Gość: jean IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.04, 18:19 Planuję zorganizowac imprezę sylwestrową z muzyką, strojami i atmosferą lat 70' i 80'! Pomóżcie - jakie są najlepsze dyskotekowe(choć nie tylko)kawałki z tego okresu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Duderyk Re: muzyka lat 70' 80' na imprezę! IP: 5.2.* / *.chello.pl 06.12.04, 00:35 Najlepiej się tańczy przy muzyce King Crimson. Odpowiedz Link Zgłoś
bumcykcyk2 No to może taki zestawik.... lata 70-te 06.12.04, 00:51 POLSKA 70' Krzysztof Krawczyk "Jak minął dzień"; "Byle było tak", "Pamiętam Ciebie z tamtych lat" itp. (kup sobie oryginalną płytę z 79 i dawaj w całości) Happy End "Jak się masz kochanie" Halina Frąckowiak "Bądź gotowy dziś do drogi" Maryla Rodowicz "Sing sing", "Bo to co nas podnieca..kasa)" Zdzisława Sośnicka "Julia i ja" 2+1 "Windą do nieba" ŚWIAT 70' Abba/Boney M. wybierz sobie numery George Baker Selection "Una Paloma Blanca" Goombay Dance Band "Sun of Jamaica" Afric Simone "Ramaya", "Hafanana", "Playa Blanca" Bee Gees "Staying Alive" Engelbert Humperdinck "The Spanish night is over", "The last Waltz" Demis Roussos 'Goodbye my Love, Goodbye", "Lovely Lady of Arcadia" Hot Chocholate "You Sexy Thing" Donna Summer "Hot Stuff" Irene Cara "What a feeling" Odpowiedz Link Zgłoś
bumcykcyk2 Re: No to może taki zestawik.... lata 80-te 06.12.04, 01:16 POLSKA 80' Papa Dance "Naj Story", "Nasza love" (remix), "Kamikadze wróć" (musi byc dobra wersja) Zbigniew Wodecki "Chałupy Welcome to" Bolter "Daj mi tę noc", "Więcej Słońca", Żeganj bye bye" Krystyna Giżowska "Przeżyłam z Tobą tyle lat"; "Złote obrączki", "Otwarte serca, zamknięte drzwi" (przytulango) Krzysztof Krawczyk "Ostatni raz zatańczysz ze mną", "Nie zostało nam już nic" Ryszard Rynkowski "Inny nie będę" Violetta Villas "Całuj gorąco" Zdzisława Sośnicka "W kolorze krwi" Andrzej Rybiński "nie liczę godzin i lat" Danuta Mizgalska "Casablanca" (tzw. 'tu jest miejsce, tu jest twój dom Jacek Lech "20 lat a może mniej" (to z lat 70-tych ale mi się przypomniało ŚWIAT 80' Shakin Stevens "Oh July"; "Give me Your Heart Tonight" i in. Modern Talking "Brother Louis" "Atlantis is Calling" "Youre my Heart..." itp. Bad Boys Blue "Come back and stay" i in. Sandra "Maria Magdalena" i in. Sabrina "Boys" Savage "Only you", "Don't Cry tonight" Ricchi e Poveri "Mamma Maria" Al Bano & Romina Power "Ci sara" "Felicita" "Sempre sempre" Fernando Express "Fiesta Americana" Chris Wolff "Am Strand von Maspalomas" -------------------------------------------------------- JAK TEN ZESTAW CI NIE ROZKRĘCI IMPREZKI, TO JA SIĘ NIE NAZYWAM BUMCYKCYK!!! Odpowiedz Link Zgłoś
bebiak Re: No to może taki zestawik.... lata 80-te 06.12.04, 02:08 bumcykcyk2 napisał: > JAK TEN ZESTAW CI NIE ROZKRĘCI IMPREZKI, TO JA SIĘ NIE NAZYWAM BUMCYKCYK!!! Gwarantuję Ci, że się tak nazywasz i .. gratuluję! Jestem pod wrażeniem i musiałam Ci to napisać Robiłam taką imprezkę sylwestrową kilka lat temu z tym, że u mnie przez całą noc był to przegląd lat: 60, 70, 80 i 90-tych. Tak po kolei. Wiele miałam utworków z tych, kóre wymieniłeś (polskich nie miałam) i ludzie się bawili obłędnie po prostu - całą noc tańczyliśmy aż do świtu. Impreza była genialna (lata 90-te wypadły jakoś blado). Jeszcze raz Ci gratuluję znajomości tematu. Pzdr. B. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kapiszon Re: No to może taki zestawik.... lata 80-te IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.04, 08:56 Bez muzyki takich miszczów jak: - Village People - Tina Charles - The Carpenters - Smokie - Gary Glitter Nawet nie rozpoczynaj imprezy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: muzyka lat 70' 80' na imprezę! IP: *.igf.edu.pl 14.12.04, 12:42 Witam nie jestem znawca tematu mam podobny problem, organizuje impreze i szukam takiej właśnie muzyki skad to wszystko mozna ściągnąć ? może ktoś mi pomoże ? nenuphar77@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
methinks Re: muzyka lat 70' 80' na imprezę! 15.12.04, 03:21 No jesli chcecie disco '70 i ma nie byc takich hiciorow jak: Sister Sledge - We Are Family Sister Sledge - He's The Greatest Dancer Peaches & Herb - Shake Your Groove Thing James Brown - Play That Funky Music White Boy Kool And The Gang - Get Down On It Kool And The Gang - Jungle Boogie Earth Wind And Fire - Boogie Wonderland Dan Hartman - Relight My Fire Chic - Le Freak Cameo - Word Up (tu akurat chyba lata '80) Rick James - Superfreak sylvia striplin - give me your love Rose Royce - Car Wash Anita Ward - Ring my bell to to bedzie jakas kiszka, a nie impreza. Pozdro, Meth Odpowiedz Link Zgłoś
poziomk Re: muzyka lat 70' 80' na impreze˛! 15.12.04, 09:23 ^80s CLASSIX NOUVEAUX,KAJAGOOGOO, Thompson Twins, Oddzial Zamkniety, Republika, Lombard, TSA, Kombi, Rick Astley, Gazebo, FR David, Modern Talking , Urszula, Papa Dance, Europe, Police, Lionel Richie, Frida, Klincz, Rezerwat, Laonard Cohen, Abba, Yazoo, Eurythmics, ELO, Bee Gees, Scorpions............... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartek Re: muzyka lat 70' 80' na impreze˛! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.04, 13:26 Proponuje skladanke pozytywne wibracje czesc 5 i 6. Duzo tam starych (ale jarych) kawalkow poprzeplatanych z nowymi. Naprawde super Odpowiedz Link Zgłoś