Gość: m IP: *.dop.szczecin.pl 23.08.04, 22:42 polecam ladne dzwieki .mam zestaw 2 cd na ameryke. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
haribo_goldbaren Re: marillion najnowsza plyta b. dobra 23.08.04, 22:45 Gość portalu: m napisał(a): > polecam ladne dzwieki .mam zestaw 2 cd na ameryke. Najlepsza recenzja, jaka czytalem. Odpowiedz Link Zgłoś
kondoreus Re: marillion najnowsza plyta b. dobra 23.08.04, 22:46 . za marillion nigdy nie przepadałem i jakos bardziej ich nie poznałem. ta płyta mnie znudziła. ale to było dopiero 1 przesłuchanie. . Odpowiedz Link Zgłoś
kondoreus coraz bardziej mi się podoba 25.08.04, 14:13 . od wczoraj przesłuchałem jeszcze 2 razy i jest coraz ciekawsza zastanawiam się nawet czy nie sięgnąć po coś starszego marillionu. od czego radzicie zacząć? . Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.funkulo Re: marillion najnowsza plyta b. dobra 24.08.04, 20:52 Btw, czyzby Marillion wzielo sie za sampling? Slyszalem gdzies w radio numer M. chyba z owej plyty i glowe daje, ze podklad zywcem byl zerzniety z niesmiertelnego "Funky Drummera" od papy Browna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As Re: marillion najnowsza plyta b. dobra IP: *.vline.pl / *.rev.vline.pl 24.08.04, 21:04 Fajna płyta, mam na mp3 dwualbumowe wydanie. Pierwsza płyta Marillionu bez Fisha której słucham i mi się spodobała. Ta muzyka wciąga raczej klimatem, nastrojem niż kompozycjami i partiami solowymi (jak to było za czasów Fisha). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rockfanka Re: marillion najnowsza plyta b. dobra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.04, 23:01 Fantastycznie zagrali "jednoplytowa" wersje Marbles na koncercie w maju, jak zaczeli "Neverland" to ludzie byli jak zaczarowani, nikt nawet nie pisnal Jest to jedyna plyta tej kapeli jaka mam. Spory o wyzszosc Fisha nad Hoggarthem mnie nie obchodza, a ten album choc jest senny to w jakis magiczny sposob nie nudzi. Atmosfera raz to Lennonowska za sprawa spiewu Steva, raz to przywolujaca Floydow (zwlaszcza utwor Us and them). Wole jak nawiazuja do Ciemnej Strony Ksiezyca niz do Genesis. Oby tak dalej. Odpowiedz Link Zgłoś