foxy21 29.05.04, 22:00 Jest taki watek na forum muzyka, ale tu tez mozemy o tym pisac. U mnie rzadzi Billy Cobham:Mississippi Knihts-Live! A u was? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jasiek_natolin Re: Czego/kogo sluchacie w tej chwili? 29.05.04, 23:17 Pharoah Sanders:"Heart is a melody" Wspaniała płyta,zwłaszcza "Ole". Odpowiedz Link Zgłoś
jan.kran Re: Czego/kogo sluchacie w tej chwili? 01.06.04, 21:13 jasiek_natolin napisał: > Pharoah Sanders:"Heart is a melody" > Wspaniała płyta,zwłaszcza "Ole". Bardzo piekna plyta)) Ja Davis a jak sie skonczy to Coltrane. I tak w kolko )) K. Odpowiedz Link Zgłoś
foxy21 Re: Czego/kogo sluchacie w tej chwili? 01.06.04, 22:03 Ja tez slucham teraz Davisa, M.D.Quintet '69, znalazlam wlasnie w sieci, Kranie: jakiej plyty sluchasz? Odpowiedz Link Zgłoś
matmos1 Re: Czego/kogo sluchacie w tej chwili? 01.06.04, 23:07 Peter Brotzmann - "Nipples" ... Odpowiedz Link Zgłoś
stpaul Re: Czego/kogo sluchacie w tej chwili? 28.08.04, 17:56 Leszek Możdżer - Piano Odpowiedz Link Zgłoś
radcawegrowicz Re: Czego/kogo sluchacie w tej chwili? 13.06.04, 08:52 posłuchałem sobie dwóch trąbek: Wyntona Marsalisa The Magic Hour i Dave'a Douglasa Strange Liberation - o wiele bardziej podobał mi się Douglas (+Frisell w składzie) a Marsalis szczerze mówiąc przynudzał: jakieś takie klimaty nowoorleańskie, które nie specjalnie mi pasują Odpowiedz Link Zgłoś
out_to_lunch Re: Czego/kogo sluchacie w tej chwili? 02.06.04, 07:37 The Matthew Herbert Band "Goodbye Swingtime" Odpowiedz Link Zgłoś
foxy21 Re: Czego/kogo sluchacie w tej chwili? 06.06.04, 20:05 Dzis rocznica smierci Stana Getza, u mnie wlasnie gra... Jesli nie znacie plyty "The Lost Sessions", to goraco polecam,zapis sesji,podczas ktorej Getz juz zmagal sie z choroba Odpowiedz Link Zgłoś
frank4 Re: Czego/kogo sluchacie w tej chwili? 07.06.04, 15:55 foxy21 napisała: > Dzis rocznica smierci Stana Getza, > u mnie wlasnie gra... Foxy, czy Ty słuchasz tylko (najczęściej) wg. "klucza": czyja dzisiaj rocznica śmierci tego na "patelnię" ciach? > Odpowiedz Link Zgłoś
foxy21 Re: Czego/kogo sluchacie w tej chwili? 07.06.04, 16:16 frank4 napisał: > foxy21 napisała: > > > Dzis rocznica smierci Stana Getza, > > u mnie wlasnie gra... > > Foxy, czy Ty słuchasz tylko (najczęściej) wg. "klucza": czyja dzisiaj rocznica > śmierci tego na "patelnię" ciach? > Bron Boze! To przypadek, tak jakos wyszlo. Odpowiedz Link Zgłoś
frank4 :O)))))) 08.06.04, 12:04 foxy21 napisała: > Bron Boze! To przypadek, tak jakos wyszlo. Żartowałem, hihi... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
foxy21 Re: :O)))))) 08.06.04, 12:37 Staram sie poszerzac horyzonty i czasem cos czytuje na temat muzyki. Stad niekiedy rzucanie datami, takie tam male zboczenie o np.jutro urodziny obchodzi Kenny Baron, wiec poslucham "Sunshower", uwielbiam ten utwor, a 30 lat temu Rick Wakeman oglosil, ze odchodzi z YES, a wczoraj mialam go przyjemnosc uslyszec w kongresowej pozdr, Odpowiedz Link Zgłoś
majster55 Re: Czego/kogo sluchacie w tej chwili? 07.06.04, 00:25 ŻONY SŁUCHAM!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
foxy21 Re: Czego/kogo sluchacie w tej chwili? 07.06.04, 10:50 majster55 napisał: ŻONY SŁUCHAM!!!! A zona spiewa, gra czy tylko mowi? Odpowiedz Link Zgłoś
majster55 Re: Czego/kogo sluchacie w tej chwili? 07.06.04, 15:31 Spiewa!!! (--tak jak jej zagram) Odpowiedz Link Zgłoś
foxy21 Re: Czego/kogo sluchacie w tej chwili? 07.06.04, 16:17 majster55 napisał: > Spiewa!!! (--tak jak jej zagram) A na czym grasz? Odpowiedz Link Zgłoś
majster55 Re: Czego/kogo sluchacie w tej chwili? 07.06.04, 19:06 ..........na NERWACH GRAM!!! Odpowiedz Link Zgłoś
out_to_lunch Re: Czego/kogo sluchacie w tej chwili? 07.06.04, 14:16 Dzisiaj Nils Petter Molvaer Odpowiedz Link Zgłoś
maniaczytania Re: Czego/kogo sluchacie w tej chwili? 08.06.04, 16:44 Urodzinowa plyta Jaco - live )) Odpowiedz Link Zgłoś
foxy21 Re: Czego/kogo sluchacie w tej chwili? 08.06.04, 21:51 YES! Wczoraj na zywo,dzis z plyt. Odpowiedz Link Zgłoś
ashanti5 Re: Czego/kogo sluchacie w tej chwili? 09.06.04, 14:30 Przed chwilą skończyłam słuchać Cala Tjadera. Teraz leci Tricky. A zaraz potem włąćze mojego naukochańszego Dizziego. Odpowiedz Link Zgłoś
jan.kran Re: Czego/kogo sluchacie w tej chwili? 12.06.04, 23:31 ashanti5 napisała: > Przed chwilą skończyłam słuchać Cala Tjadera. Teraz leci Tricky. > A zaraz potem włąćze mojego naukochańszego Dizziego. Cal Tjader, mialam ((( I Pharoa i tyle innych pieknych plyt... Nadal mam sporo, ale nastrajacie mnie melancholijnie, bo jeszcze tylu mi brakuje do kolekcji )) Ja slucham Coltrane The Love.. A jak sie skonczy to Mahavishnu.. a åpotem Aghartha. A potem chyba pora spac) Pozrawiam jazzowo. K. Odpowiedz Link Zgłoś
radcawegrowicz Re: Czego/kogo sluchacie w tej chwili? 09.06.04, 17:37 teraz 2 basy w ole coltrane'a Odpowiedz Link Zgłoś
wowa11 Re: Czego/kogo sluchacie w tej chwili? 09.06.04, 18:59 Bad Plus, świetna sprawa, trzech gości i jazzowy cover Nirvany, Spells like..... Odpowiedz Link Zgłoś
ssylvia1 Re: Czego/kogo sluchacie w tej chwili? 12.06.04, 20:48 Windows of the World Stana Getza )) Odpowiedz Link Zgłoś
out_to_lunch Re: Czego/kogo sluchacie w tej chwili? 13.06.04, 13:31 Dzisiaj Hancock, Brecker, Hargrove Odpowiedz Link Zgłoś
jasiek_natolin Re: Czego/kogo sluchacie w tej chwili? 13.06.04, 14:06 Ale Brecker jakoś nie pasuje do tego towarzystwa. Odpowiedz Link Zgłoś
maniaczytania Re: Czego/kogo sluchacie w tej chwili? 14.06.04, 12:01 a dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
out_to_lunch Re: Czego/kogo sluchacie w tej chwili? 14.06.04, 12:29 maniaczytania napisała: > a dlaczego? No właśnie - dlaczego? Bo wg mnie w przypadku 'Directions...' wszystko i wszyscy - również Brecker - jest na swoim miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
