jazzfoxy 03.01.06, 09:59 Dave Holland - "Overtime". Znakomita plyta, a Holland jak zwykle w doskonalej formie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
matmos1 Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 03.01.06, 11:34 Keith Jarrett - Sun Bear Concerts, dysk 3 Nagoya Odpowiedz Link Zgłoś
jazzpunk Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 03.01.06, 14:22 D'Angelo: "Brown Sugar" i "Voodoo", codziennie, po kilka razy,jestem ma całkowicie uzależniony od tej muzy. Czy ktoś na tym forum ma podobnie? Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 03.01.06, 16:59 Ja mam, tzn. nie na punkcie D'Angelo, ale na punkcie muzy mam bzika totalnego i nie zamierzam sie z niego leczyc Odpowiedz Link Zgłoś
libl Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 03.01.06, 20:16 Miles Davis Quintet "Live in Den Haag (feat. John Coltrane)". Koncert z 1960 roku z kilkoma rzadkimi bonusami. W "So What" Trane nieźle pofrunął. We wkładce do tej płyty jest fajna anegdota. W latach 60. Trane u Davisa grał coraz dłuższe solówki, jak w transie. Davis spytał, dlaczego improwizuje tak długo. Coltrane odparł, że nie wie, jak się zatrzymać. Na co Miles: "Spróbuj trzymać saksofon daleko od ust". I jeszcze jedna, właściwie o tym samym. Pewnego razu, pod koniec 30-minutowego sola Coltrane'a, zmęczonemu graniem bez przerwy Jimmy'emu Cobbowi wypadła mu z ręki pałeczka i trafiła Coltrane'a. Kiedy skończyli grać, Cobb przeprosił Trane'a, mówiąc, że po prostu pałeczka mu się wyslizgnęła, na co Coltrane powiedział: "Myślałem, że w końcu rzuciłeś czymś we mnie, żebym przestał grać". Takie dwie historyjki Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 03.01.06, 21:44 Milosc i Lester Bowie - "talking about life and death". Odpowiedz Link Zgłoś
pjetrek29 Re: czego/kogo... - troszkę OT 03.01.06, 22:02 jazzfoxy napisała: > Milosc i Lester Bowie - "talking about life and death". znasz dobrze ten zespół? bo ja prawie w ogóle, ale ściągnąłem dwa kawałki ze strony tymańskiego i są miodzio. są to cover "venus in furs" velvet underground i "tribute to drukpa kunley". może kojarzysz te utwory i wiesz z której są płyty? Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: czego/kogo... - troszkę OT 03.01.06, 22:18 Obydwa kawalki pochodza z plyty "talking about life and death". Sluchalo sie velvet underground? Odpowiedz Link Zgłoś
pjetrek29 Re: czego/kogo... - troszkę OT 03.01.06, 22:36 jazzfoxy napisała: > Obydwa kawalki pochodza z plyty "talking about life and death". > Sluchalo sie velvet underground? dawno temu słuchało się takiej płyty "nico and the velvet underground". a niedawno się posłuchało składanki "the very best of vu" i tam jest znakomite "venus in furs" (moim zdaniem jeden z dwóch najlepszych utworów na płycie). ale interpretacja miłości jest co najmniej równie dobra. a słyszałem ten utwór (chyba) jeszcze w wykonaniu bardziej rockowego składu dyliżans (też z tymańskim). Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: czego/kogo... - troszkę OT 03.01.06, 22:47 Tez przerabialam VU i Nico, zreszta nadal lubie, a plyta Milosci jest swietna, polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
pjetrek29 Re: czego/kogo... - troszkę OT 03.01.06, 23:34 jazzfoxy napisała: > Tez przerabialam VU i Nico, zreszta nadal lubie, > a plyta Milosci jest swietna, polecam. dzięki, jak tylko gdzieś dorwę, to przesłucham . Odpowiedz Link Zgłoś
kod_kreskowy Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 03.01.06, 23:33 Esthero - Wikked Lil' Grrrls Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 04.01.06, 11:20 W ten deszcowy dzien - "No Woman, No Cry" - w wykonaniu Art Ensemble of Chicago. A za moment "Purple Haze" tez AEOC, a pozniej moze w wykonaniu Hendrixa? I czekam na sloneczko Odpowiedz Link Zgłoś
epigrafik Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 04.01.06, 12:45 trane z naciskiem na 'sun ship' od początku tego roku... :p Odpowiedz Link Zgłoś
pharoah Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 04.01.06, 21:05 w tej chwili slucham MULTI KULTI Dona Cherry... Odpowiedz Link Zgłoś
matmos1 Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 04.01.06, 21:26 Keith Jarrett - Impulse Years 1973-74 Odpowiedz Link Zgłoś
pjetrek29 Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 04.01.06, 23:03 aaron alexander - midrash mish mosh. polecał to meszuge13 w wątku "klezmer jazz". wielkie dzięki, bo bardzo sympatyczna muzyczka Odpowiedz Link Zgłoś
pharoah Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 04.01.06, 23:09 taa...znam to-widzialem ich koncert w ubieglym roku na krakowskim Kazimierzu...mam tez w domu ich plyte-bardzo sympatyczna muzyczka...aaron alexander jest tez perkusista znanego bardziej zespolu hasidic new wave-tez b.sympatyczni panowie...pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
jan.kran Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 05.01.06, 16:40 Trąbki synka. Dostał pod choinkę... Jestem bardzo cierpliwa W końcu Davis też kiedyś zaczynał :pppp Kran Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 05.01.06, 17:35 jan.kran napisała: > Trąbki synka. Dostał pod choinkę... Tylko pozazdroscic, tez tak kiedys chcialabym... Kraniku - ile syn ma lat? I jak Ci sie udaje zarazic dzieci miloscia do jazzu? Ja zachecam corke, ale ona jest teraz na takim dziwnym etapie, choc widze, ze juz uszy ma otwarte i pewnie cos z tego bedzie) Odpowiedz Link Zgłoś
jan.kran Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 05.01.06, 18:15 Ma 16. Nie będzie na razie brał lekcji tylko sobie podmucha tak. Mój ex sam się nauczył w wieku dobrze 40 + grać na saksofonie i trąbce i gra amatorsko w dwóch kapelach)) Dzieci od urodzenia słuchały jazzu , bo zawsze cos tam szemrało w domu. Junior zawsze był wyrafinowany muzycznie :ppp a z Młodą przeszłam i Britney S. i Madonnę i rózne badziewie. Nigdy nie przekonywałam ,nie wtrącałam się po prostu jazz sam zrobił swoje))) Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 05.01.06, 19:07 U mnie tez jazz od rana do nocy, najwiecej naslucha sie maly Corka slucha roznych rzeczy, ale cieszy mnie, bo czesto podspiewuje sobie np. McFerrna czy D.Reeves. Troche gra na pianinie, ale to raczej zabawa. Marzy o perkusji. Moze ja poprosze Mikolaja o trabke, ale dla siebie Odpowiedz Link Zgłoś
pjetrek29 Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 07.01.06, 09:59 truskafki. to jeden z wielu projektów ziutka gralaka, którego bardzo lubię. Odpowiedz Link Zgłoś
jan.kran Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 10.01.06, 01:58 Radio Swiss jazz, świetne. Odpowiedz Link Zgłoś
fnoll Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 10.01.06, 22:41 dwóch ambientowych wiatraczków i skreczującego dysku Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 15.01.06, 14:23 Charles Mingus "The Clown" - swietna muza. Pasuje do wspomnianej i lubianej przez nas ksiazki "Zwierzenia klauna" Odpowiedz Link Zgłoś
jazzpunk Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 17.01.06, 07:58 Ice T - "Greatest Hits: The Evidence", znakomita kompilacja, wiele znakomitych kawałków:"I'm Your Pusher", "High Rollers", "New Jack Hustler", "You Played Yourself", "O.G. Original Gangster", "I Must Stand", gorąco polecam jednego z najlapszych mc wszechczasów, o kurcze zapomniałem,że to forum jazzowe Odpowiedz Link Zgłoś
pjetrek29 Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 17.01.06, 08:58 to i ja pozwolę sobie się trochę zapomnieć lech janerka "fiu fiu" Odpowiedz Link Zgłoś
pharoah Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 17.01.06, 12:44 to ja tez !!! u mnie leci w tej chwili muzyka Djivana Gasparyana-mistrza ormianskiego instrumentu duduk(brzmi troche jak klarnet lub saksofon)swietne! Odpowiedz Link Zgłoś
patjopek Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 19.01.06, 19:27 SIESTA - Muzyka Swiata-prezentuje Marcin Kydrynski.Bardzo sloneczna muza w ten styczniowy ziab Odpowiedz Link Zgłoś
pharoah Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 19.01.06, 21:45 Jim Pepper Trio-Polar Bear Stomp.Rewelacja! Odpowiedz Link Zgłoś
epigrafik Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 20.01.06, 00:30 sześciopaka Jarretta, koncerty słonecznego niedźwiedzia czy jakoś tak... Odpowiedz Link Zgłoś
libl Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 20.01.06, 01:31 Od wielu dni tylko David S. Ware "Live in the World". Słucham, kończę i słucham od nowa. Jasiek wie co dobre Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 22.01.06, 10:36 libl napisał: > Od wielu dni tylko David S. Ware "Live in the World". Słucham, kończę i słucham > > od nowa. Jasiek wie co dobre To dlatego tak dlugo Cie tu nie bylo? Nie znam tej plyty, ale poszukam. Ja slucham bialych braci Brecker "Some Skunk Funk" znakomity koncert. Odpowiedz Link Zgłoś
koss.ania Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 20.01.06, 15:55 Agd-echolokator pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 23.01.06, 12:47 O Janku mowa, wiec "Twelve Moons". Odpowiedz Link Zgłoś
scriptuspospolitus Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 23.01.06, 15:00 Ja słucham Ragtime'u Scotta Joplina z płyty winylowej, starej jak świat... Odpowiedz Link Zgłoś
pharoah Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 23.01.06, 16:30 pepper adams plays mingus Odpowiedz Link Zgłoś
libl Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 23.01.06, 17:38 Eric Dolphy "Out to Lunch". W mojej prywatnej hierarchii jedna z najwspanialszych płyt. No i gra tam mój ulubiony wibrafonista Bobby Hutcherson, że znów go przywołam specjalnie dla Kranika )) (uparłem się na tych wibrafonistów jak maniak). Odpowiedz Link Zgłoś
jazzpunk Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 24.01.06, 07:56 Pharoah Sanders - Oh Lord Let Me Do No Wrong Joe - And Then... Esther Philliphs - The Best of Donald Byrd - Black Byrd John Coltrane - Coltrane's Sound niestety żadnego Garbarka Odpowiedz Link Zgłoś
pharoah Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 24.01.06, 12:29 u mnie leci The sounds of Yusef z 1957r.,plyta nagrana przez genialnego Yusefa Lateefa...polecam wszystkim jego nagrania... Odpowiedz Link Zgłoś
pjetrek29 Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 24.01.06, 19:08 "not two" koncertowa płyta miłości z lesterem bowie Odpowiedz Link Zgłoś
winoman Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 24.01.06, 20:44 www.live365.com stacja "Classic Jazz Corner" i Coltrane, Silver, Wynton Kelly, Adderley, Grant Green, Mobley, Rollins ... Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
koss.ania Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 24.01.06, 20:59 Jazz Radio106,8 pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pharoah Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 25.01.06, 21:41 kurcze...ja w tej chwili niczego nie slucham...przed chwila sie zorientowalem...skonczyla sie plyta i nic nie leci...juz tak pare minut...cisza... Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 25.01.06, 21:48 A ja slucham goracych rytmow. Przed chwila swietny Olu Dara, a teraz Donald Byrd (wlasnie gwizdnal mi do ucha) "Places ...", ale tego sie fajnie slucha. Potanczyc nawet mozna. Dzieki Jazzpunk Odpowiedz Link Zgłoś
jazzpunk Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 26.01.06, 09:22 jazzfoxy napisała: > A ja slucham goracych rytmow. Przed chwila swietny Olu Dara, a teraz Donald > Byrd (wlasnie gwizdnal mi do ucha) "Places ...", ale tego sie fajnie slucha. > Potanczyc nawet mozna. Dzieki Jazzpunk You're welcome, w podobnym klimacie jest płyta "Black Byrd" Odpowiedz Link Zgłoś
libl Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 25.01.06, 22:19 Teraz Ernest Dawkins' New Horizons Ensemble, a wcześniej był Don Cherry "Complete Communion" i "Where Is Brooklyn?". Piękne płyty, a szczególnie "Complete Communion". Bardzo pozytywne i ciepłe granie na te zimne wieczory. Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 25.01.06, 22:22 Joni Mitchell - Clouds, pieknie spiewa, ale smutno troszke. Odpowiedz Link Zgłoś
pjetrek29 Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 26.01.06, 02:43 "asthmatic" miłości, odlotowy kawałek pod tytułem "etno". no i ciągle szukam "talking about life and death". podziękowania dla jazzfoxy . Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 27.01.06, 22:57 Pharoah Sanders - Africa pjetrek nie znalazles jeszcze tej plyty? Odpowiedz Link Zgłoś
pjetrek29 Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 27.01.06, 23:20 jazzfoxy napisała: > pjetrek nie znalazles jeszcze tej plyty? ano nie Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 27.01.06, 23:45 pjetrek29 napisał: > jazzfoxy napisała: > > pjetrek nie znalazles jeszcze tej plyty? > > ano nie na ucho Ci powiem, ze znajdziesz na soulseeku. Odpowiedz Link Zgłoś
pjetrek29 Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 28.01.06, 21:16 jazzfoxy napisała: > na ucho Ci powiem, ze znajdziesz na soulseeku. dzięki, szukałem już wcześniej na ss, ale znalazłem dopiero po twoim poście. czary, czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
patjopek Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 28.01.06, 21:35 Ja upajam sie"Upojeniem"! Odpowiedz Link Zgłoś
kod_kreskowy Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 28.01.06, 21:54 handsome boy modeling school feat. roisin murphy - the truth Odpowiedz Link Zgłoś
jan.kran Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 28.01.06, 22:06 Ja słucham Zappy śpiewającego po niemiecku. Jak zwykle płaczę ze śmiechu)))) Kran Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 29.01.06, 14:32 jan.kran napisała: > Ja słucham Zappy śpiewającego po niemiecku. > Jak zwykle płaczę ze śmiechu)))) > Kran Po niemiecku? Z jakiegos koncertu? Ja slucham Rollinsa "Saxophone Colossus". Odpowiedz Link Zgłoś
jan.kran Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 29.01.06, 17:47 Zappę po niemiecku podrzucę potem)) Natomiast słucham AEOC. Przepraszam że lubię free jazz i nieregularne dęcie w trąby. Jezuuu ale ja Ich kocham !!! Kran Fan)))) Odpowiedz Link Zgłoś
libl Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 29.01.06, 18:15 jan.kran napisała: > Przepraszam że lubię free jazz i nieregularne dęcie w trąby. Wspaniałomyślnie wybaczamy Ja natomiast Niny Simone "Pastel Blues". Jazzfoxy mi przypomniała. Dzięki. Jak ja kocham ten głos. Przed chwilą był "Strange Fruit", a teraz gna "Sinnerman". Cudowne. Odpowiedz Link Zgłoś
libl Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 29.01.06, 21:09 Wayne Shorter "Beyond the Sound Barrier". Coraz bardziej wciąga mnie ta płyta. Odpowiedz Link Zgłoś
kod_kreskowy Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 30.01.06, 23:31 stealpot - mass mess.age Odpowiedz Link Zgłoś
pjetrek29 Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 31.01.06, 12:51 "blackbird" beatlesów w wykonaniu jaco pastoriusa - rewelacja Odpowiedz Link Zgłoś
jazzmiszcz Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 31.01.06, 18:25 "Miles in Tokyo" z Samem Riversem,mało kto jak on gra na tenorze(i nie tylko),a Miles go wywalił.W sumie muzyk najwyższej klasy,a stosunkowo mało znany.Szkoda. A na "nyny" moje ukochane Top One i "Poland Disco".Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
winoman Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 31.01.06, 21:18 Oleś/Trzaska/Oleś + Jean Luc Cappozzo "Suite for trio +", a później "Ideas" braci Olesiów z Kenem Vandermarkiem. Dwa dzisiejsze nabytki (a miałem ograniczyć zakupy ...). Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
libl Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 31.01.06, 21:54 Skorzystałem z zaproszenia www.live365.com stacja "Classic Jazz Corner". Był Davis, Lee Morgan, Chet Baker, a teraz Oscar Peterson. Bardzo, bardzo miło jest. Dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
fnoll Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 31.01.06, 22:54 raz się przyznam - "Kielo" Kimmo Pohjonen'a, pasuje do pory i pogody, futrzaste stwory przedzierające się przez świerkowe bory, przycupłe na skalistym brzegu fiordu, wyjące do księżyca w ciężką od mrozu noc, granatową i twardą jak diament Odpowiedz Link Zgłoś
pjetrek29 Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 31.01.06, 23:39 teraz to słucham kur, bo już z lekka odpływam. ale wcześniej leciał "amariuch" łoskotu polecany przez fnolla. jak dla mnie rewelacja. dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 01.02.06, 10:01 Kury w Warszawie i o tej porze? U mnie Don Cherry "Brown Rice" - swietna plyta, Pharoah polec cos jeszcze w tych klimatach. Odpowiedz Link Zgłoś
pharoah Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 02.02.06, 19:08 jazzfoxy napisała: > Kury w Warszawie i o tej porze? > U mnie Don Cherry "Brown Rice" - swietna plyta, Pharoah polec cos jeszcze > w tych klimatach. no coz,moge Ci tylko doradzic dalsze zglebianie bogatej dyskografii Dona Cherry'ego-sprobuj moze "namierzyc" plyte "Eternal now"... Odpowiedz Link Zgłoś
ropsu Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 04.02.06, 00:18 Dzis kupilem plytke NEIGHBOURHOOD Manu Katche i slucham z rozkosza po raz ktorys. Nazwiska pozostalych muzykow tez znakomite i jakby znajome...Pozdrawiam wszystkich! Odpowiedz Link Zgłoś
kod_kreskowy Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 04.02.06, 09:20 jaga jazzist - all i know is tonight Odpowiedz Link Zgłoś
wiesniadze Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 04.02.06, 16:05 M.Petrucciani-Marvellous- ale mi ta płyta podchodzi ; szczególnie w łykendy a już T.Williams to jest na niej superrr!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kod_kreskowy Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 05.02.06, 09:37 greyboy allstars - west coast boogaloo Odpowiedz Link Zgłoś
cafesultan Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 05.02.06, 18:22 trzaskowski sextet - seant Odpowiedz Link Zgłoś
lan.kwai.fong Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 05.02.06, 18:53 Bugge, Sharing (1998) Odpowiedz Link Zgłoś
pjetrek29 Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 07.02.06, 23:02 stilo "szukaj!" Odpowiedz Link Zgłoś
jan.kran Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 08.02.06, 08:02 Soft Machine. Odpowiedz Link Zgłoś
miles9 Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 08.02.06, 17:28 Zbigniew Seifert - Passion Odpowiedz Link Zgłoś
libl Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 09.02.06, 21:55 "Mirakle" Bailey / Tacuma / Weston. Świetna płyta. Z jednej strony Bailey robi wszystko, żeby grać poza rytmem i melodią, a z drugiej sekcja (Jamaaladeen Tacuma na basie i Calvin Weston na perkusji), mimo że też nieźle pokręcona, trzyma to wszystko w ryzach. Rewelacyjne połączenie funkowej sekcji i odlotu free. Właściwie odbieram tę muzykę nawet poza jazzem, poza właściwie każdym stylem. Kiedyś, jeszcze w czasach przedjazzowych, słuchałem Dereka Baileya, ale tej płyty słucham pierwszy raz. Muszę sobie przypomnieć te rzeczy, których kiedyś słuchałem, a nawet nie pamiętam tytułów. Pobawię się w archeologa pamięci Odpowiedz Link Zgłoś
wielkie.nieba Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 10.02.06, 15:01 Jeszcze przed chwilą: Julien Lourau, ale że chyba aura niesprzyjająca muzycznym eksperymentom, przerzucam na starego dobrego Dizzy'ego Gillespie. Odpowiedz Link Zgłoś
jan.kran Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 12.02.06, 01:15 Prognozy Pogody ))) Nic a nic się nie starzeje... K. Odpowiedz Link Zgłoś