Dodaj do ulubionych

Lacrimosa - Kraków wczoraj - był ktoś?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.05, 09:18
200 osób? więcej?
Obserwuj wątek
    • mallina Re: Lacrimosa - Kraków wczoraj - był ktoś? 06.06.05, 11:41
      tez jestem ciekawa jak bylo..
      • Gość: greg Re: Lacrimosa - Kraków wczoraj - był ktoś? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 06.06.05, 20:25
        muzyka.interia.pl/info/infid/631499?plus=1
        • Gość: kosiak Re: Lacrimosa - Kraków wczoraj - był ktoś? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.05, 18:56
          W Krakowie bylo 900 osob
          • mallina Re: Lacrimosa - Kraków wczoraj - był ktoś? 07.06.05, 21:23
            to juz w Koln bylo wiecej osob..
            myslalam, ze w Krakowie wiecej ludzi bedzie na koncercie
            • Gość: thierry Re: Lacrimosa - Kraków wczoraj - był ktoś? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 07.06.05, 22:55
              W Warszawie pewnie byłaby cała Stodoła czyli 1800 osób. 900 osób na Lacrimosie
              to wstyd
              • Gość: kosiak Re: Lacrimosa - Kraków wczoraj - był ktoś? IP: *.autocom.pl 07.06.05, 23:52
                To zaden wstyd w biednym kraju pt. Polska, w ktorym w czerwcu sa koncerty co 2 -
                3 dni. W Warszawie na pewno nie byloby 1800 osob, skoro 4 lata temu tuz po
                smierci śp. Tomka bylo duzo mniej...
                • mallina Re: Lacrimosa - Kraków wczoraj - był ktoś? 08.06.05, 00:08
                  a po ile byly bilety w Polsce na koncerty Lacrimosy?

ja bylam troche zdziwiona iloscia ludzi na koncercie w Koln - myslalam, ze
                  bedzie ich wiecej
                  ale tez wydaje mi sie, ze to jednak zespol, ktory ma dosyc waskie grono
                  wielbicieli i stad taka frekwencja.

najwazniejsza jest jednak atmosfera na koncercie, pozwole sobie przypomniec
                  swoje wrazenia po koncercie:
                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=78&w=24284337&a=24284337
                  • gaiaa Re: Lacrimosa - Kraków wczoraj - był ktoś? 08.06.05, 14:12
                    mallina napisała:

> a po ile byly bilety w Polsce na koncerty Lacrimosy?

W Bydgoszczy 90-120 zł w przedsprzedaży, w zależności od miejsca. Chociaż,
                    niezależnie od miejsca, część publiki (m.in. ja) nie wytrzymała i pognała pod
                    scenę. smile))
              • Gość: Agora SA Re: tez uwazamy ze 900 na lacrishicie to wstyd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.05, 05:21
        • Gość: j Re: Lacrimosa - Kraków wczoraj - był ktoś? IP: *.zaczek.ds.pw.edu.pl 08.06.05, 00:42
          hehe, w tym artykule jest rzucajacy sie w oczy blad. dostrzegl ktos? kto zgadnie? nagroda czeka!
          • mallina Re: Lacrimosa - Kraków wczoraj - był ktoś? 08.06.05, 01:26
            ANGST - 1991
            1. Seele in Not
            2. Requiem
            3. Lacrima Mosa
            4. Der Ketzer
            5. Der letzte Hilfeschrei
            6. Tränen der Existenzlosigkeit

a nie jak w artykule "Seele In Not" jest datowane na 1993
            prawde mowiac utwor jest nawet starszy, bo pierwszy raz ukazal sie w 1990 roku

no i tez jaka to SZWAJCARSKA legenda sceny rocka!!
            to, ze tam mieszkaja? Tilo Wolff urodzil sie we Frankfurcie i Lacrimosa zawsze
            byla traktowana jako niemiecki zespol)
            smile

• Gość: j Re: Lacrimosa - Kraków wczoraj - był ktoś? IP: *.zaczek.ds.pw.edu.pl 08.06.05, 10:02
              Nie
              "W niedzielę, 5 czerwca, po raz drugi w Polsce zagrała szwajcarska legenda sceny rocka GOTYCKIEGO Lacrimosa"
              tu jest blad, przeciez Lcrimosa to nie gothrock, tylko jakies nie wiadomo co. gothrock to nie takie klimaty
              • mallina Re: Lacrimosa - Kraków wczoraj - był ktoś? 08.06.05, 13:23
                no nie zartuj sobiewink
                gotyckim rockiem nazywanych jest wiele rzeczy, ktore pewnie wcale nim nie sa.
                i akurat wg mnie to chyba malo istotne jak autor okreslil rodzaj muzyki.
                mial napisac "legenda nie bardzo wiadomo czego"?
                wink
                • nefil Re: Lacrimosa - Kraków wczoraj - był ktoś? 08.06.05, 21:03
                  Lacrimosa nazywana jest zespolem gotyckim, ale od czasu jakiegos ich plyty z
                  gotykiem niewiele juz maja wspolnego. Ja bym ich muzyke nazwal "post Mozart
                  death rock" wink
                  • Gość: alienfiend Re: Lacrimosa vs. Sisters of Mercy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.05, 21:50
                    A TSOM zrezygnowali z występu na CARPE NOCTEM (czy jakoś tak), bo to się
                    okazało być festiwalem muzyki gotyckiej, a TSOM nie czują się aby należeli do
                    tej kategorii. Zastąpi ich LACRIMOSA wink, na stronie poświęconej koncertom TSOM
                    nazwana "Goth darlings" wink))

PS
                    Koncert w Bydgoszczy był co najmniej dziwny. Jak seans w minipleksie. Ale band
                    dobrze dawał czadu. Tilo śpiewał jak umiał i był czarujący wink)), a Anne na
                    szczęście prawie nie było słychać, ani widać (oprócz jednego tańca brzucha).

Pozdrawiam śpiącego dziadka z 7 czy 8 rzędu wink))) Budził się tylko na wolnych
                    numerach!
                  • Gość: j Re: Lacrimosa - Kraków wczoraj - był ktoś? IP: *.zaczek.ds.pw.edu.pl 08.06.05, 21:52
                    gothrock to bauhaus, siouxsie, 1919, southern death cult, alien sex fiend, sex gang children, a nie jakies lakrimozy
                    • mallina Re: Lacrimosa - Kraków wczoraj - był ktoś? 08.06.05, 22:10
                      to moze poprosimy o Twoja definicje gothrocka?

a naprawde to wcale mnie to nie martwi, ze Lacrimosa nie podchodzi wg Ciebie pod
                      gothrockwink)

Lacrimosa to wg mnie kawal dobrej muzykibig_grin
                      a co do definicji to ta od nefila chyba najbardziej bliska prawdywink
                      • Gość: j Re: Lacrimosa - Kraków wczoraj - był ktoś? IP: *.zaczek.ds.pw.edu.pl 09.06.05, 11:25
                        hmm, moja definicja jest taka ze to zespoly z anglii z poczatku lat 80tych, grajace w takim wlasnie stylu jak wyzej wymienione. to jest MOJA definicja, ogolnikowa dosyc, ale JEDYNA SLUSZNA (jak dla mnie wink

prosze nie brac tego do konca serio smile
    • Gość: alienfiend Re: Lacrimosa Bydgoszcz - zapomniałem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.05, 10:04
      dodać, że utwór "Stolzes Herz" zadedykował Tomaszowi Beksińskiemu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka