obywatel cieszy się z hajłejów(nie
                        powiem, ja też)i zaś ta sama ekipa wygrała, bez pojęcia o architekturze i
                        historii :(
                • panpanicus Re: A co na to buraki z poznania he?czym odpowiec 06.02.07, 10:50
                  no!!! Bardzo się cieszę, że ktoś raczył wytłumaczyć jak to z tą Łodzią było bo
                  jak przeczytałem, że Łódź jako miasto przemysłowe to wymysł komunistów to się aż
                  za głowę chwyciłem. Co prawda nie jestem mieszkańcem tego bardzo ciekawego, z
                  dużym potencjałem miasta, ale bardzo irytująca jest glupota niektórych wypowiedzi.
                  Pozdrawiam Panajotowa za mądre słowo:)
                  • Gość: maialina1 Re: A co na to buraki z poznania he?czym odpowiec IP: 89.2.20.* 06.02.07, 10:56
                    Glupota?
                    Juz wytlumaczylam skad sie moja niewiedza.
                    Najlatwiej z braku argumentow kogos obrazic, tym bardziej na forum, gdzie nikt
                    ci w oczy nie patrzy. Na szczescie w prywatnym zyciu takie jednostki jak ty są
                    odpowiednio traktowane. Szkoda ze musicie przychodzic na forum sie wyladowywac,
                    wy cuda intelektualne!
                    A Lodz jako miasto jest obrzydliwe, niestety, zapuszczone, czarne... Tylko
                    Piotrkowska sie nadaje do pokazywania ludziom.
                    • panajotow Re: A co na to buraki z poznania he?czym odpowiec 06.02.07, 11:10
                      Widac, ze ostgra krytyka zaowocowala dosyc nieyzasadniona replika....Lodz
                      brzydka? Nie jestem obiektywny, bo jestem Lodzianinem, ale chyba poza
                      Piotrkowska jest Kosciuszki, liczne palace, parki i przede wszystkim fabryki,
                      ktore sa nasza chluba. Swoja droga moje ulubione zabytki znajduja sie poza
                      Piotrkowska, a przynajmniej jej glowna czescia, np. palac Heinzlow w
                      Lagiewnikach, fabryka Silbersteina, fabryka Daubego (na Wolczanskiej, wiec
                      znowu nie Piotrkowska), Biala Fabryka Geyera. Z tego co pamietam, te wszystkie
                      budowle nie sa czarna:D. Pozdrawiam Warszawe, bo to tez fajne miasto z ciekawa
                      historia i zabytkami, apelujac jednoczesnie o odrobine wysilku edukacyjnego.
                      Zapraszamy do Lodzi, i to nie tylko do na studia na Uniwersytet lub Filmowki,
                      do pracy w Philipsie, w czasie Camerimage, ale najzwyczajniej w swiecie w
                      odwiedziny:D!
                    • Gość: aurora Re: A co na to buraki z poznania he?czym odpowiec IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 06.02.07, 15:02
                      brak elementarnej wiedzy ogólnej=głupota. i nic dodac nic ująć.
                      • maialina1 Re: A co na to buraki z poznania he?czym odpowiec 06.02.07, 17:26
                        Jestes bezczelna, nie znasz mnie i smiesz oceniac zasoby mojej wiedzy?
                        Wez ty sie stuknij w leb, jesli uwazasz ze architektura Lodzi czy tez jej
                        historia to jest ELEMENTARNA WIEDZA.
      • Gość: Sarkazm Nic warszawski kmiocie... IP: *.icpnet.pl 06.02.07, 09:12
        A po co warszawski kmiotku...Browar jest najpiękniejszym Centrum Handlownym na
        Świecie.Natomiast te wasze tarasy trafia co najwyżej do rankingu Ianczej...
        Takich nudnych budowli w Europie jest na pęczki...ale dla ciebie Wieśku to
        pewnie cos cudownego...
        • Gość: Przesmiewca ta jasne a lech poznan to najlepszy klub na swieci IP: *.acn.waw.pl 06.02.07, 18:50
          ... pewnie tam kiedys byla hurtownia ziemniakow i stad wasz taki zachwyt
      • Gość: kasja Re: A co na to buraki z poznania he?czym odpowiec IP: 62.21.48.* 06.02.07, 11:48
        kompleksy masz??? juz ty sie o nasze inwestycje nie martw, w poznaniu przez
        ostatnie 4 lata powstalo o 100% wiecej inwestycji niz w stolycy. a stary browar
        zostal uznany za najlepsze centrum biznesowo-handlowe na swiecie, wiec ZT mozesz
        sobie wsadzic...

ps. manufaktura lodzka tez piekna :)
      • Gość: tege kompleks? :) IP: *.icpnet.pl 06.02.07, 12:10
        oj michaś. Czym ty się tak tu gorączkujesz? Osobiście mam gdzieś centra
        handlowe, niech sobie są. Ale żeby dla kogoś był to powód do wywyższania się i
        obrażania przy tym innych... biednyś michaś, biednyś... ;)
    • Gość: rt Złote Tarasy wreszcie ruszają IP: *.aster.pl 06.02.07, 08:51
      co do tej sondy obok - przecie Arkadia nie jest nawet w Wwie najlepsza (Galeria
      Mokotów jest lepsza)
      • Gość: rt Re: Złote Tarasy wreszcie ruszają IP: *.aster.pl 06.02.07, 09:26
        a poza tym hm ile jest osób które te wszystkie centra handlowe z róznych
        przezciez miast obejrzały i mogą głosować z sensem?
    • Gość: j23i1/2 przepiękne słupki ! IP: *.1.telkab.pl 06.02.07, 08:51
      właściwie to je widać najbardziej.
    • Gość: perry Złote Tarasy wreszcie ruszają IP: *.aster.pl 06.02.07, 08:53
      a co to jest ikona Warszawy? ikona?
    • arawicz największy korek w Polsce? 06.02.07, 08:54
      no, to koreczki murowane ;)
    • Gość: rade Atam to jednak nie SonyCenter IP: *.com.pl 06.02.07, 08:56
      wiocha...
    • premier_hiacynt_wielki Dzieki Kaczorence nie ma wyremontownej E.Platter 06.02.07, 08:57
      m.in.
    • Gość: ja Zieloni mają w głowach zielono IP: 213.17.170.* 06.02.07, 08:57
      Jak ja nie lubię tych pseudo ekologów, dla których liczy się tylko kasa a nie
      ekologia.
      • kasjan69 Re: Zieloni mają w głowach zielono 06.02.07, 09:06
        Gość portalu: ja napisał(a):

> Jak ja nie lubię tych pseudo ekologów, dla których liczy się tylko kasa a nie
        > ekologia.

Prosiłbym nie uogólniać. Ci "Zieloni" nie mają nic wspólnego z ruchem Zielonych
        w Polsce, z partią Zieloni 2004.
    • Gość: XXX ten film ze środka...kto to krecil????? IP: 217.153.131.* 06.02.07, 08:58
      Mogliscie chociaz sprawdzic, czy ktos kto dostaje kamere do reki ma pojecie o
      filmowaniu. Przeciez to gniot nawet jak na ammatorszczyzne. Nie da sie ogladac -
      jazda w lewo, prawo, przod i tył......
      I te cycki na koniec, to najbardziej oddaje wnetrze budynku :-)

I całe trzy zdjęcia, to tez wypas......

PS. Taka handlowka w centrum miasta - kto wydał na to zgode ??? No ale kaska z
      raczki do raczki przeszla, konto komus nabili i zgode dostali....
      • xxara Re: ten film ze środka...kto to krecil????? 06.02.07, 09:04
        Wygląda to to jak rozlany budyń, taki z grudami.
        Dwukrotnie droższy parking (5 PLN) niż na zewnątrz (2,5 PLN) - chodzi więc o
        to, by bogaty klient miał luzy, a człowiek, który przyjedzie na dworzec czy do
        Pałacu Kultury - toż to centrum miasta nie będzie miał gdzie zaparkować.
        Szpetne to to i wcale nie złote.
      • maialina1 Re: ten film ze środka...kto to krecil????? 06.02.07, 09:37
        Film ze srodka to z pewnoscia jakis amator, zreszta mozliwe nawet ze film
        krecil ukradkiem, nielegalnie, bo wyglada jak nagrany komorką.
    • Gość: Sarkazm Znowu Warszawka-nudzi mnie to... IP: *.icpnet.pl 06.02.07, 09:04
      Znowu promowanko Warszawki...
      W Prętach Dolnych mają otworzyc na dniach "Złote majtki",ale o tym nikt nie
      napisze...
    • maialina1 ----------------------strach myśleć--------------- 06.02.07, 09:05
      Chyba w zadnym europejskim miescie nikt jeszcze nie wpadl na pomysl
      umieszczania tych rozmiarow centrum handlowego w sercu metropolii!
      Az boję sie myslec co to bedzie jak centrum zacznie przyciagac pierwszych
      klientow!
      Parking za 5 zl/h, mimo ze cena jest niedorzeczna, z pewnoscia nie odstraszy
      wielu, bo ludzie po prostu nie beda mieli wyboru!
      A pomysl z promowaniem autobosow jest po prostu smieszny!
      Ktora paniusia na szpileczkach (bo tak paniusie chodza na zakupy, zeby w
      sklepie je dobrze traktowano) wsiadzie do autobusu razem ze zgrają smierdzących
      kloszardów? I jak tu wrocic do domu autobusem, kiedy zakuy byly udane, gdzie to
      wszystko zapakowac?
      Echhhh....
      Wspomne jeszcze ze centrum handl. znajduje sie w tym samym miejscu co dworzec,
      wspolczuję wiec tym ludziom ktorzy udają sie w podroz pociagiem.
      • maialina1 Re: ----------------------strach myśleć---------- 06.02.07, 09:07
        maialina1 napisał:

> Chyba w zadnym europejskim miescie nikt jeszcze nie wpadl na pomysl
        > umieszczania tych rozmiarow centrum handlowego w sercu metropolii!
        > Az boję sie myslec co to bedzie jak centrum zacznie przyciagac pierwszych
        > klientow!
        > Parking za 5 zl/h, mimo ze cena jest niedorzeczna, z pewnoscia nie odstraszy
        > wielu, bo ludzie po prostu nie beda mieli wyboru!
        (dokanczam mysl): 1600 miejsc to wcale nie jest duzo! Powiedzialabym nawet ze
        zalosnie malo.
        • Gość: Rysio z klanu Re: ----------------------strach myśleć---------- IP: *.icpnet.pl 06.02.07, 09:26
          5 zł za godzine to nie dużo,bo w innych mistach tyle sie płaci...
          Juz widze jak to centrum zacznie przyciagac bezdomnych z dworca,noclegowania:)

Pozdrawiam
          • maialina1 Re: ----------------------strach myśleć---------- 06.02.07, 09:31
            W innych?? Ktorych?
            Ja mieszkam zagranica (zachodnia europa) i jeszcze w zyciu nie widzialam
            platnego parkingu do centrum handlowego.
            W kazdym razie nawet jesli dla ciebie to nieduzo, to znajdzie sie milion takich
            dla ktorych bedzie to bardzo duzo, i beda szukali miejsca gdzie indziej, beda
            parkowac az po rondo de gaulle'a zeby sie dostac do tarasow.
            Biedni ci ludzie co pracują w centrum, moga zapomniec o parkowaniu rano!
            • Gość: Rysio z klanu Re: ----------------------strach myśleć---------- IP: *.icpnet.pl 06.02.07, 09:37
              No choćby nawet w Poznańskim Browarze.Godzina kosztuje około 5 zł.
              Co prawda na samym poczatku godzina była darmowa,ale szybko od tego dostapili:(
              Ja rozumiem rozgoryczenie,bo niby dlaczego mamy płacic za parking w takim
              miejscu,przeciez przyjezdzamy tam wydawać pieniądze.
              • maialina1 Re: ----------------------strach myśleć---------- 06.02.07, 09:40
                Tak, dokladie, rozgorycznie. Najbardziej niesamczne jest to, ze jest to
                bezczelne wykorzystanie ludzi, "bo i tak przyjadą". Zaloze sie ze gdyby bylo po
                15 zl to i tak by parkowali.
                • Gość: Sarkazm Re: ----------------------strach myśleć---------- IP: *.icpnet.pl 06.02.07, 09:44
                  Dokładnie!Bo Polak jest taki,a co nie stać mnie?15zł za godzine phi,a w
                  rezultacie posiedzi 2 godziny nie ma juz na powrót do domu,bo pieniądze na
                  paliwo poszły na parking:)
                  • maialina1 Re: ----------------------strach myśleć---------- 06.02.07, 09:47
                    heheheheeh! :)
                    I dzieciakom loda nie kupi, bo sobie przypomni ze tam na dole juz stuknela
                    kolejna godzina do zaplacenia ;)
                    • Gość: sarkazm Re: ----------------------strach myśleć---------- IP: *.icpnet.pl 06.02.07, 09:57
                      Jakiego loda....pewnie zakupy robią sprintem...nawet nie beda mierzyc hahaha:)
                      • maialina1 Re: ----------------------strach myśleć---------- 06.02.07, 10:03
                        Hahahahah! I na ostatnia minute beda biec jak kopciuszek z balu :))
                        • Gość: Sarkazm Re: ----------------------strach myśleć---------- IP: *.icpnet.pl 06.02.07, 10:11
                          Zawsze mozna przjechać sie tylko na parking,a bilet parkingowy oprawic w ramke
                          i włożyć go za przednią szybe.Jakie poważanie wśród sasiadów...popatrz to ten
                          co ma 30 letniego malucha i pałci 15zł za parking-powidzi im sie.Ale to,ze
                          przez kilka dni nie bedzie co do gara włożyc to ok hehehe:)
            • maciekamigo To chyba w Albanii mieszkasz 06.02.07, 09:42
              Bo w 'Zachodniej Europie', w Brukseli, Berlinie czy Londynie wiele centrów
              handlowych ma płatne parkingi
              • maialina1 Re: To chyba w Albanii mieszkasz 06.02.07, 09:43
                We Francji.
                • Gość: cas Re: To chyba w Albanii mieszkasz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.07, 12:15
                  maialina1 napisał:

> We Francji.

To tam we Francji macie Paryż. No takie miasto z taką dziwaczną wieżą. Jak nie
                  wiesz gdzie, to sprawdź w Google. A następnie pojedź sobie do tego miasta do
                  takiego centrum handlowego Forum les Halles. W środku miasta. Następnie wjedź
                  sobie na twoim zdaniem bezpłatny parking. Fajny on jest, jedzie się po
                  pomarańczowym plastiku a nie po betonie. No i pójdź sobie na zakupy. Jak
                  wrócisz, to wyjedź nie płacąc. Tam jest taki szlaban, możesz go z kopa podnieść.

I dopiero jak to wszystko zrobisz to pisz dyrdymały o bezpłatnych parkingach w
                  centrach miast.
              • kabja Re: To chyba w Albanii mieszkasz 06.02.07, 10:06
                W Brukseli nie ma centrów handlowych,niestety :-(((
            • Gość: kml Re: ----------------------strach myśleć---------- IP: *.acn.waw.pl 06.02.07, 10:02
              Szkoda Ci ludzi co jadą do pracy? A ja tam mieszkam i juz teraz sie zastanawiam gdzie bede zostawiał mój samochód na ulicy... Płatny parking to skandal i to własnie te 5pln/h doprowadzi do CAŁKOWITEGO PARALIZU centrum. Oczywiscie inwestor powie, ze robi tak azeby uniknac sytuacji kiedy wszyscy ludzie pracujący w centrum nie zrobili sobie darmowego parkingu ale czy w jakimkolwik innym centrum handlowym placi się za parking? Powinni zrobić w ten sposób, ze za parking nie płaci nikt kto pokaze przy wyjezdzie ze zrobił zakupy za minimum 30 -50 PLN w dowolnym sklepie na terenie centrum. To całe hiper super centrum handlowe bedzie ostatnim gwoździem do trumny przejazdu przez centrum.
              • maialina1 Re: ----------------------strach myśleć---------- 06.02.07, 10:06
                Gość portalu: kml napisał(a):

> Szkoda Ci ludzi co jadą do pracy? A ja tam mieszkam i juz teraz sie
                zastanawiam
                > gdzie bede zostawiał mój samochód na ulicy... Płatny parking to skandal i to
                w
                > łasnie te 5pln/h doprowadzi do CAŁKOWITEGO PARALIZU centrum. Oczywiscie
                inwesto
                > r powie, ze robi tak azeby uniknac sytuacji kiedy wszyscy ludzie pracujący w
                ce
                > ntrum nie zrobili sobie darmowego parkingu ale czy w jakimkolwik innym
                centrum
                > handlowym placi się za parking? Powinni zrobić w ten sposób, ze za parking
                nie
                > płaci nikt kto pokaze przy wyjezdzie ze zrobił zakupy za minimum 30 -50 PLN w
                d
                > owolnym sklepie na terenie centrum.

Oczywiscie! Logiczne i proste jak drut. Albo ze np. pierwsze 2 czy 3 godziny sa
                darmowe(wtedy ci co mieszkaja badz pracuja w centrum i "chcieli sobie zrobic
                ezplatny parking" przeciez nie zaparkują bo za malo czasu).
                Niestety to tylko glupie tlumaczenie, zeby znalezc sobie usprawiedliwienie.
            • Gość: dubdub Re: ----------------------strach myśleć---------- IP: *.autocom.pl 06.02.07, 10:25
              W Lizbonie w centrum Colombo parking jest platny, tyle, ze przy wiekszych
              zakupach w markecie z zywnoscia dostawalo sie karteczke, ktora po wlozeniu do
              automatu liczyla sie jako czesc zaplaty za parking.
      • Gość: pyra kloszardzi w autobusie? a gdzie kanary? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.07, 09:55
        maialina1 napisał:
        > Ktora paniusia na szpileczkach (bo tak paniusie chodza na
        > zakupy, zeby w sklepie je dobrze traktowano) wsiadzie do
        > autobusu razem ze zgrają smierdzących kloszardów?

hmm... co robią kloszardzi w autobusie? to jakiś żart?
        • maialina1 Re: kloszardzi w autobusie? a gdzie kanary? 06.02.07, 09:58
          Hahahahah, moja droga, kanary to ich omijają szerokim kręgiem, zeby czasem ich
          nie dotknac. A najlepsze jest to ze juz tyle razy widzialam placącą mandat
          studentkę albo babulenkie ktora zapomniala skasowac bo ostatnio jechala
          autobusem 30 lat temu, a obok spiący kloszard, do ktorego kanar nawet nie
          podejdzie.
          Jest to rażąca niesprawiedliwość, no ale co z nimi maja zrobic? Przeciez ich
          nie spiszą bo to to nie ma dokumentow ani kasy ani nic, tylko swoje smieci ze
          sobą wozi, i najwyzej moga go wywalic z autobusu, czego nikt sie nie podejmie
          bo przeciez taki kloszard jest ciezki i smierdzi. Zreszta nawet jak go wywala,
          to wsiadzie do nastepnego.
          Smutne ale prawdziwe.
          • rydzo Re: kloszardzi w autobusie? a gdzie kanary? 06.02.07, 16:17
            Z babulenka to cos nie bardzo. Bo z tego co wiem to osoby chyba pow. 70 lat nie placa na komunikacje miejska. Moja babcia ma 77 i juz od dawna biletow kupowac nie musi. I jeszcze zaden kanar jej mamndatu za to nie dal.
            Chyba, ze wg Ciebie babulenka to ma 60lat.
            • maialina1 Re: kloszardzi w autobusie? a gdzie kanary? 06.02.07, 17:23
              O Boze, to byl tylko teoretyczny przyklad, nie wnikaj tak!
              Wez sobie zastap babulenke 60-letnią osoba ktora od 30 lat nie jechala
              autobusem. Juz dobrze?
      • Gość: Zosia Re: centra w centrum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.07, 15:21
        Dobrze że Tarasy są w centrum. Do innych tego rodzaju obiektów jedzie się
        conajmniej godzinę. Ikea oraz inne t.p. centra są na peryferiach gdzie trudno
        dotrzeć więc korzystają wyłącznie właściciele samochodów.
    • Gość: Yoreek Jak to powiedział Prezydent ?? IP: 194.106.192.* 06.02.07, 09:11
      "- To będzie wizytówka XXI wiecznej Warszawy - powiedział Lech Kaczyński".
      Dwudziesto-pierwszo-wiecznej ?? Czy ktoś mi to po ludzku przetłumaczy ?? Czy
      może Warszawy 21-ego wieku ?? Kto jest nieukiem ?? Redaktor ?? Czy Prezio ??
    • Gość: vortex21 Powaznie przereklamowana i przeinwestowana.... IP: *.lutn.cable.ntl.com 06.02.07, 09:32
      Jaka panorame warszawy mozna podziwiac z tarasow? Powiem wam, widac Dworzec
      Centralny oraz sterczace ned nim wierze hotelu Mariott oraz Elektrimu. Z lewej
      PKiN, teraz podobno juz zabytek!

