Dodaj do ulubionych

Czy sluchacie kogoś, kto grał przed Beatlesami?

06.06.03, 18:56
No właśnie. Czy na Beatlesach zaczyna się rockowa edukacja?
W grę wchodzi oczywiście jeszcze Elvis, którego sam czasem słucham (jak leci
w radio). Zaintrygował mnie także występ Jerrego Lee Lewisa na jakimś
hippisowskim koncercie, Beatlesi grali sporo jego coverów, może warto sięgnąć
po płyty? Ach, no i jeszcze Ray Charles...
Obserwuj wątek
    • Gość: kubasa Re: Czy sluchacie kogoś, kto grał przed Beatlesam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.03, 18:59
      A ja przyznam sie ze zupelnie ten okres pomijam, nie mowie juz to jazzie czy
      bluesie, ale tez o tych rockowcych wyknawcach, Berrym, Presleyu...

• cze67 Re: Czy sluchacie kogoś, kto grał przed Beatlesam 06.06.03, 19:01
        Gość portalu: kubasa napisał(a):

> A ja przyznam sie ze zupelnie ten okres pomijam, nie mowie juz to jazzie czy
        > bluesie, ale tez o tych rockowcych wyknawcach, Berrym, Presleyu...

Tak, tak o jazzie i bluesie tu nie mówimy...
    • Gość: jackers Re: Czy sluchacie kogoś, kto grał przed Beatlesam IP: *.d1.club-internet.fr 08.06.03, 00:53
      byl jeszcze taki gosc Buddy Holly...przed nim i po nim, nie bylo juz tak samo - tylko nie patrzec na jego zdjecia...smile, Gene Vincent tez niezle dawal, no i Eddie Cochran....pewno jeszcze paru by sie znalazlo...
      • marxx Re: Czy sluchacie kogoś, kto grał przed Beatlesam 08.06.03, 04:17
        sluchajcie! ale wczesniej to jazz i blues robil za popularna muzyke i tego ot
        tak sobie nie mozna pomijac jesli czlowiek slucha muzyki zlekka na "powaznie"smile
        Sadze ze jednak trza zlapac sie za te dwa gat. ktore wymienilem juz nie mowiac
        o muzyce ktora nazywa sie powazna!smile
        z pozdrowieniami
        marxx
    • acur_ Re: Czy sluchacie kogoś, kto grał przed Beatlesam 08.06.03, 09:22
      John Lee Hooker grał dłuuuuuugo przed liverpoolczykami, ale przyznam się, że
      słuchałem raczej ostatnich jego dokonań....

• Gość: piautre Re: Czy sluchacie kogoś, kto grał przed Beatlesam IP: 1.0.4.* 09.06.03, 11:02
      byłem wtedy w szkole i słuchało sie tego sporo, oj słuchało
      cliff richard z niezrównanymi shadowsami
      fats domino; paul anka;
      jerry lee lewis; chuck berry
      leaderzy w ilosci sprzedanych płyt (!) everly brothers
      przyjąwszy ze era biltów zaczeła się w '63 to w 1962 np te superhity:
      "speedy gonzales" pata boona
      frank ifield i jego "I remember you"
      oczywiście ray charles
      o elvisie juz nie wspomne

pewno cos tam mi sie jeszcze przypomni

pozdr
      pi
      • Gość: Argus Re: Czy sluchacie kogos, kto gral/ przed Beatlesam IP: *.uni.torun.pl 09.06.03, 18:13
        Przede wszystkim KROL - Elvis. Znam wybiorczo -ale podoba mi sie to co ten facet robil. Czasami przyjemnie posluchac.
        • Gość: luukasz4 Re: Czy sluchacie kogos, kto gral/ przed Beatlesa IP: *.humangenetik-med.Uni-Goettingen.de 10.06.03, 18:06
          no wlasnie. JAkis czas temu uswiadomilem, sobie, ze wlasnie Beatelsi to
          pierwszy zespol w historii, ktory akceptuje w calosci. wczesniejsi wykonaqwcy,
          choc czesto mieli znakomite piosenki, jakos nie przekonuja mnie w pelni, po
          prostu nie odczuwam potrzeby ich sluchania. Choc moze jakas skladanka Elvisa by
          sie przydala...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka