agnitz 15.07.09, 10:30 Ekspert mówi: Moim zdaniem ceny będą spadać. Autor pisze: Ceny działek nie powinny gwałtownie rosnąć. Hm... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: a "GP" W okolicach dużych miast tanieją działki b.. IP: 78.8.254.* 15.07.09, 11:23 Zaraz pojawi się ekspert A.Szarek i powie żeby kupować bo taniej nie będzie :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe Re: "GP" W okolicach dużych miast tanieją działki IP: 212.160.172.* 15.07.09, 15:41 "ceny dizałek spadna, utrzymaja sie na tym samym poziomie, a nawet wzrosną" :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam36 Re: "GP" W okolicach dużych miast tanieją działki IP: *.acn.waw.pl 15.07.09, 19:52 Zostawcie tą głupią Olę Szarek. Mam znajomego w HomeBrokerze i podobno wszyscy z Oli równo polewają, bo jak to mówi znajomy - straszna z niej "dziumdzia" i "niemota". PS. Czy to prawda, że laska ta nie skończyła żadnych sensownych studiów nawet? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AntyPOlityk A jak to się ma do ost.artykułu z serii będzie ros IP: *.computerland.pl 15.07.09, 11:23 A jak to się ma do ost.artykułu z serii będzie rosło? Deweloperzy, agencje nieruchomości nie chcą płacić haraczu prasie, to publikujecie artykuł zgodny z prawdą, a jak zapłacą to piszecie bzdury o wzrostach? Odpowiedz Link Zgłoś
aegis_of_heart Typowa huśtawka artykułów w GW. 15.07.09, 13:50 Typowy tydzień w zeszłym roku wyglądał następująco: 1) Poniedziałek - mieszkania wciąż są świetną inwestycją. Ceny w ciągu ośmiu lat dogonią Hiszpanię. 2) Wtorek - krach na światowych rynkach, ceny mieszkań w Polsce też pójdą w dół. 3) Środa - Polska oazą stabilności i wzrostów. Spodziewamy się stagnacji na rok-dwa, a potem w górę. 4) Czwartek - ceny ofertowe spadły o 5-10% i będą jeszcze spadać. 5) Piątek - gdzieś ceny ofertowe wzrosły, realnych się nie podaje. Pewnie będzie rosło. I tak w kółko podbijanie bębenka. Byle utrzymać sprzedaż gazety i sponsoring deweloperów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max investor Zakładam bandę posiadaczy działek budowlanych , IP: *.adsl.inetia.pl 15.07.09, 11:25 kto jest chętny, może się tutaj wpisać. Pokażmy wszystkim ilu nas jest i zobowiążmy się, że tanio skóry nie sprzedamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tyle w temacie Re: "GP" W okolicach dużych miast tanieją działki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.09, 11:40 Ludzie przejżeli na oczy i już nie chcą być kmiotkami spod miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Johnny "GP" W okolicach dużych miast tanieją działki b... IP: *.u.itsa.pl 15.07.09, 11:44 He he, a przed chwilą naczelny specjalista od nieruchomości z GW twierdził, że teraz trzeba kupować działki budowlane bo zaczęły gwałtownie rosnąć ceny i to jest wzmacniający się trend. Gdyby ktoś podejmował decyzje dotyczące zakupu gruntów lub domów czy mieszkań na podstawie opinii ekspertów z Agory, to oszalałby w ciągu tygodnia. Gratuluję fachowości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max "GP" W okolicach dużych miast tanieją działki b.. IP: *.gwp-arch.com 15.07.09, 14:06 tka obserwujac sytuacje z ostatniego roku na allegro nieruchomosci, ilosc dzialek na sprzedaz wzrosla z 75tys do ponad 110tys, ci ktorzy mysleli o lokacie kapitalu juz kupil i czesc z nich z obawy o spadki zaczyna myslec o sprzedazy, czesc ludzi zniechecily tak wysokie ceny poniewaz traktowali budowe domu jako alternatywe dla zakupu mieszkania, na szczescie ceny