Gość: barry IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 25.03.04, 21:01 nieźle wciąga, jak dla mnie...rewelacja.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kosiak Re: marillion- nowy singiel you're gone IP: *.autocom.pl 26.03.04, 00:10 Dla mnie też! Jak i cała płyta... Odpowiedz Link Zgłoś
miecio4 Re: marillion- nowy singiel you're gone 26.03.04, 00:25 Gość portalu: kosiak napisał(a): > Dla mnie też! Jak i cała płyta... Kosiak nie bądź prosiak- podziel się wrażeniami ze słuchania całej płyty. To prawda że to drugie "Brave"? Odpowiedz Link Zgłoś
vulture Re: marillion- nowy singiel you're gone 26.03.04, 06:34 Jeszcze nie słyszałem, ale jestem ciekaw, czy: a) Steve Rothery przypomniał sobie, co się robi z tym dużym pudełkiem, które sobie zawiesił na brzuchu b) Zespół nadal będzie twierdzić, że jest nowym Radiohead, w związku z czym wyprodukuje kolejny nie nadający się do słuchania gniot ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kosiak nie jestem prosiak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.04, 16:30 Postaram sie "dwa slowa" z pozycji jak najbardziej obiektywnego sluchacza, choc mi o to trudno. No wiec tak - na kazdej plycie Marillion w ciagu ostatnich 15 lat bylo jakies nagranie, ktore mnie draznilo. Tu wreszcie takiego nie ma. Sa rozne barwy , nastroje, miejscami kapitalne brzmienia i wszystkiego doskonale sie slucha przez 65 minut. Plyta jest spieta jak klamra dwoma najdluzszymi utworami, 13-minutowym "The Invisible Man" (nowe brzmienia gitary SR) i ponad 10-minutowym "Neverland" (gitarka jak w "Incubus"). Swietnym pomyslem jest powracajacy temat "Marbles" - 2-minutowe miniatury o podobnej linii melodycznej, ale w roznych aranzacjach. "Angelina" (zmiksowana przez Stevena Wilsona) i "Fantastic Place" rzucaja na kolana i przyprawiaja o dreszcze. W pierwszym udalo sie wywolac wrazenie nieprawdopodobnej przestrzeni, w drugim final ze smyczkami przyprawia o dreszcze (cos jak w finale "Afraid Of Sunlight"). Tyle chyba na razie, bo poki co rozpoczynam 28. przesluchanie plyty. Aha! 1) Steve Hogarth chyba jeszcze nigdy nie spiewal z takim uczuciem, tak jakby podawal dusze na dloni; 2) Dzis w nocy w Trojce cztery utwory z plyty pomiedzy 2:00 a 6:00 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As Re: nie jestem prosiak IP: *.vline.pl / *.vline.pl 26.03.04, 18:09 Gość portalu: kosiak napisał(a): 2) Dzis w nocy w Trojce cztery utwory z plyty > > pomiedzy 2:00 a 6:00 A podobno miało być samo Rush ?? Ja nie wiem czy opłaca mi się rezygnować ze snu dla Marillion Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kosiak Rush za tydzien IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.04, 20:51 Cztery godziny z Rush za tydzien bo dzis 200. jubileuszowe wydanie Nocy Muzycznych Pejzazy - akurat tak wypadlo) Odpowiedz Link Zgłoś
moore_ash Re: marillion- nowy singiel you're gone 26.03.04, 19:22 Vul! nie moglbys napisac o nich czegos pozytywnego? ide za miesiac na koncert i wolalbym sie nastawiac na dobra zabawe niz na zmarnowany czas wiec napisze, ze jeszcze sobie daja rade. nawet jak to nieprawda pozdr. tb Odpowiedz Link Zgłoś
vulture Re: marillion- nowy singiel you're gone 27.03.04, 14:44 moore_ash napisał: > Vul! > > nie moglbys napisac o nich czegos pozytywnego? Ależ ja bardzo lubię Marillion do 1997 roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kosiak Re: marillion- nowy singiel you're gone IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.04, 16:18 Vul, czy wg Ciebie "Seasons End", "Brave", "Afraid Of Sunlight", "Anoraknophobia" to byly gnioty? Odpowiedz Link Zgłoś
vulture Re: marillion- nowy singiel you're gone 27.03.04, 16:29 Gość portalu: kosiak napisał(a): > Vul, czy wg Ciebie "Seasons End", "Brave", "Afraid Of > Sunlight", "Anoraknophobia" to byly gnioty? A według Ciebie "Seasons End", "Brave", "Afraid Of Sunlight" powstały po 1997? Spójrz co napisałem powyżej. "Anoraknophobia" nie podoba mi się specjalnie, ale dwa kawałki lubię: "When I Meet God" i "This Is The 21st Century". Gniotem było dla mnie "Radiation", a megagniotem "Marillion.com". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kosiak Re: marillion- nowy singiel you're gone IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.04, 18:42 ""Anoraknophobia" nie podoba mi się specjalnie, ale dwa kawałki lubię: "When I Meet God" i "This Is The 21st Century". Gniotem było dla mnie "Radiation", a megagniotem "Marillion.com"." Fakt jakos nie przeanalizowalem dokladnie roku A z "Anoraknophobii" - "Fruit" i "Quartz" Ci nie leza? "marillion.com" - "Go!", "House", "Enlightened", "Interior Lulu"? "Radiation" - "Now She'll Never Knows", "Cathedral Wall", "A Few Words For The dead"? Odpowiedz Link Zgłoś
vulture merylją 27.03.04, 18:52 Gość portalu: kosiak napisał(a): > A z "Anoraknophobii" - "Fruit" i "Quartz" Ci nie leza? > "marillion.com" - "Go!", "House", "Enlightened", "Interior Lulu"? > "Radiation" - "Now She'll Never Knows", "Cathedral Wall", "A Few Words For The > dead"? Nuda, potworna nuda i jeszcze raz nuda. Zwłaszcza kawałki z "Marillion.com". I mówię to jako człowiek, lubiący Marillion, żeby nie było że jest inaczej A z kolei bardzo podoba mi się (z wyjątkiem na "Hope For The Future") niedoceniany i w ogóle słabo oceniany album "This Strange Engine". Uważam, że dorównuje na pewno "Afraid...", a w niektórych momentach nawet go przewyższa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kosiak Re: merylją IP: *.autocom.pl 27.03.04, 23:29 Widze, ze lubisz dlatego zaskoczylo mnie takie równanie z grunten tych dwóch/trzech płyt. Ale szanuje Twoje prawo do własnego zdania tym bardziej, ze lubisz zespol i wiesz o czym piszesz. Nowa płyta Ci sie spodoba)) Odpowiedz Link Zgłoś
vulture carrying the message 28.03.04, 08:15 Po prostu na tych nielubianych przeze mnie albumach grupa na siłę starała się odejść od wypracowanego przez lata brzmienia. Na "Radiation" jest dość niechlujne ("Under The Sun", "Cathedral Wall") i być może niektóre kompozycje zaprezentowałyby się nieco lepiej, gdyby je porządnie zagrać. Na "marillion.com" brzmienie jest maksymalnie płaskie, wręcz syntetyczne, wszystko jest zrobione "pod linijkę" i same kompozycje nie mają czegoś, co przykułoby moją uwagę. Jak słucham takiego np. "Rich" czy singlowego "Deserve", czuję bezradność. Dłuższe i teoretycznie bardziej rozbudowane kompozycje też sprawiają wrażenie, jakby były na siłę przedłużone, zwłaszcza że melodie nie zapadają jakoś szczególnie w pamięć. Na "Anoraknophobii" jest już nieco lepiej, dlatego mam cichą nadzieję, że "Marbles" będzie odbiciem się od dna... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nadzieja ze sie wtrace... IP: *.chello.pl 28.03.04, 08:19 nowa plyta to rewelacja, chociaz slyszalam tylko niektore utwory, puszczane miedzy 2 a 6 ))... chcialabym jednak kiedys uslyszec utwor "Beautiful", zreszta nie ja jedna... kilkoro "kawiarenkowiczow" mowilo mi na ucho, ze fajnie by bylo... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
vulture Re: ze sie wtrace... 28.03.04, 08:44 Gość portalu: nadzieja napisał(a): > chcialabym jednak kiedys uslyszec utwor "Beautiful", zreszta nie ja jedna... A ja chciałbym kiedyś dorwać teledysk, bo tylko raz widziałem. I w ogóle nie widziałem - o ile jakieś były - teledysków do singli z płyt po "Afraid Of Sunlight". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nadzieja Re: ze sie wtrace... IP: *.chello.pl 28.03.04, 09:23 wiec sprawdzilam i przynajmniej od 10 sierpnia 2002 roku utworu "Beautiful" na antenie nie bylo... a zapotrzebowanie jest... za to byl utwor "parabola" toola... i nie byloby w tym nic dziwnego, gdyby nie fakt, ze dla mnie przynajmniej "parabola" i "parabol" stanowia nierozerwala calosc... puszczenie jednego z nich to tak jak przerwanie jakiegos utworu w polowie... chyba, ze na strone NMP wkradl sie blad, a ww utwory zostaly puszczone razem... pozdrawiam... Odpowiedz Link Zgłoś
moore_ash Re: marillion- nowy singiel you're gone 27.03.04, 16:42 Ależ ja bardzo lubię Marillion do 1997 roku. to co? mam sie w czasie przeniesc??)) jak juz kupilem bilet to pojde. najwyzej bedzie to czas nie do konca dobrze wykorzystany. ale to nic bo na drugi dzien ide na stinga, wiec w sumie im mniej bedzie mi sie podobal marillion tym bardziej bedzie mi sie podobal sting (wiem, troche kulawa logika. ciagnac to dalej powinienem pojsc na koncert jakiegos totalnego gowna przed marillion, wtedy nawet jakby zagrali dwa kawalki to bym sie dobrze bawil) pozdr. tb pees. sprawdzasz czasem poczte na gazecie? jak bedziesz mial momencik to sprawdz. Odpowiedz Link Zgłoś
vulture Re: marillion- nowy singiel you're gone 27.03.04, 16:45 moore_ash napisał: > Ależ ja bardzo lubię Marillion do 1997 roku. > > to co? mam sie w czasie przeniesc??)) A czy ja Ci każę coś robić? To mój problem, że ostatnią płytą Marillion, jaka mi się podoba, jest "This Strange Engine" i niczyj inny. Baw się dobrze W poczcie nic nie mam, może jeszcze przyjdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
vulture żem usłyszał 28.03.04, 09:56 Hm... no, może być, jak na pojedyncze posłuchanie. Trochę brzmi, jak przyspieszona wersja "This Is The 21st Century" (tłukąca perkusja i plamy klawiszowe), ale ma jakiś urok. Nie jest specjalnie przebojowy ten utwór (niewyraźny refren jakiś), nie sądzę też, żeby poza "Trójką" i Radiem 94 ktoś go grał, ale wróży dobrze. Tylko więcej NORMALNEJ gitary SR poproszę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nadzieja Re: żem usłyszał IP: *.chello.pl 28.03.04, 10:04 w 94 mozna to uslyszec??? moze zbyt pochopnie pogrzebalam to radio... trza wlaczyc sobie... pozdrawiam P.S. teraz jest akurat dr love... to ten, ktorego mozna poprosic, a on pusci co sie chce... Odpowiedz Link Zgłoś