out_to_lunch jazz fajny jest... 14.06.04, 11:05 ...czyli 'sorry music polska' Pink Freud Odpowiedz Link Zgłoś
jasiek_natolin Re: jazz fajny jest... 14.06.04, 14:16 A moim zdaniem na tej płycie gra czterech genialnych muzyków,czyli Hancock,Hargrove,Patitucci i Blade oraz jeden przeciętny jazzman,za jakiego uważam Breckera.Kiedy on gra solówki,to psuje efekt,na jaki pracują pozostali muzycy.Brak mu wrażliwości jazzowej.Poza tym brzmienie jego saksofonu jest zupełnie nijakie. Takie same wrażenie odniosłem na Jazz Jamboree,kiedy grał w zespole z Liebmanem i Lovano. Odpowiedz Link Zgłoś
heniek99 Re: Czego/kogo sluchacie w tej chwili? 15.06.04, 01:14 Dzisiaj, tzn. już wczoraj udało mi się przesłuchać jedynie "Goodbye Susie Soho" E.S.T. i "People Time" Stana Getza i Kenny Barrona. A teraz w nocy plumka sobie Jazz Radio. Coś słabo ostatnio z czasem na słuchanie muzy... hen(ryk) ---------------------- ... ciepło wewnętrzne łatwo można uzupełnić ciepłem zewnętrznym przy pomocy różnych wódek słodkich i mocnych, jak mówią w Galicji. Odpowiedz Link Zgłoś
out_to_lunch Re: Czego/kogo sluchacie w tej chwili? 16.06.04, 09:35 Kondo/Bernocchi/Laswell CHARGED Odpowiedz Link Zgłoś
maniaczytania Re: Czego/kogo sluchacie w tej chwili? 16.06.04, 15:57 M. Brecker - "Time is of the Essence" Odpowiedz Link Zgłoś
jasiek_natolin Re: Czego/kogo sluchacie w tej chwili? 17.06.04, 23:11 I podoba Ci się to? Odpowiedz Link Zgłoś
maniaczytania Re: Czego/kogo sluchacie w tej chwili? 18.06.04, 11:29 Nie slucham czegos, co mi sie nie podoba Odpowiedz Link Zgłoś
jasiek_natolin Re: Czego/kogo sluchacie w tej chwili? 18.06.04, 17:59 Rozumiem.W sumie ja nie znam tej płyty. A teraz słucham "Another blowfish" Jacka Kochana. Odpowiedz Link Zgłoś
out_to_lunch Re: Czego/kogo sluchacie w tej chwili? 18.06.04, 08:08 Abdullah Ibrahim 'African Suite' Odpowiedz Link Zgłoś
masaladosa Re: Czego/kogo sluchacie w tej chwili? 19.06.04, 10:46 n p molvaer-'solid ether'... Odpowiedz Link Zgłoś
out_to_lunch Re: Czego/kogo sluchacie w tej chwili? 19.06.04, 12:30 masaladosa napisał: > n p molvaer-'solid ether'... U mnie też! U mnie też! U mnie też! Odpowiedz Link Zgłoś
foxy21 Re: Czego/kogo sluchacie w tej chwili? 20.06.04, 12:48 AGARTHA Miles Davis Odpowiedz Link Zgłoś
foxy21 Re: Czego/kogo sluchacie w tej chwili? 20.06.04, 12:49 foxy21 napisała: > AGHARTA Miles Davis > Odpowiedz Link Zgłoś
radcawegrowicz Re: Czego/kogo sluchacie w tej chwili? 20.06.04, 18:43 Charlie Haden Quartet West - Now is the hour to je pekna hudba Odpowiedz Link Zgłoś
out_to_lunch Re: Czego/kogo sluchacie w tej chwili? 21.06.04, 15:18 Bill Laswell 'Sacred System - Nagual Site' Odpowiedz Link Zgłoś
foxy21 Re: Czego/kogo sluchacie w tej chwili? 25.06.04, 17:23 Joe Henderson pieknie smyczy Odpowiedz Link Zgłoś
jasiek_natolin Re: Czego/kogo sluchacie w tej chwili? 27.06.04, 11:37 Teraz nie słucham niczego,ale jeszcze przed chwilą chłonąłem dźwięki z płyty Joe Hendersona "Inner Urge".Kupiłem ją wczoraj i jestem zachwycony;zwłaszcza utworem "El Barrio".Doprawdy nie tak często ciarki chodzą po plecach w czasie słuchania muzyki.Płyta nagrana w 1964 roku,a więc w czasach królowania Coltrene'a.Połowa jego kwartetu - Mc Coy Tyner i Elvin Jones - grają właśnie na płycie Hendersona,a na basie gra Bob Cranshaw,który niedawno grał z Rollinsem w Kongresowej. Aż się nie chce myśleć ,że Henderson i Jones już nie żyją. Odpowiedz Link Zgłoś
foxy21 Re: Czego/kogo sluchacie w tej chwili? 27.06.04, 13:13 Ja slucham Davisa "Sketches of Spain" - mistrzostwo swiata, tu tez nieodzalowany, wielki Elvin Jones. I rownie wielki kompozytor Gil Evans. Odpowiedz Link Zgłoś
mietek75 Re: Czego/kogo sluchacie w tej chwili? 28.06.04, 13:44 hiram bullock "way kool" Odpowiedz Link Zgłoś
devil_inside Re: Czego/kogo sluchacie w tej chwili? 28.06.04, 21:07 Praxis "Mold". Niesamowite... Odpowiedz Link Zgłoś
foxy21 Re: Czego/kogo sluchacie w tej chwili? 30.06.04, 20:23 John Scofield Trio-EnRoute! Odpowiedz Link Zgłoś
out_to_lunch Re: Czego/kogo sluchacie w tej chwili? 01.07.04, 09:17 Jan Garbarek 'I took up the runes'. Pierwsze przesłuchanie i zachwyt. Odpowiedz Link Zgłoś
foxy21 Re: Czego/kogo sluchacie w tej chwili? 01.07.04, 23:41 Udalo mi sie sciagnac kawalek "Pilatus" - Buddy Rich&Ferguson, poza tym jeszcze kilka ciekawych rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
foxy21 Re: Czego/kogo sluchacie w tej chwili? 07.07.04, 23:04 Na otarcie lez Bobby McFerrin, niestety nie na zywo Ktos jest w kongresowej na koncercie? Odpowiedz Link Zgłoś
foxy21 Re: Czego/kogo sluchacie w tej chwili? 08.07.04, 11:45 baky napisał: > ???Nie znam! Baky, bo Ty jeszcze dzieciak jestes, wielu rzeczy nie znasz, ale wszystko przed Toba pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
baky Re: Czego/kogo sluchacie w tej chwili? 08.07.04, 11:53 Chyba jednak nie. A dzisiaj sluchalem skladanki Dianne Reeves "The Best for Foxy". Mocna rzecz! Odpowiedz Link Zgłoś
foxy21 Re: Czego/kogo sluchacie w tej chwili? 08.07.04, 12:07 To musi byc piekna plyta Ja wlasnie slucham Adagietto Symphony No.5 Odpowiedz Link Zgłoś
baky Re: Czego/kogo sluchacie w tej chwili? 08.07.04, 12:12 Adagietto nagralem Ci w wersji Pierre'a Bouleza; poza pulsem, lot............. Odpowiedz Link Zgłoś
foxy21 Re: Czego/kogo sluchacie w tej chwili? 08.07.04, 21:19 Super, a ja wykopalam stara kasete, ale za to jaka! John Coltrane & Duke Ellington z '62, pieknie sie zaczyna od "In A Sentimental Mood" Odpowiedz Link Zgłoś
foxy21 Re: Czego/kogo sluchacie w tej chwili? 18.07.04, 16:23 W takie upalne popoludnie, to tylko goracy Paco De Lucia "Antologia" i zimne piwko Odpowiedz Link Zgłoś
jotesz Re: Czego/kogo sluchacie w tej chwili? 19.07.04, 09:07 jak wakacje to można odetchnąć trochę i od jazzu. Słucham na okrągło dwóch pierwszych płyt Steamhammer - to już trochę paleontologia, bo panowie grali to na przełomie lat 60 i 70. Zwłaszcza polecam Junior's Wailling oraz bluesa 24 Hour Odpowiedz Link Zgłoś
gregkor Re: Czego/kogo sluchacie w tej chwili? 19.07.04, 17:17 Słucham właśnie "Ole Coltrane" i nawet mi pogoda nie przeszkadza..))) pzodr Odpowiedz Link Zgłoś
foxy21 Re: Czego/kogo sluchacie w tej chwili? 19.07.04, 20:56 Jarrett "Over The Rainbow", kocham tego faceta Odpowiedz Link Zgłoś
poli44 Re: Czego/kogo sluchacie w tej chwili? 19.07.04, 22:31 witam.ja w tej chwili słucham :Keith Jarret -Koln Concert , wspanialosci ! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jasiek_natolin Re: Czego/kogo sluchacie w tej chwili? 19.07.04, 23:06 Pewnie,że wspaniałość. A ja - jakże by inaczej - słucham płyty Sclavisa "Napoli's Walls",którą kupiłem po jego warszawskim koncercie. Odpowiedz Link Zgłoś
out_to_lunch Re: Czego/kogo sluchacie w tej chwili? 24.07.04, 14:04 Calexico 'The Black Light' Odpowiedz Link Zgłoś
foxy21 Re: Czego/kogo sluchacie w tej chwili? 04.08.04, 20:36 Keith Jarrett Trio At The Blue Note: The Complete Recordings, wlasnie wlaczylam ostatnia VI plyte Odpowiedz Link Zgłoś
foxy21 Re: Czego/kogo sluchacie w tej chwili? 08.08.04, 11:29 Ula Dudziak-Papaja Tego sie nie tylko slucha, ale i tanczy przy tym! Odpowiedz Link Zgłoś
radcawegrowicz Re: Czego/kogo sluchacie w tej chwili? 08.08.04, 15:28 a mnie ta Dudziakowa Papaja zawsze drażniła a słucham sobie kwartetu Dave'a Brubecka płytka: Jazz Goes To College - kapitalny Paul Desmond! i taka smutna refleksja - jest nagranie to koncertowe z 1954 r. oni tam sobie wspaniałej muzyki słuchali, luz i relaks a u nas rządzi Bierut, z Katowic zrobili Stalinogród, w ziemi albo w więzieniu tysiące najlepszych z najlepszych... cholera!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
maniaczytania Re: Czego/kogo sluchacie w tej chwili? 19.08.04, 10:56 Mike Stern - These Times Odpowiedz Link Zgłoś
widmowolnosci Re: Czego/kogo sluchacie w tej chwili? 19.08.04, 22:10 Kurylewicza Go Right, Kupilem sobie wszystkie dostepne reedycje Polish Jazzu .Oczywiscie ze z perspektywy czasu widze duzo epigonstwa ale w tamtych czasach ,to byl jedyny dostepny jazz technicznie ok, Plytki bardzo niezle przemiksowane nie wszystkie co prawda ale wiekszosc tak.w sumie pyszna muzyka.widmopozdr Odpowiedz Link Zgłoś
foxy21 Re: Czego/kogo sluchacie w tej chwili? 20.08.04, 06:38 Poranek z Garbarkiem, slucham "Afric Pepperbird". O tej porze muzyka zupelnie inaczej brzmi. Odpowiedz Link Zgłoś
baky Re: Czego/kogo sluchacie w tej chwili? 20.08.04, 11:19 Zwlaszcza, gdy sie wstaje o 3:30. U mnie Jarrett "Standards, vol.1". Odpowiedz Link Zgłoś