Dodaj do ulubionych

nu-metal dobra muzyka czy popłuczyny

28.07.04, 20:52
Znajomy przyniósł mi ostatnio płyty Korna, pomyślałam sobie - posłucham.
Posłuchałam, spodobało mi się, postanowiłam się podzielić wrażeniami z innym
znajomym i tu...niespodzianka. Czego ty dziewczyno słuchasz, przeraził się
znajomy, wyrzuć to gówno do kosza bo ci mózg zniszczy, te wszystkie Korny,
Limpy bez Kitu to straszne popłuczyny,obciach i szajs dla dresiarzy. Głupio
mi się zrobiło bo sympatia do Kornika już mi się powoli zaczęła zakorzeniać a
wcale dresiarą nie jestem. Jak myślicie, czy nu-metal to rzeczywiście taki
straszny obciach?
Obserwuj wątek
    • humbak Re: nu-metal dobra muzyka czy popłuczyny 28.07.04, 21:28
      Moją opinię nt Korna znasz. System of a down to też nu metal i śiwtna kapela.
      Znajomy dał pois braku tolerancji, a tekst o dresiarzach to bzdura normalna.
    • Gość: As Re: nu-metal dobra muzyka czy popłuczyny IP: *.vline.pl / *.rev.vline.pl 28.07.04, 21:38
      Powiem tak - jeśli ktoś nie zna starszej muzyki, dla niego Korn może być czymś
      świeżym i ekscytującym. Jednak dla kogoś kto wychował się na bardziej
      klasycznych odmianach ciężkiego rocka muzyka zespołu Korn może wydawać się
      profanacją. Ja w zasadzie jestem tolerancyjny, sam Korn ani mnie ziębi ani
      grzeje, doceniam to że maja ciekawe brzmienie i kilka dobrych kawałków, ale
      uważam że muzycy z zespołów nu - metalowych mogą co najwyżej czyścić buty
      gościom z Iron Maiden czy Metalliki. Nie ta klasa, nie te umiejętności, nie ten
      warsztat.
      A już te wszystkie Limpy i Linkiny to dla mnie jakaś parodia, choć wiem że
      dzieciaki to łykają.
      • humbak Re: nu-metal dobra muzyka czy popłuczyny 28.07.04, 21:54
        Sam stwierdziłeś, że Metallica nagrała album, który się Tobie nie podoba. Nie
        jesteś jedynym jej fanem, który tak uważa. SoaD i Slipknot jeszcze czegoś
        takiego nie nagrali. Więc jak? Staż moim zdaniem to za mało.
        • kondoreus Re: nu-metal dobra muzyka czy popłuczyny 28.07.04, 22:07
          .
          generalnie to chciałbym poprosić tu o jakieś dokładne okreslenie granic nu-
          metalu. póki jednak nie ma odpowiedzi na moje pytanie pragnę jedynie zauważyć
          że to co obecnie prezentują tzw nowe zespoły metalowe to jak dla mnie rownie
          dobrze możnaby nazwać disco-metalem. nie ma to w sobie tego "czegoś" co by nie
          tylko pozwalało zaistnieć na topach list przebojów, ale także (a w zasadzie
          przede wszystkim) zaistniec na dłużej w sercach fanow. nie ma obecnie (moim
          zdaniem - jak by tu może As dodał) zespołu który ruszyłby wielbicieli
          jakiejkolwiek odmiany metalu.
          .
          • humbak Re: nu-metal dobra muzyka czy popłuczyny 28.07.04, 22:25
            Nu metal nie ma chyba dobrej definijcji. Są tam sample i poawia się
            wokal "hiphopowy". Nie wiem, czego chcecie od zespołów, które wymieniłem, ale
            to mój ostatni wpis tu, bo to kwestia gustu, a ja nie chcę być upie.....
    • Gość: As Link do starego wątku IP: *.vline.pl / *.rev.vline.pl 28.07.04, 23:05
      W dawnych czasach świetności forum muzyka zaistniała całkiem ciekawa dyskusja
      na temat stylu muzycznego zwanego "nu-metalem" którą miałem przyjemność
      zainspirować.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=78&w=2567394&v=2&s=0
      • humbak Re: Link do starego wątku 28.07.04, 23:25
        Ostatnia wypowiedź. Co o niej sądzisz?
        • Gość: As Re: Link do starego wątku IP: *.vline.pl / *.rev.vline.pl 28.07.04, 23:52
          Ostatnią wypowiedź z tego wątku napisał pan, który co prawda merytorycznie
          zawsze trzymał wysoki poziom, natomiast pod względem kultury osobistej
          prezentował poziom menela spod budki z piwem. Po prostu uwielbiał obrażać
          innych forumowiczów i mieszać z błotem wszystkich równo, jak leci. Dlatego
          pozwól, że jego postu komentować nie bedę.
          • humbak Tego nie wiedziałem. 28.07.04, 23:56
            Tym wpisem raczej nikogo nie obrażał, a zgadzam się z ową siekierową opinią,
            więc zapytałem.
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka