GoĹÄ: alienfiend IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.05, 09:18 200 osób? więcej? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mallina Re: Lacrimosa - Kraków wczoraj - był ktoś? 06.06.05, 11:41 tez jestem ciekawa jak bylo.. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: greg Re: Lacrimosa - Kraków wczoraj - był ktoś? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 06.06.05, 20:25 muzyka.interia.pl/info/infid/631499?plus=1 Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kosiak Re: Lacrimosa - Kraków wczoraj - był ktoś? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.05, 18:56 W Krakowie bylo 900 osob Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: Lacrimosa - Kraków wczoraj - był ktoś? 07.06.05, 21:23 to juz w Koln bylo wiecej osob.. myslalam, ze w Krakowie wiecej ludzi bedzie na koncercie Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: thierry Re: Lacrimosa - Kraków wczoraj - był ktoś? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 07.06.05, 22:55 W Warszawie pewnie byłaby cała Stodoła czyli 1800 osób. 900 osób na Lacrimosie to wstyd Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kosiak Re: Lacrimosa - Kraków wczoraj - był ktoś? IP: *.autocom.pl 07.06.05, 23:52 To zaden wstyd w biednym kraju pt. Polska, w ktorym w czerwcu sa koncerty co 2 - 3 dni. W Warszawie na pewno nie byloby 1800 osob, skoro 4 lata temu tuz po smierci śp. Tomka bylo duzo mniej... Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: Lacrimosa - Kraków wczoraj - był ktoś? 08.06.05, 00:08 a po ile byly bilety w Polsce na koncerty Lacrimosy? ja bylam troche zdziwiona iloscia ludzi na koncercie w Koln - myslalam, ze bedzie ich wiecej ale tez wydaje mi sie, ze to jednak zespol, ktory ma dosyc waskie grono wielbicieli i stad taka frekwencja. najwazniejsza jest jednak atmosfera na koncercie, pozwole sobie przypomniec swoje wrazenia po koncercie: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=78&w=24284337&a=24284337 Odpowiedz Link Zgłoś
gaiaa Re: Lacrimosa - Kraków wczoraj - był ktoś? 08.06.05, 14:12 mallina napisała: > a po ile byly bilety w Polsce na koncerty Lacrimosy? W Bydgoszczy 90-120 zł w przedsprzedaży, w zależności od miejsca. Chociaż, niezależnie od miejsca, część publiki (m.in. ja) nie wytrzymała i pognała pod scenę. )) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Agora SA Re: tez uwazamy ze 900 na lacrishicie to wstyd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.05, 05:21 Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: j Re: Lacrimosa - Kraków wczoraj - był ktoś? IP: *.zaczek.ds.pw.edu.pl 08.06.05, 00:42 hehe, w tym artykule jest rzucajacy sie w oczy blad. dostrzegl ktos? kto zgadnie? nagroda czeka! Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: Lacrimosa - Kraków wczoraj - był ktoś? 08.06.05, 01:26 ANGST - 1991 1. Seele in Not 2. Requiem 3. Lacrima Mosa 4. Der Ketzer 5. Der letzte Hilfeschrei 6. Tränen der Existenzlosigkeit a nie jak w artykule "Seele In Not" jest datowane na 1993 prawde mowiac utwor jest nawet starszy, bo pierwszy raz ukazal sie w 1990 roku no i tez jaka to SZWAJCARSKA legenda sceny rocka!! to, ze tam mieszkaja? Tilo Wolff urodzil sie we Frankfurcie i Lacrimosa zawsze byla traktowana jako niemiecki zespol) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: j Re: Lacrimosa - Kraków wczoraj - był ktoś? IP: *.zaczek.ds.pw.edu.pl 08.06.05, 10:02 Nie "W niedzielę, 5 czerwca, po raz drugi w Polsce zagrała szwajcarska legenda sceny rocka GOTYCKIEGO Lacrimosa" tu jest blad, przeciez Lcrimosa to nie gothrock, tylko jakies nie wiadomo co. gothrock to nie takie klimaty Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: Lacrimosa - Kraków wczoraj - był ktoś? 08.06.05, 13:23 no nie zartuj sobie gotyckim rockiem nazywanych jest wiele rzeczy, ktore pewnie wcale nim nie sa. i akurat wg mnie to chyba malo istotne jak autor okreslil rodzaj muzyki. mial napisac "legenda nie bardzo wiadomo czego"? Odpowiedz Link Zgłoś
nefil Re: Lacrimosa - Kraków wczoraj - był ktoś? 08.06.05, 21:03 Lacrimosa nazywana jest zespolem gotyckim, ale od czasu jakiegos ich plyty z gotykiem niewiele juz maja wspolnego. Ja bym ich muzyke nazwal "post Mozart death rock" Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: alienfiend Re: Lacrimosa vs. Sisters of Mercy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.05, 21:50 A TSOM zrezygnowali z występu na CARPE NOCTEM (czy jakoś tak), bo to się okazało być festiwalem muzyki gotyckiej, a TSOM nie czują się aby należeli do tej kategorii. Zastąpi ich LACRIMOSA , na stronie poświęconej koncertom TSOM nazwana "Goth darlings" )) PS Koncert w Bydgoszczy był co najmniej dziwny. Jak seans w minipleksie. Ale band dobrze dawał czadu. Tilo śpiewał jak umiał i był czarujący )), a Anne na szczęście prawie nie było słychać, ani widać (oprócz jednego tańca brzucha). Pozdrawiam śpiącego dziadka z 7 czy 8 rzędu ))) Budził się tylko na wolnych numerach! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: j Re: Lacrimosa - Kraków wczoraj - był ktoś? IP: *.zaczek.ds.pw.edu.pl 08.06.05, 21:52 gothrock to bauhaus, siouxsie, 1919, southern death cult, alien sex fiend, sex gang children, a nie jakies lakrimozy Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: Lacrimosa - Kraków wczoraj - był ktoś? 08.06.05, 22:10 to moze poprosimy o Twoja definicje gothrocka? a naprawde to wcale mnie to nie martwi, ze Lacrimosa nie podchodzi wg Ciebie pod gothrock) Lacrimosa to wg mnie kawal dobrej muzyki a co do definicji to ta od nefila chyba najbardziej bliska prawdy Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: j Re: Lacrimosa - Kraków wczoraj - był ktoś? IP: *.zaczek.ds.pw.edu.pl 09.06.05, 11:25 hmm, moja definicja jest taka ze to zespoly z anglii z poczatku lat 80tych, grajace w takim wlasnie stylu jak wyzej wymienione. to jest MOJA definicja, ogolnikowa dosyc, ale JEDYNA SLUSZNA (jak dla mnie prosze nie brac tego do konca serio Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: alienfiend Re: Lacrimosa Bydgoszcz - zapomniałem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.05, 10:04 dodać, że utwór "Stolzes Herz" zadedykował Tomaszowi Beksińskiemu. Odpowiedz Link Zgłoś