Plebiscyt najlepszej galerii, droga Gazeto, nie ma sensu bo Tarasy jeszcze nie
      sa otwarte! Zastanowcie sie zanim cos takiego napiszecie. Rozumiem ze jest to
      artykul sponsorowany, lecz tego rodzaju nonsense wasz sponsor moze odebrac za
      antyreklame i miec do was pretensje.
      • maialina1 Re: Powaznie przereklamowana i przeinwestowana... 06.02.07, 09:39
        Gość portalu: vortex21 napisał(a):

> Jaka panorame warszawy mozna podziwiac z tarasow? Powiem wam, widac Dworzec
        > Centralny oraz sterczace ned nim wierze hotelu Mariott oraz Elektrimu. Z
        lewej
        > PKiN, teraz podobno juz zabytek!
        >

Centra handlowe nie sa po to zeby z nich podziwiac panorame tylko zey w nich
        robic zakupy Ale co prawda to prawda: ten dach ani nie jest zloty, ani
        aktrakcyjnt. Wyglada jak rzucony koc, albo szara karpatka. Ktos tu wczesniej
        porownywal ze sloniem, tez pasuje. Naprawde ni ma sie nad czym zachwycac.
        A za pare miesiecy dach przykryje kurz a do warszawy zawita lato i slonce.
        Wtedy to dopiero bedzi CUDO! ;))
        • Gość: vortex21 Tak sie sklada ze moje warszawskie mieszkanko... IP: *.lutn.cable.ntl.com 06.02.07, 10:20
          znajduje sie w promieniu 500m od Tarasow i z jednej strony, mysle ze na zimowe,
          mrozne wieczory to bedzie ciekawe miec mozliwosc skozystania z centrum
          rozrywki, tym bardziej ze nie musze parkowac na tym przerazliwie drogi parkingu
          bo moge dojsc piechota. Jednak, latem, Tarasy beda swiecic pustkami, bo ludzie,
          przynajmniej ja, wole pozluchac jazzu na starowce, pod golym niebem, niz
          siedziec pod jakas zakuzona kopula z widokiem na ochydny Dworzec Centralny,
          ktory kojazy mi sie tylko z Czterdziestolatkiem (tym serialem) oraz zgraja
          bezdomnych (mieszkajacych na nim).
      • Gość: anty To tylko sklepy,sklepy.../ IP: 194.176.105.* 06.02.07, 09:40
        A ja tak sie zastanawiam czym tu sie wogole podniecac? Koniec koncow to tylko
        sklepy i pieniedzy tam nie beda rozdawac.Smieszne czasy,ludzie dostaja fiola
        jak nie z powodu budow jakiegos kolejnego kosciola to z powodu otwarcia sklepu.
        Ludzie !!!!!!!To tylko kolejny sklep...
    • Gość: Drugi Jarek RP Czy Prezydent Kartofel wraz ze swita Kartoflaków IP: *.crowley.pl 06.02.07, 09:38
      odwiedzi centrum?
      • Gość: Mimbla Re: Prezydent nie odwiedzi bo skojarzenia niebezpi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.07, 09:46
        Nie odwiedzi, przecież nie może chodzić po stanikach (czyt. zlotych tarasach) -
        cały ten projekt to prowincjonalne zadęcie - w takim (małym powierzchniowo)
        miejscu rozpycha się budowla przypominająca odwrócony biustonosz, naprawdę godna
        całej koncepcji urbanistycznej STOLYYCY. Brawo kiczmani!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka