tichauer Zebranie Wspólnoty 4PR IA 17.11.09, 10:57 Termin to dzisiaj, czyli wtorek 17.11., godz. 17.00 w Technikum Budowlanym przy ul. Edukacji 11. Należy przynieść akt notarialny do wgladu, najlepiej od razu z kopią. Odpowiedz Link Zgłoś
tichauer Re: Zebranie Wspólnoty 4PR IA 18.11.09, 08:29 Jestem naprawdę zbudowany postawą sąsiadów. zebranie było wazne z punktu widzenia wymogów formalnych i poszło jak burza. Był czas na głosowania (to, co było istotne przegłosowaliśmy, to co może jeszcze poczekać odłozyliśmy w czasie do dodatkowego doprecyzowania), był czas na dyskusje - jak to w demokracji nie było pełnej jednomyślności, ale przebiegła ona w pełnej kulturze. Ogólnie było merytorycznie i konstruktywnie, to zebranie daje moim zdaniem dobre rokowania na przyszłość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obruszona Proszę nie wycierać smarków w windzie o przyciski IP: *.kompus.3s.pl 18.11.09, 16:48 Wasz palec też może w to trafić. Ktos miał tu racje wiocha i słoma z butów.I pety po papierosach też nie do windy. Obrzydliwe. Smarka sie w chusteczkę to tak gwoli przypomnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A H1 N1 Re: Proszę nie wycierać smarków w windzie o przyc IP: *.kompus.3s.pl 18.11.09, 22:12 to ja rozniosłam zaraze w windzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: Proszę nie wycierać smarków w windzie o przyc IP: *.kompus.3s.pl 18.11.09, 22:53 W garazach sa swietlowki wiec tam jest ok. Na klatkach musza byc zarowki (niestety), poniewaz swietlowka swieci pelna moca po 5 minutach a na klatce swiatlo sie zapala na jakas minute a pozniej gasnie. Podczas ten chwili swietlowka swieci z polowa mocy i bedzie ciemno :) Ale nie ma to zadnego znaczenia dla oswietlenia zewnetrznego, poniewaz jest ono zapolone raz i swieci sie dlugie godziny. Jak kolega wspomnial mozna wymienic zarowki 60 w na swietlowki 18w. Raz oszczednosc a dwa wiecej swiatla w tym ciemnym osiedlu. 1 kWh kosztuje raczej ponad 60gr a nie 50, wiec zysk jeszcze wiekszy. A swietlowka kompaktowa kosztuje chociazby w obi ok. 7-8zl za polska, chinska produkcje. Nikt nie mowi o Osram, bo i po co. Jak dla mnie same plusy. Chetnie sie zloze z kilkoma sasiadami na wymiane tych zarowek, bo pomieszkam tu troche i napewno sie to zwroci w 1 sezon. Moze to nie sa wielkie zyski ale po co przeplacac za takie cos. Poza tym, mozna zalozyc swietlowki 18w i bedzie jeszcze jasniej. Jednak ciezko wspolnie cos wypracowac, takie mamy spoleczenstwo wiec chyba jedyna nadzieja w rozmowie z Lokum jak sie wszyscy zgodza :) Jestem przekonany, ze koszt takiej wymiany wszystkich zarowek nie przekroczy 100zl! Odpowiedz Link Zgłoś
tichauer Wymiana żarówek na świetlówki 18.11.09, 23:02 Ja także jestem za wymianą. To co odstawił Murapol to jest kpina. To samo dotyczy żarówek w lampach przy wejściu do klatek schodowych. Myślę, że Lokum może się tym bez problemu zająć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pafnucy Rada Osiedlowa IP: *.chello.pl 18.11.09, 23:04 www.youtube.com/watch?v=EnCM5jeS-xk&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
tichauer Re: Rada Osiedlowa 18.11.09, 23:41 ;D 10/10 O demontażu anten satelitarnych z elewacji na zebraniu wspólnoty było. Ale do telewizji osiedlowej jeszcze nie doszliśmy ;p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: Rada Osiedlowa IP: *.kompus.3s.pl 18.11.09, 23:53 chodź zdemontuj życze powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
tichauer Re: Rada Osiedlowa 19.11.09, 00:31 Sąsiad zwarty i gotowy do walki nie wiadomo o co, byle we własnym interesie. Na zebraniu była rzeczywiście mowa o demontowaniu anten satelitarnych, ale nie dotyczyło to 4PR. Jedna ze wspólnot coś takiego przeprowadziła, bo anteny zamocowane do elewacji powodowały przeciekanie ścian. Nie wiem, z jakiej wspólnoty jesteś, jeśli jednak z bloku 143- to polecam zapoznanie się z par. 12.2 Regulaminu Porządku Domowego, jaki został uchwalony. Sposób egzekwowania tego zapisu, to jest zupełnie inna historia. Niemniej obowiązuje on solidarnie wszystkich współwłaścicieli. Przynajmniej teoretycznie. Robisz jak chcesz, ale zasada "każdy sobie rzepkę skrobie" może kiedyś zadziałac przeciwko Tobie. Odpowiedz Link Zgłoś
pio55555 Re: Rada Osiedlowa 19.11.09, 19:09 Sąsiedzie Tichauer - dostałeś może moją wiadomość? Wczoraj wysyłałem, i nie wiem czy dotarła (to nie był mail tylko wiadomość wysyłana z poziomu forum gazety). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no wymieńcie Re: Wymiana żarówek na świetlówki IP: *.kompus.3s.pl 18.11.09, 23:21 wymieńcie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eee Re: Zebranie Wspólnoty 4PR IA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.09, 17:01 Faktycznie zebranie wspólnoty 4 PR IA miało dosyć budujący charakter, rozumiem że zebranie wspólnoty z bloku 5 i 3 tj. 4 PR I, nie bardzo wyszło sądząc po opiniach. Myslę jednak że warto na takie spotkania chodzić i mieć mniejszy lub większy wpływ na to co się dzieje na osiedlu. A tak na marginesie czy orientujecie się Państwo czy pomiędzy budowanym obecnie blokiem 1, a istniejącymi już blokami 4 i 5 ma powstać kolejny blok??Gdyż z makiety i planu wynika niestety że tak tylko sądząc po ilości miejsca jakie tam zostało to nie bardzo mogę to sobie wyobrazić, chyba że plany uległy zmianie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Zebranie Wspólnoty 4PR IA IP: 188.33.7.* 18.11.09, 17:23 w sprawie bloku: pytałam kiedyś w biurze Murapolu i niestety potwierdzili, że powstanie tam kolejny blok. Ciekawe kiedy i gdzie a przede wszystkim czy w ogóle zbudują plac zabaw dla dzieci? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: Zebranie Wspólnoty 4PR IA IP: *.kompus.3s.pl 18.11.09, 17:33 po co plac zabaw? tylko dzieciaki beda hałasowac i pijusy sie schodzic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: Zebranie Wspólnoty 4PR IA IP: *.chello.pl 18.11.09, 19:11 Mi tez powiedzieli, ze blok bedzie a jedynke buduja wczesniej ze wzgledu na powierzchnie handlowe. Co do zagospodarowania powierzchni między budynkami i placu zabaw - takowy jest chyba tylko na makiecie, nie licz na to, ze Murapol go zrobi, ja nigdzie nie slyszalem aby mieli go zrobic. A nawet jesli pewnego dnia okaze sie, ze wspanialomyslny pan dyrektor, postanowi takowy plac zabaw zrobic to patrzac na to jak zrobil oswietlenie osiedla (ktorego tez mialo nie byc) balbym sie tam wysylac wlasne dzieci... Osobiscie jestem "za" placem zabaw i jakimis laweczkami na terenach "ogrodkowych", nawet jesli ktos nie ma jeszcze potomka to zapewne predzej czy pozniej miec go bedzie, i fajny plac zabaw przydalby sie na osiedlu zeby dzieciaki nie biegaly po budowie albo osiedlach obok. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ratatuj Budynek nr2 IP: 81.219.92.* 18.11.09, 19:49 Wątpię, żeby Murapol z budynku zrezygnował. Z planu wynika, że będzie odpowiadał podwójnej wielkości budynkowi Bielska 139. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bleble Jak to czytam to mnie mdli IP: *.kompus.3s.pl 19.11.09, 09:36 Nie po to kupiłam tu mieszkanie by się udzielać. Poczytałam to forum od paru tygodni wstecz i ciągle widzę tych samych. Tichauer na sołtysa i się zrealizuje wewnetrznie bo widać nudzi się. Zróbcie system zakazowo nakazowy i równe mundurki. Więcej Was nie czytam bo jesteście monotematyczni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: Jak to czytam to mnie mdli IP: *.146.92.74.nat.umts.dynamic.eranet.pl 19.11.09, 10:11 Za to ty sprzedalas(es) stodole, wprowadzilas(es) sie na 4PoryRoku i stare nawyki pozostaly, ze mozesz sobie robic co Ci sie podoba, bo jestes panem i wladca calej posesji a blok traktujesz jako swoj palac - wszak zaplaciles(as). Jak zaplacisz 4MLN zl i bedziesz udzialowcem w 100% to sobie mozesz porzadzic i nawet trawniki przemalowac na czerwono jak lubisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CPR1 Zebranie Wspólnoty CPR1 IP: *.unregistered.media-com.com.pl 19.11.09, 14:55 Gratulacje dla całej pierwszej klatki z budynku 145, a w szczególności dla Pani "Dyrektor" - która przyszła na to zebranie w jednym celu ... Ja poddaje pod głosowanie, aby cała pierwsza klatka stworzyła swoją własną wspólnotę i wygrodziła się od reszty murem kamiennym, a nie takim sobie drewnianym płotem, jak dotychczas. Dlaczego Wspólnota z bloku nr 4 potrafiła się zebrać na zebraniu jak ludzie, przegłosować stosowne uchwały (bądź wnioski - jak Pani Dyrektor woli), nawet te w zakresie płacenia przez M kosztów zarządu nieruchomością wspólną za mieszkania nie sprzedane. I co? Idą do przodu - bo my dzięki Pani "D" jesteśmy dalej w plecy o kolejne miesiące, a M śmieje się nam w twarz. Przecież SM Lokum działa na rynku nie od wczoraj, a my nie jesteśmy jej pierwszą i jedyną wspólnotą. Jakby rzeczywiście zarządzali wszystkimi tak źle, jak nami, to przecież wszyscy już dawno by zrezygnowali z ich obsługi. Podejdźmy do tego jak ludzie dorośli - wyznaczmy kolejne zebranie, jak ktoś ma jakieś wnioski to niech stosownie wcześniej zgłosi to do Spółdzielni, aby Spółdzielnia mogła nas też wcześniej poinformować o tym i przyjdźmy na to spotkanie przygotowani i wiedzący czego chcemy. O ile ktoś przyjdzie wogóle na kolejne spotkanie, gdyż po pierwszym wielu z nas miało dość słuchania przepychanek Pani "D" względem SM Lokum ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z 145 Re: Zebranie Wspólnoty CPR1 IP: *.146.129.246.nat.umts.dynamic.eranet.pl 19.11.09, 15:02 Szanowny kolego a możesz mi wyjaśnić co to konkretnie za babsko? I co takiego zrobiło na zebraniu wspólnoty? Sam jestem ze 145 i pewnie mam nieprzyjemność mieszkać obok. Gdzie konkretnie ona przebywa? Parter? Dlaczego na zebraniu nikt nie zareagował na takie chamstwo i nieokrzesanie? I cóż to za "derektorka" wielka? Czy ona jest tu jakimś zarządcą osiedla? Pytam poważnie, bo niestety z pewnych ważnych względów nie mogłem się udać na to nasze zebranie. Ale jeśli będzie ono powtórzone to na pewno się wybiorę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uuuuuu Re: Zebranie Wspólnoty CPR1-co to za Dyrektorka??? IP: *.kompus.3s.pl 19.11.09, 19:27 Normalnie ciekawość mnie skręca;))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tade Re: Zebranie Wspólnoty CPR1-co to za Dyrektorka?? IP: *.chello.pl 19.11.09, 22:25 Tejemnicza "Pani Derektor" to szefowa tyskiego MZBMu. Bardzo mnie interesuje, czym się kierowała dokonując zakupu właśnie na naszym osiedlu. Przecież w jej zasobach znajduje się tyle luksusowych apartamentowców, o których standard z roku na rok podnosi się dzięki projesjonalnemu zarządowi... tychy.naszemiasto.pl/wydarzenia/54925,mieszkancy-nie-chca-placic-za-ich-zdaniem-zbyt-kosztowne,id,t.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lokator CPR Re: Zebranie Wspólnoty CPR1 IP: *.chello.pl 19.11.09, 22:39 Kolego/Koleżanko, A to dlaczego klatka 145 powinna stworzyć własna wspólnotę? Czy Pani Dyrektor Janeczko zamieszkuje w tej klatce? A jeśli tak to co, myślisz, że wszyscy są tacy jak ona? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaa Popatrzcie sobie na wasze grodzenie osiedla IP: *.kompus.3s.pl 20.11.09, 22:45 wiadomosci.onet.pl/2682,2082076,ekskluzywne_getto_w_centrum_stolicy,wydarzenie_lokalne.html to juz nie modne a wy idziecie w płty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: Popatrzcie sobie na wasze grodzenie osiedla IP: *.chello.pl 20.11.09, 23:02 Wszystko zalezy od wykonania. Widzialem kilka osiedli gdzie ogrodzenie zrobione jest rewelacyjnie, nie wyglada jak mur i wrecz dziala wizualnie na korzysc osiedla. Widzialem tez szkarady, ktore wygladaja wlasnie jak ogrodzenie getta... Znajac Murapol mozna sie domyslic, ze pojda na latwizne i postawia jakas druciana siatke wiec moze i lepiej wymienic ogrodzenie na dyskretny monitoring. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaa Re: Popatrzcie sobie na wasze grodzenie osiedla IP: *.kompus.3s.pl 20.11.09, 23:30 ja właśnie wolałabym monitoring... a nie robienie getta... bo jak oni wywalą ogrodze nie to bedą przyjeżdżac małpy w klatce ogladać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ogrodzenie Re: Popatrzcie sobie na wasze grodzenie osiedla IP: *.kompus.3s.pl 21.11.09, 12:51 Kolego "aaaa", ktory nie odwazy sie nawet podpisac ja kupowalem tutaj mieszkanie ze wzgledu na ogrodzenie! Bylo w projekcie i domagam sie wykonania tego za co zaplacilem. A Ty skoro nie chcesz ogrodzenia a wiedziales, ze bedzie to droga wolna - mozna bylo wybrac Kombud! Czekaz tez na brame na osiedle. Jak Tobie nie zalezy na bezpieczenstwie, braku menelstwa, zlodziejstwa, pijaczkow, smieciazy i innej masci zulerni i wandali to nie narzucaj woli innym. Jedyne ogrodzone osiedle w Tychach i tylko dlatego je wybralem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ogrodzony !!!!!!! Re: Popatrzcie sobie na wasze grodzenie osiedla IP: *.kompus.3s.pl 21.11.09, 15:12 !!! to sobie rolety antywłamaniowe załóz jak sie boisz żuli meneli i reszty. Byś ich wspomógł a nie mury budował ... Mury juz były chcesz się trzymac w zasiekach to sobie na balkonie strzelnice zrób ..aspołeczniku ... Europa sie otwiera a ten chce sie grodzić... Gdzie Ty żyjesz człowieczku , nie ta epoka. Popiera AAAA;))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ogordzenie Re: Popatrzcie sobie na wasze grodzenie osiedla IP: *.kompus.3s.pl 21.11.09, 21:20 Awanturnicy ktorzy maja cos do ogrodzenia. Krotkie pytanie - po co kupiliscie akurat tutaj mieszkanie WIEDZAC, ze tu ogrodzenie bedzie? Ja wiedzialem i tego chcialem. Jak sie nie podoba macie wybor. Ja tez mialem i wybralem to osiedle. Nie podoba sie to WYPAD! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ogrodzenie Re: Popatrzcie sobie na wasze grodzenie osiedla IP: *.kompus.3s.pl 21.11.09, 21:23 Pewnie ta mniejszosc co tutaj pisze niechetnie o ogrodzeniu to ZLODZIEJE i MENELE ktorzy sie go obawiaja! Jak wtedy beda uciekac zajmujac sie swoim zlodziejskim fachem. Macie problem, bo ogrodzenie jest i bedzie jeszcze lepsze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe Re: Popatrzcie sobie na wasze grodzenie osiedla IP: *.chello.pl 21.11.09, 21:33 fajna społeczność... juz sie wyzywacie od żuli i złodziei.. miła perspektywa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AtyOgrodzenie Re: Popatrzcie sobie na wasze grodzenie osiedla IP: *.kompus.3s.pl 21.11.09, 15:17 "Ogrodzenie" na super nazwisko podpisałeś sie na max.Bujaj sie z tym swoim płtem i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pafnucy Re: Popatrzcie sobie na wasze grodzenie osiedla IP: *.chello.pl 21.11.09, 15:47 Na forum ujawnił się osobnik, którem próbuje wyrazić żal z powodu ogrodzenia naszej nieruchomości. Być może jest to ta sama osoba, która wcześniej w okresie awarii bram garażowych manifestowała swoje niezadowolenie siusiając na posadzkę miejsc postojowych. Przykro nam drogi "sąsiedzie", że nie będzie już w krótce skracać sobie drogi na leśną polankę w celu wytrąbienia jabola. Niestety, w krajach, gdzie nie ma powszechnego dostępu do broni palnej prywatne posesje są grodzone. Wyjątkiem jest np. Szewcja ale tam gęstość zaludnienia to 20os./km2 a ziemia jest w rękach prywatnych. W razie niezadowolenia możesz tam wyemigrować. Tam napewno Cię "wspomogą". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lokator CPR Re: Popatrzcie sobie na wasze grodzenie osiedla IP: *.chello.pl 21.11.09, 18:37 Powtórzę raz jeszcze to, co było już powiedziane: jednym z argumentów jakie przemawiały za wyborem tego miejsca, było własnie ogrodzenie osiedla (poza tym architektura budynków, położenie, i inne). Dlatego będę żądał wykonania tego ogrodzenia zgodnie z projektem jaki został mi przedstawiony. A jeśli sie komuś nie podoba to wynocha; każde inne osiedle w tym mieście jest bez płotu, wiec będziecie się mogli asymilować ze społeczeństwem. Odpowiedz Link Zgłoś
tichauer Ogrodzenie osiedla 21.11.09, 23:32 "aaaa" to pewnie 'ania'. Dyskusja w tym temacie już była, i to właśnie 'ania' była przeciwko, pisała o zasiekach, gniazdach karabinów maszynowych i wychodzeniu z psem do lasu. Jeszcze jedno ogrodzone osiedle ma w Tychach powstać - obiekty PB Feniks, Skalna - Jaśkowicka. Na ich stronie przeczytałem, "ogrodzenie z siatki rozpiętej na spłupkach zapewnia bezpieczeństwo i intymność" :D. Mam nadzieje, że Murapol bardziej się wysili. Chociaż to chyba płonne nadzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lokator Oświetlenie Tychy - murapol - 4 pory roku IP: *.kompus.3s.pl 22.11.09, 20:50 Witam, co prawda był juz na forum poruszany wątek naszego "wspaniałego" oświetlenia osiedla, ale piszę ten post w celu zaprotestowaniu traktowania nas miszkańców jak jakiś debili. Nachodzi mnie ochota odkręcenia tych wszystkich plastików z żarówkami i rzucenia pod drzwi Murapolu. Dla mnie jest to skandal jak Murapol nas potraktował, takie ośiwtlenie nie przyśniło by mi się w najczarniejszych snach. Oni myślą że jest po sprawie. Zróbmy razem coś z tym problemem. To jest skandal w biały dzień. Boję się co może być z dalszymi projektami wewnaątrz osiadla. SKANDAL SKANDAL SKANDAL Odpowiedz Link Zgłoś
tichauer Re: Oświetlenie Tychy - murapol - 4 pory roku 22.11.09, 21:18 Muszę przyznać, że w tym wypadku nie mam pomysłu, jak wymusić od Murapolu wymianę tych lampek ogrodowych na jakieś normalne latarnie. Chyba w późniejszym terminie trzeba to będzie zrobić z funduszu remontowego. Niech Murapol na fundusz przynajmniej wpłaca. W Krakowie na osiedlu na ul. Chełmońskiego postawili te same latarnie, dyrektor powiela 'sprawdzone' wzory. W KRK notorycznie taranpowali je samochodami, dlatego trzeba je zabezpieczać aktualnie donicami :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: Oświetlenie Tychy - murapol - 4 pory roku IP: *.kompus.3s.pl 22.11.09, 21:19 Zgadzam sie. Co proponujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ws Re: Oświetlenie Tychy - murapol - 4 pory roku IP: *.chello.pl 22.11.09, 22:03 Lokator, gdzie to masz zapisane w umowie , jaki typ oswietlenia bedzie zamontowany? jak nie masz to wyzal sie zonie w rekaw Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: , ogrodzenie IP: *.chello.pl 22.11.09, 22:39 ludzie nie róbmy problemu i podziału społecznego ogrodzenie dzieli wprowadza granice wyglada jak wiezienie jest po prostu ZBEDNE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: ogrodzenie IP: *.kompus.3s.pl 22.11.09, 22:53 Kolego ws oczywiste jest, ze budujac osiedle developer powinien zapewnic mieszkanca podstawowa infrastrukture! A nalezy do niej rowniez oswietlenie. Wg ciebie powinien stac sam blok otoczony blotem bez chodnikow, zieleni itd.?? A co do ogrodzenia to jak sie komus nie podoba to sie moze stad wyniesc! Najlepiej na blokowisko z wiezowcami z lat 80, tak ludzie sie w pelni integruja i nie ma zadnych ogrodzen! Co macie niektorzy na sumieniu, ze sie tak tych plotow boicie? A moze biedactwa nie wiedzialy, ze od poczatku w zalozeniach to osiedle mialo byc ogrodzone. Nie mozecie zrozumiec, ze dla wielu ogrodzienie bylo jednym z powodow wyboru akurat tego osiedla?? Ale na szczescie ono jest! Jeszcze beda bramy! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pafnucy Re: ogrodzenie IP: *.chello.pl 22.11.09, 23:36 Gość portalu: , napisał(a): > ludzie nie róbmy problemu i podziału społecznego ogrodzenie dzieli > wprowadza granice wyglada jak wiezienie jest po prostu ZBEDNE W ramach walki z podziałami społecznymi i przełamywania granic międzyludzkich postanowiłem jutro wyburzyć ściany nośne, które odseparowały mnie od sąsiadów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: ogrodzenie IP: *.kompus.3s.pl 23.11.09, 07:16 jak to ogrodzenie bedzie takie jak latarnie to faktycznie spełni swoje funkcje. nie bądźcie śmieszni jak to co stoi po 30 zł za metr jest ogrodzniem to sorry on spełnie funkcje odtraszające i prewencyjne swym wygladem. I faktycznie jak juz sie wyzywać od żuli i złodzieji to co bedzie dalej???? powodzenie "Wspólnoto" Odpowiedz Link Zgłoś
tichauer Re: ogrodzenie 23.11.09, 08:30 Kolego, przypomne tylko krótko sprawę juz poruszoną na tym forum - sprawdź umowę, Ty już ZAPŁACIŁEŚ za to ogrodzenie, a teraz piszesz, że jest zbędne????? Nie słyszałem jak na razie , aby Murapol zwracał za jakiekolwiek niezrealizowane zobowiązania. W ramach zacierania podziałów społecznych proponuję Ci zatem np. wyrzucenie drzwi wejściowych do mieszkania - na oko one też nie wydają mi się zbyt wiele warte. Będziesz miał doprawdy atmosferę pełnej otwartości wokoło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaa Re: ogrodzenie IP: *.kompus.3s.pl 23.11.09, 10:37 Nie chodzi o brak ogrodzenia tylko o jego odpowiednik w postaci zabezpieczenia elektronicznego i z tego, co rozumiem tej osobie tez o to chodzi. Chodzi o szpetotę siatki i tak naprawdę jej nieestetyczny wygląd to wszystko. Chodzi o wejście w XXI w a nie w siaki. Idea zabezpieczenia jest mi naprawdę miła. Na zdrowy rozum, jaka przeszkoda jest obecnie istniejący płot???? Nikt nie neguje poczucia bezpieczeństwa, wbrew pozorom zabezpieczenie elektroniczne jest bardziej skuteczne niż. tradycyjny płot.... A tak nawiasem to podobno w myśl filozofii wschodu najbardziej okradzenia boi się "Złodziej" i to on stawia wysokie płoty;)))) A tak nawiasem i tak nie wiem czy jest o co kopie kruszyć. Bo widząc zapał M ... potrwa to pewnie i tak z kolejny rok;(( Odpowiedz Link Zgłoś
tichauer Re: ogrodzenie vs. monitoring 23.11.09, 13:16 Monoringu od Murapolu na pewno nie dostaniemy. Osiedle miało tylko byc przygotowane do montażu monitoringu. Nawet, jeśli cos by zamontowali, to w standardzie tych ogrodowych lampek, obawiam się. Co do siatki - to mam nadzieję, że to tylko prowizoryczne ogrodzenie, jednak znając "standard Murapol" wcale tak być nie musi. Ogrodzenie z siatki jest rzeczywiście do niczego. W chwili wolnej popatrzę w projekt - jak ma wyglądać ogrodzenie osiedla. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do .pafnucy Re: ogrodzenie vs. monitoring IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.09, 00:32 Czekam kolego aż te sciany wyburzysz!!!!!!!!!Wielcy Panowie będą sie chwalic ze mieszakja na osiedlu ogrodzonym....smiechu warte!!!!Polaczek z XXI wieku!!!!otwórzcie oczy ludzie..... i co z tego ze w umowie było iż to ma być osiedle ogrodzone....rzecz w tym czy to ma sens....istnieje prawna opcja żeby te warunki zmienić jeżeli co poniektórzy się tak tego kurczowo tego trzymają.Europa to juz przerabiała 10 lat temu, uczymy się na błedach innych o ile to jest możliwe....Pozdrawiam normalnych......ogrodzone osiedle siatką drucianą hehe co za........... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: ogrodzenie vs. monitoring IP: *.chello.pl 24.11.09, 01:55 Nie ma co się sprzeczać. Teren ogrodzony był w standardzie więc go będą musieli zrobić choćby chciała tego tylko jedna osoba a ta się na pewno znajdzie, pytanie tylko jak to zrobią. Jeśli ma to być druciana siatka jak obecnie to zgłaszam się na ochotnika do rozbierania takiego badziewia, jeśli zrobią coś ładnego i nie stwarzającego wrażenia muru jestem jak najbardziej za. Doświadczenie podpowiada, że jednak będzie coś w stylu Murapolu, czyli obrazowo mówiąc do dupy;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pafnucy Re: ogrodzenie vs. monitoring IP: 93.179.216.* 24.11.09, 08:19 Ogrodzenie osiedle 4PR w Bielsku: murapol.pl/img/51297098etap%20I%20-102-me.jpg murapol.pl/img/HPIM3042.JPG to nie jest wizualizacja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: ogrodzenie vs. monitoring IP: *.chello.pl 24.11.09, 15:06 Takie ogrodzenie to ja rozumiem. Ale nie sądzę aby zrobili coś podobnego, bo przecież siatka jest tańsza - patrz przykład oświetlenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MUR Re: ogrodzenie vs. monitoring IP: *.kompus.3s.pl 24.11.09, 15:08 Jak dla mnie może być ceglany mur na 2 metry! Przynajmniej ciekawscy nie będą zaglądać a patologia społeczna się zbliżać, jestem z tymi co chcą porządne ogrodzenie osiedla. Odpowiedz Link Zgłoś
tichauer Re: ogrodzenie vs. monitoring - info z Krakowa 24.11.09, 22:40 Siatka, oplaty, parkowanie i prosba do "Szeryfow" Autor: Gość: Sebastian Wach IP: *.237.spine.pl 24.11.09, 22:26 Z tego co sie orientuje, to dzialka przylegajaca do naszego osiedla nalezy do Murapolu, ktory planowal kiedys rozbudowe osiedla (czy dalej planuje, to juz inna sprawa...), stad nie zamontowano tam ogrodzenia ze sztachet, a jedynie siatke... Niestety jak wiadomo - prowizorki sa najtrwalsze... Brama zostala pozbawiona sztachet przez Jamroza [zarządcę nieruchomości], gdyz dzialaly one jak zagiel i brama kilka razy spadla z mocowan. Generalnie też nie mają tam wesoło na osiedlu, głównie ze wzgledu na mieszknców, którzy nie wykupili miejsc w garażach i parkują auta pod oknami jak popadnie. Odpowiedz Link Zgłoś
tichauer Re: ogrodzenie vs. monitoring 24.11.09, 21:49 Kolego, w którym bloku kupiłeś mieszkanie? Gdybyś poczytał to forum dokładnie doszukałbyś się pewnych wątpliwości w temacie ogrodzenia osiedla. Jednak pewien zwiększony poziom bezpieczeństwa przeważył. Odpowiedz Link Zgłoś
zaporozec_sti Re: Oświetlenie Tychy - murapol - 4 pory roku 27.11.09, 19:43 Od paru dni nie świecą już latarnie przed klatką 139. Dodatkowo zepsuł się czujnik ruchu od oświetlenia w garażu. Przeraża mnie tandeta i partanina. Mocowanie Bramy garażowej sam dokręcałem, bo można było większość śrub rękami odkręcić. Odpowiedz Link Zgłoś
tichauer Artykuły o osiedlu w tygodniku Twoje Tychy. 24.11.09, 22:27 Zaniemówiłem po lekturze planów Murapolu w zakresie osiedla: "Poza tym wzdłuż Alei Bielskiej i ulicy Sikorskiego planujemy kolejną inwestycję. W pasie drogowym, z własnych funduszy,[czyli naszych] chcielibyśmy wybudować społecznie dodatkowe parkingi oraz dodatkowy wjazd od ulicy Sikorskiego w celu usprawnienia komunikacji na osiedlu. Mamy nadzieję, że uda nam się to zrobić przy wsparciu administracyjnym Urzędu Miasta Tychy i Miejskiego Zarządu Ulic i Mostów w Tychach." Z drugiej strony place zabaw dla dzieci bedą "w ramach możliwości". Może najpierw dokończyliby to, co jeszcze nie jest gotowe? Polecam: www.tychy.pl/twojetychy/twoje_tychy_105.pdf Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: Artykuły o osiedlu w tygodniku Twoje Tychy. IP: *.chello.pl 25.11.09, 12:43 A najlepszy jest tytuł artykułu "Cel: zadowolenie klienta" ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: osiedle Re: Tychy - murapol - 4 pory roku IP: *.kompus.3s.pl 25.11.09, 03:14 Z artykułu o osiedlach zamkniętych "Argumenty za zamkniętymi osiedlami najczęściej artykułowane to te, że mieszkańcy takich osiedli czują się bezpieczniej, nie są narażeni na spotkanie z menelami, pijakami, i złodziejami, a samo osiedle jest znacznie czystsze od tych publicznych". Czyż nie ma w tym racji? Ogrodzenie jakie by nie było jest świetnym rozwiązaniem byle tylko było. A do tego szczelne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tola Re: Tychy - murapol - 4 pory roku IP: *.kompus.3s.pl 25.11.09, 11:21 Postawcie popaprańcy palisade z fosą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do tola Re: Tychy - murapol - 4 pory roku IP: *.kompus.3s.pl 25.11.09, 14:17 Tola ty jestes popaprancem nr 1. Wypad chamie z forum i osiedla najlepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do do Tola Re: Tychy - murapol - 4 pory roku IP: *.kompus.3s.pl 25.11.09, 19:06 spadaj biedaku kredytowany Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tola Monola Re: Tychy - murapol - 4 pory roku IP: *.chello.pl 25.11.09, 19:45 Witam, Ponieważ nie umiemy dojść do porozumienia ws ogrodzenia i innych problemów oraz wobec tego, że nasze zebranie wspólnoty skończyło się fiaskiem, proponuję, żeby wspomiane zagadnienie i wszystkie inne pomysły rozwiązywać na zasadzie tzw. "ustawek". Jest to prosta sprawdzona metoda. Po prostu dzielimy się na dwie grupy: jedna "ZA", druga "PRZECIW" i zaczynamy się okładać. Wszystkie chwyty dozwolone. Strona która się szybciej wycofa z pojedynku przegrywa. Tutaj przykład: video.google.com/videoplay?docid=699910082020477552# Zapraszam zainteresowanych jutro o 18.00 na łączkę pod lasem. W czasach wczesnej podstawówki chodziliśmy tam z kolegami na tzw. brzózki i podobnie rozwiązywaliśmy z dużą skutecznością powstałe konflikty. Myślę, że to pomysł w sam raz dla nas - uczestników tego forum. To do jutra! A kto nie przyjdzie ten cykor! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do tola Re: Tychy - murapol - 4 pory roku IP: *.kompus.3s.pl 25.11.09, 20:33 Niestety tola jest tylko mocna w gebie przez internet i napewno nie przyjdzie. Jedynie przez swoj komputerek moze wyzywac ludzi chcacych ogrodzenia od popaprancow. Chetnie bym sie spotkal z tola. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 10/10 Re: Tychy - murapol - 4 pory roku IP: *.kompus.3s.pl 25.11.09, 20:39 dobre... dawno sie tak nie umiałem.... wchodze ale nie mam łysych kolegów na proteinach i innych swiństwach;))))) ty kogos przyprowadzisz???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tola Re: Tychy - murapol - 4 pory roku IP: *.kompus.3s.pl 25.11.09, 20:42 to ja jestem za murem i zasiekami . zaraz trzeba było to video puścić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mur Re: Tychy - murapol - 4 pory roku IP: *.kompus.3s.pl 25.11.09, 21:00 To ci co sa za murem niech ubiora jakies zielone koszulki a ci co sa przeciw ogrodzeniu czerwone, zeby wiedziec kto ma na kogo naparzac. Chyba, ze jakies inne propozycje podzielenia teamow? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tola Re: Tychy - murapol - 4 pory roku IP: *.kompus.3s.pl 25.11.09, 21:56 każdy nawala kazdego.ale jazda;))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tola Re: Tychy - murapol - 4 pory roku IP: *.kompus.3s.pl 25.11.09, 21:57 jakby to moja mam zobaczyła, poważni ludzie;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bb Re: Tychy - murapol - 4 pory roku Oświetlenie ??? IP: *.kompus.3s.pl 26.11.09, 19:47 sądzicie że jest lepiej z tymi latarenkami? bo jak dla mnie to takie samo bagno jak było , szkoda na to pieniędzy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Tychy - murapol - 4 pory roku Oświetlenie ??? IP: *.kompus.3s.pl 26.11.09, 20:33 A co ma być? Słupy jak na stadionie z 20 halogenami, żeby było jak w dzień? Dla mnie jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Tychy - murapol - 4 pory roku Oświetlenie ??? IP: *.kompus.3s.pl 27.11.09, 18:31 Łokropne to osiedle ,co za zadupiewo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www Re: Tychy - murapol - 4 pory roku Oświetlenie ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.09, 18:48 Mnie też się oświetlenie pod względem wizualnym podoba, nieco gorzej z jakością. Po cholere nam jupitery......:) Odpowiedz Link Zgłoś
zaporozec_sti Re: Tychy - murapol - 4 pory roku Oświetlenie ??? 27.11.09, 19:51 Od paru dni nie świecą już latarnie przed klatką 139. Dodatkowo zepsuł się czujnik ruchu od oświetlenia w garażu. Przeraża mnie tandeta i partanina. Mocowanie Bramy garażowej sam dokręcałem, bo można było większość śrub rękami odkręcić. Dodatkowo dzisiaj zabrali się za elewacje kondygnacji garażowej. O dziwo zaczeli od pierwszego bloku w którym nie ma jeszcze oddanego garażu. Wygląda na to że styropian obiją jakimiś deseczkami i zakonserwują je jakiś badziewiem. tak że po roku będzie z tego pruchno. Po tym co się tutaj dzieje nie oczekuje że będzie to coś lepszego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaa Re: Tychy - murapol - 4 pory roku Oświetlenie ??? IP: *.kompus.3s.pl 27.11.09, 20:45 Chowają te wycieki. Trzy zimy i się ten betonek rozkruszy i pewnego poranka będziemy piętro niżej a z autek będą znaczki;)))))) Pewnie wytrzyma do końca gwarancji... wkońcu policzyli -lol- Odpowiedz Link Zgłoś
tichauer Ustawka 27.11.09, 20:35 Cze Tola, konsultowałem z kolegą kibicem ARKI, Lechia dostaje zawsze w czapę. Więc dla drużyny za ogrodzeniem podejmuję się załatwić "plecy"z ARKI. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;))))) Re: Ustawka IP: *.kompus.3s.pl 27.11.09, 21:58 się cholera nie znam ... kto z kim trzyma...Ale pogadm z zaprzyjaźnionymi mysliwymi ... chłopaki postrzelają do goryli z miłą chęcią... Kibole wkońcu nie są pod ochrona i wolno polować bo co nie jest zabronione jest dozwolone;)))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niewyspany Re: Ustawka--ja ustawię zaraz wiertaczy sobotnich IP: *.kompus.3s.pl 28.11.09, 14:06 Czy jest jakis peragraf zabraniający wiercenia i głosnych prac w soboty ,niedzielę i święta???? No przepraszam że się czepiam ale jest cały tydzień na pracę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Ustawka--ja ustawię zaraz wiertaczy sobotnich IP: *.kompus.3s.pl 28.11.09, 18:45 Nie ma, moga chamy wiercic codzien do 20 wg prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
tichauer Murapol - dobroczyńca na 4 Pory Roku 28.11.09, 22:59 Zastanawiam się, czy Murapol nie wystąpił może o status Organizacji Pożytku Publicznego. Polecam: murapol.pl/news/63/15/Skwer-z-fontanna-na-osiedlu-Cztery-Pory-Roku-w-Tychach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: Murapol - dobroczyńca na 4 Pory Roku IP: *.kompus.3s.pl 29.11.09, 00:20 Jestem w szoku po tym co przeczytalem w linku nizej! Swoja droga skwer zamiast w srodku osiedla miedzy budynkami to przy wielkim skrzyzowaniu, jak zwykle chcieli dobrze a wyjdzie jak zawsze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zasmucony O co chodzi? IP: 188.33.182.* 29.11.09, 12:13 Wstaję dziś rano i nie mam wody, grzejniki zimne. Okazało się, że wszystkie zawory zostały zakręcone i to najprawdopodobniej w nocy. Ciekawe kogo to bawi? Liczniki mam opisane więc o pomyłce raczej nie ma mowy. Swoją drogą może lepiej te szafki pozamykać i rozdać mieszkańcom klatek klucze. Co Państwo na to? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: O co chodzi? IP: *.kompus.3s.pl 29.11.09, 15:23 Wogule gdzieś była niezła impreza jakieś pajace sie darły w nocy. Macie racje trzeba sie ogrodzic żeby te wyjce nie wyszły na miasto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karaluch Re: O co chodzi? IP: *.chello.pl 29.11.09, 16:52 Może to te "wogule" tak chałasują i zakręcają zawory. Wczoraj jednego wogula widziałem w garażu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: O co chodzi? IP: *.kompus.3s.pl 29.11.09, 16:55 Akurat ogrodzenie nie ma tu NIC do rzeczy! Jak Ci przeszkadzał hałas w nocy, to mogłaś zadzwonić na policję! Oni zrobiliby z tym porządek, ale po co! Lepiej wejść na forum i się użalać, że to wina ogrodzenia. Tak łatwiej... Odpowiedz Link Zgłoś
tichauer Re: O co chodzi? 29.11.09, 18:24 Sąsiedzie "z kropką", ten wyrzut pod adresem Ani, to jak kulą w płot z siatki, bo Ania jest akurat przeciw grodzeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . do Tichauer Re: O co chodzi? IP: *.kompus.3s.pl 29.11.09, 18:32 A tak się składa, że ja jestem ZA ogrodzeniem :) A Ania zawsze znajdzie pretekst, żeby się doczepić ogrodzenia. Jak jej się ogrodzenie nie podoba to nikt jej tu nie trzyma. Poza tym co ma ogrodzenie do głośnych imprez? Bo czegoś tu nie rozumiem :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: O co chodzi? IP: *.kompus.3s.pl 29.11.09, 18:42 Bo gdyby był monitoring to bysmy wiedzieli kto szalał. proste jak płot;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: O co chodzi? IP: *.kompus.3s.pl 29.11.09, 18:43 Ania pomarudzi jeszcze z 6-7 miesięcy a potem wynajmnie mieszkanie i tyle ją widzieli na 4porach... a i tak Was lubie z płtem czy bez;))) Odpowiedz Link Zgłoś
tichauer Re: O co chodzi? - do "." 29.11.09, 18:57 Sorry, my fault, już się gubię kto jest za, a kto przeciw ogrodzeniu. Je jestem generalnie za, byle nie za siatką jak dzisiaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec w nawiązaniu do osiedla Kombud przy Sikorskiego IP: 89.108.223.* 01.12.09, 12:58 Można narzekać na architekturę tamtych bloków, rozkład mieszkań (chociaż wierzę, że innym mogą się podobać) ale ogrodzenie i oświetlenie jest o wiele solidniejsze, do tego dochodzi całkiem przyjemny plac zabaw, chodniki, parkingi. U nas w przeciwieństwie do sąsiadów nie zanosi się na zbudowanie chodnika od strony Al. Bielskiej. Firma Murapol mocno stara się, żeby uatrakcyjnić wygląd osiedla budując fontannę, rozwija trawniki itd. Ja (jak zresztą cała niezmotoryzowana reszta) przechodząc z wózkiem brnę w błocie albo pokonuję ulicę w niedozwolonym miejscu. Panom/Paniom z biura obsługi powinno być trochę głupio. Ta fontanna mogłaby trochę zaczekać.... Czy tak powinno reklamować się nowoczesne osiedle?..... Mi pozostaje tylko pomarzyć, że ktoś rozsądny w końcu to zauważy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: w nawiązaniu do osiedla Kombud przy Sikorskie IP: *.kompus.3s.pl 01.12.09, 13:16 Mnie najbardziej zastanawia z jakiej niewiadomej przyczyny chodnik zrobiony od samego skrzyzowania konczy sie w bloocie, 50 m od wejscia na osiedle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: w nawiązaniu do osiedla Kombud przy Sikorskie IP: *.kompus.3s.pl 01.12.09, 14:50 a mi jest tak poprostu smutno Odpowiedz Link Zgłoś
tichauer Re: w nawiązaniu do osiedla Kombud przy Sikorskie 01.12.09, 15:08 Ania nie daj się jesiennej (jeszcze) chandrze. Mimo wszystko ja nawet lubie Twoje marudzenie. Byle bez przesady :p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: w nawiązaniu do osiedla Kombud przy Sikorskie IP: *.kompus.3s.pl 01.12.09, 15:28 popracowałam , patrze na las i normalnie doła łapie. Może jakas ustawka;))) Chyba sobie psa kupie... buuuuuu Ja też Cie lubie.... jak marudzisz ale bez przesady;))) mam ochotę troche potrolować;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kj Re: w nawiązaniu do osiedla Kombud przy Sikorskie IP: *.kompus.3s.pl 30.12.09, 23:48 co do rozkładu mieszkań to osobiście uważam że jednak z kombudu są ciekawszeale to tylko MSZ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Murapol - dobroczyńca na 4 Pory Roku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.09, 18:02 Czy oni się zawsze muszą zabierać do roboty od za przeproszeniem "dupy" strony? Robią ten placyk, rozwijają zieloną trawkę a tymczasem już istniejące budynki stoją ciągle nie dokończone, chodnik kończy się daleko od wjazdu na osiedle, wind, garaży brak w niektórych budynkach, oświetlenie pożal się Boże, tereny "wewnątrz" budynków niezagospodarowane ale placyk na skraju osiedla trzeba zrobić na cacy żeby się pokazać bo to najbardziej widać i pewnie pomoże w opchnięciu powierzchni handlowych... Nie lubię narzekać bo jestem ciągle wielkim optymista ale organizacja pracy na tym osiedlu to jakaś porażka. W większych miastach gdzie konkurencja jest większa taki sposób prowadzenia inwestycji byłby nie do pomyślenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Murapol - dobroczyńca na 4 Pory Roku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.09, 18:06 A moja wyobraźnia już widzi jak to mieszkańcy osiedla dogadują się kto płaci za tą fontannę, bo możliwe, że nie będzie płaciło miasto. Biedna wspólnota nowo budowanego budynku bo pewnie sprawa spadnie na ich barki... Odpowiedz Link Zgłoś
africanaonly Re: Murapol - dobroczyńca na 4 Pory Roku 01.12.09, 16:36 Przywiozę okonie nilowe i zrobimy staw rybny. Na święta jak znalazł Odpowiedz Link Zgłoś
zaporozec_sti Re: Murapol - dobroczyńca na 4 Pory Roku 02.12.09, 12:20 a prpo zwierzątek. Przedwczoraj koło kontenerów na śmieci pod samochodem wygrzewał sie szczur. No bardziej pasowało by określenie bydle. jakies 60 cm z ogonem. Takiego to raczej chemią bo kot ucieknie. Odpowiedz Link Zgłoś
tichauer Re: Murapol - dobroczyńca na 4 Pory Roku 02.12.09, 16:29 U nas w bloku nie ma jeszcze chyba śmietnika. Nie zauwazyłem w kazdym razie takiego, to fakt. Ktoś tu na forum pisał o zaprzyjaźnionych myśliwych. Moze myśliwi pomogliby w tym temacie? Nie piszmy o tym więcej, bo moja Pani nie wejdzie do garażu po samochód, jak już te hale garażowe kiedyś powstaną :O Zaporożec, pewnie nie był aż taki duży i uciekł komuś z klatki w mieszkaniu po prostu .... Chyba musimy zacząc szkolić kota w zwalczaniu szczurów. Na razie ma tzw. 'pozoranta', czyli pluszowego szczura z IKEI. Z tym sobie nawet radzi.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Murapol - dobroczyńca na 4 Pory Roku IP: *.kompus.3s.pl 02.12.09, 20:46 Czy Wy chcecie mnie pognębić?????? Przestańcie straszyc gryzoniami. Slums sie robi..... brrrrrrrrrrrrrrrrrr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Murapol - dobroczyńca na 4 Pory Roku IP: *.kompus.3s.pl 02.12.09, 22:40 Jak masz slums w mieszkaniu to pewnie do Ciebie szczury ciagna i przez to sie po osiedlu rozchodza hahaha. Posprzataj troszke, bo nie chcemy Twoich szczurow. Odpowiedz Link Zgłoś
tichauer Re: Murapol - dobroczyńca na 4 Pory Roku 03.12.09, 07:57 Sam sie rozejrzyj dookoła, może tez warto posprzątać? Burak jesteś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Murapol - dobroczyńca na 4 Pory Roku IP: *.kompus.3s.pl 03.12.09, 10:54 ja tego "kropka" nie skomentuje... ale widać cham... sam potwierdza że chamstwo jednak tu jest... i skomentowałam.... tylko mnie szczurami nie straszcie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Murapol - dobroczyńca na 4 Pory Roku IP: *.kompus.3s.pl 03.12.09, 11:49 Tichauer od burakow nie wyzywaj, bo nikt cie nie wyzywa. A skoro tez mieszkasz w slumsie to ogarnij troche w nim, zeby bylo czysciej i nie udawaj gentelmana i popisow przed ania, bo kilkanascie postow nizej jechales po niej jak po dzikiej swini! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Murapol - dobroczyńca na 4 Pory Roku IP: *.kompus.3s.pl 03.12.09, 11:52 Dosc mam tego narzekania waszego. Sensacja, szczurek lezal, murapol powinien zamknac firme, bloki powinno sie wyburzyc w trybie natychmiastowym, teren ogrodzic fosa i zaorac na 40 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Murapol - dobroczyńca na 4 Pory Roku IP: *.kompus.3s.pl 03.12.09, 13:20 "kropek" masz problemy... opowiedz nam o tym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naoczny świadek :) Re: Murapol - dobroczyńca na 4 Pory Roku IP: *.bremultibank.com.pl 03.12.09, 15:59 Aniu nie ma sie co bać szczura, którego nie ma, natomiast ostatnio już wieczorem wyczaiłem kunę która grzała się pod samochodem i tyle. taka kuna przychodzi sobie z lasu pooglądać nowe osiedle i pogrzać sie od cieplutkich silników, czasem więc może się zdażyć że rano ktoś będzie chciał rankiem odpalić swój pojazd i nagle dojdzie do wniosku że "ni ma sztromu" bo owa kuna pogryzła kable żeby było jej wygodnie :)Ale już dawno nie widziałem żadnego sympatycznego jeża :) Niestety martwi mnie pogoda, bo temperatury są wysokie i na Sikorskiego kwitną bazie... Pozdrawiam i przestańcie już biadolić na wszystko .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bart Re: Murapol - dobroczyńca na 4 Pory Roku IP: *.kompus.3s.pl 03.12.09, 16:30 Ludzie skończcie pieprzyć na tym forum, poruszajcie tu tylko ważne sprawy. Zadnych obelg, żadnego biadolenia, żadnego pierd..... . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bart Re: Murapol - dobroczyńca na 4 Pory Roku IP: *.kompus.3s.pl 03.12.09, 16:32 Ludzie skończcie pieprzyć na tym forum, poruszajcie tu tylko ważne sprawy. Zadnych obelg, żadnego biadolenia, żadnego pierd..... . Odpowiedz Link Zgłoś
tichauer Re: Murapol - do świadka 03.12.09, 16:33 Jak fto niy bydzie mioł sztromu, to sie pewnikiym prziniesie kapka w kibliku :-D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: świadek naoczny Re: Murapol - do świadka IP: *.bremultibank.com.pl 04.12.09, 15:59 abo w durszlaku :))) a że ni ma windy to po gelendrze se zjedzie Odpowiedz Link Zgłoś
tichauer Re: Murapol - dobroczyńca na 4 Pory Roku - do "." 03.12.09, 14:20 Trochę mnie poniosło, to fakt. Chyba przesilenie jesienne. Krytykowałem wcześniej Anię za jej postawę wzgledem osiedla i wspólnoty, niekiedy nawet ostro - ale wydaje mi się, że pewnych granic nie przekroczyłem. Twój post wydał mi się w tej konkretnej sytuacji dosyć prymitywny, zwlaszcza, że to wcale nie Ania zaczęła pisać w temacie szczurów. Ten wątek jest dla mnie over. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Murapol - dobroczyńca na 4 Pory Roku - do "." IP: *.kompus.3s.pl 03.12.09, 17:10 to kamień z serduszka... jak to kuna... co mamy przestac pieprzyć... a co mam sie nadymac tylko na Murapoły;))) Przyjdzie pora to sie nadme ..ale tez trza pogadać... o tylku Maryni... a tak nawiasem ... sąsiadów nadal słychac jak szaleją;))))) ufff ... ale z tym nie mam problemu;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bart Re: Murapol - dobroczyńca na 4 Pory Roku - do "." IP: *.kompus.3s.pl 03.12.09, 17:41 Tichauer i Ania-królowie internetu, nieudacznicy realizujący się na forum. Mam nadzieje że nie jestescie mieszkancami budynku nr 4 bo z takimi kretynami ciężko będzie cokolwiek załatwić we wspólnocie. Z resztą co ja mówie-mocni to Wy jesteście tylko w internecie, na zabraniach pewnie siedzicie w kąciku jak szare myszki. Niach żyje pociskanie pierdół na forum!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Murapol - dobroczyńca na 4 Pory Roku - do "." IP: *.kompus.3s.pl 03.12.09, 18:01 jaki osioł Odpowiedz Link Zgłoś
tichauer Re: Murapol -do Bart 03.12.09, 22:18 Witam sąsiada, mam przykrą wiadomość. Niestety będziesz musiał mnie - w Twojej opinii kretyna - znosić na zebraniach wspólnoty. Szczerze współczuję. Jeśli zaproponujesz jednak jakieś rozwiązania dla problemów wspólnoty, z zainteresowaniem zapoznanm się z nimi, jeśli będą konstruktywne. Z drugiej strony uprzedzam, że nie szukam bliższego kontaktu z osobami, które odczuwają przykrość w mojej obecności. Co do forum - czekam na te powazne sprawy, o których chciałbyś dyskutować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacol Re: Murapol -do Bart IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.09, 12:36 Sprzedajcie te budy i się wynieście puki pora tak jak ja zrobiłem, a nie będziecie stresa łapać. Cześć wszystkim Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Murapol -do Bart IP: *.kompus.3s.pl 05.12.09, 13:45 Jacol dziekuje ci w imieniu calej wspolnoty, ze sie z tad wyniosles! O jednego kretyna mniej na osiedlu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Murapol -do Bart IP: 188.33.24.* 05.12.09, 17:27 A można wiedzieć dokąd się wyniosłeś?.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k-do Bart Re: Murapol -do Bart IP: *.kompus.3s.pl 06.12.09, 20:07 jak jednego kretyna mniej Bart ...to ilu jeszcze jest tu kretynów??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Budynek nr 4 Re: Tychy - murapol - 4 pory roku IP: *.kompus.3s.pl 08.12.09, 16:48 Witam, czy orientuje się ktoś może dlaczego na zielonym tarasie przy budynku nr 4 pojawiło sie rusztowanie? Czyżby jakieś wady budynku 4 wyszły na światło dzienne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edmund Re: Tychy - murapol - 4 pory roku IP: *.chello.pl 08.12.09, 20:39 Słyszałem, że to jakiś happening z powodu braku windy. Koleś się wkurzył i powiedział, że będzie wchodził do mieszkania po rusztowaniu, czy coś takiego. Mówili o tym na zebraniu wspólnoty. Kilka osób się pod tym podpisało... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tt Re: Tychy - murapol - 4 pory roku IP: *.kompus.3s.pl 08.12.09, 23:04 A widzieliscie te przeciekająca garaże i mury oporowe pookrywane deską by nie było widać co jest pod spodem. Mróz to rozkruszy i co dalej?Minie gwarancja i zostanie wielka d... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Tychy - murapol - 4 pory roku IP: *.kompus.3s.pl 09.12.09, 00:21 No wypadaloby w koncu sie zabrac za te przecieki! Tyle sie buduje podziemnych garazy teraz a oni nie potrafia sobie z tym poradzic jak trzeba. I dlaczego zelbet jest obity deskami? Przeciez to spruchnieje, nawet zabezpieczone deski ale co z tymi w poprzek co sa pod spodem? Zwykle drewno bez zabezpieczenia. Garaze zalane od roku i nic nie zamierzaja zrobic. Co na to pan mroz w zime? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: Tychy - murapol - 4 pory roku IP: *.chello.pl 09.12.09, 18:06 ee no nie ma co od razu narzekać, obicie drewnem wygląda dobrze i nie musi od razu spróchnieć po roku jeśli jest zabezpieczone odpowiednio. Elewacja budynków też ma drewniane elementy i nikt nie narzeka;-) Mi się tylko nie podoba ta imitacja klinkieru, którą zaczęli wstawiać między drewno, o wiele ładniej wyglądałby jasny pseudo kamień a tak wszystko zlewa się w jeden kolor ale przynajmniej coś widać robią, mam nadzieję, że używają mrozoodpornych klejów;-) Ktoś z sąsiadów wie dla czego garaż pod 143 i 143A nie jest jeszcze wylany i kiedy będzie? Z tego co zauważyłem wylewki zrobili tylko w drugiej części budynku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kot Re: Tychy - murapol - 4 pory kupy IP: *.bremultibank.com.pl 10.12.09, 13:36 No wylali tylko środkową halę, a pod 143C śmierdzi jak gdyby ktoś za przeproszeniem nasrał... A propo srania to ciekaw jestem kto jest dumnym właścicielem pieska który stawia takie wielkie kloce po osiedlu . - strach sie bać chodzić. Czy nie można posprzątać po swoim pupilku??? Ktoś w końcu nie wytrzyma i będzie dochodziło do takich scen jak w "Dniu Świra" "-a co pan robi? a sram jak pani pies" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pies Re: Tychy - murapol - 4 pory kupy IP: 93.179.216.* 10.12.09, 13:50 Koty też robią kupy na osiedlu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chomik Re: Tychy - murapol - 4 pory kupy IP: *.kompus.3s.pl 10.12.09, 14:09 chomiki też robią ;)) zasrane osiedle;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michał Re: Tychy - murapol - 4 pory kupy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.12.09, 14:55 Jedno jest pewne, nigdy nie kupie mieszkania w bloku, psie kupy, złodziei prądu, grill pod oknami - wszystko to mam "w wielkiej płycie" i od tego chciałbym uciec... :-D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Tychy - murapol - 4 pory kupy IP: *.kompus.3s.pl 10.12.09, 16:33 Jak zobacze, ze ktos idzie z psem po siedlu i pozwala mu tu srac a nie wyjdzie dalej do lasu np. to sie dowiem kto to i nasram mu pod drzwi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: Tychy - murapol - 4 pory kupy IP: *.chello.pl 10.12.09, 17:28 A nie prościej zwrócić uwagę? Jak właściciel ma odrobinę kultury to następnym razem pieska albo wyprowadzi do lasu albo zabierze ze sobą torebkę na kupę. Odpowiedz Link Zgłoś
tichauer Re: Tychy - murapol - 4 pory kupy 10.12.09, 20:47 Witam, jeśli ten piesek jest z Bielskiej 143 - 143C, to jego właściciela obowiązuje par. 17 Regulaminu Porządku Domowego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chomik do tichauer Re: Tychy - murapol - 4 pory kupy IP: *.kompus.3s.pl 10.12.09, 23:36 a wiesz gdzie ma paragraf własciciel?, bo ja sie domyślam i sra na to razem z psem. Do tego potrzeba kultury a nie paragrafów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hunderwaffe Regulamin a kwestia psiej kupy IP: 93.179.216.* 11.12.09, 08:55 Tytułem wyjaśnie do tego, co napisał tychałer. Regulamin został uchwalony tylko dla wspólnoty z budynku nr 4, a w piątce i 3C dalej obowiązuje prawo dżungli. Zapraszamy więc wszelkie zwierzątka osiedlowe pod 5 i 3C gdzie panują bardziej liberalne obyczaje z zakresie defekowania niż u sąsiadów w czwórce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bez psa Re: Regulamin a kwestia psiej kupy IP: *.kompus.3s.pl 11.12.09, 12:28 Ale pies z kupą może zawitac pod 5 i 3 tylko z ważną wizą turystyczną i wniesc opłatę klimatyczną. Liberalizm tez ma swoją cenę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Regulamin a kwestia psiej kupy IP: *.kompus.3s.pl 11.12.09, 13:07 A zapraszam, zapraszam z psem. Kupe wlasnorecznie pozbieram i zaniose wlascicielowi pod drzwi a do tego sam sie wyproznie na wycieraczke. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do . Re: Regulamin a kwestia psiej kupy IP: *.kompus.3s.pl 11.12.09, 14:09 wypróznianie wybitnie Ci wychodzi;))) a chodźcie bedziemy krzyczeć z okien .... Panie/Pani pozbieraj te gówna po swoim burku..... czuje ,że była by jazda;)))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: Regulamin a kwestia psiej kupy IP: *.kompus.3s.pl 11.12.09, 14:33 Jakiś kundel koło garażu budynku nr 5 postawił wielkiego klocka na rabatce z drzewkami i korą. Może ktoś wie czyj to? Pewnie kundel nauczył się tego od właściciela. W mieszkaniu pewnie razem sr...ą na dywan i się delektują. Odpowiedz Link Zgłoś