mieszkan spadly i owa alternatywa przestala byc juz tak oplacalna, dodajac do tego proces odralniania ziemi, ktory trwa w lata a ktory w wielu przypadkach zostal rozpoczety przy pierwszym skoku cen 3lata temu nalezy sie raczej spodziewac z kazdym rokiem wiekszej ilosci dostepnych dzialek na rynku, jezeli wiec nasze krajowe ceny bija obecnie na glowe ceny ziemi w zachodniej europie gdzie sila nabywcza ludnosci jest znacznie wieksza nalezy spodziewac sie spadkow w kolejnych latach, tak jak inne nadmuchane przez spekulantow banki, ktore doprowadzily do swiatowego kryzysu trwajacego obecnie, tak i ta banka wkrotce peknie, jezeli mozna za 40tys funtow kupic dzialke pod dom na obrzezach manchesteru a nie mozna na obrzezach poznania czy wroclawia to cos tu jest nie tak i oczywiscie gratuluje sprytu tym ktrzorzy w dolince kupili i w zeszlym roku sprzedali, czysty zysk jak mniemam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Toto Bzdura ktos chce zainwestowac IP: *.cgitmsmdc.ca 15.07.09, 18:07 Komus zalerzy na zainwestowaniu duzej kasy i sieje bzdury(czyli ktos komus cos za cos ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zorro "GP" W okolicach dużych miast tanieją działki b... IP: *.adsl.inetia.pl 15.07.09, 12:03 Kupiłem działkę w 2004 w Wałbrzychu (wiem że to nie Warszawa) i zapłaciłem ~22.50 zł za m2. Nieuzbrojoną. W 2007 za tę działkę oferowano mi 120 zł. Myślę, że ceny powinny spaść radykalnie. A m2 mojej działki ni powinien być droższy niż ~50 zł. W tej okoilicy i bez uzbrojenia to i tak jest za dużo. Odpowiedz Link Zgłoś
o_linek Znajomi budują dom165 m2 k/ Warszawy 15.07.09, 12:21 Jest tak kiepska jakość ekip budowlanych na rynku, że robi się tego powodu problem. Nerwy i starata pieniezdy na poprawki. Do tego dochodzi cena działki prawie 50 % wartości domu.300-400tys.zł za dzialke. Oczywiscie można nie budować, można machnąć ręka . Ale znajomi chca poprawić sobie standart zycia. Długo szukali działki dla siebie. Rozpiętość cen jest duża. Można oczywiście znależć działke tańsza za 1 m2 ale o większej powierzchni i nie do podziału , co w sumie na jedno wychodzi. W porównaniu do działki mniejszej ale droższej, o dobrych wymiarach i w sympatycznym towarzystwie. Zakup działki tylko kierując sie ceną, to nie jest dobry pomysł. Dlatego ,że mamy już sasiada z opałem na plastik do końca zycia. Czy to jest to czego oczekujemy od życia w domu, pod miastem? Co robić ? Odpowiedz Link Zgłoś
scibor3 Re: Znajomi budują dom165 m2 k/ Warszawy 15.07.09, 18:59 Kupić słownik ortograficzny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rgz Znalazłem sposób? IP: 137.71.226.* 15.07.09, 12:28 Witam wszystkich. Jak w naszym pięknym kraju jest, każdy widzi. Dla większości z nas marzeniem jest własny kąt nie połączony z 30-letnim kredytem. W związku z tym, że rząd ma nas w dupinie postanowiłem odpłacić mu pięknym za nadobne. Nie chcę przez pół życia spłacać rat za klitkę, w której ledwo się będę w stanie pomieścić z przyszłą rodziną i widzę z tej sytuacji tylko jedno sensowne wyjście - chcę przystąpić do zorganizowanej grupy przestępczej. Czy ktoś z Was się nie orientuje, czy któraś przeprowadza teraz nabór, jak wygląda rekrutacja i jak kształtują się ewentualne zarobki? Z uszanowaniem, rgz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Statystyczny Re: Znalazłem sposób? IP: 195.85.196.* 15.07.09, 14:10 do rzg. Ha! Ja zastanawiałem się nad cywilnym nieposłuszeństwem w wydaniu Gandhiego, ale przyznam szczerze - pomysł z grupą idzie o krok dalej i jest niezmiernie kuszący :) Odpowiedz Link Zgłoś
koprofag4 Re: Znalazłem sposób? 15.07.09, 14:51 mi tez sie podoba:) ale mozna skonczyc jak Zachar na petli tramwajowej w Oliwie:) no i co bedziemy robic? krasc musztarde z hipermarketow i sprzedawac ja na allegro:)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rgz Re: Znalazłem sposób? IP: 137.71.226.* 15.07.09, 15:47 Myślałem żeby w ramach pierwszej akcji uderzyć zbrojnie na siedzibę Sejmu, wziąć kilku zakładników i się nad nimi poznęcać. Okupu za darmozjadów nie dostaniemy ale przynajmniej zdobędziemy poparcie w społeczeństwie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlodyyy Re: Znalazłem sposób? IP: 84.38.22.* 15.07.09, 15:54 to proste zapisujesz sie do patrti politycznej i startujesz w "wyborach" niczym Beger! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mafiozo Re: Znalazłem sposób? IP: *.dip.t-dialin.net 15.07.09, 16:59 Nikt cie do zorganizowanej grupy nie przyjmie.Jestes zbyt durnowaty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grupowy musisz na Wiejskiej zamieścić anons IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.09, 18:31 tam możesz przebierać w grupach jak w ulęgałkach... Odpowiedz Link Zgłoś
scenial "GP" W okolicach dużych miast tanieją działki b.. 15.07.09, 12:50 no ale jak to, ale jak to!!?? :-) przecież nie dalej jak wczoraj wyborcza razem z ekspanderem i setkami naganiaczy z agencji nieruchomości przekonywała że ziemia zaczeła znów drożeć!!! Ja juz kupiłem wazelinę, jelenie różki i chciałem wypiąć pupkę i zakupić od developerów te parzące w łapki działki... a teraz piszecie odwrotnie? Oj nieładnie, przez to ja reszta jelonków będzie w dysonansie :-) a tak serio, niezaleznie ile razy medialne k...wy z ekspandera i innych open finansow napisza ze ziemia zaczeła drożeć i mieszkania zaczeły drożec to niewiele pomoze, bo taka jest nieubłagana logika baniek spekulacyjnych. Ci którzy zostają z tym towarem na końcu - sa ugotowani, i nie ma nikogo kto by od nich tego gorącego kartofla odebrał... a napewno nie po takich spekulacyjnych cenach. -------------------------------------------------------------------- no mercy for fools_ Odpowiedz Link Zgłoś
aegis_of_heart Dobre. :) 15.07.09, 13:54 Zawsze możesz jednak skomercjalizować swój sukces, np. założyć hurtownię jelenich różków. Albo jeszcze lepiej: sprzedawać je w systemie sieciowym. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opłacane matołki "GP" W okolicach dużych miast tanieją działki b... IP: *.mydevil.net 15.07.09, 12:58 dziwne, a 7 dni temu GWłapsy pisały, że działki drożeją:' gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33209,6800360,Ceny_mieszkan_znow_rosna__Drozeja_dzialki.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mech Re: "GP" W okolicach dużych miast tanieją działki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.09, 13:21 Gość portalu: opłacane matołki napisał(a): > dziwne, a 7 dni temu GWłapsy pisały, że działki drożeją:' bo tydzień temu tak mocno zdrożały, że teraz przyszedł czas na niewielką tzw. korektę. od jutra zaczną znowu iść do góry. na wieść o tym, że Buzek został królem Europy zaczynają zjeżdżać do nas w celu osiedlania się bogaci emeryci z Niemiec, Anglii i Luksemburga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hehehacz Re: "GP" W okolicach dużych miast tanieją działki IP: *.ip.netia.com.pl 15.07.09, 13:29 <rotfl> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ernst Nieruchomości bez pośredników! IP: 194.181.189.* 15.07.09, 13:48 Nieruchomości bez pośredników - to sposób na to, żeby było taniej. Dlatego warto przeglądać oferty bezpośrednie na stronach serwisu www.bezposrednie.com Przekonaj się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan Marka W. a Marek na to niemozliwe! IP: 84.38.22.* 15.07.09, 15:53 a Marek na to NIEMOZLIWE! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc "GP" W okolicach dużych miast tanieją działki b.. IP: *.cpe.quickclic.net 15.07.09, 17:28 Dopiero co tydzien temu pisali,ze ida w gore.Co za obluda! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LECH W "GP" W okolicach dużych miast tanieją działki b.. IP: *.171.143.162.static.crowley.pl 15.07.09, 17:36 ceny nie chcom spadać ale muszom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziemianin kupiłem 1000m w 2007r. przegrałem życie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.09, 18:27 kupiłem po 140 zł/m2 a teraz mam kupców, którzy chcą dać 190tys. i 210tys. i wiecie co zrobię? nie sprzedam im. Bo mnie nic do tego nie zmusza. A takie artykuliki jak zwykle sponsorują ci co przeczesują rynek z atrakcyjnych działek. Tak samo jak 3 lata temu sponsorowali artykuły i "analizy" o wzrostach, pomału upłynniając swoje nieruchomości... Czekajcie na te obnizki, czekajcie... może będą a może nie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AntyPOlityk Pomarzyć to sobie możesz IP: *.chello.pl 15.07.09, 20:06 a rzeczywistość jak sam wiesz jest zupełnie inna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziemianin Re: Pomarzyć to sobie możesz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.09, 23:45 chcesz namiary na działke i mój akt notarialny niedowiarku? żal dupkę ściska, że ktoś dobrze zainwestował? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AntyPOlityk to dawaj misiek IP: *.chello.pl 16.07.09, 00:23 br00net(małpa)gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nick Re: kupiłem 1000m w 2007r. przegrałem życie? IP: *.icpnet.pl 15.07.09, 20:45 Ja kupiłem 2 tyg. temu uzbrojoną działkę za 57zł za metr 25 km od Poznania. Olałem takich cwaniaków jak Ty, którzy 5 km bliżej chcieli 200 tys. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziemianin Re: kupiłem 1000m w 2007r. przegrałem życie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.09, 23:49 a dlaczego nazywasz mnie cwaniakiem? oszukałem kogoś? okradłem? Ty się cieszysz, że dałeś tylko 57zł a ktoś się cieszy, że ci wcisnął działkę aż za 57zł i jeszcze na tym zarobił. 1km od mojej działki można kupić działeczki za 120-140zł ale to już jest ten 1km do najbliższego sklepu, poczty, szkoły, normalnej asfaltowej drogi... Jak ktoś lubi takie klimaty to proszę bardzo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hej Re: kupiłem 1000m w 2007r. przegrałem życie? IP: *.113.74.157.plusnet.pte-ag2.dyn.plus.net 16.07.09, 02:31 a gdzie to kolo poznania bo tez mysle o zakupie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zdzihoo 25 km to nie jest koło Poznania IP: *.icpnet.pl 16.07.09, 07:46 Może to być koło Obornik, Murowanej Gośliny, Mosiny - ale koło Poznania, do Poznania masz jeszcze daleko. A w ogóle to trzeba było kupić ziemie w Czaczu albo Racocie - jeszcze taniej by było. Odpowiedz Link Zgłoś
mara571 Tak 16.07.09, 17:12 jesli na kredyt i jesli nadal mieszkasz w bloku z ponad 100 lokatorow i jeszcze nie zaczales budowy ( bo przeciez musisz splacic kredyt na dzialke) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kleks Re: "GP" W okolicach dużych miast tanieją działki IP: 80.54.234.* 15.07.09, 22:00 przeczytaj tekst ponownie - tym razem ze zrozumieniem Odpowiedz Link Zgłoś
dj80 Tak samo jak koszty byudowy spadły o 30% 15.07.09, 23:39 Chętnie kupię od redaktorzyny działkę w okolicach Warszawy za 150 zł (niech stracę, przecież można po 100, ale nie będę zachłanny). Tyle że przez okolice Warszawy rozumiem miejscowości do 10 km od granicy miasta. Za 150 zł to można kupić działkę budowlaną w Pułtusku albo Płonsku, ale na pewno nie w Piasecznie czy Legionowie. Kolejny artykuł z cyklu "zaklinanie rzeczywistości". Ostatnio czytałem, że koszty budowy domy spadły o 30%. Chyba jestem totalnym frajerem, bo płacę wg. stawek z 2008 r., a fachowcy od wykończeniówki mają zaklepane terminy na 3 m-ce do przodu. Pozdr DJ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: witold Jesteś totalnym frajerem, jeżeli płacisz w cenach IP: *.bialystok.vectranet.pl 16.07.09, 00:08 z 2008 r. Prowadzę firmę budowlaną i mam ceny o 30÷50 % niższe niż na poczatku 2008 (materiały do stanu surowego), płace dla podwykonawców spadły o 25÷30 %. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzekson2 Jesteś totalnym frajerem, jeżeli płacisz w cenach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.09, 05:58 gościu ciekawe jak ceny działek spadną 20-30% cena robocizny spadła 25-30% ciekawe czy ceny mieszkań też spadną 25-30% czy tylko tak pierdzielisz żeby z ludzi wariatów robić w warszawie cena metra 6200 to już jest dosyć tanio oczywiście stan surowy s13.bitefight.onet.pl/c.php?uid=53376 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: witold Jak są ludzie gotowi tyle płacić to będą po 6200 . IP: *.adsl.inetia.pl 16.07.09, 07:04 Ze swej strony mogę zapewnić, że jest to cena z baaaardzo dużym zyskiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrew Re: Tak samo jak koszty byudowy spadły o 30% IP: *.adsl.inetia.pl 16.07.09, 06:59 No to jesteś frajerem. Jeszcze w 2008 latałem za tzw. fachowcami, teraz robie coś w ogródku (nie mam jeszcze zrobionej elewacji) i dziennie podchodzi do mnie 5-10 osób z zapytaniem czy nie potrzebuję jakiegoś fachowca. ceny - nawet nie połowa tego co w 2008. Odpowiedz Link Zgłoś
scenial Re: Tak samo jak koszty byudowy spadły o 30% 16.07.09, 18:56 dokładnie, jesteś totalnym frajerem:) Scenial >Ostatnio czytałem, że koszty budowy domy spadły o 30%. Chyba jestem >totalnym frajerem, bo płacę wg. stawek z 2008 r., a fachowcy od >wykończeniówki mają zaklepane terminy na 3 m-ce do przodu. > > Pozdr > DJ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: Tak samo jak koszty byudowy spadły o 30% IP: *.ath.forthnet.gr 03.09.09, 17:27 Odpowiedz Link Zgłoś
poszukiwaczka.in "GP" W okolicach dużych miast tanieją działki b... 20.07.09, 17:39 kalkulator do liczenia zdolności kredytowej www.invigo.pl/kredyty_hipoteczne_przez_internet_i_telefon.html wraz z możliwością symulacji wg różnych /indywidualnych/ warunków, ofert banków. Odpowiedz Link Zgłoś
12jajek pezgladam serwisy z działkami k/ W-wy 19.08.09, 08:04 i jak na razie najtańsze oferty znalazłem na serwisie www.szybko.pl. Przegladałem strone bez posredników ale tam brak jest lokalizacji, które mnie interesuja. Są z całej Polski, ale nie dla mnie. Niestety działkę pod dom w poblizu Warszawy, trzeba szukać dalej. Mnie interesuje cena max 60-70 tys.zł. Chyba w trzeciej gminie w poblizu Warszawy. Pozostaje wtedy szybki dojazd do Warszawy pociągiem. Odpowiedz Link Zgłoś